Cuprins
- 1 Top 3 marsupii portbebe recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun marsupiu (portbebe) pentru bebeluși?
- 3 Cum alegi cel mai bun marsupiu (portbebe) pentru bebeluși?
- 4 Cel mai bun marsupiu pentru bebeluși: recomandări
Cum alegi cel mai bun marsupiu (portbebe) pentru bebeluși? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă marsupiul (portbebe) potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Faptul de a putea să ai bebelușul aproape de tine în timp ce desfășori fără griji activități normale, precum mersul la cumpărături, pare a fi un vis. Totuși, acest lucru este posibil datorită sistemelor tip marsupiu sau portbebe.
Folosind un asemenea produs, cel mic va sta mereu lipit de unul dintre părinți, unde se va simți în siguranță. Dacă vei alege unul potrivit pentru tine și copil, te vei putea bucura de cele mai plăcute momente și plimbări cu acesta.
Află din acest articol cum poți alege cel mai bun marsupiu sau portbebe pentru bebeluși.
Top 3 marsupii portbebe recomandate
- Marsupiu Chicco Myamaki, 0luni+
- Se recomanda de la nastere pana la 15 kg si este atestat de catre Institutul International pentru displazia soldului ca fiind ergonomic.
- Vezi detalii si pret
- Marsupiu Brevi Koala Hello Kitty
- Poate fi utilizat atat in varianta cu fata catre parinte – pana la 6 luni, cat si in poziţia cu faţa catre exterior – pentru copii mai mari de 6 luni.
- Vezi detalii si pret
- Marsupiu Chicco Easy Fit, 0luni+
- Se potriveste perfect corpului copilului, urmarind fiecare etapa fiziologica de crestere a acestuia incepand din primele luni de viata si pana la 9 kg.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun marsupiu (portbebe) pentru bebeluși?
Ai nevoie de un astfel de produs? Nu este suficient să ai un cărucior pentru cel mic? Ei bine, o mare parte dintre părinți susțin că un portbebe este una dintre cele mai importante achiziții pe care le-au făcut după sarcină sau în timpul acesteia.
Asta deoarece aceste sisteme implică mai multe beneficii precum:
- Faptul de a avea mâinile libere ceea ce îți permite să desfășori activități fără să fii deranjat de cel mic.
- Îți permite să faci alte lucruri în timp ce bebelușul este lipit de tine, deci nu mai trebuie să îți faci griji pentru siguranța lui.
- Deoarece bebelușul este mereu lângă tine, în corp este eliberată oxitocina, așa numitul hormon al iubirii, care ajută la depășirea simptomelor de depresie sau anxietate postnatală.
- Îți va fi mai ușor să te deplasezi cu mașina sau transportul în comun, deoarece nu va trebui să mai manipulezi căruciorul.
- Este mai ușor să te deplasezi în aglomerație cu copilul în brațe decât cu un cărucior.
- Cercetările arată că bebelușii care sunt transportați astfel plâng mai puțin și au un somn mai odihnitor.
Cum alegi cel mai bun marsupiu (portbebe) pentru bebeluși?
Pentru a te putea bucura de toate aceste avantaje, este necesar să cumperi cel mai bun marsupiu pentru bebeluși. Poți face asta doar dacă te informezi foarte bine înainte.
Vârsta copilului, siguranța acestuia, calitatea materialului și opțiunile de ajustare, precum și ergonomia, sunt criterii de care trebuie să ții cont.
Pentru părinții care sunt hotărâți să își cumpere un astfel de portbebe, am pregătit un ghid de cumpărături cu toate informațiile de care au nevoie pentru a face o achiziție de care să se folosească din plin.
De asemenea, la final vor găsi o listă cu o selecție de produse selectate conform criteriilor de mai jos, disponibile la un raport calitate/preț excelent.
Tipuri de marsupiu pentru bebeluși (portbebe)
Portbebe sling cu inel (Ring Sling)
Acestea sunt sisteme de purtare a bebelușului fabricate dintr-un material textil moale. Modalitatea de purtare este de regulă orientată pe diagonală, cuprinzând un umăr al părintelui. Copilul este plasat cu grijă cu fața spre părinte sau, în cazul copiilor mai mari, aceștia pot fi așezați în zona șoldului.
Printre avantaje se numără faptul că este unul dintre cele mai simple portbebe-uri de purtat și de îndepărtat de pe corp. Materialele folosite sunt, în general, foarte moi și permit pielii să respire, ceea ce este un plus pentru pielea bebelușului și siguranța acestuia.
Datorită materialului, mamele pot manipula foarte ușor sistemul în așa fel încât să alăpteze fără a-l da jos. Sunt disponibile într-o varietate mare de culori și imprimeuri, pentru a se potrivi cu stilul părintelui. Deoarece nu au o structură tare, pot fi rulate într-o formă compactă, și introduse cu ușurință în geantă.
Dezavantajul este că nu îl vei putea folosi pentru prea mult timp, deoarece este recomandat pentru nou-născuți și bebeluși mici. Deoarece nu au o structură, poate fi greu să găsești poziția ideală pentru cel mic, astfel încât să nu fi îngrijorat pentru siguranța lui.
Dacă nu este așezat corect, ar putea avea probleme cu respirația, și există riscul de sufocare. Părinții ar putea experimenta disconfort la nivelul gâtului și al spatelui.
Părinții trebuie să fie atenți la dimensiunea totală a slingului. Lungimea „cozii” de prindere variază în funcție de brand și model. Mai ales cei care au o masă corporală mai mare decât majoritatea, trebuie să se asigure că materialul este suficient de lung încât să cuprindă corpul și să poată suține în siguranță greutatea celui mic.
Materialul trebuie ales în funcție de anotimp, vara un material mai ușor, iar iarna, unul mai călduros, mai protectiv.
Portbebe Wrap
Wrap-urile sunt o altă opțiune pentru purtatul bebelușului într-un material moale. Aceste sisteme constau adesea într-o bucată de material unică, menită să fie îndoită și înfășurată în jurul purtătorului și a bebelușului.
Sunt ideale mai ales în perioada imediat după naștere, deoarece ține copilul foarte aproape de mamă, el putând să îi audă fără probleme bătăile inimii.
Sistemele de purtare wrap sunt mai versatile decât slingurile. Acestea pot fi purtate în diferite stiluri și poziții. Există mai multe modalități prin care poți fixa pe corp sistemul, ceea ce îți permite să așezi copilul în diferite poziții în funcție de circumstanțe. Și acestea sunt disponibile într-o gamă variată de culori și imprimeuri, și sunt ușor de depozitat.
Dezavantajul constă în dificultatea de a înfășura materialul în jurul purtătorului și al copilului. Unii părinți au spus că învățarea acestui proces a durat mult timp, și este comparativ cu instalarea unui cort sau învățarea să faci un nod complicat la cravată.
De asemenea, deoarece presupune înfășurarea repetată a materialului în jurul corpului, unii părinți au raportat episoade de supraîncălzire, mai ales în lunile toride.
Și în cazul acestora va trebui să compari lungimea materialului cu circumferința corpului tău. Materialul trebuie să fie moale și să permită pielii să respire. De asemenea, acestea trebuie să fie ușor elastice. Elasticitatea va contribui la securizarea poziției copilului.
Portbebe structurat (SSC)
SSC-urile (Soft Structured Carrier) au un loc de așezare al copilului stabilit, precum și curele de prindere în zona taliei și a umerilor. Curelele de prindere sunt ajustabile și se securizează printr-un sistem de prindere cu click. La început, copilul mic va fi purtat cu picioarele în interiorul sistemului. Pe măsură ce crește, acestea vor atârna afară.
Marsupiile SSC oferă un suport ergonomic atât pentru purtător, cât și pentru copil. Greutatea copilului este distribuită uniform, ceea ce contribuie la confortul părintelui. Este o soluție ideală pentru plimbări în natură sau pentru desfășurarea activităților pe afară cu copilul alături.
Închiderea cu catarame este solidă, deci ajustările periodice nu sunt necesare, ca în cazul modelelor de mai sus. Unele portbebe-uri de acest gen sunt mai versatile, permițând poziționarea copilului în mai multe stiluri. Spre exemplu, acesta va putea fi purtat atât cu fața la părinte cât și cu fața spre direcția de mers.
Nu sunt recomandate pentru nou-născuți, deoarece nu țin copilul atât de aproape de corpul purtătorului ca variantele de mai sus. De asemenea, în privința aspectului și al design-ului, opțiunile sunt mai limitate și mai puțin estetice.
Sunt mai greu de depozitat și lungimea curelelor de prindere trebuie aleasă cu grijă. Unele modele nu pot cuprinde bine un purtător mai corpolent.
Alege un model care să îți permită să porți bebelușul cu fața la tine, cu fața spre exterior și pe șold. Există și modele care îți permit să porți copilul în poziție orizontală, ceea ce face alăptarea mai ușoară. Multe dintre aceste modele includ buzunare, foarte practice de altfel.
Portbebe tip rucsac
Acestea sunt sisteme pentru copii mai mari. Constau într-o structură metalică ușoară și un material special conceput pentru a susține poziția și greutatea copilului. Acestea pot fi purtate ca un rucsac, putând fi folosite pentru plimbări lungi. Sunt prevăzute cu multe buzunare. Părinții care petrec mult timp în natură, le apreciază în mod deosebit.
Au o structură durabilă și pot susține copii mai mari. Dezavantajul este că sunt mai voluminoase și mai grele decât variantele de mai sus. De asemenea, sunt mai costisitoare.
Pot fi greu de pus și de dat jos de pe corp și nu pot fi depozitate și transportate ușor. Înainte de a cumpăra un astfel de portbebe, verifică limitările în ceea ce privește dimensiunea și greutatea celui mic.
Vârsta celui mic
Va trebui să ții cont de vârsta celui mic atunci când vrei să alegi cel mai bun marsupiu pentru bebeluși.
Pentru nou-născuți, cele mai bune opțiuni sunt cele din material moale: slingul și wrap-ul. Acestea pot să permită o așezare corectă a copilului care nu are forța necesară de a susține singuri o poziție corectă a corpului. Astfel, trebuie să te asiguri că capul, coloana vertebrală, precum și șoldul și picioarele au susținerea necesară.
Odată ce a trecut de prima lună de viață, părinții pot achiziționa un wrap de tip Mei Tai. Acesta este facil de instalat și de îndepărtat de pe corp, și poate oferi un suport corect pentru poziția copilului, având în vedere greutatea scăzută a acestuia.
După pragul de 4 luni, copilul și-a format o structură osoasă mai solidă. Asta înseamnă că poate să își țină singur capul ridicat și că spatele are susținerea necesară din partea coloanei vertebrale. Modelele recomandate sunt cele din materiale moi precum sling-ul, Mei Tai, wrap sau o variantă mai structurată precum SSC. Poziția șoldului și a picioarelor trebuie să fie în cea a „broscuței”.
După 10 luni, variantele structurate sunt singurele care mai pot susține greutatea celui mic, astfel încât și părinții să îl poată purta în mod confortabil.
Siguranța
Orice părinte este interesat de siguranța copilului său. Și în cazul acestor sisteme de purtare există câteva aspecte de care trebui să ții cont pentru a te asigura că nu reprezintă un pericol pentru cel mic:
- Dacă cel mic este născut prematur sau are probleme respiratorii, este necesar să te consulți cu medicul pediatru înainte de alegerea unui portbebe.
- Asigură-te că atât tu, cât și cel mic, vă puteți vedea fața.
- Copilul nu ar trebui să fie poziționat astfel încât bărbia lui să fie forțată în pieptul tău. Acest lucru îi poate îngreuna respirația.
- Capul copilului trebuie să fie cât mai aproape de bărbia ta.
- Trebuie să poți verifica starea bebelușului des și să îi monitorizezi respirația.
În Europa, ar trebui să verifici ca produsul pe care îl vrei să fie certificat. Standardul pe care trebuie să îl urmărești este EN 13209-2.
Curelele de susținere
Dacă alegi un model structurat, curelele de susținere trebuie să fie bine căptușite pentru a fi confortabile. Acestea ar trebui să fie așezate în așa fel încât să nu îți tragă gâtul și spatele. Este important ca modelul să fie prevăzut și cu curea pentru șold sau talie, deoarece astfel greutatea este distribuită mai bine. Acesta ar trebui să fie ușor de ajustat cu o singură mână și nu ar trebui să obstrucționeze câmpul vizual al celui mic. Cu cât sunt mai late, cu atât vor fi mai confortabile.
Întreținere
Este foarte probabil ca cel mic să murdărească sistemul sau tu să îl murdărești. Asigură-te că materialul este ușor de curățat la mașina de spălat.
Ce accesorii trebuie să aibă cel mai bun marsupiu pentru bebeluși (portbebe)?
- Glugă pentru bebeluș.
- Protecții pentru gingii – copilul va fi tentat să molfăie tot ce are ocazia, deci asigură-te că există o componentă pe care să o poată duce la guriță fără să îl rănească.
- Protecție pentru soare sau vreme rea.
- Huse de iarnă.
Accesoriile trebuie să fie de la același producător, verificate și sigure pentru bebeluș.
Producători
Caută branduri care investesc în primul rând în grija pentru cel mic. Nu cumpăra un astfel de sistem din surse nesigure sau de la producători no-name, deoarece riști siguranța și buna dezvoltare a copilului tău.
Brandurile care au o reputație în domeniu, au ca scop scoaterea pe piață a unor produse care au în vedere în primul rând siguranța copilului, apoi confortul părintelui și aspectul produsului. Acestea sunt: Wunderkid, Cybex, Manduca, BabyGo, Chicco, Ergobaby.
Concluzii
Poți alege cel mai bun marsupiu (portbebe) pentru bebeluși online. Aici vei găsi mult mai multe modele, din care poți alege unul care să ți se potrivească. Dacă nu ești mulțumit de achiziție, o poți returna într-un termen de câteva zile.
Nu uita să verifici și părerea altor părinți în legătură cu produsul dorit.
Având la dispoziție toate informațiile de mai sus, acum ești pregătit să cumperi cel mai bun sistem de purtare pentru bebeluși.
Cel mai bun marsupiu pentru bebeluși: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de marsupii (portbebe) pentru bebeluși care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Marsupiu Chicco Myamaki, 0luni+
Pentru parintii moderni care sunt in permanenta miscare, a calatori cu un bebe devine extraordinar de simplu si usor datorita noului marsupiu Chicco Myamaki.
Se recomanda de la nastere pana la 15 kg si este atestat de catre Institutul International pentru displazia soldului ca fiind ergonomic.
Inovator si stilizat, acest marsupiu scoate in evidenta latura practica a transportarii copilului in siguranta.
Confortabil si elegant ofera o ultima solutie pentru mentinerea nou-nascutului aproape de parinte si mai ales in siguramta atunci cand va aflati in miscare.
2. Marsupiu Brevi Koala Hello Kitty
Poate fi utilizat atat in varianta cu fata catre parinte – pana la 6 luni,cat si in poziţia cu faţa catre exterior – pentru copii mai mari de 6 luni.
Recomandat pentru copii de la nastere (minim 3,5 kg) si pana la 9 luni (9 Kg).
Cu forma anatomica speciala pentru siguranta si deplinul confort al copilului.
Cele două bretele sunt confectionate din materiale rezistente, pentru a putea asigura confortul necesar atat parintelui cat si copilului.
Spatarul si scaunul foarte bine captusite, garantează securitatea si pozitia ferma şi corecta a copilului.
3. Marsupiu Chicco Easy Fit, 0luni+
Marsupiu ergonomic Chicco Easy Fit, Black Night, 0luni+ este simplu si intuitiv, precum imbratisarea ta!
Sezut ergonomic pentru a asigura o pozitie corecta a soldurilor copilului (pozitionarea soldurilor/picioruselor copilului in forma de „M”).
USOR DE TRANSFORMAT din pozitia „cu fata catre parinte” in pozitia „cu fata la sensul de mers”;
Se potriveste perfect corpului copilului, urmarind fiecare etapa fiziologica de crestere a acestuia incepand din primele luni de viata si pana la 9 kg.
4. Marsupiu Toddler Wrap Conversion Organic
ISARA este un marsupiu ergonomic pentru bebelusi si copii.
Este un SSC (soft structured carrier) cu adevarat deosebit fata de ceea ce exista la momentul de fata pe piata.
Marea noutate consta in faptul ca acest marsupiu are puntea reglabila, facand sezutul potrivit atat pentru copilasi mici, cat si pentru copiii mai mari.
ISARA este optimizat pentru pozitionarea fiziologica corecta a copilului in asa numita „pozitie broscuta”, in care nivelul genunchilor copilului este mai sus decat nivelul funduletului sau.
5. Sling Clasic Smile Deep Blue
Sistemul de purtare Sling Clasic Smile in stil hamac cu cinci pozitii diferite de transport, reprezinta un sistem complet si sigur de purtat, permitandu-ti sa-ti tii copilul aproape de tine intr-un mod sigur si confortabil.
Pozitie de transport in lateral: permite copilului sa vada lumea din jur, in timp ce este in continuare lipit de parinte.
Sustine pozitia de sedere ergonomica, cu picioarele departate, ghemuit si coloana curbata.
Dotat cu saculet pentru depozitare si transport.