Cuprins
- 1 Top 3 cântare bebeluși recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun cântar pentru bebeluși?
- 3 Cum alegi cel mai bun cântar pentru bebeluși
- 4 Cel mai bun cântar pentru bebeluși: recomandări
Cum alegi cel mai bun cântar pentru bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă cântarul pentru bebeluși potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Grija pentru bebeluși este un subiect foarte important pe care fiecare părinte ar trebui să îl trateze cu maximă seriozitate dacă își dorește ce este mai bun pentru prețiosul lor copil.
Unul din aspectele pe care fiecare nou părinte trebuie să le facă pentru a se asigura că cel mic se dezvoltă în mod armonios este să îi monitorizeze greutatea.
Orice nou-născut pierde în greutate în primele ore de viață, dar le recuperează rapid ulterior, dacă totul merge bine. Iată doar un motiv pentru care achiziționarea unui cântar pentru bebeluși este atât de importantă.
Dacă vrei să afli unde au găsit alți părinți un astfel de cântar ieftin dar și cum poți alege cel mai bun cântar pentru bebeluși, citește în continuare acest articol.
Top 3 cântare bebeluși recomandate
- Cantar pentru copii, nou-nascuti Beurer BY80
- Display LCD mare ( înaltimea cifrelor: 23 mm) – Suprafata de cântarire curbata – Fractiuni cântarite 5 g.
- Vezi detalii si pret
- Cantar electronic Babyscale Miniland
- Precizie de 10 g, care permite detectarea chiar si a variatiilor mici de greutate – limita de cantarire 20 kg.
- Vezi detalii si pret
- Cantar Laica PS3004 pentru bebelusi
- Butonul Weight-Block permite o masurare sigura in pofida miscarilor neasteptate ale copilului.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun cântar pentru bebeluși?
Probabil că te întrebi de ce nu poți folosi un cântar normal și pentru bebelușul tău. Trebuie să știi mai întâi că monitorizarea greutății copilului este foarte importantă.
Un copil care nu se dezvoltă în greutate armonios, poate fi bolnav sau se poate îmbolnăvii. Folosind un astfel de cântar vei putea să identifici foarte rapid simptomele și ai mai multe șanse să scapi de orice problemă ar putea avea bebelușul.
Motivul pentru care un cântar normal nu este recomandat este faptul că nu are precizia necesară pentru a monitoriza corect greutatea bebelușului. Acestea tind să dea erori între 5% și 10%, erori ce contează în cazul bebelușului.
Cum alegi cel mai bun cântar pentru bebeluși
Pentru a alege unul bun însă, e nevoie să fii foarte bine informat. O alegere proastă ar putea să te inducă în eroare, să fie greu de utilizat sau chiar să fie nepractică pentru voi.
Așadar trebuie să știi care este capacitatea și precizia pe care un astfel de cântar trebuie să o aibă. În ce măsură contează design-ul? Ce funcții sunt necesare și de ce funcții te poți lipsi?
Cel mai bun cântar pentru bebeluși va fi ideal pentru tine ca părinte și trebuie ales bine, dar oferta de pe piață este destul de diferențiată și ți-ar putea fi greu să faci o alegere bună.
Iată deci un ghid de cumpărături pe care l-am pregătit special pentru a te ajuta să investești într-un produs de calitate. Îți vom prezenta toate criteriile de care trebuie să ții cont pentru a face o alegere bună, dar am pregătit și o listă cu produse selectate conform criteriilor analizate mai jos, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Așadar pentru a face o achiziție înțeleaptă, acordă atenție informațiilor de mai jos.
Capacitatea cântarului pentru bebeluși
Capacitatea cântarului sau plaja măsurării este un criteriu important. Vei vrea să te asiguri că această capacitate este destul de are pentru a-ți permite să cântărești copilul și când va avea 2-3 ani. Dacă vrei să îl folosești și pentru când va fi chiar mai mare, atunci ai nevoie de un cântar cu capacitate mai mare.
De regulă, cântarele cu capacitate de până în 20 de kg sunt o variantă bună pentru copiii între 0 și 3 ani. După trei ani aceștia încep să pună mai mult în greutate, iar cântarul va afișa valoarea maximă, chiar dacă aceștia cântăresc mai mult.
Altă variantă este alegerea unui cântar de până în 50 de kg, fiind potrivit și pentru copiii care trec de 10 ani, până la un punct bineînțeles.
Precizia cântarului
Precizia cântarului se referă la unitatea maximă pe care o poate afișa. Cu alte cuvinte, câte cifre apar după numărul de kilograme. Un cântar cu o precizie bună recomandat de specialiști, este acela care poate să redea greutatea cu o precizie de 10 grame sau chiar 5 grame.
Astfel vei putea să cântărești copilul înainte și după ce l-ai hrănit pentru a face proba suptului, sau poți cântări bebelușul zilnic și astfel să îi monitorizezi greutatea cu o mare precizie.
Pentru a te asigura că ai de a face cu un cântar pentru bebeluși de mare precizie, este o idee bună să verifici dacă acesta este certificat potrivit normelor europene. Dacă răspunsul este pozitiv, îl poți cumpăra fără probleme.
Designul cântarului
Designul cântarului, chiar dacă nu pare, este un criteriu de selecție important. Deși latura estetică nu trebuie ignorată, mai ales dacă ne gândim că odată ce va crește ne va fi mai ușor să îi convingem pe cei mici să meargă la cântar dacă acesta este mai colorat sau are o formă mai interesantă, totuși ceea ce te va interesa cu adevărat este aspectul practic și ergonomic al designului cântarului pentru bebeluși.
Forma acestuia poate influența confortul pe care îl resimți tu când îl utilizezi, dar și confortul simțit de bebeluș când este așezat pe tăvița de cântar.
Materialul din care este făcut cântarul intră la acest capitol. Cel mai bun cântar pentru bebeluș este realizat din plastic care este non-toxic și rezistent. De asemenea, este foarte bine dacă produsul include o husă delicată și catifelată, pentru a face tot procesul mai plăcut pentru bebe, mai ales atunci când îl vei cântării în pielea goală.
În cazul în care nu vine cu o tăviță de cântărire detașabilă, cântarul trebuie să fie ușor concav în zona în care vei așeza copilul.
La fel trebuie să fie și forma tăviței, iar ambele trebuie să aibă dimensiuni suficient de mari pentru ca bebelușul să poate fi așezat bine. Cât despre componenta estetică, poți alege un model cu forme colorate, chiar personaje din desene animate.
Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun cântar pentru bebeluși?
Pentru o funcționare ergonomică și cât mai ușoară, este bine ca acest dispozitiv să fie dotate cu cât mai multe funcții. Bineînțeles, doar câteva dintre ele sunt necesare, așa cum ar fi funcția de aducere la zero.
Cu cât cântarul are mai multe funcții și accesorii, cu atât este mai scump, deci decide ce este cu adevărat necesar pentru tine, și alege o variantă care se potrivește cu bugetul tău.
Iată care sunt câteva dintre aceste funcții:
Funcția de blocare a greutății (Weight Lock-In)
Un lucru e sigur: bebelușii nu stau cuminți. Cel mai bun cântar pentru ei este deci unul care știe asta și care este dotat cu o funcție specială care blochează pe ecran greutatea bebelușului odată ce a fost stabilită.
Astfel chiar dacă cel mic își schimbă poziția tu vei putea nota greutatea lui.
Funcția TARE sau aducere la zero
Este o funcție foarte utilă. Deseori vei folosi o pătură înainte de a pune copilul pe cântar, sau îi vei da un obiect care să îl distragă pentru a sta cuminte. Funcția TARE îți permite să cântărești mai întâi păturica sau jucăria, după care, atunci când apeși butonul TARE valoarea afișată pe display va fi de zero.
Astfel când cântărești copilul, cântarul va face automat scăderea, iar ce va fi afișat va fi doar cât cântărește cel mic și nimic mai mult.
Auto Oprire
Un cântar digital funcționează pe baterii, și cu siguranță nu vrei să rămâi fără baterii atunci când vrei să îl cântărești pe cel mic. Pentru a conserva durata bateriilor, alege un cântar cu funcție de oprire automată a display-ului după o anumită perioadă de timp.
Majoritatea se închid dacă detectează o lipsă de activitate de aproximativ 30 de secunde. Este o funcție practică dacă ești o persoană uitucă, sau dacă nu ai chef să ai și grija opririi cântarului pe cap.
Nivel baterie
Dacă folosești cântarul foarte des, poate chiar zilnic, bateriile sunt exploatate din plin, ceea ce înseamnă că este posibil să se termine în câteva luni de zile. Pentru a anticipa acest lucru și pentru a nu te trezi cu o surpriză neplăcută, unele modele afișează pe display și nivelul bateriei, astfel vei putea știi când este cazul să cumperi rezerve sau chiar să le înlocuiești.
Dacă vei vrea să folosești cântarul doar când și când, bateriile vor rezista și ani de zile, deci o astfel de funcție nu îți va fi absolut necesară.
Greutate maximă
Unele cântare pentru bebeluși pot afișa o avertizare că ai depășit limita capacității sale. Nu este o funcție necesară bineînțeles, și nu ar avea rost să plătești în plus pentru ea.
În mod normal, poți să îți dai seama singură când s-a atins limita. Valoarea de pe ecran pur și simplu nu va trece de un anumit prag. Înseamnă deci că va trebui să cumperi un cântar nou.
Riglă pentru măsurat
Cel mai bun cântar pentru bebeluși este acela care îți permite să măsori nu doar greutatea copilului, ci și înălțimea acestuia. Ambele valori sunt foarte importante în primele săptămâni de viață ale bebelușului. Alege deci un cântar care are o riglă imprimată pe tăvița de cântărire.
Bineînțeles, această riglă îți va fi folositoare pentru o perioadă nu foarte lungă de timp, deoarece copilul va crește și va depășii lungimea pe care o are tăvița. Totuși pentru primele săptămâni este practic să ai o riglă fix acolo unde îl cântărești, astfel făcând două operațiuni în același timp.
Cântărire înainte și după hrănire
Dacă nu ești sigur că bebelușul se hrănește corespunzător la sân, există cântare care îți permit să faci proba suptului.
Dacă vrei să afli cu precizie ce cantitate de lapte a ajuns în organismul copilului, ai posibilitatea de a cântării copilul înainte de masă. Valoarea va fi salvată în memoria cântarului, și va fi comparată apoi cu greutatea bebelușului după hrănire.
Cântărire în picioare
Când copilul este deja suficient de mare ca să stea în picioare în echilibru, necesitatea tăviței nu mai este justificată și trebuie eliminată.
În aceste condiții, dacă ai ales un cântar cu o capacitate de până în 50kg, este bine să alegi un model care permite detașarea tăviței, lăsând doar o suprafață dreaptă pe care copilul să poată sta în picioare atunci când îl cântărești.
WiFi/Bluetooth
Această funcție se încadrează în categoria extra și dacă ești un părinte care caută un model ieftin, trebuie să știi că o astfel de funcție nu este deloc necesară.
Practic, un astfel de cântar îți va trimite datele despre valoarea greutății copilului într-o aplicație pe telefon, unde vei putea păstra istoricul greutății și vei putea să observi evoluția bebelușului tău.
Cântar cu difuzor
Un astfel de model are un difuzor din care se pot auzi cântece pentru copii.
Deși ar putea fi o funcție atractivă, este absolut nenecesară deoarece poți să pui muzică pur și simplu de pe telefon, pe care îl așezi în apropierea cântarului și vei obține același rezultat.
Alte aspecte de luat în considerare
- Baterii – Majoritatea cântarelor funcționează pe bază de baterii nereîncărcabile. Verifică tipul de baterii cu care funcționează, și asigură-te că sunt ușor de găsit și că nu au un preț prea mare. Bateriile de tip AA, AAA, sau 9V sunt bune, dar stai departe de cele de tip CR2032.
- Greutatea cântarului – Va fi necesar să depozitezi cântarul după primele luni de viață ale celui mic deoarece nu îl vei mai folosi zilnic. Orice mămică trebuie să poată ridica acest cântar și să îl depoziteze fără să i se pară foarte greu.
- Zonă aderentă – Copiii sunt foarte energici și nu vor sta locului, ceea ce poate duce la deplasarea cântarului. Pentru a evita accidente, alege unul care este prevăzut cu picioare aderente.
- Husă – cel mai bun cântar pentru bebeluși se livrează împreună cu o husă de protecție, care este utilă atât pentru protecție împotriva prafului, cât și pentru transportarea cântarului, și depozitarea lui în siguranță.
Îți recomandăm să cumperi cel mai bun cântar pentru bebeluși online. Astfel vei găsi cu siguranță un model care să și se potrivească, în plus ai șanse să îl găsești la cel mai bun preț deoarece reducerile și ofertele speciale sunt mai frecvente online.
Nu uita să verifici părerea altor părinții exprimată în secțiunea de review. Dacă sunt probleme cu un anumit model, aceștia le vor semnala cu siguranță, iar tu vei reuși să eviți greșeala de a face o achiziție proastă.
Faptul că ai parcurs acest ghid înseamnă că vrei să fii un părinte bun, iar acum ești gata să alegi cel mai bun cântar pentru bebeluși.
Cel mai bun cântar pentru bebeluși: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de cântare pentru bebeluși care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Cantar pentru copii/nou-nascuti Beurer BY80
Functie “HOLD” automata si manuala pentru determinarea greutatii bebelusilor neastamparati.
Display LCD mare ( înaltimea cifrelor: 23 mm).
Suprafata de cântarire curbata.
Mod de pornire Button-On (pornire cu buton).
Capacitate maxima 20 kg – Fractiuni cântarite 5 g.
Picioare de cauciuc rezistente la alunecare.
2. Cantar electronic Babyscale Miniland
Cantar electronic ideal care poate fi utilizat pentru bebelusi, dar si pentru copii ceva mai mari, limita de cantarire fiind 20 kg.
Avertizare sonora pentru depasirea limitei de cantarire.
Functia „hold” va permite sa obtineti greutatea exacta chiar si atunci cand copilul se misca.
Precizie de 10 g, care permite detectarea chiar si a variatiilor mici de greutate.
Ecran digital usor si clar vizibil – Cantarire obiecte mai usoare de 0.5 kg.
3. Cantar Laica PS3004 pentru bebelusi
Functia speciala TARE va scadea greutatea paturicii/scutecului.
Butonul Weight-Block permite o masurare sigura in pofida miscarilor neasteptate ale copilului.
Din momentul in care copilul poate sa stea in picioare masurarea greutatii va putea fi efectuata fara a folosi talerul – transformand astfel aparatul intr-un cantar practic pentru baie.
Functioneaza cu o baterie 9V.
Sistem de atentionare pentru baterie descarcata.
4. Cantar electronic pentru bebelusi Lanaform
Cu designul subtire si picioarele din cauciuc anti-alunecare, cu cantarul Lanaform puteti cantari copilul cu o precizie de 5 grame.
Cantarul Lanaform are un sistem de stabilizare a greutatii, astfel incat sa puteti cantari copilul chiar si atunci cand se misca.
Functia „Tare” permite sa va cantariti usor copilul folosind un prosop.
Suprafata de cantarire rotunjita, asigurand confortul si siguranta maxima.
Masa maxima cantarire: 18 kg.
5. Cantar digital Topcom WG-2490 pentru bebelusi
Cu ajutorul cantarului TopCom, puteti urmari evolutia bebelusului in fiecare zi.
Cu o divizare de 10 grame, greutatea masurata va fi cat se poate de precisa.
Forma ergonomica al acestuia permite cantarirea in cele mai optime conditii.
Dotat cu functia Tare, ce ofera posibilitatea cantaririi prin anularea greutatii altor obiecte, gen prosop sau patura
Afisaj mare, cu posibilitate de citire foarte usoara.
Daca nu este folosit se opreste automat.