Cuprins
- 1 Top 3 manuși pentru schi recomandate
- 2 De ce să alegi cele mai bune mănuși de schi?
- 3 Cum alegi cele mai bune mănuși de schi
- 4 Cele mai bune mănuși pentru schi: recomandări
Cum alegi cele mai bune mănuși pentru schi? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă mănușile de schi potrivite nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Mâinile noastre au nevoie de protecție atunci când sunt expuse la condiții extreme de temperatură. Pentru a le proteja de îngheț, ne bazăm pe mănuși.
Totuși, mai ales când practicăm un sport de iarnă cum este schiatul, avem nevoie să ne folosim mâinile liber. De multe ori însă, mănușile afectează mobilitatea degetelor și eficiența cu care ne putem folosi aceste membre.
Este important să le păstrăm uscate și să le asigurăm un confort sporit pe parcursul întregii zile. Cum poți găsi perechea de mănuși de schi care să îți ofere toate acestea?
Iată în acest articol toate detaliile de care ai nevoie pentru a putea cumpăra din prima cea mai bună pereche de mănuși de schi.
Top 3 manuși pentru schi recomandate
- Manusi pentru ski
Leki Phase S - Mansete elstice reglabile cu velcro; Piele premium (100% piele) in palma si Nash siliconic (60% nailon, 40% poliuretan) pentru aderenta sporita.
- Vezi detalii si pret
- Manusi ski Salomon Propeller GTX
- Gore-Tex – membrana ce ofera impermeabilitate si respirabilitate. Izolatie Primaloft – izolatie termica capabila sa mentina caldura in orice conditii.
- Vezi detalii si pret
- Manusi ski Reusch Hannah R-Tex XT
- Un design delicat caracterizează această mănușa rezistentă la apă, respirabilă și călduroasă acoperită cu un material exterior flexibil în toate direcțiile.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cele mai bune mănuși de schi?
Pentru a te putea bucura din plin de sporturile de iarnă, este important să te asiguri că corpul tău este protejat, că te simți confortabil. Altfel, nu vei profita de timpul petrecut afară și nu vei găsi bucurie într-o astfel de activitate.
Echipamentul de schi trebuie să fie mereu unul complet. Doar așa vei putea să cobori pârtia fără să îți faci griji pentru pericolele ridicate de frig și umezeală.
Echipamentul de schi include și o pereche de mănuși. Nu, cele cu care ieși pe stradă nu sunt suficiente!
Cum alegi cele mai bune mănuși de schi
Cele mai bune mănuși de schi au rolul de a-ți păstra mâinile în cea mai bună formă, astfel încât tu să te poți folosi la maxim de ele. O pereche de mănuși de schi bună, va împiedica umezeala să ajungă la piele și îți va păstra mâinile la o temperatură optimă, fără a limita prea mult mobilitatea degetelor.
Totuși, nu toate mănușile sunt create egal. Unele sunt mai bune decât altele, chiar dacă nu sunt mai scumpe. Cum poți face alegerea bună?
Consultă acest ghid de cumpărături! În idei bine structurate, vei putea identifica toate criteriile de selecție ce te vor ajuta să identifici rapid perechea de mănuși de schi ideală pentru tine.
Deoarece avem mâini diferite, este normal ca cele potrivite pentru tine să nu fie la fel cu cele ale unor prieteni ai tăi. De aceea, căutările tale trebuie să fie axate pe necesitățile tale.
La final, vei putea alege fără probleme cea mai bună pereche de mănuși pentru schi.
Mănuși pentru schi: cu sau fără degete?
Aceasta trebuie să fie prima ta decizie. De ce? Ei bine, fiecare model vine cu avantaje și dezavantaje, iar tu trebuie să decizi care sunt prioritățile tale. De exemplu, mănușile de schi cu degete sunt concepute pentru a-ți oferi o dexteritate mai mare, în timp ce cele fără degete, au rolul de a stoca mai bine căldura.
Există astfel de mănuși pentru orice ocazie și condiție de vreme, motiv pentru care producătorii lansează adesea, același tip de mănușă, în ceea ce privește tehnologia și materialele, în ambele variante.
Mănușile fără degete sunt cunoscute pentru că rețin mai bine căldura deoarece degetele vor împărți același compartiment, și vor genera mai multă căldură în acest fel. Atunci când acestea sunt separate, acest avantaj dispare.
Totuși, mănușile fără degete limitează mobilitatea în anumite circumstanțe, și va fi necesar să fie date jos pentru a ajunge la buzunare sau pentru a răspunde la telefon, chiar și pentru a-ți ajusta ochelarii.
Există și variante hibrid, denumite popular „mănuși tip clește”. Acestea au trei compartimente, astfel încât ai mai multă mobilitate, dar nu toate degetele sunt separate.
La fel ca alte articole vestimentare, și mănușile pentru schi sunt realizate din mai multe componente care contribuie la protejarea mâinilor toată ziua. Acestea sunt materialul de bază, membrana, izolația, căptușeala și palma.
Materiale
Materialul este cel care determină nivelul de căldură pe care mănușile îl pot asigura. De aceea este important să acorzi atenție maximă acestui aspect. Așa cum am amintit, mai multe tipuri de materiale intră în construcția unei mănuși de schi foarte bune. Le vom analiza pe fiecare în parte, pe componente.
Materialul de bază
- Sintetic – Majoritatea mânușilor de schi au un corp fabricat din material sintetic, în general nailon. Modelele calitative folosesc un material prin care pielea poate să respire, dar care este impermeabil, în același timp. Membrana lor poate fi din teflon sau poliuretan.
Materialul poate fi unul moale sau tare, dar cât timp este impermeabil, alege ce ți se pare mai potrivit pentru tine. Este posibil să găsești modele cu inserții din piele naturală sau alte materiale sintetice cu rol protectiv anti-abraziv în zona degetelor și a palmelor.
- Piele naturală – Acesta este unul dintre cele mai apreciate materiale pentru mănuși. Aceasta poate fi mai durabilă și mai pliabilă decât materialele sintetice, fiind impermeabilă.
Atunci când sunt întreținute corect cu tratamente pentru susținerea impermeabilității, aceste mănuși pot să te țină ani de zile, protejându-te împotriva umezelii, a vântului, și păstrând mâinile calde.
Membrana
Atunci când sunt umede, mâinile se răcesc foarte rapid. Principala cauză a mănușilor ude este, de fapt, propria ta transpirație, deoarece pielea mâinilor nu poate respira corespunzător.
Astfel, pentru a obține o mănușă care să îți permită o bună ventilație a pielii, dar fără să lase apă înăuntru din exterior, se inserează o membrană între stratul exterior și izolație. Această membrană are pori microscopici prea mici pentru a lăsa apa să pătrundă, dar suficient de mari pentru a permite pielii să respire.
Tipul de membrană îi determină eficiența:
- GORE-TEX – Aceste membrane sunt plasate între izolație și stratul exterior. În general, acestea oferă cel mai înalt nivel de ventilație și impermeabilitate.
- Hipora – Mănușile care conțin acest material sunt rezistente la apă, protejează împotriva vântului și au o bună ventilație, având un strat pe poliuretan în exterior. Este un material foarte elastic, având pori microscopici pe toată suprafața împiedicând umezeala să pătrundă.
Stratul de izolație
Izolația este foarte importantă pentru o pereche de mănuși de schi. Cele cu o izolație corespunzătoare, oferă o ventilație superioară dar rețin și foarte bine căldura mâinilor, fără a limita mișcarea degetelor sau a face compromis în ceea ce privește dimensiunea mănușilor.
Pentru a determina ce izolație este mai bună pentru tine, gândește-te la temperatura mâinilor tale de obicei, precum și la condițiile în care schiezi. Dacă vei schia în condiții de temperatură variabile, s-ar putea să ai nevoie de perechi de mănuși cu strat de izolație diferit pentru fiecare dintre aceste condiții.
De asemenea, trebuie să ai în minte că, doar pentru că o pereche este mai groasă, nu înseamnă că va reține căldura mai bine.
- Puf de gâscă – Mănușile de schi cu strat din puf de gâscă sunt potrivite pentru condiții de vreme uscată, acesta fiind unul dintre cei mai buni izolatori naturali. Acest material captează aerul, păstrând mâinile calde. Totuși, reține că avantajele acestui material sunt reduse dacă vremea este umedă sau dacă stai foarte mult timp afară.
- Primaloft – Acesta este un material sintetic din microfibră, care are rol izolator. Este un material recomandat în condițiile de vreme umedă. Nu este la fel de călduros ca puful de gâscă, dar are o ventilație bună, nu este sensibil la deformări și rezistă la apă, oferind o izolație bună chiar dacă mănușile sunt ude.
Căptușeala
Căptușeala este un strat de material care are rolul de a crea o senzație plăcută în contact cu pielea. Astfel te poți bucura de mai multă căldură și confort. Materialul folosit variază în funcție de brand și mănușă. Lâna este un exemplu des întâlnit. În general, se folosesc materiale sintetice cu proprietatea de a absorbi umezeala. Astfel acestea o vor elimina prin membrană, iar mâinile tale vor fi păstrate uscate.
Ai putea lua în considerare posibilitatea de a avea o căptușeală detașabilă. Aceasta poate oferi un strat de protecție în plus, în cazul zilelor foarte reci. Astfel poți adăuga mai multă căldură atunci când ai nevoie.
Palma
Majoritatea mănușilor pentru schi au întărituri în zone de uzură intensă, cum este palma, vârful degetelor sau degetele mari. Sunt adăugate materiale aderente pentru a oferi extra durabilitate, o prindere mai bună a bețelor de schi, precum și protecție împotriva accidentelor. Palmele pot fi fabricate din mai multe materiale, precum vinilul, care le prelungește viața.
Cum alegi mănuși pentru schi care să îți vină perfect?
Este important să selectezi perechea de mănuși de schi ideală pentru tine și în ceea ce privește dimensiunea acestora. Iată ce detalii ar trebui să ai în vedere:
- Vârful degetelor ar trebui să fie destul de aproape sau doar să atingă ușor marginea mănușilor. La fel ca în cazul pantofilor, mulți oameni aleg mărimi prea mari pentru a avea mai multă lejeritate, Asigură-te că mănușile ți se potrivesc destul de bine pentru a putea să îți ajustezi clăparii și schiurile fără să fie necesar să le dai jos.
- Ar trebui să îți poți atinge degetul mare cu degetul arătător, fără a simții o presiune prea mare. Dacă îți e greu să faci asta, mănușile sunt prea mici.
- Dacă atunci când îți apropii degetul arătător de cel mijlociu, se adună foarte mult material, înseamnă că mănușile sunt prea mari.
- Majoritatea mănușilor din piele naturală au nevoie de câteva purtări pentru a se potrivi mai bine pe mâna ta. Este în regulă dacă la început se simt mai tari decât ai vrea.
Stilul mânecii
Faptul de a alege o dimensiune potrivită a mânecii ține de preferințele personale atunci când vorbim de mănuși pentru schi. Principala ta preocupare ar trebui să fie împiedicarea zăpezii să pătrundă prin acest spațiu. Stilul pe care jacheta ta de schi îl are poate fi un factor care îți influențează decizia. Unele stiluri sunt făcute pentru a fi purtate sub mănușă, în timp ce altele peste.
Mănuși de schi care se poartă sub mâneca jachetei
Acestea au un material scurt care se termină la baza încheieturii, oferind o mobilitate mai mare, și permit mânecii de la jachetă să treacă peste ele. Acest stil funcționează mai bine cu o jachetă care are mâneci cu elemente de ajustare velcro.
Mănuși pentru schi care se poartă peste mâneca jachetei
Dacă materialul din zona încheieturii este mai mare, acesta este menit a fi purtat peste mâneca jachetei. Astfel vei fi mai bine protejat împotriva zăpezii. Alegerea rămâne la latitudinea ta, dar este bine să verifici dacă mânecile de la jacheta ta sunt sau nu ajustabile înainte de a lua o decizie în acest sens.
Ce proprietăți trebuie să aibă cele mai bune mănuși pentru schi?
- Degete cu articulații – Unele mănuși au degete curbate din fabrică, ceea ce îți permite să prinzi mai bine bețele de schi.
- Buzunare cu fermoar – Acestea sunt pentru încălzitoarele de mână pe care le poți însera în zilele mai răcoroase. În zilele călduroase, poți deschide buzunarul pentru o ventilație mai bună.
- Buclă pentru încheietură – seamănă cu o brățară sau un elastic de păr, și au rolul de a păstra mănușile legate de încheietură, pentru ca acestea să nu se piardă dacă ies din mână sau dacă le scoți tu.
- Sistem de închidere pentru încheietură și mânecă – Are rolul de a păstra mănușile mai bine prinse de mânecă. De obicei constă într-un fermoar sau închidere velcro.
- Șervețel pentru nas – Un material absorbant și moale este pus pe suprafața exterioară a degetului mare pentru a te șterge la nas, procedeu mult mai simplu decât dacă ar trebui să folosești un șervețel efectiv.
- Șervețel pentru șters ochelari.
- Bureți – pentru a absorbi șocurile în cazul contactului cu o piatră, copaci sau alte obiecte tari.
Concluzii
Poți cumpăra cea mai bună pereche de mânuși pentru schi online. Aici oferta de pe piață este foarte variată și este aproape imposibil să nu o găsești pe cea potrivită pentru tine.
Fii foarte atent la detaliile din descrierea produsului, precum și la testimonialele celor care l-au încercat anterior. Astfel poți să îți dai seama mai bine dacă produsul ți se potrivește sau nu.
Când ajunge la tine, probează mănușile. Dacă acestea par să nu îți vină bine, sau ești nemulțumit de ele din alt motiv, legea îți permite să le returnezi în termen de 14 zile lucrătoare.
Astfel poți cumpăra cu riscuri minime de la cei mai buni producători, pentru a te bucura de cele mai bune mănuși de schi.
Cele mai bune mănuși pentru schi: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de mănuși pentru schi care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Manusi ski Leki Phase S
Piele premium (100% piele) in palma si Nash siliconic (60% nailon, 40% poliuretan) pentru aderenta sporita.
Sistem de prindere Trigger S pentru atasarea betelor de schi la manusi.
Impermeabilitate, Protectie impotriva vantului, moale si confortabil de purtat.
Extra Warm – datorita straturilor cu proprietati hidrofobe manusa asigura o temperatura optima.
Waterproof – membrana din componenta manusii asigura o impermeabilitate foarte buna.
2. Manusi ski Salomon Propeller GTX
Mansete scurte reglabile cu velcro.
Compatibil touchscreen.
Tehnologie:
Gore-Tex – membrana ce ofera impermeabilitate si respirabilitate.
Izolatie Primaloft – izolatie termica capabila sa mentina caldura in orice conditii.
Compozitie: 92% poliamida 8% spandex.
3. Manusi ski Reusch Hannah R-Tex XT
Un design delicat caracterizează această mănușa rezistentă la apă, respirabilă și călduroasă.
Izolație sintetică extra călduroasă și foarte moale, menține căldura chiar și în condiții umede.
Materialul exterior este flexibil în toate direcțiile, oferind un confort ridicat de purtare și o potrivire perfectă.
Membrana impermeabilă, rezistentă la vânt, respirabilă, în același timp foarte subțire, moale și flexibilă.
4. Mănuşi Schi/Snowboard SNB 900 Negru Adulți DREAMSCAPE
Produs conceput pentru schi și snowboard.
Mănuşi flexibile, ce garantează o bună izolare termică şi dexteritate.
Rezistenţă – Material rezistent la abraziune, la rupere şi solicitare.
Căldură – Recomandat pentru temperaturi de până la -5°C, în funcţie de sensibilitatea dvs.
Impermeabilitate – Material şi membrană impermeabile.
Libertate de mișcare – Piele naturală foarte flexibilă.
5. Manusi schi Quiksilver Cross Unisex
Izolatie termica realizata din materiale sintetice cu o greutate redusa, combina respirabilitatea cu mentinerea caldurii si asigura protectie in conditii de vreme extreme.
Material fin pentru sters nasul si ochelarii.
Închidere cu manșetă care poate fi ajustată cu 1 mână
Tehnologie: WarmFlight.
Compozitie: Vatelina: WarmFlight: 170 g – Captuseala: Fleece.
Exterior: 55% Poliuretan, 45% Polyester.