Cuprins
Cum alegi cel mai bun sutien pentru alăptare? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă sutienul pentru alăptare potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Atunci când sunteţi proaspete mămici şi aveţi o minune de copil trebuie să vă alegeţi cu grijă sutienele, astfel încât acestea să vă ajute să alăptaţi uşor, dar totodată să vă simţiţi confortabil şi feminine.
Dacă sunteţi pentru prima dată în postura de mama, atunci rândurile de mai jos cu siguranţă vă vor fi de folos, pentru că veţi putea descoperi care sunt detaliile la care trebuie să fiţi atente înainte de a lua o decizie în privinţa sutienelor pe care le puteţi purta!
De ce să alegi cel mai bun sutien pentru alăptare
Având în vedere că pe parcursul sarcinii, sânii voştri se măresc într-un mod considerabil, cu siguranţă sutienele pe care le aveaţi înainte nu va mai sunt potrivite şi aveţi nevoie de modele care să corespundă cu nevoile voastre actuale.
Ideal este să nu vă grăbiţi să cumpăraţi foarte multe sutiene şi să aşteptaţi până când naşteţi, pentru că atunci veţi şti exact care sunt mărimile de care aveţi nevoie.
Sutienele pentru alăptare au fost concepute astfel încât să vă ajute să hrăniţi bebeluşul foarte uşor, indiferent unde vă veţi afla, într-un mod discret şi, totodată, pentru a vă susţine sânii cât mai bine. Aceste piese de lenjerie intimă vă oferă un suport sporit pentru bustul plin cu lapte, dar şi confort.
De asemenea, trebuie să mai ştiţi că sutienele pentru alăptare au cupe mobile (cu flapsuri) ori cupe detaşabile, astfel încât să vă ajute să alăptaţi copilul la sân, fără a fi nevoie să le îndepărtaţi cu totul.
Cum alegi cel mai bun sutien pentru alăptare
Sutienele pentru alăptare trebuie să fie întotdeauna flexibile, astfel încât sânii să nu stea niciodată înghesuiţi, iar cupele trebuie să poată fi uşor de îndepărtat atunci când doriţi să hrăniţi bebeluşul.
În plus, este foarte important să puteţi închide şi deschide sutienul cu o singură mână, pentru că în acelaşi timp trebuie să aveţi grijă ca micuţul să fie în siguranţă.
Cât despre deschiderea cupelor, aceasta trebuie să fie cât mai mare, astfel încât bebeluşii să vă poată prinde sânii bine, pentru a-şi lua nutrienţii de care au nevoie.
O altă caracteristică importanta în ceea ce priveşte sutienele pentru alăptare este confortul de care aveţi parte. Având în vedere că cei mici au nevoie să fie hrăniţi foarte des, trebuie să luaţi în calcul faptul că va trebui să purtaţi sutienele pentru alăptat atât ziua, cât şi noaptea.
Aşadar, alegeţi modele cu ajutorul cărora sânii să fie foarte bine susţinuţi chiar şi în timpul somnului.
Dimensiunea sutienului pentru alăptat
Atunci când vă alegeţi sutienele pentru alăptat, trebuie să luaţi în calcul atât dimensiunea cupelor, pentru că aveţi sânii măriţi, cât şi circumferinţa pieptului. În timpul sarcinii, coastele vi se extind, aşa că s-ar putea să aveţi o circumferinţă mai mare decât înainte.
În cazul în care banda şi cupele nu vă sunt potrivite, atunci s-ar putea să vă blocaţi canalele de lapte, iar fluxul să vă fie mai redus şi, cu siguranţă, nu vă doriţi acest lucru.
Recomandat este să optaţi pentru modelele reglabile, pentru că astfel veţi putea face faţă fluctuaţiilor în ceea ce priveşte dimensiunea sânilor, dar şi a circumferinţei.
Materialele sutienelor pentru alăptare
Cel mai bun sutien pentru alăptare trebuie să fie întotdeauna realizat din materiale de calitate, hipoalergenice şi, totodată, din fibre naturale.
Pentru că sânii voştri, dragi mămici, sunt foarte sensibili şi transpira foarte uşor, trebuie să alegeţi cu grijă modelele de sutiene pe care le cumpăraţi.
Indicat este să optaţi pentru sutiene din materiale fine, care să nu fie abrazive şi care să nu vă provoace mâncărimi ori alergii. De exemplu, modelele din bumbac sunt cele mai bune, pentru că lasă pielea să respire.
La pol opus, încercaţi să evitaţi pe cât de mult cu putinţă lenjeria intimă din dantela în perioada în care alăptaţi, pentru că acest material vă provoacă disconfort atunci când sunteţi foarte sensibile.
De asemenea, trebuie să fiţi atente şi la tipurile de cusături: ele trebuie să fie ferme şi ascunse, astfel încât să nu intre în contact cu pielea.
Tipuri de sutiene pentru alăptare
Este foarte important să ştiţi care sunt tipurile de sutiene pentru alăptare disponibile pe piaţă, pentru a putea lua cea mai bună decizie în acest sens.
Sutiene cu lambouri (flapsuri)
Este vorba despre modele care au cupele detaşabile. Astfel, veţi putea descheia cupele cu o singură mână atunci când ţineţi bebeluşul cu cealaltă mână.
Avantajul utilizării acestor tipuri de sutiene este că nu va trebui să le îndepărtaţi cu totul atunci când alăptaţi. Totodată, veţi putea hrăni micuţul cu discreţie, iar procesul de alăptare nu va fi unul evident pentru cei din jur.
Sutiene fără lambouri (flapsuri)
Nu au cusături şi sunt realizate, în general dintr-un material foarte uşor şi totodată elastic. Aceste modele sunt concepute în mod special pentru că voi, ca mame, să puteţi trage cupele sub piept, astfel încât să hrăniţi bebeluşul.
Sutienele fără lambouri sunt foarte confortabile şi totodată discrete, însă sunt recomandate îndeosebi pentru femeile care au sâni mai mici, întrucât nu au capacitatea de a suporta foarte multă greutate;
Sutienele cu sârmă
Sunt modele care vă oferă cel mai mare sprijin. Dacă aveţi sânii foarte mari, atunci puteţi opta fără pentru probleme pentru sutienele cu sârmă, însă trebuie să luaţi în considerare faptul că sunt inconfortabile, în comparaţie cu celelalte modele.
Sutiene care pot fi purtate în timpul somnului
De regulă, acestea arată ca o bustieră elastică, diferenţa fiind aceea că au cupele petrecute. Astfel veţi putea scoate cu uşurinţă sânul din sutien atunci când bebeluşului i se face foame în timpul nopţii.
Atunci când deveniţi mame, viaţa voastră se schimbă foarte mult, la fel ca şi priorităţile pe care le aveţi.
Este foarte important să alegeţi cu grijă sutienele pentru alăptare, astfel încât să puteţi hrăni bebeluşul ori de câte ori este nevoie şi, în acelaşi timp, să vă simţiţi confortabil ca femei.
Dacă luaţi în considerare toate sugestiile de mai sus, cu siguranţă veţi face alegerea potrivită în ceea ce priveşte sutienele pentru alăptare!
Cel mai bun sutien pentru alăptare: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de sutiene pentru alăptare care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Sutien alaptare Maia4D
Sub influenta caldurii corporale cupele se vor modela frumos pe sanii tai.
In plus, se poate desface usor cu o singura mana.
Sutien de alaptare – Cupe intarite.
Bretele detasabile.
Bretelele devin mai late odata cu cresterea marimii.
Balene clasice.
Balene laterale.
2. Sutien alaptare Anastasia
Sutienul Anastasia, confectionat din bumbac, este foarte confortabil fiind potrivit pentru toate marimile.
Cupele cu o croiala speciala in T confera sustinere bustului.
Cupele se desfac usor, cu o singura mana, si faciliteaza alaptarea.
Dantela fina reprezinta cireasa de pe tort.
Bretelele devin mai late odata cu cresterea dimensiunii.
Balene clasice.
3. Sutien Mama pentru alaptare
Delicat, elegant, fermecator.
Sutien Mama, ideal pentru alaptare.
Cupe fin intarite, croiala speciala in T; cupele se desfac in partea superioara.
Partea de jos a cupelor din material elastic, cu model caroiat.
Centrul sutienului decorat cu fundita.
Centru inalt, balene sub cupe, bretele ferm cusute si reglabile.
Partile laterale din microfibra elastica lucioasa, fara balene in laterale.
4. Sutien alaptare Mama 343323 XXL neintarit
Sutien de alaptare fara balene pentru un confort sanatos.
Confectionat din 100% bumbac, asadar asigura senzatia de naturalete si respirabilitate.
Centrul inalt sustine bine si sanii mai mari.
Cupele se pot desface in partea superioara.
Bretele captusite.
Inchidere in spate prin doua agatatori ce pot fi prinse in trei pozitii.
5. Sutien alaptare Cara Mia neintarit
Sutien maternal practic pentru confort absolut pe timpul alaptarii.
Croiala cu efect de rotunjire!
Cupe neintarite, croiala speciala in T – rotunjeste sanii; cupele se desfac in partea superioara.
Partea superioara cu tivuri dantelate; interiorul este captusit cu material elastic.
Bretele ajustabile in lungime.
Centru inalt, balene sub cupe; fara balene in laterale.
Circuit flexibil, tivit cu banda elastica confortabila.