Cel mai bun încălzitor de biberon

Cum alegi cel mai bun încălzitor de biberon? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă încălzitorul de biberon potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Procesul de hrănire a bebeluşului este un lucru esenţial pentru dezvoltarea sa armonioasă. Recomandarea specialiştilor este că micuţul să fie hrănit la sân, cu lapte matern.

Dacă din diverse motive mămica nu poate alăpta, pe piaţă sunt foarte multe formule de lapte praf special create pentru nevoile celor mici.

Dacă şi tu te numeri printre mămicile care îşi hrănesc copiii cu biberonul, înseamnă că ştii cum e să stai noaptea să prepari formula de lapte sau chiar şi ziua, când bebeluşul flămând pare să nu mai aibă răbdare.

Pentru a-ţi face muncă mai uşoară şi bebeluşul mai fericit îţi poţi achiziţiona un încălzitor de biberon. Acest aparat special poate să decongeleze sau să încălzească rapid lăpticul celui mic la temperatura potrivită.

Top 3 încălzitoare de biberon recomandate

De ce să foloseşti un încălzitor de biberon?

Viaţa cu un copil mic, poate fi adesea solicitanta pentru noii părinţi, de aceea ar fi bine că tu să faci tot ce poţi pentru a-ţi uşura sarcinile.

În loc să îţi petreceţi timpul preparând laptele celui mic şi străduindu-te să-l aduci la temperatura potrivită, te poţi juca cu cel mic în timp ce încălzitorul de biberoane face asta în locul tău. Laptele nu-şi pierde nutrienţii, iar timpul tău preţios este economisit.

În plus, la acest aparat poţi încălzi lapte formula, dar şi lapte matern sau ceai. Doar pui sticluţa în locaşul special, îl conectezi la rețeaua electrică, apeşi pe buton şi gata.

Cum alegi cel mai bun încălzitor de biberon?

Dacă te-ai hotărât ca şi tu ai nevoie de un încălzitor, ar fi bine să te afli ce model ar fi potrivit pentru tine şi copilul tău, deoarece vei găsi produse cu diverse opţiuni. Citeşte în continuare principalele criterii de care trebuie să ţii cont când îl alegi.

Tipul încălzitorului

Tipul standard este uşor de recunoscut şi are ca singură funcţie încălzirea, făcută de cele mai multe ori în baie de apă. Acesta este simplu de utilizat şi funcţionează pe bază de energie electrică.

Încălzitoarele multifuncţionale sunt aparate moderne, complexe din punct de vedere tehnologic, care, pe lângă funcţia principală de încălzire, mai au şi alte funcţii: sterilizare şi dezgheţare.

Chiar dacă necesită o investiţie ceva mai mare decât cele clasice, acestea practic înlocuiesc şi sterilizatoarele, deci în ansamblu alegerea unui aparat multifuncţional va fi mai inspirată.

Tipul alimentării

Majoritatea încălzitoarelor de biberoane sunt concepute pentru a funcţiona conectate la reţeaua electrică, însă, dacă obişnuieşti să călătoreşti des, poţi opta pentru un model care funcţionează şi pe baterii sau se pot conecta la bateria automobilului.

Compatibilitatea cu biberoanele

Pe piaţa există foarte multe tipuri de biberoane, de diverse mărimi. Înainte de a achiziţiona un încălzitor, asigură-te că biberoanele preferate de micuţul tău încap în orificiul de încălzire.

Astfel, nu va fi necesar să achiziţionezi şi alte biberoane şi le vei putea folosi pe cele cu care micuţul tău este deja obişnuit.

Dotări speciale

Încălzitoarele multifuncţionale permit o experienţă personalizată. Dacă bebeluşul tău prefera laptele la o anumită temperatură, ar fi ideal să achiziţionezi un aparat care să permită reglarea temperaturii dorite, cu termostat reglabil.

De asemenea, în funcţie de tehnologia folosită, aparatele pot încălzi în baie de apă sau de abur. Un aparat care încălzeşte uscat este mai comod, deoarece nu va mai fi nevoie să ştergi lichidul rămas pe sticluţa atunci când o scoţi din încălzitor.

Pentru o durată şi mai mare de utilizare, poţi alege un dispozitiv care să încălzească şi recipiente cu hrana solidă. Astfel, îl vei putea folosi şi odată cu începerea diversificării.

Setări de siguranţă

Indiferent dacă optezi pentru un model mai simplu sau cu mai multe dotări, este important ca încălzitorul să aibă şi un sistem de avertizare sonor său luminos, care să îţi dea de veste când procesul de încălzire a luat sfârşit.

Astfel, se evita ca utilizatorul să întrerupă încălzirea sau să stea cu ochii pe aparat. Odată terminat ciclul de încălzire la temperatura setată, aparatul se opreşte singur.

Întreţinere uşoară

Indiferent de cât de performant este, încălzitorul trebuie să fie uşor de întreţinut şi curat, pentru că sigur n-o să ai prea mult timp la dispoziţie să stai să cureţi petele de apă sau de minerale de pe el.

Alege un model care să aibă părţi componente ce se pot curate în maşina de spălat vase şi să fie accesibil, fără locaşuri greu de curăţat.

Concluzii

Acum că ştii ce să cauţi, pe internet vei găsi foarte multe modele, încât să alegi cel mai bun încălzitor de biberoane pentru tine. Uită de timpul destinat încălzirii apei şi încercările repetate de a aduce lichidul din sticluţă la temperatura ideală!

Lăpticul micuţului tău va fi gata în doar câteva minute, timp în care tu vei putea petrece timpul împreună cu el, fără să te agiţi şi să te oboseşti inutil.

Încălzitorul de biberon este un accesoriu util, care nu trebuie să lipsească din “recuzita” proaspeţilor părinţi, făcându-le perioada de „bebelușie” mai uşoară.

Cel mai bun încălzitor de biberon: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de încălzitoare de biberon care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Incalzitor electric multifunctional 6 in 1 AGU

Incalzitorul electric multifunctional combina toate operatiunile necesare pentru a pregati mancare sanatoasa pentru copil.
Unul dintre beneficiile sale principale este incalzirea apei la orice temperatura prestabilita.
Alte functii importante sunt fierberea la abur, sterilizarea si fierberea.
Incalzirea si mentinerea temperaturii dorite.
Acuratetea temperaturii de pana la 1º C.
Pornire intarziata a dispozitivului.

Vezi detalii si pret

2. Incalzitor digital cu sterilizator Nuvita

Simplu si practic, are un ecran cu LED si butoane pentru selectarea si calibrarea programelor.
Functie de incalzire ultra rapida in doar 1,5 minute.
Dezghetare si incalzire treptata pentru pastrarea nutrientilor din lapte.
Functie de sterilizare – Potrivit pentru biberoane si borcanele pentru bebelusi.
Ecran LED cu programare timer – Functie de intretinere automata a temperaturii.
Functie de inchidere automata pentru siguranta.
Carcasa externa rezistenta din material de inalta calitate tip ABS.

Vezi detalii si pret

3. Incalzitor pentru biberon Philips-AVENT SCF355/00

Acest aparat de incalzit biberoane asigura incalzirea delicata si uniforma, in numai 3 minute, include o setare comoda pentru dezghetare si va arata grozav in bucataria dumneavoastra!
Aparatul include o setare pentru incalzirea rapida a alimentelor pentru bebelusul dumneavoastra.
Cu o rotire de buton, porniti aparatul de incalzit biberoane si selectati simplu setarea adecvata.
Incalzeste uniform, mentine calitatea laptelui

Vezi detalii si pret

4. Incalzitor digital cu aburi pentru biberoane Laica BC1004

Noul incalzitor digital de biberoane 2 in 1 Laica BC1004 incalzeste sigur si rapid atat biberoane, cat si borcanase si recipiente cu mancare.
Ajustarea timpului de incalzire se face manual prin cele doua taste dedicate.
Este dotat cu un ecran LCD si lumini de operare.
Timp de incalzire 3-5 minute, in functie de temperatura initiala si cantitatea de lichid sau mancare care urmeaza a fi incalzite.
Alarma sonora si oprire automata la finalizarea incalzirii.

Vezi detalii si pret

5. Incalzitor biberoane 5 in 1 pentru casa si masina Kidscare KC107

Se poate folosi pentru orice tip de biberon dar si pentru borcanase.
Se poate utiliza in casa, sau in masina.
Incalzeste intr-un timp scurt.
Functia de sterilizare, se face in conditii maxime de igiena,
Include acesorii pentru stoarcerea citricelor, si un pahar gradat pana la 90 ml.
Include adaptor auto – Led de semnalizare a functionarii.

Vezi detalii si pret

Articole similare