Cel mai bun șlefuitor cu bandă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (14 voturi, media: 4,79 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun șlefuitor cu bandă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă un șlefuitor cu bandă de calitate? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun slefuitor cu bandaActivitățile de bricolaj sunt unele din cele mai captivante hobby-uri care te pot pasiona. Cu toate acestea poate fi destul greu să te bucuri de o astfel de activitate, dacă nu ai toate uneltele necesare la îndemână, ori când acestea sunt învechite.

Șlefuitorul cu bandă este o asemenea unealtă de care ai nevoie pentru finisarea corectă a obiectelor din lemn, metal sau plastic. Indiferent că ai nevoie de un astfel de aparat pentru a-ți susține hobby-ul sau locul de muncă, este mereu bine să fii foarte informat, pentru a lua cea mai bună alegere. Așadar, cum alegi cel mai bun șlefuitor cu bandă?

Cum alegi cel mai bun șlefuitor cu bandă?

Există mai multe tipuri de șlefuitoare pe piață, care promit un finisaj la fel de bun ca cel pe care îl poate oferi un șlefuitor cu bandă. Diferența însă se vede la ușurința folosirii, rezistența în timp, precum și la calitatea și precizia finisajului.

Dacă ești începător, ai un hobby sau ești pur și simplu slab informat, ai nevoie de ceva mai multe informații despre șlefuitorul cu bandă pentru a putea face cea mai bună alegere. Pe piață există deja o varietate de modele care îți oferă fiecare avantaje și dezavantaje, așadar trebuie să știi să faci cea mai bună alegere pentru tine.

Noi am pregătit un ghid de cumpărături cu informații pe înțelesul tuturor în care îți vom prezenta pe larg toate aspectele pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a face o investiție bună. Așadar, pentru a alege cel mai bun șlefuitor cu bandă ține cont de următoarele detalii importante:

Tipul de șlefuitor cu bandă

Slefuitor cu banda pentru parchetȘlefuitorul cu bandă este un utilaj excelent de ținut pe lângă casă pentru a-l avea la îndemână atunci când ai nevoie de el, dar este și un aparat de care poate să depindă chiar munca ta. În funcție de scopul pentru care este cumpărat precum și modul în care va fi utilizat, există mai multe tipuri de șlefuitor cu bandă:

 • Șlefuitor tip hobby

Dacă ești un utilizator care nu va folosi zilnic sau foarte frecvent un astfel de aparat, este cel mai bine să te orientezi înspre un șlefuitor tip hobby.  Acesta ți se va potrivi cel mai bine dacă intenționezi să îl folosești la lucrări simple și destul de rar, pentru a finisa în primul rând lemnul. Nu vei avea astfel nevoie de performanțe mari sau funcții foarte variate.

Un șlefuitor cu bandă cu o performanță moderată și câteva funcții fundamentale te va servi mai mult decât suficient. De asemenea, îți va salva și destui bani în buzunar, deoarece o astfel de variantă este mai ieftină.

 • Șlefuitor semiprofesional

Un astfel de șlefuitor cu bandă ți se potrivește dacă intenționezi să îl folosești ceva mai frecvent, dar nu pentru sarcini foarte complexe. Poate te gândești să rezolvi de unul singur unele finisaje în cadrul gospodăriei proprii sau chiar pe la unii vecini, ori ai de gând să îți recondiționezi mobila din casă.

În acest caz, cel mai bun șlefuitor cu bandă pentru tine este unul cu o putere ceva mai mare și o durabilitate pe măsură. De asemenea, te poți gândi să alegi un aparat cu care să poți șlefui și plasticul și metalul, nu doar lemnul.

 • Șlefuitor profesional

Îți recomandăm un aparat profesional dacă ești un profesionist. Dacă lucrezi în domeniul bricolajelor, ai un atelier de tâmplărie, sau lucrezi în producerea și prelucrarea mobilei, practic folosești în fiecare zi un astfel de șlefuitor, este absolut necesar să alegi un model profesional.

Nu doar că puterea motorului și durata de funcționare va fi mai mare, dar vei avea mai multe variante de granulație a benzii de șlefuire precum și mai multe opțiuni create special pentru o manevrabilitate optimă și un rezultat cât mai precis.

 • Șlefuitor manual

Un șlefuitor de mână este, evident, mult mai ofertant în privința portabilității și a manevrabilității. Este varianta ideală pentru casă, permițându-ți mai multă libertate în utilizare. Practic vei putea să îl folosești din orice unghi ceea ce te va ajuta în momentele în care va fi necesar să urmezi conturul unui obiect.

 • Șlefuitorul staționar

Este un model mai masiv, care nu prezintă nici un avantaj în privința portabilității. Este cunoscut și ca „mașină de șlefuit”, fiind întrebuințat în ateliere de specialitate. Deoarece este perfect pentru finisaje de precizie milimetrică, unde un aparat fix este mult mai avantajos decât unul manual, este varianta ideală pentru profesioniști.

Puterea motorului

Slefuitor cu banda putere mareAcesta este un aspect care influențează eficiența șlefuitorului în funcție de duritatea materialului ce urmează să fie șlefuit. Cu cât materialul este mai dur, cu atât vei avea nevoie de o putere a motorului mai mare.

Șlefuitorul cu bandă funcționează pe baza unui motor electric pentru care vei avea nevoie de conectare la o sursă de electricitate printr-un cablu de alimentare. Valorile de putere a motorului variază între 500W și 1200W.

 Îți recomandăm un aparat cu o putere cuprinsă între 500-650W în cazul în care ești în căutarea unui șlefuitor cu bandă tip hobby, suficient de puternic pentru a șlefui lemnul sau plasticul.

Pentru a putea șlefui satisfăcător și fără riscuri pentru integritatea aparatului chiar și metalul, puterea motorului trebuie să depășească 800W.

Orice șlefuitor cu o putere peste acest prag se încadrează în categoria semi-profesional și profesional. De asemenea, rezistența în timp a aparatului de șlefuit este mai mare dacă puterea motorului este mai mare.

Viteza de rulare

Viteza de rulare este un indice de performanță exprimat fie în metri per minut, fie în rotații per minut. Cel mai bun șlefuitor cu bandă garantează o viteză de lucru de 400-500rpm (rotații pe minut) sau 200 m/m (metri pe minut). Dispozitivele cu aceste valori pot fi folosite cu încredere și de profesioniști.

Suprafața de contact

Se refera la mărimea suprafeței care intră în contact direct cu aria de șlefuit. Aceasta poate fi de formă pătrată sau dreptunghiulară. Dimensiunile standard variază între 75mm și 100mm. Cu cât suprafața de șlefuire este mai mare, cu atât mai rapid va fi procesul de șlefuire.

Dacă îți dorești mai multă precizie și nu neapărat o viteză de lucru mai mare, îți recomandăm să achiziționezi un șlefuitor cu o dimensiune restrânsă a suprafeței de contact.

Granulația benzii

Suprafata de contact banda slefuitorBanda de șlefuit este un element fără de care nu vei putea folosi șlefuitorul, cu toate acestea intră la categoria consumabile, fiind nevoie să le înlocuiești periodic pentru că sunt expuse uzurii. Unii producători includ în pachet una sau două benzi.

Cu toate acestea, în funcție de nivelul de finisaj pe care îl urmărești, va fi nevoie să îți mai procuri alte benzi cu granulație diferită.

Granulația benzii de șlefuit variază între valorile 20 și 200. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât granulația  este mai fină. În primul proces al finisării, atunci când ai nevoie să îndepărtezi bucăți mari de așchii și precum și mai mult material, ai nevoie de o granulație care să de încadreze între 20-40.

Benzile, sau curele de glaspapir, care sunt incluse de obicei în oferta producătorului, au o granulație intermediară de 80. Benzile de depășesc această valoare însă, ajungând la 120 sau chiar la 200, sunt folosite pentru finisaj precis, fin sau extra-fin.

Înainte a cumpăra benzile necesare, asigură-te ca ai verificat corect dimensiunile care se potrivesc cu modelul de șlefuitor achiziționat.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun șlefuitor cu bandă?

 • Reglaj de viteză de lucru – funcție cu accesare electronică, care permite adaptarea opțiunilor de șlefuire în funcție de particularitățile tipului de material, precum și de nivelul de duritate sau de precizie cu care este lucrată o suprafață.
 • Funcție de colectare a prafului – Inevitabil atunci când folosești un șlefuitor vei produce particule de praf. Pentru ca suprafața de lucru să fie cât mai curată posibil, îți recomandăm un șlefuitor care să aibă această funcție.
 • Opțiunea Lock On – îți oferă posibilitatea de a bloca dispozitivul la viteza de lucru dorită.
 • Funcția de schimbare rapidă a benzii de șlefuire – îți creează condițiile necesare pentru a te bucura de un regim de lucru ergonomic.
 • Mânere căptușite cu Soft Grip – O altă opțiune ergonomică care îți asigură confortul optim în timpul utilizării.
 • Mânere ajustabile – perfecte pentru o manevrabilitate mai mare și mai facilă.
 • Reglare automată – se referă la reglarea automată a benzilor pentru o funcționare optimă, fără neplăceri și prea multe bătăi de cap.
 • Sac pentru colectarea prafului – la fel ca în cazul unui aspirator, dacă acest sac există trebuie curățat sau înlocuit periodic.

Producători și garanție

Utilizatorii mulțumiți recomandă următoarele companii producătoare ca fiind capabile să ofere produse de calitate la un raport calitate/preț excelent. Acestea sunt: Makita, Bosch, DeWalt, Black&Decker sau Hitachi. Alți producători cunoscuți pentru prețuri foarte accesibile și șlefuitoare care sunt potrivite pentru zona de hobby sunt: Einhell, Skil, Stern si Stayer.

În general, orice producător care oferă o garanție de minim 2 ani este unul de la care poți cumpăra cu încredere. Nu ignora totuși părerea cumpărătorilor și încearcă să consulți și să compari mai multe review-uri pentru a alege cel mai bun șlefuitor cu bandă. 

Cel mai bun șlefuitor cu banda: recomandari

Ținând cont de sfaturile de mai sus, dar și de părerile cumpărătorilor, vă recomandăm in continuare câteva modele de șlefuitoare cu bandă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Slefuitor cu banda Bosch PBS 75 A

Slefuitor cu banda Bosch PBS 75 A

Carcasa robusta: inalta calitate si stabilitate prin componentele din aluminiu.
Design compact pentru o manevrare mai buna.
Manerul suplimentar asigura o manevrabilitate mai buna si un control mai precis.
Vibratii minime si manere ergonomice softgrip.
Schimbare simpla a benzii de slefuire.
Sistemul automat de rulare a benzii mentine banda in pozitia de lucru corecta pentru slefuire.

Vezi detalii si pret

2. Masina de slefuit cu banda Makita 9910

Masina de slefuit cu banda Makita 9910Este o masina de slefuit ce absoarbe o putere de 650 W.
Dispune de o centrare automata si o ghidare precisa a benzii de slefuit.
Prezinta o constructie speciala, ce permite o slefuire pana la margini.
Mecanismul de antrenare a benzii este puternic, cu roti din aluminiu.
Makita 9910 poate functiona si in regim stationar, cu accesoriile corespunzatoare.
Cantareste 2.7 kg si are o adancime de slefuit de 76 mm.

Vezi detalii si pret

3. Slefuitor cu banda Black&Decker KA86

Slefuitor cu banda Black&Decker KA86Designul unghiular al benzii va permite sa slefuiti de doua ori mai aproape de margini si de suprafetele adiacente.
Motorul puternic de 720W este ideal pentru slefuirea pardoselilor, a podelelor si a altor suprafete mari.
Sistem automat de tragere a benzii de slefuit.
Sac pentru extragerea prafului asigura un mediu de lucru curat.
Mecanism de schimbare a benzii de slefuit tip levier pentru schimbarea rapida si usoara a accesoriilor.

Vezi detalii si pret

4. Slefuitor cu banda Einhell RT-BS 75

Slefuitor cu banda Einhell RT-BS 75Control electronic al vitezei de turatie.
Benzi pentru slefuit usor de schimbat.
Maner ajustabil – pentru un plus de confort.
Sistem inovator pentru extractia prafului – asigura un mediu de lucru curat.
Maner acoperit cu cauciuc – pentru o manevrabilitate sporita.
Putere: 850 W – Viteza maxima (rpm): 400.

Vezi detalii si pret

5. Aparat slefuit cu banda Stern BS533X76

Aparat slefuit cu banda Stern BS533X76Acest produs poate fi folosit pentru prelucrarea suprafetelor din: metal, lemn, plastic, sticla, piatra naturala, beton, ceramica etc.
Recomandat pentru: slefuire, nivelare, indepartarea straturilor de vopsea, ascutirea uneltelor etc.
Se poate folosi o gama larga de benzi abrazive produse de diversi producatori, aceste modele pot folosi benzi abrazive care au granulatia cuprinsa intre 16 (mare) si 240 (fina).
Aparatul este dotat cu suflanta de aer deosebit de eficienta.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată