Cel mai bun ventilator cu picior

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (16 voturi, media: 4,69 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun ventilator cu picior? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă ventilatorul cu picior potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun ventilator cu piciorZilele toride de vară încă reprezintă un motiv de îngrijorare, iar faptul de a te putea bucura de o temperatură normală în interior este un aspect care iți poate influența enorm atât munca, dar și simpla calitate a vieții.

Este normal să îți dorești să lupți pe cât posibil împotriva oricărei forme de disconfort termic, iar o metodă încă eficientă prin care poți răcorii aerul din încăperi pe timpul veri este aceea de a folosi un ventilator.

Ventilatorul cu picior este una din cele mai comode și mai la îndemână metode de a obține temperatura dorită în spațiul în care îți desfășori activitatea.

Află deci, cum alegi cel mai bun ventilator cu picior.

De ce să alegi cel mai bun ventilator cu picior?

În timp ce pe piață există deja mai multe tipuri de ventilatoare, mai mult sau mai puțin eficiente, din care poți alege, ventilatorul cu picior rămâne una din cele mai recomandate variante.

Fiind un model deosebit de practic, acesta are mereu un cost rezonabil, chiar dacă este dotat cu funcții performante. Progresul tehnologic din ultimii ani de altfel, a reușit să ridice inclusiv banalul ventilator cu picior la un nivel care să îl facă să se remarce prin performanță și eficiență.

Asta împreună cu alte avantaje precum:  o montare ușoară, faptul că nu ocupă mult spațiu, mentenanță facilă, posibilități extinse de reglaj; îl recomandă ca fiind ventilatorul de cameră ideal.

Cum alegi cel mai bun ventilator cu picior

Oferta de piață însă este destul de vastă, și ar putea fi destul de dificil să alegi într-adevăr o variantă care să fie suficient de bună pentru locuința ta.

Ventilator cu picior elegantAvând în vedere să îți dorești să poți folosi din plin un astfel de aparat pentru mai multe veri la rând, este recomandat să cântărești bine orice decizie legată de o achiziție.

Pentru a găsi cel mai bun raport calitate/preț existent pe piață în momentul de față, te sfătuim să te informezi foarte bine.

Alegerea celui mai bun ventilator cu picior depinde în mare parte de măsura în care dispui de informațiile necesare privitoare la criteriile ce trebuie să le îndeplinească ventilatorul cu picior ideal.

Cea mai rapidă modalitate de a deprinde toate aceste informații este prin consultarea unui ghid de cumpărături ca acesta de față.

Venind în întâmpinarea nevoilor tale am pregătit acest articol, oferindu-ți garanția că la sfârșit vei putea face cea mai bună alegere într-un timp deosebit de scurt.

Așadar, pentru a alege cel mai bun ventilator cu picior, ține cont de următoarele informații importante.

Principiul de funcționare

Fiind cele mai cunoscute și întâlnite modele de pe piață, ventilatoarele cu picior au unul din cele mai simple principii de funcționare.

Întreg aparatul este practic format din elice protejate care sunt activate de un motor ce poate să fie de putere mare sau moderată. Toată acesta construcție este amplasată pe o tijă reglabilă care permite aerului să fie propulsat cu eficiență în întreaga cameră.

Elicea se va roti la frecvențe stabilite sau oscilante în funcție de preferințele utilizatorului, cu posibilitatea de a ajusta oricând viteza de rotație astfel încât aerul rece să fie propulsat cu mai mare putere.

De asemenea, ventilatorul propriu-zis se poate roti astfel încât să acopere o rază cât mai mare din cameră, iar aerul să nu fie distribuit într-o singură direcție.

Acest principiu de funcționare face din ventilatorul cu picior varianta ideală pentru spațiile de dimensiuni reduse, având posibilitatea de a achiziționa un astfel de aparat la un preț rezonabil.

Puterea și consumul de energie

Puterea unui ventilator este dictată de debitul de aer propulsat într-o anumită perioadă de timp. Astfel, poți intui randamentul pe care îl poate oferi un ventilator raportând volumul camerei la volumul de aer ventilat.

Ventilator cu picior pentru racirea aeruluiUnitatea de măsură este de metrii cubi pe minut sau oră, dar cel mai adesea vei găsi valoarea debitului de aer exprimată în mc/min.

Pentru ventilatoarele de interior valorile cuprinse între 120-130 mc/min sunt suficient de bune pentru a indica o forță de propulsare a aerului satisfăcătoare.

Având în vedere că ventilatoarele de picior sunt folosite cel mai adesea în spații închise, valorile menționate mai sus ar trebui să îți indice un ventilator de calitate.

Cât despre consumul de energie, este important să alegi modele cu clasă energetică superioară. Mai mult ca sigur, ventilatorul cu picior va fi în funcțiune pentru multe ore, ceea ce înseamnă că inevitabil va consuma curent electric.

Pentru ca nivelul de consum să fie cât mai scăzut, iar facturile tale la electricitate să nu sufere prea mult, este necesar să te orientezi spre un ventilator care să aparțină clasei energetice A sau A+, ori cu mai multe steluțe. Spre deosebire de un model cu o clasă energetică C sau D, acestea îți asigură un consum mai redus cu 40%.

De asemenea, acestea au tendința de a avea o durată de funcționare mult mai mare, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura de investiție pentru mai multe veri la rând.

Materiale și protecție

Un ventilator cu picior fabricat din materiale din calitate te va servi pentru o perioadă îndelungată. Acordă o mare atenție materialului din care este fabricată elicea, precum și piciorul ventilatorului.

Cu cât materialul elicei va fi mai greu, cu atât fluxul de are va fi mai puternic. De obicei un plastic dur este un material suficient de bun pentru această componentă.

Piciorul ventilatorului trebuie să fie suficient de stabil pentru a nu se dezechilibra în momentul schimbărilor de temperatură sau în momentul în care capul ventilatorului își schimbă direcția.

Caută un ventilator fabricat din materiale dure și preferabil mai grele, chiar dacă ar costa ceva mai mult.

Un alt aspect pe care trebuie să îl verifici obligatoriu este prezența grilajului de metal în jurul elicei, pe ambele părți.

Asigură-te că acesta este foarte bine securizat astfel încât nici tu, nici membrii familie, în mod deosebit cei mici, să nu se accidenteze din cauza elicelor.

Unghiul de rotire și de înclinare

Unghiul de rotire și înclinare va determina măsura în care te vei putea bucura de fluxul de aer dorit într-o încăpere. Cu cât acest unghi va fi mai mare, cu atât eficiența cu care aerul din încăpere va fi înlocuit este mai ridicată.

Cele mai multe modele de pe piață propun un unghi de înclinare de 90 de grade, în timp ce modele mai moderne au chiar un unghi de 360 de grade.

De asemenea, cel mai bun ventilator cu picior va fi dotat cu funcția autoturn, care îi va permite să se întoarcă în stânga și în dreapta pentru a împrăștia fluxul de aer în toată încăperea.

Dimensiuni și greutate

Un alt aspect care ar trebui să te preocupe este greutatea ventilatorului cu picior. Aceasta trebuie să fie destul de mare pentru a-i asigura stabilitatea, dar nu atât de mare încât ventilatorul să nu poată fi mutat cu ușurință.

Ventilator cu picior si maner pentru transportNefiind un model de ventilator fix, cel mai probabil vei dori să îl folosești în încăperi diferite din locuință. Pentru al putea muta cu ușurință, verifică greutatea să fie destul de rezonabilă pentru a permite deplasarea facilă a ventilatorului.

Cât despre dimensiuni, dimensiunea piciorului este în cele mai multe cazuri reglabilă, ceea ce înseamnă că vei putea ajusta pe înălțime ventilatorul astfel încât să transmită fluxul de aer la nivelul preferat de tine.

Dimensiunea elicelor trebuie verificată de asemenea. Pentru a te bucura de un flux de aer eficient, dimensiunea acestora trebuie să depășească 40 de cm.

Zgomot

Ca de obicei, vei căuta un model care să facă cât mai puțin zgomot, mai ales dacă vei lucra în încăperea în care folosești ventilatorul. Cu toate acestea, modele care au un nivel de zgomot redus sunt mereu mai scumpe.

Din fericire însă, cele mai mule modele disponibile pe piață în acest moment sunt desul de silențioase pentru a nu fi nevoie să îți ridici semnale de alarmă. Producătorii au început să fabrice ventilatoare din ce în ce mai silențioase.

În acest fel, vei putea să folosești un ventilator cu picior modern chiar și în dormitor sau în camera copilului fără a cauza un disconfort de natură sonoră.

Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun ventilator cu picior?

  • Funcția de control la distanță – unele ventilatoare îți oferă posibilitatea de a acționa de la distanță pentru a activa anumite setări. Acest lucru este posibil datorită unei telecomenzi. În timp ce poate fi o funcție deosebit de practică, este bine să ai în vedere faptul că astfel de ventilatoare costă ceva mai mult.
  • Viteze – este deosebit de important ca ventilatorul să îți ofere posibilitatea de a determina viteza de centrifugare a aerului. Aceasta va influența mult randamentul aparatului. De asemenea, îți oferă posibilitatea de a adapta funcționarea ventilatorului în funcție de propriile preferințe, mai ales dacă ești sensibil la oscilațiile de viteză sau la o viteză mai mare.
  • Autoturn – o funcție care face ca ventilatorul să se miște într-o parte și alta pentru a distribui aerul în toată încăperea.
  • Viteze oscilatorii – Funcție specială care constă în alternarea vitezelor pentru a asigura un flux de aer cât mai natural în încăpere.
  • Dezumidificare – Asigură un nivel optim de umiditate în aer pentru a crește cât mai mult senzația de confort în încăpere.
  • Restart automat – Asigură pornirea automată a aparatului în cazul întreruperii funcționalității din cauza unei pene de curent.
  • Display LCD – prezent în cazul celor mai noi modele, este capabil să îți indice date cu privire la temperatura din cameră sau la nivelul de umiditate.
  • Senzori de mișcare – cele mai performante modele vor porni automat atunci când este cineva în încăpere, și se vor opri automat atunci când nu vor mai detecta mișcare, economisind astfel energie electrică.

Preț si garanție

Ai aflat acum toate informațiile necesare pentru a alege cel mai bun ventilator cu picior.

Mai trebuie să acorzi atenție doar câtorva aspecte ușor de urmărit. Alege mereu un ventilator aparținând unei firme consacrate, deoarece vei evita mult riscul unei in vestiții nefericite.

De asemenea, cele mai bune prețuri le vei găsi online. Dacă vei decide să comanzi un ventilator online, asigură-te că verifici părerile altor utilizatori exprimate în secțiunea pentru review de sub descrierea oricărui produs.

Un alt indiciu al calității este garanția. O garanție de minim 2 ani îți indică un produs de calitate. Mai mult decât atât, chiar dacă va prezenta defecțiuni, nu vei fi tu cel care va trebui să acopere prețul acestora.

Cel mai bun ventilator cu picior: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de ventilatoare cu picior care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Ventilator cu picior Trotec TVM 18 S

Ventilator cu picior Trotec TVM 18 SDatorită puterii sale de 120 de waţi, a diametrului paletelor de 45 cm, precum şi a poziţie optime datorate piciorului telescop ce poate fi reglat pe înălţime, ventilatorul răcoreşte rapid chiar şi încăperile mai mari. 
Aparatul are o putere suverană, chiar şi pentru temperaturile de vârf.
Unghi de înclinare reglabil până la 110° al capului ventilatorului.
Reglabil pe înălţime fără trepte, de la 107 până la 135 cm.
Grilaj metalic în faţă şi în spate, cu optică modernă, cromată.
Picior stabil, ce nu alunecă şi nu se răstoarnă.

Vezi detalii si pret

2. Ventilator cu picior Fakir Prestige VL 45 GF

Ventilator cu picior Fakir Prestige VL 45 GFVentilatorul cu picior Fakir prestige VL 45 GF se potriveste in orice incapere datorita designului sau elegant.
Improspateaza aerul rapid in zilele toride – diferitele viteze pot fi selectate usor cu ajutorul telecomenzii integrate.
Picior telescopic stabil – Inaltime reglabila intre 100 – 135 cm.
3 viteze de ventilatie – 2 moduri de functionare – Timer 8 ore
Miscare oscilatorie pana la 75°.

Vezi detalii si pret

3. Ventilator cu picior Rowenta Essential VU4110

Ventilator cu picior Rowenta Essential VU4110Ventilatorul Rowenta Essential ofera o senzatie imediata de aer proaspat si siguranta multumita functiilor sale de protectie care iti permit sa te racoresti fara niciun stres.
Acest ventilator eco are un consum redus de energie electrica si in acelasi timp, este echipat cu un motor puternic care produce un flux de aer de pana la 55 m³/ min, cu 3 setari de viteza si un grilaj de siguranta pentru copii.
Produsul ofera posibilitatea de a oscila automat, avand si inaltime reglabila si un maner integrat pentru a usura transportul.

Vezi detalii si pret

4. Ventilator cu picior Trotec TVE 15 S

Ventilator cu picior Trotec TVE 15 SCu ventilatorul cu picior TVE 15 S înterziceți căldurii să mai intre în casă.
Puterea de 40 Watt a TVE 15 S conferă o răcorire îndestulătoare chiar și în încăperi mai mari.
Prin oscilația automată de 80° (aerul pendulează automat) crește eficiența ventilatorului și se mărește astfel curentul de aer care se împrăștie în încăpere.
Trei viteze de ventilație plus înălțimea reglabilă fără trepte 105-122 cm.
Paletele ventilatorului perfect calibrate, în combinație cu piciorul robust, conferă ventilatorului o funcționare liniștită.

Vezi detalii si pret

5. Ventilator metalic cu picior Star-Light FTSS-50W

Ventilator metalic cu picior Star-Light FTSS-50WVentilatorul cu picior Star-Light iti “aduce briza marii” acasa sau la birou.
Reglajele incluse te vor ajuta sa il “faci mai prietenos” in functie de situatie, creandu-ti un climat placut, suficient de racoros pentru a te relaxa.
Motor de 50W ce ii confera suficienta putere pentru a genera racoarea de care ai nevoie.
Comutator de viteza cu 3 trepte(nivele).
Nivel de zgomot redusReglabil pe inaltime
Carcasa metalica4 palete aluminiu

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată