Cea mai buna mașină de spălat vase

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (42 voturi, media: 4,81 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai buna masină de spălat vase? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă mașina de spălat vase potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna masina de spalat vaseÎn ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane renunță la metoda clasică de spălare a vaselor la chiuvetă și optează pentru o mașină de spălat vase. De nu ar face-o?

Pe lângă confortul pe care acestea îl oferă, atunci când o alegi cum trebuie, cea mai bună mașină de spălat vase te va ajuta să faci și economii importante la energie electrică și apă.

În plus, tot timpul pe care îl pierdeai spălând ca un nefericit vasele, îl vei putea folosi mult mai productiv de acum înainte.

Dacă vrei să îți cumperi un asemenea aparat electrocasnic sau vrei să îți schimbi mașina pe care o ai deja, află de aici unde au găsit alți cumpărători una ieftină, dar și cum o poți alege pe cea mai bună pentru tine.

De ce să alegi cea mai bună mașină de spălat vase?

Tehnologia este din ce în ce mai generoasă, oferindu-ne tot mai multe soluții care ne fac viața mai comodă și mai eficientă.

Mașina de spălat vase este un bun de care oricine merită să se bucure, mai ales dacă vorbim de o familie mare și o singură persoană care se ocupă cu spălarea vaselor.

Care sunt câteva dintre beneficii? Ei bine, primul ar fi că te ajută să faci economie: de timp, de electricitate, de apă și de detergent. Un al doilea avantaj ar fi faptul că nu trebuie să te mai chinui cu vasele foarte murdare, deoarece curățarea este foarte eficientă.

În plus, folosind mașina de spălat vase îți protejezi pielea. Știm cu toții că apar din ce în ce mai multe alergii din cauza detergenților, deci o astfel de aparatură poate fi foarte utilă pentru persoanele cu alergii.

Cum alegi cea mai bună mașină de spălat vase

Masina de spalat vase incorporabilaPentru a te putea bucura de toate aceste avantaje însă, trebuie să alegi o mașină de spălat vase care să fie potrivită pentru tine.

În acest sens trebuie să ai în vedere tipul de mașină de spălat vase, dimensiunea și capacitatea acesteia, performanța, compartimentarea și materialele din care este fabricată.

Deși sunt importante, considerentele de design nu trebuie să fie cele pe care să te bazezi atunci când vrei să iei cea mai bună decizie.

Orice cumpărător informat va face o achiziție bună chiar dacă este prima dată când cumpără acel tip de produs. Așadar, și tu ai nevoie să cunoști criteriile de selecție care să îți indice cea mai bună mașină de spălat vase. Le poți afla din acest ghid de cumpărături pe care l-am conceput special pentru a-ți fi de ajutor.

La final, nu doar că vei fi capabil să alegi un produs care să îți merite banii, dar vei putea să consulți și lista noastră cu cele mai bune modele la cel mai bun raport/calitate preț de pe piață. În acest mod, vei putea lua o decizie chiar mai rapid.

Tipuri de mașini de spălat vase

Modul în care intenționezi să depozitezi și să folosești mașina de spălat vase, va influneța mult alegerea ta. Pe piață există mai multe tipuri: incorporabilă, tip sertar, de sine stătătoare.

Iată ce trebuie să știi despre fiecare în parte:

 • Mașină de spălat vase incorporabilă

Acestea sunt mașinile de spălat vase pe care le-ai văzut cel mai adesea. Se instalează permanent sub blatul mobilei de bucătărie și oferă un echilibru satisfăcător între latura practică și cea estetică.

Sunt disponibile într-o gamă largă de finisaje, de la inox la culori, alb sau negru, sau chiar asortate cu mobila de bucătărie.

Chiar și în această categorie, există modele de diferite dimensiuni, și cu diferite funcții. De asemenea, calitatea variază destul de mult.

Modelele standard se conectează la rețeaua de apă și la scurgerea chiuvetei. De asemenea, designul vertical îți permite să introduci în mașină și vase mai mari.

De obicei sunt disponibile în două dimensiuni: Cele standard de 85x60x60 cm sau cele compacte care au dimensiunile: 45x55x50 cm. Cele standard sunt cele mai comune modele, oferind spațiu din belșug pentru vasele murdare.

Modelul compact este potrivit pentru bucătăriile unde spațiul este limitat. Dacă optezi pentru acest model, trebuie să știi că și capacitatea aparatului va fi mai mică.

 • Mașină de spălat vase tip sertar

Acest tip de mașină de spălat vase este atât rar, cât și scump.

Masina de spalat vase PowerCleanDacă ai bugetul necesar și cauți o soluție high-end pentru spălarea vaselor, acest stil este pentru tine. Ușa nu se mai deschide în afară și în jos, ci se va deschide la fel ca un sertar. Există modele cu un sertar sau cu două sertare.

Avantajul este că mașina poate opera un sertar unic dacă încărcătura ta de vase nu este destul de mare pentru ambele compartimente. În privința funcțiilor și a performanței, acestea rămân la nivelul modelelor tradiționale, de cele mai multe ori. Adesea, se pot instala sub chiuvetă.

 • Mașină de spălat vase de sine stătătoare (portabilă)

De acestea nu vei da tot timpul, dar sunt prezente pe piață. Practic sunt unități pe roți, pe care le poți muta după bunul plac. Nu au nevoie de o instalație proprie, deoarece se folosesc de robinet și de scurgerea din chiuvetă pentru a opera.

Alege această opțiune doar dacă ai mare nevoie de spațiu pentru dulapuri sau sertare pentru depozitarea celor necesare în bucătărie, dar ține minte că acest model va mânca destul de mult spațiu de podea, spațiu foarte prețios.

Dacă ai de gând să folosești mașina de spălat vase de mai multe ori pe săptămână, un astfel de model va fi foarte deranjant. Acestea sunt disponibile în varianta clasică sau compactă.

Bineînțeles, vei găsi mult mai multe modele de astfel de mașini la o dimensiune clasică, decât la varianta compactă.

Performanță

La capitolul performanță ne putem referi la mai mulți factori. Pe de o parte vei vrea să verifici puterea de curățare, dar trebuie să ții cont și de puterea de uscare. Nu în ultimul rând, zgomotul va juca un rol mare în alegerea ta:

 • Puterea de curățare

Deși vei găsi mașini de spălat ieftine, dar și foarte scumpe, la finalul zilei, ceea ce te va interesa este cât de bine își pot face treaba. Vei observa că sunt multe modele cu funcții speciale pe piață, care promit să curețe mai bine vasele.

De exemplu, unele mașini de spălat vase au un jet concentrat pentru diferite tipuri de pahare. Poți găsi și modele cu cicluri de spălare speciale pentru a scăpa de grăsimea întărită de pe vase și de alte alimente care se curăță greu.

Funcții de genul acesta se pot aduna mereu, deci este vital să te concentrezi pe ce ai cu adevărat nevoie. Dintre toate funcțiile pe care le oferă mașinile scumpe, probabil vei folosi doar câteva.

În ceea ce privește puterea de curățare, apa dură este cel mai mare dușman. Dacă trăiești în zone cu apă dură, ar fi util să cumperi o mașină de spălat cu funcție de dedurizare a apei. Astfel vasele din sticlă vor fi fără pete sau ceață.

 • Performanța la uscare

Uscare perfecta masina de spalat vaseCea mai bună mașină de spălat vase nu trebuie doar să îți spele foarte bine vasele, ci și să le uște foarte bine, pentru a le putea depozita în siguranță. Dacă mașina nu ar face asta, ar însemna că ar trebui să le uști manual pe fiecare.

Unele mașini sunt dotate cu surse de căldură, asemănătoare cu cele folosite în cadrul cuptoarelor electrice. Acestea se pot încălzi până la 75 grade Celsius, pentru a usuca vasele.

Deși vasele se vor usca, căldura va sigila și depozite de calcar sau mâncare rămasă pe vase. De asemenea, piesele din plastic se pot topi dacă sunt plasate accidental în apropierea elemenților.

Cel mai bun sistem de uscare este unul pe bază de condensație. Acesta usucă vasele fără a coace mâncarea de pe acestea sau a topi elementele din plastic.

 • Silențiozitate

În special dacă ai o bucătărie deschisă, nu vei vrea o mașină de spălat vase zgomotoasă care să îi deranjeze pe ceilalți membrii ai familiei. Deși sunt multe opțiuni pe piață, trebuie să înțelegi că decibelii vor influența mult prețul final.

Volumul unei conversații normale între oameni are undeva între 55 și 65 dB. Zgomotul dintr-o librărie este de 40 dB. Deci vei dori o mașină care să nu iasă din acești parametri. Există trei nivele de zgomot pe care le vei întâlni cel mai des:

 • Mai mare de 50 dB – este considerat zgomotos.
 • Între 44 dB și 50 dB – zgomotul este moderat, acceptabil pentru majoritatea locuințelor.
 • Mai puțin de 44 dB – modelul este silențios (diferența dintre pragul de 44 dB și modelele mai silențioase nu este foarte observabilă).

Cu cât numărul de decibeli este mai mic, cu atât va crește mai mult prețul aparatului. Asta deoarece sistemele de izolare fonică utilizate presupun costuri în plus, care se vor reflecta în prețul final. 

 • Ușurința în utilizare

Este important ca mașina de spălat vase să fie foarte ușor de utilizat. Aici va trebui să ții cont de panoul de control, precum și de modul în care interiorul mașinii este compartimentat.

Sistemele de control pot fi integrate sau semi-integrate. Cele semi, sunt dispuse pe ușa mașinii de spălat vase. Astfel sunt vizibile și ușor de accesat atunci când mașina este închisă.

Cele integrate total sunt ascunse pentru a asigura o uniformitate estetică în bucătărie, dar și ca măsură de protecție împotriva copiilor curioși care nu pot rezista să nu apese pe butoane. Totuși, acestea sunt mai puțin practice, deoarece nu poți vedea cât timp a mai rămas din ciclul de spălare, sau alte detalii.

Modelele moderne includ butoane cu senzor de atingere în loc de cele clasice. Acestea sunt, bineînțeles, mai scumpe. Dacă alegi o mașină cu control integrat, verifică facă aceasta este dotată cu funcția de proiectare a duratei ciclului de spălare pe podea.

Capacitatea mașinii de spălat vase

Dozator detergent masina de spalat vaseMașina de spălat vase cu interior compact are unul sau două rafturi înguste. Modelul standard, are mereu două rafturi.  Cel înalt are spațiu suplimentar pentru rafturi, unele modele având chiar trei.

Cea mai bună mașină de spălat vase va include opțiuni ergonomice de a plasa vasele în aceasta. Spre exemplu, vor avea piese pliabile pe rafturi, pentru a-ți permite să așezi paharele cu capul în jos, sau pentru a face loc pentru un vas mai mare.

Rafturile trebuie să fie ajustabile pentru a putea să bagi în mașină și vase mai mari. Este important să fie compartimentat cu spații pentru tacâmuri, astfel încât acestea să poată fi plasate vertical.

Deși interioarele din oțel sunt mai scumpe, cele din plastic fac o treabă aproape la fel de bună. Capacitatea de uscare este doar mai mare în cazul modelelor cu interior din oțel.

Ce cicluri de spălare și funcții trebuie să aibă cea mai bună mașină de spălat vase?

 • Ciclu de spălare rapidă – 30 minute (consumă mai multă apă)
 • Program spălare pahare – pentru pahare sensibile din cristal
 • Ciclu normal de spălare – pentru vase obișnuite
 • Program de spălare pentru vase foarte murdare (70 grade Celsius)
 • Funcție de optimizare a programului de spălare – modelele cu senzori speciali pot detecta nivelul de murdărie de pe vase și adapta consumul de apă și temperatura în funcție de asta.
 • Clătire
 • Mod de economisire energie
 • Program de sterilizare a recipientelor
 • Spălare cu aburi
 • Prespălare cu aburi
 • Funcție de programare a ciclului de spălare – acesta va începe la o oră setată de tine.
 • Program de spălare pentru încărcătură incompletă
 • Funcția de extra-uscare a vaselor

Producători

Este important că cumperi o mașină de spălat vase de la cei mai apreciați producători de pe piață. Aceștia sunt: Bosch, Electrolux, Whirlpool, Gorenje, Hotpoint, Miele.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună mașină de spălat vase online. Dacă vei fii foarte atent la părerile altor utilizatori, poți alege un model la un preț foarte bun, fără să îl vezi într-un magazin fizic.

Online vei putea găsi mai multe modele atractive. Produsul va fi livrat la tine acasă în cel mai scurt timp posibil. A

Acum că ai parcurs toate aceste informații, ești pregătit să alegi cea mai bună mașină de spălat vase.

1. Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV46KX08E

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV46KX08EDatorita sertarului de tacamuri VarioDrawer, cel de-al treilea nivel de incarcare, masinile de spalat vase Bosch sunt si mai confortabile.
Cu functia de pornire intarziata, poti programa masina sa inceapa programul selectat la ora dorita.
Utilizarea apei, temperatura apei si timpul de clatire sunt ajustate exact pentru a corespunde gradului de murdarire.
Datorita senzorului de incarcare, poti economisi energie atunci cand speli mai putine vase.

Vezi detalii si pret

2. Masina de spalat vase Beko DFN16410X

Masina de spalat vase Beko DFN16410XFlexible HalfLoad™ – Aceasta optiune permite finalizarea programului de spalare, chiar si atunci cand masina de spalat este incarcata cu mai putine vase.
Eco 50°C – Un program care are grija atat de vasele tale cat si de mediul inconjurator.
Mini 30′ – Program special creat pentru vesela si pahare putin murdare.
AutoProgram – Aceasta optiune evalueaza in mod automat timpul si temperatura necesare spalarii, in functie de gradul de murdarire a vaselor.
Capacitate marita 14 seturi – Sistem control exces apa.

Vezi detalii si pret

3. Masina de spalat vase incorporabila Electrolux ESL4201LO

Masina de spalat vase incorporabila Electrolux ESL4201LOAvand o latime de doar 45 de cm, aceasta masina compacta de spalat vase are grija de vasele dumneavoastra, fara a va ocupa prea mult spatiu.
Incadrarea acestei masini de spalat vase in clasa A+ va asigura ca veti economisi apa si energie multumita consumului redus, a celor doua, in mod constant.
Cand aveti o incarcatura de farfurii si vase putin folosite – cum ar fi intre doua feluri de mancare la o petrecere – puteti folosi programul rapid de 30 de minute al acestei masini de spalat vase.

Vezi detalii si pret

4. Masina de spalat vase incorporabila Whirlpool WIE 2B19

Masina de spalat vase incorporabila Whirlpool WIE 2B19Clasa de eficienta energetica: A+ – Consumul de apa (l / ciclu):   12 l.
Nivelul zgomotului: 49 dB – Numarul de seturi: 13.
Afisaj LED – Afisaj electronic clar pentru usurinta in utilizare.
Numar de programe: 6 – Rezultate minunate de spalare a vaselor cu programele automate.
Cos special pentru tacamuri si accesorii mici de bucatarie.
Cos superior reglabil.
Motorul invertor – Nivel redus de zgomot si vibratii, economii de energie mai mari.

Vezi detalii si pret

5. Masina de spalat vase compacta Bosch SKS51E28EU

Masina de spalat vase compacta Bosch SKS51E28EU

ActiveWater Smart A+: protejează mediul înconjurător și bugetul tău.
A+ – Protejeaza mediul inconjurator si bugetul tau datorita eficientei energetice superioare.
Tehnologie de protectie a sticlei – Paharele tale sunt tratate cu delicatete.
SilencePlus – Foarte silentioasa in functionare cu doar 48 dB.
Consum redus de apa – Doar 8 litri pentru rezultate optime la spalare.
Protecție multiplă împotriva inundațiilor.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată