Cuprins
Cum alegi cel mai bun șezlong de grădină în 2023? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă șezlongul de grădină potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Dacă pentru tine weekendul trebuie să însemne relaxare, și prin relaxare înțelegi leneveală în aer liber, atunci un șezlong pentru grădină este o piesă de mobilier ce nu trebuie să lipsească din curtea ta.
Acesta îți permite să te bucuri de vremea de afară, de natură și beneficiile ei, în timp ce te relaxezi confortabil, savurând o băutură bună și o carte și mai bună.
Indiferent de modul în care îți imaginezi că vei folosi șezlongul, pentru a te putea bucura cu adevărat de el, ai nevoie de cel mai bun.
Așadar, pentru a vedea unde au găsit alți cumpărători un astfel de produs la un preț foarte bun, dar și cum poți alege cel mai bun șezlong de grădină, citește cu atenție acest articol.
Top 3 șezlonguri de grădină recomandate
- Sezlong Blumfeldt AMALFI NOBLE GREY cu parasolar
- Pentru iubitorii de soare: șezlong de grădină cu spătar reglabil și parasolar.
- Vezi detalii si pret
- Sezlong de gradina Blumfeldt Chilly Billy, aluminiu
- Sezlong de grădină ergonomic. Construcție robustă din tije de aluminiu și material plastic.
- Vezi detalii si pret
- Sezlong pliabil captusit Blumfeldt California
- Proiectat ergonomic de bază, cu grosimea de 4 cm, umplutură moale.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun șezlong pentru grădină?
Atunci când te gândești la un șezlong, aceasta combinație între un scaun și un pat, nu ai altceva în minte decât relaxare. Nivelul de relaxare pe care ți-l poate oferi, devine deci cel mai important criteriu de selecție.
Ar fi crunt să cumperi un șezlong pentru a descoperii că stai incomod pe el, că încep să te doară părți ale corpului la câteva minute după ce te-ai așezat, sau că îți este foarte greu să te ridici sau să te așezi în el.
Pentru a te putea bucura de confortul pe care îl anticipezi, este necesar să cauți și să alegi cel mai bun șezlong de grădină.
Cum alegi cel mai bun șezlong pentru grădină
Alegerea poate fi destul de grea, având în vedere oferta foarte diversificată de pe piață. Dacă nu ești un cumpărător informat, nu vei putea face diferența dintre un șezlong calitativ și unul care doar are un aspect drăguț.
De asemenea, nu vei fi în stare să îți explici, de ce două șezlonguri care par atât de similare au un preț atât de diferit. Alegerea o poți face doar atunci când știi cu exactitate ce cauți, deci ești foarte bine informat.
Aici intervenim noi. Am pregătit acest ghid de cumpărături pe care te îndemnăm să îl parcurgi cu mare atenție. Aici vei putea afla toate criteriile care vor influența alegerea ta, astfel încât să cumperi cel mai bun șezlong de grădină din prima.
De asemenea, pe lângă faptul că te ajutăm să eviți o achiziție dezamăgitoare, te invităm să consulți lista noastră cu produse special selectate pentru tine, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață, astfel încât tu să nu fii nevoit să pierzi și mai mult timp căutând un produs bun.
Așadar, pentru a alege cel mai bun șezlong de grădină, consultă cu atenție următoarele informații detaliate.
Materialul șezlongului
Un indiciu foarte important al calității este materialul din care este confecționat, atât cadrul cât și tapițeria șezlongului. De multe ori, rezistența, durabilitatea, precum și ușurința mentenanței este indicată direct de către material.
Iată deci mai jos, care sunt principalele material utilizate pentru fabricarea șezlongurilor de grădină, avantajele și dezavantajele lor:
Ratan natural sau sintetic
Disponibil la un preț foarte bun, șezlongul din ratan sintetic sau natural este una din cele mai populare alegeri ale cumpărătorilor. Asta deoarece ambele tipuri de material au foarte multe avantaje.
Din capul locului trebuie să menționăm că în 99% din cazuri, șezlongurile din ratan pe care le vei găsi pe piață, vor fi fabricate din material sintetic.
Cele din ratan natural sau alte materiale de proveniență naturală asemănătoare, sunt opțiuni foarte aspectuoase, dar nu sunt la fel de rezistente. Acestea trebuie mereu adăpostite, fiind foarte sensibile la umezeală, putând dezvolta putregai sau mucegai.
Ratanul sintetic îți va da mult mai puține bătăi de cap. Are avantajul de a fi foarte ușor, ceea ce îl face foarte facil de manevrat pentru a-l muta sau a-l depozita. Totuși, asta înseamnă și că, este foarte posibil, ca în condiții de vânt mai puternic, șezlongul tău să zboare din loc.
Este un material foarte aspectuos, care se potrivește în orice grădină, cu un aspect rustic. Ușor de curățat chiar și cu furtunul de grădină, nu îți va face probleme, nu se va zgâria, coji, sau decolora, atâta timp cât este tratat cu o soluție specială de protecție UV.
Lemn
Lemnul este un material care nu se va demoda niciodată și care este perfect pentru mobilierul de grădină. Pentru șezlong, este un material durabil, ce poate fi folosit atât pentru modelele fixe, cât și pentru cele pliabile.
Fiind un material care este folosit și în interior, dacă ai spațiul necesar, îți poate permite să folosești șezlongul în interior pe durata sezonului rece, într-o zonă menită relaxării.
Despre rezistența lemnului, e bine să știi că pentru a face față condițiilor exterioare, acesta trebuie să fie tratat cu soluții speciale împotriva mucegaiului și a putregaiului. Necesită mai multă întreținere decât ratanul sintetic și trebuie ferit de condiții de umezeală.
Se recomandă achiziționarea unui șezlong de grădină din lemn de tec. Acest lemn este de esență tare, și are uleiul naturale care îl fac mai rezistent la umezeală, respinge insectele nedorite, și este capabil să dezvolte în timp o patină foarte estetică.
Plastic
Plasticul este un material utilizat adesea pentru mobilierul de grădină. Este lesne de înțeles deci că îl vom regăsi și în cazul șezlongului de grădină. Este un material ușor, manevrabil, și foarte rezistent la condițiile exterioare.
Nu putrezește și nu face mucegai, nu ce cojește și este foarte ușor de întreținut. De asemenea, are un preț foarte accesibil.
Totuși, deși este un material ieftin și poate funcționa și în grădina ta, plasticul nu este neapărat cel mai aspectuos material. Pentru a face o alegere bună ține cont de următoarele aspecte.
Plasticul de calitate este mai greu decât cel de slabă calitate și este mai dens. Ideal ar fi găsești un plastic care este amestecat cu rășină. Caută modele din plastic dur care imită aspectul lemnului sau a altui material natural, pentru ca șezlongul să se încadreze mai bine în estetica grădinii tale.
Important este să verifici și greutatea maximă pe care o poate suporta, plasticul de slabă calitate cedând mai repede sub greutate.
Aluminiu
Șezlongul cu cadru din aluminiu este unul foarte rezistent și durabil, cu avantajul de a fi și foarte ușor și manevrabil. Este ieftin și poate fi găsit ușor pe piață. De asemenea, este disponibil în mai multe culori.
Dezavantajul ține de rezistența. Se poate deforma ușor, și nu poate susține greutăți prea mari. Poate fi suflat de vânt cu ușurință și este sensibil la temperatură, în sensul că atunci când va fi în bătaia soarelui se poate înfierbânta.
De cele mai multe ori este însoțit de un material textil.
Tapițerie
Pentru a te putea bucura de relaxare optimă, toate șezlongurile ar trebui dotate cu tapițerie buretată, dar aceasta este cel mai adesea întâlnită la cele cu cadru din metal. Tapițeria poate fi din pânză textilă, sau din piele.
Pentru exterior îți recomandăm să nu alegi pielea deoarece este un material care nu respiră și care poate să devină foarte rece sau foarte cald în funcție de vremea de afară.
Materialele textile, este bine să fie naturale, bumbac sau in, fine și plăcute la atingere. Acestea trebuie să permită pielii să respire și să nu se înfierbânte.
Rezistența șezlongului
Este important ca materialele din care este fabricat șezlongul de grădină să fie rezistente atât la factorii exteriori meteo, cât și la presiunea care va fi exercitată asupra lui atunci când vei sta așezat.
Indiferent de materialul din care este fabricat șezlongul, acesta trebuie să aibă o bază solidă. Greutatea acestuia este un indiciu bun. Un șezlong mai greu va fi mai rezistent, și nu vei risca ca acesta să fie luat de vânt.
Greutatea lor poate varia între 10 kg și 30 de kg în cazul unui șezlong din lemn, dar detaliul care te interesează este greutatea pe care o pot susține.
Dacă ai peste 100 de kg, îți va fi mai greu să găsești un șezlong bun, dar nu imposibil. Majoritatea pot susține cel puțin 100 de kg.
Rezistența la condițiile meteo este și ea foarte importantă. În primul rând, optează pentru acele modele care au material tratat pentru a rezista la umiditate. Cel mai probabil îți vei lăsa șezlongul afară atunci când va ploua, și vrei să îi porți mereu grija, așadar, alege un material care nu se va deteriora de la ploile de vară.
De asemenea, razele puternice ale soarelui pot deteriora unele materiale și le poate decolora. Asigură-te deci că materialele sunt tratate împotriva acțiunii razelor UV.
Dimensiunea șezlongului
Dimensiunea nu este un criteriu de selecție esențial pentru majoritatea persoanelor. Totuși, dacă ești supraponderal sau foarte înalt, precum și dacă ai spațiu limitat în care să pui șezlongul, dimensiunea poate fi un criteriu care să te ajute să alegi un model potrivit. Va trebui deci să iei în considerare lățimea și lungimea șezlongului de grădină.
Lățimea trebuie să fie undeva între 50 – 70 cm. Cu cât acesta este mai lat, cu atât te vei putea așeza mai confortabil, și vei avea loc și pentru telefon, o carete sau alte obiecte.
Lungimea trebuie să fie de minim 200 de cm. Astfel vei putea sta confortabil și cu picioarele întinse. Dacă șezlongul vine echipat cu un burete, trebuie să știi că, cu cât este mai gros, cu atât mai bine. Totuși, grosimea lui minimă ar trebui să fie de 5 cm.
Ai opțiunea de a alege un pat de grădină, dacă îți dorești ceva și mai mare și spațios, sau chiar un pat de grădină dublu ce poate fi ajustat individual de către fiecare persoană care stă așezată pe acesta.
Confort
Prețul unui șezlong de grădină este foarte influențat și de nivelul de confort pe care acesta poate să ți-l ofere.
În primul rând, atunci când vorbim de confort, ne referim la posibilitatea de reglare a spătarului. Este necesar să poți să reglezi poziția spătarului în mai multe unghiuri, care să se potrivească cu nivelul de confort pe care îl cauți la momentul respectiv.
Acesta trebuie să poată să se plieze perfect orizontal atunci când vrei să stai la soare de exemplu, dar și să îl poți ridica pentru a-ți susține spatele și gâtul atunci când vrei să citești sau să socializezi cu alte persoane.
Cel mai bun șezlong de grădină are un sistem de pliere electronic, dar și un preț pe măsură, așadar nu este necesar să iei această alegere, decât în cazul în care bugetul chiar îți permite.
Tot la confort vorbim și despre burete tapițat și diverse perne. Confortul este mai mare cu cât buretele este mai gros și materialul tapițeriei mai fin și mai plăcut la atingere. Trebuie totodată să ai în vedere ca acestea să fie impermeabile.
Prezența suporturilor de brațe este un alt criteriu legat tot de confort. Acestea sunt prezente doar la modelele mai scumpe.
Tot la confort menționăm și manevrabilitatea. Cu cât va fi mai ușor, cu atât va fi mai facil de transportat. Ideal ar fi să cumperi un șezlong pliabil pe care să îl poți și depozita cu ușurință.
Ce accesorii are cel mai bun șezlong de grădină?
- Umbrelă – ideală pentru a te feri de razele de soare, atunci când nu ai umbră naturală.
- Laterale – perfecte pentru a pune pe ele pahare cu băuturi sau alte obiecte.
- Roți – fac manevrabilitatea șezlongului mai facilă.
- Husă detașabilă – pentru a putea curăța salteaua ușor.
- Balansoar – există modele care au un cadru tip balansoar, perfect pentru o relaxare totală.
Îți recomandăm să cumperi cel mai bun șezlong de grădină online. Ai aici posibilitatea de a descoperii modele peste care nu ai da într-un magazin fizic, și să le găsești chiar la un preț mult mai bun, deoarece promoțiile și reducerile speciale sunt mult mai frecvente online.
Înainte de a face orice tip de achiziție online, asigură-te că verifici părerea altor cumpărători. Experiența lor te poate ajuta să eviți o achiziție proastă sau să iei o decizie foarte bună, dându-ți seama mai ușor dacă produsul corespunde cu descrierea furnizată de producător.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cel mai bun șezlong pentru grădina ta.
Cel mai bun șezlong de grădină: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de șezlonguri de grădină care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Sezlong Blumfeldt AMALFI NOBLE GREY cu parasolar
Pentru iubitorii de soare: șezlong de grădină cu spătar reglabil și umbrelă de soare.
Relaxare confortabilă datorită umpluturii și pernei sub cap.
5 trepte de spătar reglabil pentru o poziție verticală sau culcat.
Materialul stabil este indestructibil, rezistent la intemperii, întreținere redusă: cadru din oțel și poliester cu ochiuri.
Scaun și spătar cu suprafață moale cu o umplutură de 2 cm grosime.
Parasolar reglabil.
2. Sezlong de gradina Blumfeldt Chilly Billy, aluminiu
Sezlong de grădină ergonomic.
Construcție robustă din tije de aluminiu și material plastic.
Cadru rotund pentru balansare cu oprire de siguranță.
Ușor de întreținut, rezistent la intemperii.
Perna detașabilă sub cap.
Pliabil pentru un transport comod și depozitare ușoară.
Sarcina maximă: 180 kg.
3. Sezlong pliabil captusit Blumfeldt California
Proiectat ergonomic de bază, cu grosimea de 4 cm, umplutură moale.
Rezistent la apa si material respirabil din tesatura de poliester texturat.
Rezistent la coroziune, cadru de otel rezistent la apă, cu acoperire cu pulbere.
Poziționare spătar reglabila în mod liber cu pârghii de blocare.
Perna detasabila, reglabila pe inaltime, cu o bandă de prindere elastică.
Pliabil, pentru a facilita transportul și depozitarea.
4. Sezlong gradina Timeless Tools
Spatarul si suportul pentru picioare pot fi reglate in mai multe unghiuri, tot ce trebuie sa faci este sa gasesti pozitia cea mai confortabila pentru tine si poti incepe sa te relaxezi.
Este excelent nu numai pentru plaja, ci si pentru lectura si conversatii de seara.
Materialul perforat aeriseste dedesubt si este extrem de usor de curatat, deoarece se poate spala rapid cu apa, un detergent delicat si o carpa si se usuca in cateva minute.
Baza este fabricata din aluminiu, astfel incat greutatea sa este usoara, dar totusi rezistenta.
5. Sezlong pliant Kring Cosy
Sezlongul Kring Cosy Plus este fabricat din metal acoperit cu tesatura sintetica, cu dimensiunile: 187×53 cm, fiind usor de manevrat si transportat.
Acestea au o constructie metalica rezistenta, sunt potrivite pentru toate tipurile de spatii exterioare, fie ca vorbim despre gradina, marginea piscinei, sau chiar picnicuri si campinguri.
Dimensiuni: 187 x 53 x 27 cm.
Diametrul tevii este de 22 mm – Greutate suportata: 120 kg.