Cum alegi cel mai bun storcător de fructe și legume? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă storcătorul de fructe și legume potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Cu toată oferta de sucuri din comerț pline de zahăr, arome artificiale și alte chimicale, este normal să îți dorești să poți extrage propriul suc, cu adevărat natural, pentru tine și familia ta, din fructele și legumele preferate.
Misiunea poate fi mai grea decât pare, mai ales dacă nu ai aparatura potrivită. Asta pentru că, deși dețin un storcător de fructe, mulți ezită să îl folosească deoarece majoritatea sunt greu de curățat.
Dacă totuși îți dorești să te bucuri de o băutură sănătoasă și plină de vitamine la tine acasă, poți afla din acest articol cum poți alege cel mai bun storcător de fructe și legume potrivit pentru stilul tău de viață.
Top 3 storcătoare de fructe și legume recomandate
- Storcator cu presare la rece Kuvings B6000 PLUS
- Storcatorul Kuvings stoarce delicat fructele si legumele, fara a le distruge structura naturala.
- Vezi detalii si pret
- Storcator de fructe Tefal Easy Fruit ZE610D38
- Datorita tubului de alimentare larg (diametru de 75 mm) nu mai este nevoie sa tai fructele sau legumele in bucati.
- Vezi detalii si pret
- Storcator de citrice Tefal ZP603D38 Vitapress Direct
- Noul VitaPress Direct Serve are un invelis metalic, cu un design modern si finisaje premium.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun storcător de fructe și legume?
Un astfel de aparat nu este greu de găsit, asta pentru că piața este plină de ele. Tot mai mulți producători au scos la vânzare modele de storcătoare de fructe și legume, fiecare promițând să facă același lucru: să îți ofere o băutură plină în nutrienți, ușor și rapid direct la tine acasă.
În realitate, diferența dintre aceste produse și diferența de preț dintre modele care par a fi asemănătoare te pot deruta destul de mult.
Cum alegi cel mai bun storcător de fructe și legume
Dacă petreci prea mult timp în această junglă de oferte, este foarte probabil să devii confuz și să nu faci cea mai bună alegere.
Pentru a cumpăra cel mai bun storcător de fructe și legume este necesar să cunoști care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui model, să îi compari performanțele cu așteptările tale și să stabilești care funcții speciale sunt cu adevărat utile pentru stilul tău de viață.
Avem toate informațiile pe care le cauți în acest ghid de cumpărături. Noi am studiat piața și am descoperit care sunt elementele care trebuie să cântărească cel mai mult în alegerea ta.
Indiferent de bugetul pe care îl ai la dispoziție, parcurgând aceste informații vei reuși să identifici mai rapid varianta cea mai bună pentru posibilitățile tale financiare.
Ca să îți facem treaba și mai ușoară, am pregătit la final o listă cu oferte la cel mai bun raport calitate preț pe care nu ar trebui să le ratezi.
Tipuri de storcător de fructe și legume
Printre primele lucruri pe care le vei remarca pe piață este faptul că există mai multe mecanisme pe care un aparat le poate folosi pentru a extrage sucul din fructe sau legume.
Diferențele dintre acestea sunt importante și influențează foarte mult prețul final. Mai mult decât atât un anumit timp de storcător ar putea să îți priască mai mult decât altul.
Iată mai jos ce trebuie să știi despre principalele tipuri de storcător de fructe și legume:
Storcător cu centrifugă
Acestea sunt foarte comune pe piață, fiind și cea mai ieftină variantă. Sucul este extras inițial prin zdrobirea fructului sau a legumei folosind o lamă rotundă care se rotește la viteze foarte mari. Zeama și pulpa fructului trece apoi printr-o sită foarte fină, iar forța centrifugă este folosită pentru a separa sucul de pulpă.
Avantajele acestui aparat este rapiditatea cu care poți obține sucul. De asemenea, prețul de achiziție este mic, ceea ce îl face o variantă accesibilă pentru majoritatea familiilor.
Este ușor de folosit și reduce timpul necesar pentru pregătirea fructelor ți a legumelor, multe modele permițându-ți să adaugi în aparat fructe întregi sau doar puțin tăiate.
Dezavantajul constă în faptul că nu este o opțiune bună pentru a extrage sucul din frunze, păstăi sau salate. În plus, o parte din sucuri se pierde în pulpa care este eliminată într-un recipient separat.
Calitatea sucului, ne referim aici la nutrienți, este mai slabă din cauza lamelor de centrifugare care produc căldură și distrug enzimele benefice. Sucul este separat de pulpă, ceea ce îi schimbă culoarea. În plus, acestea sunt cunoscute pentru zgomotul mare pe care îl produc.
Storcător cu presare la rece (melc)
Aceste mașinării sunt asemănătoare cu un storcător mecanic sau o mașină de tocat, folosind un melc pentru a zdrobi, presa și extrage zeama din fructe și legume. Sucul astfel obținut este unul superior, bogat în nutrienți.
Acestea operează la viteze mai mici, presând cu blândețe fructele sau legumele pentru a le stoarce efectiv sucul. Deși sunt mai costisitoare, datorită metodei de extragere a sucului, sunt recomandate de specialiști.
Avantajele constau în faptul că sunt potrivite și pentru a extrage sucul din salate, ierburi și alte plante verzi. Sucul astfel obținut rezistă mai mult deoarece enzimele îi păstrează prospețimea până la 72 de ore.
Funcționând la viteze mai mici, se produce mai puțină căldură, ceea ce înseamnă că substanțele benefice sunt păstrate în suc. Lichidul nu este separat în totalitate de pulpă și nu se creează spumă.
Cele mai bune storcătoare de fructe și legume cu melc îți oferă posibilitatea de a obține și lapte din nuci, de a face șerbet, pastă sau înghețată. În plus, atunci când funcționează, aparatul este silențios.
Cel mai mare dezavantaj este costul de achiziție care este mai mare decât în cazul modelului competitor. Îți va lua mai mult timp să pregătești ingredientele pentru a le procesa, deoarece fructele întregi nu pot fi introduse în aparat. În plus, sucul este mai gros, deoarece are mai multă pulpă în el.
Storcător de citrice
Este disponibil în două variante, una mecanică și una electrică. Ambele funcționează la fel de bine, doar că cea mecanică presupune mai mult efort din partea ta.
Bineînțeles, oricare dintre modelele analizate mai sus poate stoarce si citricele, dar sunt șanse să ai mai multă pulpă nedorită în cazul lor în suc, decât dacă ai folosi un storcător special pentru citrice.
Acesta funcționează folosind presiunea. Dezavantajul este că acest tip ce storcător poate fi folosit doar pentru citrice: lămâi, portocale, gref etc. Totuși, în comparație cu modelele de mai sus, este o variantă mai ușor de curățat, ușor de întreținut și mai ieftină.
Dacă ești interesat doar să bei suc de portocale dimineața, aceasta este cea mai bună investiție.
Un alt dezavantaj însă este acela că nu poate fi folosit pentru a stoarce mari cantități de suc într-o singură utilizare.
Ușurință în folosire
Cel mai bun storcător de fructe și legume trebuie să fie ușor de folosit și ușor de curățat. Altfel vei găsi mereu scuze pentru a nu-l folosi, și vei sfârși prin a nu te bucura de investiția făcută.
Dacă ai un stil de viață aglomerat, prepararea sucului nu ar trebui să îți răpească prea mult timp. De regulă, aparatele de făcut suc din mai puține componente, cu un tub de alimentare mare, vor reduce timpul pe care trebuie să îl petreci pregătind fructele și spălând aparatul.
Caută modele compacte. Acestea vor ocupa și mai puțin loc în bucătăria ta sau în chiuvetă, ori mașina de spălat vase.
Storcătoarele care separă pulpa de suc sunt cel mai greu de curățat. Este enervant să folosești un aparat în cazul căruia ai nevoie de mai mult timp pentru a-l curăța, decât pentru a extrage sucul din fructe și legume.
Dacă ai mașină de spălat vase, verifică neapărat dacă storcătorul are părți care sunt compatibile cu mașina de spălat vase. Asta va reduce mult timpul necesar pentru spălare.
Retenția substanțelor nutritive
Scopul pentru care vrei să extragi propriul suc din fructe și legume la tine acasă este faptul că acesta poate avea un efect benefic asupra sănătății tale.
Așa cum am mai amintit deja, diferite tipuri de storcătoare, păstrează mai bine nutrienții din ingrediente, decât altele. De fapt, este chiar important să ai un aparat care îți permite să adaugi în sucul din fructul preferat și suc din legume sau salate care au substanțe foarte benefice pentru tine.
Dacă sănătatea este scopul principal pentru care cumperi un storcător de fructe, trebuie să ai deja în minte care sunt tipurile de legume din care vrei să extragi sucul.
Dacă vorbim de rădăcinoase care sunt destul de tari, alege un storcător care are forța necesară de a le stoarce fără a se deteriora. Storcătoarele cu melc sunt considerate cele mai bune de pe piață în acest sens.
Separarea pulpei
Modelele ieftine de storcătoare de fructe colectează pulpa într-un recipient intern. Dacă vrei să extragi sucul dintr-o cantitate mare de ingrediente, ar fi mai bine să alegi un storcător care poate scoate în exterior pulpa.
Astfel nu va trebui să oprești mereu aparatul, să îl desfaci pentru a elimina pulpa, și apoi să refaci acest proces la nesfârșit. Dacă pulpa este extrasă într-un recipient exterior, poți stoarce fructe și legume în mod continuu.
Versatilitate
Unele storcătoare de fructe și legume fac o treabă minunată la capitolul extragerii sucului din legume verzi: salate, ierburi, păstăi.
Altele nu sunt deloc recomandate pentru acestea. Așa este cazul storcătoarelor cu centrifugă, care sunt recomandate pentru fructe și legume moi.
De asemenea, unele storcătoare îți permit să extragi „laptele” din nuci sau soia. Astfel poți prepara propriul lapte vegetal la tine acasă. Dacă aceste aspecte contează pentru tine, fi pregătit să investești mai mult într-un storcător cu mai multe funcții.
Dimensiuni
Prima dimensiune pe care trebuie să o ai în vedere este diametrul tubului de alimentare. Cel mai bun storcător de fructe și legume are un tub cât mai larg.
Astfel va trebui să petreci mai puțin timp tăind și pregătind legumele și fructele pentru a le introduce în aparat. Urmărește un model care are tubul suficient de mare pentru a încăpea în el mere, morcovi, castraveți întregi.
Dimensiunea totală a storcătorului te interesează, de asemenea. În majoritatea bucătăriilor, spațiul disponibil pe blatul de bucătărie este limitat.
Din nefericire, storcătoarele tind să ocupe mult spațiu. Asigură-te că ai spațiul necesar pentru modeleul pe care îl dorești înainte de a-l cumpăra.
De asemenea, verifică lungimea firului de alimentare. Acesta trebuie să fie suficient de lung pentru a ajunge la cea mai apropiată priză. Multe modele au cablul retractabil și lungimea ajustabile, astfel este mai convenabil să le depozitezi sau să le așezi unde dorești fără a-ți face griji pentru priză.
Dimensiunea are un efect și asupra cantității de suc pe care o poți face. Capacitatea recipientului pentru suc îți va limita durata unei sesiuni de stoarcere, precum și cantitatea de ingrediente pe care le poți folosi o singură dată
Dacă îți dorești să faci suficient pentru a avea suc și a doua zi, alege un storcător cu un recipient mai mare.
Viteză
În general, modelele cu melc lucrează mai lent decât cele cu centrifugă. Totuși, acestea păstrează mai multe substanțe benefice în suc. Va trebui să alegi între două opțiuni: fie obții suc mai rapid dar mai prost calitativ, fie un suc excelent, dar în mai mult timp.
Unele modele vin cu mai multe viteze, adică opțiune de a alege un număr mai mic de rotații pe minut, sau mai mare. Astfel poți opera cu mai puține RPM în cazul fructelor și legumelor moi și la viteze mai mare pentru rădăcinoase.
Zgomot
Dacă zgomotul te scoate din minți, ar trebui să stai departe de storcătoarele cu centrifugă, care sunt mai zgomotoase. Cele cu presare la rece emit un zgomot mai puțin deranjant.
Dacă aceasta este o chestiune importantă pentru tine, caută modele care sunt concepute pentru a fi silențioase, dar fi pregătit să plătești mai mult.
Producători
Te vei bucura de cel mai bun suc dacă vei alege un storcător produs de branduri cu renume în domeniu. Astfel, poți fi sigur că produsul este de calitate, deoarece brandurile care și-au format o reputație bună sunt dornice să o păstreze.
Iată care sunt numele ce ar trebui să îți atragă atenția: Kuvings, Bosch, Star-Light, Tefal.
Concluzii
Îți recomandăm să cumperi cel mai bun storcător de fructe și legume online. Aici vei putea să alegi dintr-o varietate mai mare de produse, storcătorul care îndeplinește toate așteptările tale de la un astfel de aparat.
De asemenea, sunt multe șanse să îl găsești mai ieftin decât în cazul unui magazin fizic. Nu uita să verifici părerea altor cumpărători pentru a putea decide dacă investiția este sau nu una care merită.
Acum că ai parcurs toate aceste informații ești gata să cumperi cel mai bun storcător de fructe și legume.
Cel mai bun storcător de fructe și legume: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de storcătoare de fructe și legume care oferă un raport calitate/preț excelent.
Storcătoare cu ax melcat (slow juicer) recomandate
1. Storcator cu presare la rece Kuvings B6000 PLUS
Fie ca va doriti un suc de mere, tomate sau portocale, fie chiar unul din iarba de grau, cu storcatorul Kuvings B6000 va bucurati de mai mult suc proaspat, bogat in vitamine si substante nutritive.
Storcatorul Kuvings stoarce delicat fructele si legumele, fara a le distruge structura naturala.
Prin stoarcerea lenta (60 rpm) a fructelor si legumelor intregi, veti beneficia de un suc natural, bogat in vitamine si enzime, minimizand pierderea de substante nutritive.
2. Storcator cu melc Hurom HE-IBE04
Un storcator robust, care se descurca ireprosabil fie ca vine vorba de stoarcerea fructelor, legumelor, radacinoaselor sau frunzelor.
Stoarce lent (72 rotatii pe minut),prin presare la rece, fiind ideal pentru acele familii care isi doresc un stil de viata sanatos.
Dopul de silicon va permite sa amestecati sucul direct in aparat, iar faptul ca pachetul contine doua site va ajuta sa preparati atat sucuri limpezi, piureuri, smoothie cat si suc de rosii.
3. Storcator de fructe si legume cu melc Oursson JM7002/RD
Storcatorul de fructe si legume cu melc JM7002 are un tub larg de 7,5 cm si permite stoarcerea fructelor si legumelor intregi fara a fi taiate inainte.
Datorita tehnologiei de presare la rece, cu stoarcere lenta si un melc puternic, veti obtine o cantitate maxima de suc cu mai multe vitamine si nutrienti din orice tip de fructe sau legume.
Acest storcator este foarte silentios, iar jgheabul prevazut cu un capac nu va lasa sa se scurga nicio picatura de suc.
Storcătoare centrifugale recomandate
1. Storcator de fructe Tefal Easy Fruit ZE610D38
Datorita tubului de alimentare larg (diametru de 75 mm) nu mai este nevoie sa tai fructele sau legumele in bucati in mod sistematic.
Deosebit de eficient, cu o putere de 800 W si 2 setari de viteza, garanteaza rezultate perfecte, indiferent de tipul ingrediente folosit.
Este excelent pentru intreaga familie, putand sa prepari cantitati mari de suc datorita recipientului cu o capacitate de 1,2l si a recipientului pentru pulpa de 2l.
Partile detasabile cunt compatibile cu masina de spalat vase.
2. Storcator de fructe si legume Philips Viva Collection HR1855/90
Storcatorul de fructe Philips Viva Collection extrage si mai mult suc din fructele si legumele dumneavoastra
Storcatorul este conceput cu forme rotunde si suprafete netede pentru a facilita clatirea la robinet.
Gratie sistemului inovator de extragere a sucului cu tehnologia QUICKClean, acest storcator extrage rapid pana la 0.8 litri de suc fara a fi nevoie sa goliti recipientul pentru pulpa.
Fara taiere prealabila gratie tubului de alimentare XL (75 mm).
3. Storcator de fructe si legume Heinner XF-1000SS
Storcatorul de fructe si legume Heinner XF-1000, cu motor putenic de 1000W, te ajuta sa extragi simplu si rapid sucul din fructe si legume si sa iti asiguri sursa zilnica de vitamine si antioxidanti.
Recipiente pentru suc de 1L si pentru pulpa de 2L.
Ai panou de control confortabil cu 2 trepte de viteza de procesare, pentru fructe si legume moi, respectiv pentru cele tari.
Sita storcatorului este realizata din inox, care ofera confort in utilizare si rezistenta in fata trecerii timpului.
Storcătoare de citrice recomandate
1. Storcator de fructe Tefal ZP603D38 Vitapress Direct Serve
Noul VitaPress Direct Serve are un invelis metalic, cu un design modern si finisaje premium.
Dispune de un orificiu de scurgere pentru pahare, sistem antipicurare, capac de protectie si spatiu de stocare al cablului.
3 conuri colorate usor de recunoscut si utilizat, fiecare dedicat pentru o marime si o varietate de fructe citrice.
Pornire/Oprire automata care detecteaza in mod automat presiunea.
2. Storcator citrice Star-Light CJT-160SS
Cu ajutorul motorului de 160W storcatorul de citrice Star-Light te ajuta sa prepari rapid sucul de citrice, perfect pentru a incepe dimineata cum se cuvine.
Aparatul este dotat cu un sistem anti-picurare, ce iti da posibilitatea sa intrerupi scurgerea sucului oricand doresti.
Aparatul este dotat cu doua conuri diferite, dandu-ti astfel posibilitatea sa storci citrice de diferite dimensiuni sau forme.
CJT-160SS contine 2 site: una din inox si una din plastic, ce pot fi folosite in functie de preferinte.
3. Storcator de citrice Heinner Citrus 850S
Storcatorul de citrice C850S, cu o putere de 100W, te ajuta sa extragi sucul de citrice si sa iti asiguri sursa zilnica de vitamine si antioxidanti.
Functia antipicurare ofera posibilitatea de a intrerupe picurarea oricand doresti.
Ai doua conuri de stoarcere de dimensiuni diferite, pentru stoarcerea unor sortimente variate de citrice.
Baza din inox a storcatorului va asigura stabilitate o mai buna rezistenta si o durata de viata mai indelungata a aparatului.
Componentele aparatului sunt detasabile, pentru o curatare simpla si rapida.