Project Glass si Realitatea augmentata

Ochelarii Google Augmentation RealityGoogle impresioneaza din nou cu unul din proiectele sale secrete, prezentand un prototip futurist de ochelari numit Project Glass, ochelari ce ne prezinta o realitate augmentata.

Realitatea augmentata (AR – Augmented Reality)  este de fapt lumea reala ale cărei elemente sunt completate de către un calculator, prin informatii senzoriale cum ar fi de audio, video sau date GPS. Realitatea augmentata face parte din conceptul de realitate mediată (Mediated Reality), în care o vedere a realităţii este modificata (eventual, chiar sa diminuata, mai degrabă decât augmentată) de către un calculator. Rezultatul  unei astfel de realitati este creşterea perceptiei asupra realităţii. Prin contrast, realitatea virtuală înlocuieşte lumea reală, cu unul simulat.

Cu ajutorul tehnologiei avansate AR (de exemplu recunoaşterea obiectului), informaţiile despre mediul înconjurător pot fi suprapuse  in mod interactiv peste imaginile din realitate.

Aplicatiile pentru acesti ochelari sunt fascinante ponind banala telefonie, email-uri, alerte, harti interactive si pana la recunoasterea fetei sau traducere live a unei conversatii.

Vizionati filmuletul prezentat de echipa Google pentru a va face o ideea mai clara:

Astfel de gadget-uri pana acum de domeniul filmelor SF vor deveni se pare realitate undeva la sfarsitul anului 2012.

Sursa originala: https://plus.google.com/111626127367496192147/posts

 

Etichete:
Un Comentariu la “Project Glass si Realitatea augmentata”
  1. George spune:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *