Cuprins
- 1 Top vase WC 3 recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun vas de toaletă?
- 3 Cum alegi cel mai bun vas de toaletă
- 4 Cel mai bun vas de toaletă: recomandări
Cum alegi cel mai bun vas de toaletă pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă vasul de toaletă potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Nicio baie nu este completă fără o toaletă. În puține cazuri confortul și funcționalitatea vor conta la fel de mult ca în cazul unui vas de WC.
Mai ales dacă ești genul care petrece ceva mai mult timp așezat pe toaletă citind ziarul sau stând pe telefon, este important să alegi foarte bine vasul de toaletă care să ți se potrivească cel mai bine.
Crezi sau nu, sunt mai mulți factori de luat în considerare în acest caz, iar dacă nu ești bine informat, s-ar putea să faci o alegere pe care să o regreți în scurt timp.
Dacă te întrebi unde au găsit alții toalete ieftine, dar și cum poți să îți cumperi cel mai bun vas de toaletă, citește cu atenție acest articol.
Top vase WC 3 recomandate
- Vas WC cu scurgere universala Gala Eos
- Fabricat din portelan si caolin cu scurgere universala.
- Vezi detalii si pret
- Vas WC suspendat Ideal Standard Connect
- Vas WC suspendat cu evacuare orizontala si spalare verticala.
- Vezi detalii si pret
- Vas WC Roca Nexo back-to-wall
- Vas pentru WC cu spatele lipit de perete.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun vas de toaletă?
Vasul de toaletă este un element mult mai important decât am crede la prima vedere. Buna lui funcționalitate ne asigură o viață confortabilă, condiții de igienă optime, și, de ce nu, o atmosferă plăcută în casă.
Vasul de toaletă trebuie să aibă o dimensiune și o formă care să susțină o poziție corectă și confortabilă a corpului, în caz contrar, te-ai putea confrunta chiar cu probleme de sănătate din cele mai neplăcute.
Cumpărători informați sunt cei ce fac cele mai bune achiziții, iar tu trebuie să te numeri printre ei.
Cum alegi cel mai bun vas de toaletă
Cum faci diferența dintre un vas de toaletă ideal și unul nepotrivit pentru tine? Ei bine, trebuie să îți pui unele întrebări: Cum vreau să montez toaleta? Ce tip de rezervor este cel mai bun? Care este forma și dimensiunea confortabilă pentru mine? Am nevoie de funcții suplimentare?
Răspunsul la aceste întrebări constitui criterii de selecție importante pe care ar trebui să le cunoști înainte de a face o achiziție. Dacă vei fi informat, vei alege înțelept și nu vei fi corupt de vânzători mincinoși.
Pentru a te ajuta în demersul tău, am conceput acest ghid de cumpărături care conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a cumpăra un produs care să fie potrivit pentru tine, dar și pentru ceilalți membrii ai familiei care folosesc aceiași baie.
După ce ai parcurs cu atenție rândurile următoare, te invităm să descoperi sugestiile noastre de produse la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață. Suntem singuri că până la final, te vei surprinde și pe tine cu succesul alegerii tale.
Tipul de montaj al vasului de toaletă
Cel mai bun vas de toaletă pentru tine este unul care se montează așa cum îți dorești. Trebuie să știi că modalitatea de montaj al toaletei influențează foarte mult, atât funcționarea când și aspectul toaletei.
De asemenea, diferențele de preț sunt destul de mari între modelele clasice și cele nonconformiste.
Așadar, iată care sunt opțiunile tale:
Vas de toaletă din două piese
Acesta este cel mai întâlnit tip de vas de toaletă și cel mai ieftin, probabil tot din acest considerent. Aceste toalete au părți separate pentru vasul de toaletă și pentru rezervor. Astfel, în procesul de instalare, poți atașa sau detașa aceste părți după bunul plac.
Din moment ce dimensiunea și greutatea celor două împreună, pot fi destul de mari, aceste toalete prezintă un avantaj – poți să le transporți separat. Deși sunt mai ușor de manevrat, deoarece au mai multe îmbinări și spații înguste între părți, sunt mai dificil de curățat.
Așa cum am amintit, acestea sunt cele mai ieftine modele, și întreținerea, precum și eventualele lucrări de reparare se realizează destul de ușor. Din moment ce există două părți separate, atunci când se strică una, o poți înlocui fără să fie necesar să îți cumperi o toaletă nouă. Nu prea poți face asta însă dacă alegi o toaletă dintr-o singură piesă.
Vas de toaletă dintr-o singură piesă
Din afară, nu se vede mare diferență între modelul anterior analizat și acesta, deoarece aspectul este similar. În plus, puterea de tragere a apei este cam aceeași. Singura diferență este faptul că vasul de toaletă nu se poate detașa de rezervor.
Toaletele dintr-o singură piesă sunt mai scumpe în general, dar au avantajul de a fi mai durabile. Sunt o alegere perfectă pentru băile mici, din moment ce nu ocupă atât de mult spațiu, precum o toaletă din două piese. Acestea sunt și montate mai aproape de sol.
Vas de toaletă montat în perete
Dacă spațiul este o problemă reală în baia ta, atunci un vas de toaletă cu montare în perete ar putea fi o soluție care să îți surâdă. Din moment ce sunt atașate de perete, vei avea mai mult spațiu de podea și baia va părea mai spațioasă. Mai mult, din moment de rezervorul este mascat în perete, vei mai câștiga câțiva centimetrii în plus.
Atâta timp cât ai o sursă de apă în apropiere, acest tip de toaletă poate fi montat oriunde. În plus, au un design curat și neted care este rar întâlnit la toaletele obișnuite, deci un asemenea model este ideal pentru băile moderne.
Dezavantajul acestor toalete este faptul că, din moment ce rezervorul este mascat în perete, instalarea va presupune unele modificări la instalația de apă și evident la peretele băii. Dar, dacă îți renovezi oricum toaleta complet, nu îți schimbi doar vasul de toaletă, montarea unei toalete în perete va o ocazie de care nu vei regreta că ai profitat.
Prețului destul de ridicat al toaletei însă, i se adaugă și prețul de manoperă care a fi semnificativ. Aceasta este deci o alegere pentru cei cu un buget generos.
Vas de toaletă de colț
Similare cu toaletele dintr-o singură pisă sau cu cele din două piese, acestea diferă prin forma triunghiulara a rezervorului. Astfel ai posibilitatea de a instala toaleta în colțul camerei ceea ce îți dă posibilitatea să folosești mai bine restul spațiului din baie.
Dezavantajul este că, în funcție de unde se află sursa ta de apă, ar putea fi necesar să faci unele modificări la instalația de apă.
Vas de toaletă inteligent
Trăim într-o perioadă care transformă orice obiect într-unul tehnologizat deci inteligent. Era doar o chestiune de timp până când să ajungem de la telefoane inteligente la toalete inteligente. Acestea sunt variante ideale dacă ești în căutare de confort și funcționalitate.
Fiecare toaletă inteligentă este diferită, așadar caut-o pe cea care e cea mai confortabilă pentru tine. Unele modele au sisteme de tragerea a apei dublă în funcție de nevoi, în timp ce altele îți permit să tragi apa folosind comanda vocală.
În mod similar, unele sunt dotate cu încălzire în vasul de toaletă, bideu și funcție de uscare cu aer cald. Bineînțeles, acestea sunt mai scumpe și sunt potrivite doar pentru aceia care vor să își satisfacă niște preferințe, deoarece funcțiile extra nu sunt o necesitate.
Vas de toaletă fără rezervor
Dacă nu ai spațiu pentru rezervor, dar nici nu vrei să spargi pereți pentru a masca rezervorul, atunci s-ar putea să îți surâdă ideea de vas de toaletă fără rezervor. În loc să se bazeze pe sistemul de tragere a apei, acest model se conectează direct la sursa de apă.
Dezavantajul este acela că aceste toalete depind de presiunea apei din zona ta. Astfel, dacă presiunea este mică în țevi, puterea de tragerea a apei s-ar putea să nu fie suficient de puternică. Dacă nu ai altă alternativă, s-ar putea să fie necesar să investești în pompe și alt echipament care să ofere putere tragerii apei.
Dimensiunile vasului de toaletă
Înainte de a alege dimensiunea toaletei, va trebui să măsori foarte bine spațiul pe care îl ai la dispoziție în baie, în zona în care intenționezi să o instalezi.
Va trebui să măsori distanța dintre peretele din spatele toaletei, și țeava de scurgere sau șurubele care fixează toaleta în podea. Cel mai bine este să faci această măsurătoare, înainte de a scoate toaleta veche, în cazul în care baia este în renovare și nu în construcție.
Măsoară de la perete la centrul unuia dintre șurubele de fixare. Dacă toaleta este fixată în patru șuruburi, măsoară până în centrul unuia situat în spate. Apoi, măsoară noua toaletă pe care o dorești, de la centrul găurilor de montare la zona de spate a toaletei.
Apoi compara măsurătorile. Dacă baza toaletei este mai scurtă decât distanța dintre șuruburi și perete, ar trebui să încapă fără probleme. Dacă baia este mică, măsoară și distanța dintre marginea bazei toaletei și perete sau alte obiecte.
Înălțimea vasului de toaletă este o altă dimensiune importantă pentru confortul propriu, dar și al altor membrii ai familiei. Este importat să ții cont de recomandările specialiștilor, pentru a cumpăra un vas de toaletă a cărui înălțime îți va permite să ai o poziție a corpului corectă în timp ce o folosești. Înălțimea este măsurată de la podea până la marginea vasului de toaletă.
Dacă în locuința ta trăiesc copii mici, alege o toaletă cu înălțimea de 35 – 38 cm, o variantă confortabilă pentru ei. Dacă nu se pune această problemă însă, înălțimea normală este între 38 – 43 cm.
Dacă ești o persoană mai înaltă, sau îți este greu să te apleci mai mult, alege un vas de WC mai înalt, de peste 43 cm.
Forma vasului de toaletă
Vei găsi vase de toaletă în două forme: alungită sau rotundă. Alegerea va depinde de preferințele personale, dar și de spațiul pe care îl ai la dispoziție.
Modelele rotunde sunt potrivite pentru băile mici deoarece ocupă mai puțin spațiu, în timp ce varianta alungită sau ovală, este mai lungă cu aproximativ 5 cm decât cea rotundă. Cu toate că ocupă mai mult spațiu, forma ovală este de preferat deoarece conferă un confort sporit deoarece te vei putea așeza pe o suprafață mai mare. Acestea sunt și puțin mai scumpe decât cele rotunde.
Există și varianta vasului de toaletă oval compact. Unii producători au scos la vânzare această soluție de compromis între confortul oferit de un vas de toaletă cu formă ovală, și spațiul mic ocupat de o toaletă rotundă.
Ce funcții are cel mai bun vas de toaletă?
- Economie de apă – Cel mai bun vas de toaletă este dotat cu un sistem care asigură un consum redus de apă atunci când tragi apa la baie.
- Trage apa fără atingere – Dacă ești o persoană care are fobie de germeni și microbi, sau pur și simplu vrei să ai un spațiu cât mai igienic, alege un sistem de tragere a apei cu senzor care nu necesită contact direct cu pielea ta.
- Zgomot redus – Atunci când locuiești singur, zgomotul produs de toaletă nu contează foarte mult. Situația se schimbă atunci când locuiți mai multe persoane în acea locuință. Ai putea ajunge să apreciezi în acest caz, un vas de toaletă cu nivel de zgomot redus.
- Odorizant – Unele toalete inteligente sunt dotate cu un sistem de odorizare, care va diminua mirosul neplăcut pe care îl întâlnim adesea în baie.
- Bideu – Unele toalete moderne au încorporat un bideu, aceasta fiind o soluție foarte bună pentru băile mici.
Producători
Cel mai bun vas de toaletă poate fi găsit ușor atunci când te orientezi în direcția potrivită. Dacă ești în căutare de calitate, așa cum ar trebui să fie orice cumpărător bun, atunci este o idee bună să cauți produsul dorit la un producător care este renumit pentru calitatea produselor sale.
Brandurile care și-au format în ani de zile o reputație bună, sunt atenți la produsele pe care le comercializează, deoarece reputația este foarte fragilă, iar orice scot pe piață trebuie să fie la înălțimea standardelor cu care și-a obișnuit clienții fideli.
Așadar, iată care sunt cele mai recomandate și apreciate branduri din România în acest domeniu: Cersanit, Pyramis, Ideal Standard.
Îți recomandăm să cumperi cel mai bun vas de toaletă online. Astfel ai mai multe șanse de a găsi unul care să fie pe placul tău, la un preț foarte bun. Înainte de a face orice achiziție astfel, este nevoie să consulți părerea altor cumpărători. Astfel poți să îți dai seama dacă produsul este într-adevăr atât de bun pe cât îl prezintă producătorul.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații ești gata să alegi cel mai bun vas de toaletă.
Cel mai bun vas de toaletă: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de vase de toaletă pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Vas WC Gala Eos
Vas wc care face parte din colectia Eos, fabricat din portelan si caolin de culoare alb, cu scurgere universala.
Montaj: Pe pardoseala.
Material: Ceramica.
Culoare: Alb.
Lungime: 60 cm.
Latime: 34 cm.
2. Vas WC suspendat Ideal Standard Connect
Vas WC suspendat cu evacuare orizontala si spalare verticala.
Forma: Ovala.
Material: Ceramica.
Culoare: Alb.
Lungime: 54 cm.
Latime: 36 cm.
3. Vas WC Roca Nexo back-to-wall cu dubla evacuare
Vas pentru WC cu spatele lipit de perete, face parte din colectia Nexo, este fabricat din portelan sanitar si are functie clasica.
Dimensiunile caracteristice sunt: 360 x 615 x H780 mm.
Sistemul de evacuare este prin spalare cu jet de apa, se monteaza pe pardoseala, avand sistemul de instalare inclus.
Lungime: 36 cm.
Latime: 56 cm.
4. Set compact WC iesire laterala Senator Cersanit
Set compus din:
– vas WC iesire laterala
– rezervor WC asezat pe vas, alimentare laterala stanga sau dreapta
– mecanism rezervor WC
– capac WC polipropilen
– set fixare in pardoseala
Evacuare laterala – Mecanism 3/6 litri – Capac WC polipropilen.
5. Vas WC cu montaj pe pardoseala Roca Debba
Vas WC cu spalare verticala din ceramica de culoare alb, pentru montaj pe pardoseala, evacuare laterala si kit de fixare inclus.
Montaj: Pe pardoseala.
Material: Ceramica.
Culoare: Alb.
Lungime: 66 cm.
Latime: 36 cm.