Router wireless pentru RDS 1 Gigabit

La inceputul lunii Decembrie a anului trecut, compania RCS-RDS a lansat doua noi abonamente de acces Internet cu viteze uluitoare. Aceste abonamente sunt DigiNet Fiberlink 500 si DigiNet Fiberlink 1000 cu viteze de download de 500 Mbps, respectiv 100o Mbps. Preturile sunt extrem de accesibile, cel de 500 Mbps costand 49 de Lei pe luna, in timp ce abonamentul de 1000 Mbps costa 59 de lei pe luna.

Viteza Internet RDS Fiberlink 1000 Mbps

Datorita noilor viteze foarte mari poti descarca un film FullHD in numai cateva minute si te poti bucura in general de un Internet mult mai rapid.

Dar, exista o problema!
Pentru a suporta astfel de viteze ametitoare de citire si scriere a datelor, computerul tau trebuie sa fie de generatie noua si sa fie dotat cu minim o placa de retea Gigabit si un Hard Disk foarte rapid sau un SSD. Pe computerele mai vechi Internetul va functiona normal, insa nu te vei putea bucura de viteza superioara oferita de noul abonament de Internet datorita limitarilor fizice ale componentelor mai vechi.

Routere wireless Gigabit

Sa zicem ca ai un computer de generatie noua care suporta vitezele ultra-rapide oferite de Internetul de 1 Gbps. Totusi, in aceasta ecuatie trebuie luat in calcul un alt echipament extrem de important: routerul wireless folosit. Modele ieftine de routere nu suporta viteze mai mari de 100 Mbps, nefiind nici macar dotate cu porturi de retea mai mari. Exista si routere cu porturi Gigabit care se vor bloca in clipa in care vei incerca sa descarci un fisier cu viteze peste 150-300 Mbps.

Viteza internet 1 gigabitPentru a te bucura din plin de viteze ametitoare de download va trebui sa investesti intr-un router Gigabit putin mai scump si mult mai puternic decat modelele entry-level. Bugetul minim pentru un astfel de router se invarte in jurul a 100 EURO echivalentul in lei. Dupa ce am cercetat cu atentie piata, am intrebat in stanga si indreapta, ne-am documentat pe site-urile si forumurile de specialitate, si am testat personal cateva modele de routere, iti putem recomanda cateva dispozitive care iti vor oferi viteza si stabilitatea necesare pentru un abonament de internet de 500 Mbps sau chiar 1000 Mbps. Daca nu doresti sa investesti intr-un router puternic, nu merita schimbarea abonamentului de Internet, deoarece vei plati bani in plus fara a te bucura de o viteza mai mare.

Routere wireless Gigabit pentru RDS Fiberlink 500 si 1000

1. ASUS RT-AC66U Black Diamond Dual-Band Wireless AC 1750

Se pare ca este printre cele mai rapide modele de pe piata.

ASUS RT-AC66U Black Diamond Dual-Band Wireless AC 1750Avantaje: – foarte rapid
– firmware stabil cu update-uri frecvente
– semnal wireless bun, 2 porturi USB

Dezavantaje:
– se incalzeste destul de puternic
– unii utilizatori reclama semnal slab pe wireless in banda de 5 Ghz
Vezi detalii si pret

2. Router Wireless Linksys Smart Wi-Fi AC1750

Router Wireless Linksys Smart Wi-Fi AC1750Avantaje:
– foarte rapid
– acoperire foarte buna
– USB 2.0 si 3.0
– interfata prietenoasa
Dezavantaje:
– pretul un pic cam mare
Vezi detalii si pret

3. Router Wireless D-Link DIR-850L

Router Wireless D-Link DIR-850LAvantaje:
– viteza mare
– stabilitate in operare
– pretul mai mic

Dezavantaje:
– nu atinge 1 Gbps
– viteza maxima 867 Mbps
Vezi detalii si pret

8 Responses la “Router wireless pentru RDS 1 Gigabit”
  1. Razvan spune:
  2. intrebator spune:
  3. intrebator spune:
  4. Geo spune:
  5. valentin spune:
    • m spune:
  6. m spune:
    • Romeo spune:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *