Cuprins
Cum alegi cel mai bun ventilator cu picior în 2024? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă ventilatorul cu picior potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Zilele toride de vară încă reprezintă un motiv de îngrijorare, iar faptul de a te putea bucura de o temperatură normală în interior este un aspect care iți poate influența enorm atât munca, dar și simpla calitate a vieții.
Este normal să îți dorești să lupți pe cât posibil împotriva oricărei forme de disconfort termic, iar o metodă încă eficientă prin care poți răcorii aerul din încăperi pe timpul veri este aceea de a folosi un ventilator.
Ventilatorul cu picior este una din cele mai comode și mai la îndemână metode de a obține temperatura dorită în spațiul în care îți desfășori activitatea. Acesta poate crea o atmosferă răcoroasă chiar și în cele mai fierbinți zile de vară, contribuind la starea ta de bunăstare.
Află deci, cum alegi cel mai bun ventilator cu picior.
Top 3 ventilatoare cu picior recomandate
- Ventilator cu picior Xiaomi Mi Smart Standing Fan 2 Pro
- Fara fir si portabil, astfel incat il puteti utiliza oriunde. Pale in forma de aripa cu 7+5 straturi duble – Briza mai moale, mai confortabila.
- Vezi detalii si pret
- Ventilator de aer AlecoAir V30 Blaze
- Oscilatie orizontala intre 30 si 120 grade – Oscilatie verticala intre 30 si 90 grade – 12 Trepte de viteza. Functie de ionizare si Lampa de veghe.
- Vezi detalii si pret
- Ventilator cu suport ARGO STANDY WHITE
- Ventilator elegant prevazut cu functia de oscilatie pentru o distributie mai buna a aerului. Dispune de 3 trepte de viteza si telecomanda.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun ventilator cu picior?
În timp ce pe piață există deja mai multe tipuri de ventilatoare, mai mult sau mai puțin eficiente, din care poți alege, ventilatorul cu picior rămâne una din cele mai recomandate variante.
Fiind un model deosebit de practic, acesta are mereu un cost rezonabil, chiar dacă este dotat cu funcții performante.
Progresul tehnologic din ultimii ani de altfel, a reușit să ridice inclusiv banalul ventilator cu picior la un nivel care să îl facă să se remarce prin performanță și eficiență.
Asta împreună cu alte avantaje precum: o montare ușoară, faptul că nu ocupă mult spațiu, mentenanță facilă, posibilități extinse de reglaj; îl recomandă ca fiind ventilatorul de cameră ideal.
Cum alegi cel mai bun ventilator cu picior
Oferta de piață însă este destul de vastă, și ar putea fi destul de dificil să alegi într-adevăr o variantă care să fie suficient de bună pentru locuința ta.
Având în vedere să îți dorești să poți folosi din plin un astfel de aparat pentru mai multe veri la rând, este recomandat să cântărești bine orice decizie legată de o achiziție.
Pentru a găsi cel mai bun raport calitate/preț existent pe piață în momentul de față, te sfătuim să te informezi foarte bine.
Alegerea celui mai bun ventilator cu picior depinde în mare parte de măsura în care dispui de informațiile necesare privitoare la criteriile ce trebuie să le îndeplinească ventilatorul cu picior ideal.
Cea mai rapidă modalitate de a deprinde toate aceste informații este prin consultarea unui ghid de cumpărături ca acesta de față.
Venind în întâmpinarea nevoilor tale am pregătit acest articol, oferindu-ți garanția că la sfârșit vei putea face cea mai bună alegere într-un timp deosebit de scurt.
Așadar, pentru a alege cel mai bun ventilator cu picior, ține cont de următoarele informații importante.
Principiul de funcționare
Fiind cele mai cunoscute și întâlnite modele de pe piață, ventilatoarele cu picior au unul din cele mai simple principii de funcționare.
Întreg aparatul este practic format din elice protejate care sunt activate de un motor ce poate să fie de putere mare sau moderată. Toată acesta construcție este amplasată pe o tijă reglabilă care permite aerului să fie propulsat cu eficiență în întreaga cameră.
Elicea se va roti la frecvențe stabilite sau oscilante în funcție de preferințele utilizatorului, cu posibilitatea de a ajusta oricând viteza de rotație astfel încât aerul rece să fie propulsat cu mai mare putere.
De asemenea, ventilatorul propriu-zis se poate roti astfel încât să acopere o rază cât mai mare din cameră, iar aerul să nu fie distribuit într-o singură direcție.
Acest principiu de funcționare face din ventilatorul cu picior varianta ideală pentru spațiile de dimensiuni reduse, având posibilitatea de a achiziționa un astfel de aparat la un preț rezonabil.
Puterea și consumul de energie
Puterea unui ventilator este dictată de debitul de aer propulsat într-o anumită perioadă de timp. Astfel, poți intui randamentul pe care îl poate oferi un ventilator raportând volumul camerei la volumul de aer ventilat.
Unitatea de măsură este de metrii cubi pe minut sau oră, dar cel mai adesea vei găsi valoarea debitului de aer exprimată în mc/min.
Pentru ventilatoarele de interior valorile cuprinse între 120-130 mc/min sunt suficient de bune pentru a indica o forță de propulsare a aerului satisfăcătoare.
Având în vedere că ventilatoarele de picior sunt folosite cel mai adesea în spații închise, valorile menționate mai sus ar trebui să îți indice un ventilator de calitate.
Cât despre consumul de energie, este important să alegi modele cu clasă energetică superioară. Mai mult ca sigur, ventilatorul cu picior va fi în funcțiune pentru multe ore, ceea ce înseamnă că inevitabil va consuma curent electric.
Pentru ca nivelul de consum să fie cât mai scăzut, iar facturile tale la electricitate să nu sufere prea mult, este necesar să te orientezi spre un ventilator care să aparțină clasei energetice A sau A+, ori cu mai multe steluțe. Spre deosebire de un model cu o clasă energetică C sau D, acestea îți asigură un consum mai redus cu 40%.
De asemenea, acestea au tendința de a avea o durată de funcționare mult mai mare, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura de investiție pentru mai multe veri la rând.
Materiale și protecție
Un ventilator cu picior fabricat din materiale din calitate te va servi pentru o perioadă îndelungată. Acordă o mare atenție materialului din care este fabricată elicea, precum și piciorul ventilatorului.
Cu cât materialul elicei va fi mai greu, cu atât fluxul de are va fi mai puternic. De obicei un plastic dur este un material suficient de bun pentru această componentă.
Piciorul ventilatorului trebuie să fie suficient de stabil pentru a nu se dezechilibra în momentul schimbărilor de temperatură sau în momentul în care capul ventilatorului își schimbă direcția.
Caută un ventilator fabricat din materiale dure și preferabil mai grele, chiar dacă ar costa ceva mai mult.
Un alt aspect pe care trebuie să îl verifici obligatoriu este prezența grilajului de metal în jurul elicei, pe ambele părți.
Asigură-te că acesta este foarte bine securizat astfel încât nici tu, nici membrii familie, în mod deosebit cei mici, să nu se accidenteze din cauza elicelor.
Unghiul de rotire și de înclinare
Unghiul de rotire și înclinare va determina măsura în care te vei putea bucura de fluxul de aer dorit într-o încăpere. Cu cât acest unghi va fi mai mare, cu atât eficiența cu care aerul din încăpere va fi înlocuit este mai ridicată.
Cele mai multe modele de pe piață propun un unghi de înclinare de 90 de grade, în timp ce modele mai moderne au chiar un unghi de 360 de grade.
De asemenea, cel mai bun ventilator cu picior va fi dotat cu funcția autoturn, care îi va permite să se întoarcă în stânga și în dreapta pentru a împrăștia fluxul de aer în toată încăperea.
Dimensiuni și greutate
Un alt aspect care ar trebui să te preocupe este greutatea ventilatorului cu picior. Aceasta trebuie să fie destul de mare pentru a-i asigura stabilitatea, dar nu atât de mare încât ventilatorul să nu poată fi mutat cu ușurință.
Nefiind un model de ventilator fix, cel mai probabil vei dori să îl folosești în încăperi diferite din locuință. Pentru al putea muta cu ușurință, verifică greutatea să fie destul de rezonabilă pentru a permite deplasarea facilă a ventilatorului.
Cât despre dimensiuni, dimensiunea piciorului este în cele mai multe cazuri reglabilă, ceea ce înseamnă că vei putea ajusta pe înălțime ventilatorul astfel încât să transmită fluxul de aer la nivelul preferat de tine.
Dimensiunea elicelor trebuie verificată de asemenea. Pentru a te bucura de un flux de aer eficient, dimensiunea acestora trebuie să depășească 40 de cm.
Zgomot
Ca de obicei, vei căuta un model care să facă cât mai puțin zgomot, mai ales dacă vei lucra în încăperea în care folosești ventilatorul. Cu toate acestea, modele care au un nivel de zgomot redus sunt mereu mai scumpe.
Din fericire însă, cele mai mule modele disponibile pe piață în acest moment sunt desul de silențioase pentru a nu fi nevoie să îți ridici semnale de alarmă. Producătorii au început să fabrice ventilatoare din ce în ce mai silențioase.
În acest fel, vei putea să folosești un ventilator cu picior modern chiar și în dormitor sau în camera copilului fără a cauza un disconfort de natură sonoră.
Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun ventilator cu picior?
- Funcția de control la distanță – unele ventilatoare îți oferă posibilitatea de a acționa de la distanță pentru a activa anumite setări. Acest lucru este posibil datorită unei telecomenzi. În timp ce poate fi o funcție deosebit de practică, este bine să ai în vedere faptul că astfel de ventilatoare costă ceva mai mult.
- Viteze – este deosebit de important ca ventilatorul să îți ofere posibilitatea de a determina viteza de centrifugare a aerului. Aceasta va influența mult randamentul aparatului. De asemenea, îți oferă posibilitatea de a adapta funcționarea ventilatorului în funcție de propriile preferințe, mai ales dacă ești sensibil la oscilațiile de viteză sau la o viteză mai mare.
- Autoturn – o funcție care face ca ventilatorul să se miște într-o parte și alta pentru a distribui aerul în toată încăperea.
- Viteze oscilatorii – Funcție specială care constă în alternarea vitezelor pentru a asigura un flux de aer cât mai natural în încăpere.
- Dezumidificare – Asigură un nivel optim de umiditate în aer pentru a crește cât mai mult senzația de confort în încăpere.
- Restart automat – Asigură pornirea automată a aparatului în cazul întreruperii funcționalității din cauza unei pene de curent.
- Display LCD – prezent în cazul celor mai noi modele, este capabil să îți indice date cu privire la temperatura din cameră sau la nivelul de umiditate.
- Senzori de mișcare – cele mai performante modele vor porni automat atunci când este cineva în încăpere, și se vor opri automat atunci când nu vor mai detecta mișcare, economisind astfel energie electrică.
Preț si garanție
Ai aflat acum toate informațiile necesare pentru a alege cel mai bun ventilator cu picior.
Mai trebuie să acorzi atenție doar câtorva aspecte ușor de urmărit. Alege mereu un ventilator aparținând unei firme consacrate, deoarece vei evita mult riscul unei in vestiții nefericite.
De asemenea, cele mai bune prețuri le vei găsi online. Dacă vei decide să comanzi un ventilator online, asigură-te că verifici părerile altor utilizatori exprimate în secțiunea pentru review de sub descrierea oricărui produs.
Un alt indiciu al calității este garanția. O garanție de minim 2 ani îți indică un produs de calitate. Mai mult decât atât, chiar dacă va prezenta defecțiuni, nu vei fi tu cel care va trebui să acopere prețul acestora.
Cel mai bun ventilator cu picior: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de ventilatoare cu picior care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Ventilator cu picior Xiaomi Mi Smart Standing Fan 2 Pro
Fără fir și portabil, oferă o briză naturală prin intermediul palelor cu două straturi.
Bateria litiu-ion de 33,6Wh incorporata – Pana la 18 ore de autonomie a bateriei in modul de ventilatie standard.
Pale in forma de aripa cu 7+5 straturi duble – Briza mai moale, mai confortabila.
Ventilatie reglabila cu unghi larg de 140° pentru a raci camera pentru intreaga familie.
Control inteligent cu aplicatia Mi Home/Xiaomi Home.
2. Ventilator de aer AlecoAir V30 Blaze
Pentru o distributie a aerului uniforma, V30 Blaze este dotat cu o serie de functii care asigura ventilarea completa a incaperii:
– Oscilatie orizontala intre 30 si 120 grade – Oscilatie verticala intre 30 si 90 grade
– 12 Trepte de viteza.
Functii suplimentare avansate: Functia de ionizare si Lampa de veghe.
2 moduri de lucru sustin o utilizare benefica si placuta atunci cand este in functiune: Modul Sleep – Modul Vant Natural.
3. Ventilator cu suport ARGO STANDY WHITE
Ventilator elegant prevazut cu functia de oscilatie pentru o distributie mai buna a aerului.
STANDY este echipat cu elice transparente confectionate din AS cu diametrul de 40 cm.
Unghiul de oscilatie este reglabil, adaptandu-se oricaror nevoi.
LED-urile panoului de control permit o utilizare usoara a tuturor functiilor.
Dispune de 3 trepte de viteza ce pot fi selectate atat din panoul de comanda, cat si din telecomanda.
Timer-ul permite programarea opririi ventilatorului de la 0.5 la 7.5 ore.
4. Ventilator Dyson Cool™ AM07
Tehnologia Air Multiplier™ – Amplifică aerul din jur, furnizând un flux de aer neîntrerupt și lin.
Fluxul de aer puternic și amplificat vă răcorește rapid pe vreme caldă.
Temporizator de somn – Deconectarea poate fi programată la intervale prestabilite, de la 15 minute la 9 ore.
Telecomandă Curbată și magnetizată, pentru a fi depozitată perfect pe ventilatorul turn Dyson Cool™.
Oscilație lină – Pentru a direcționa fluxul de aer în jurul camerei.
5. Ventilator cu picior silentios VONROC BREEZE 88cm
Panoul de control cu design elegant este echipat cu ecran LED si butoane touch confortabile.
Sunt posibile 3 setari ale vitezei (mica, medie, mare) si in dotare este si un temporizator pe 12 ore.
Functia de oscilare asigura o distributie treptata a aerului racoros, iar multumita capului inclinabil manual cu 180°, aerul va fi suflat intotdeauna in directia corecta!
Acest ventilator este livrat complet cu telecomanda, pentru a putea controla setarile de oriunde.