Cel mai bun aragaz din inox

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (23 voturi, media: 4,91 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun aragaz din inox? Ce funcţii şi caracteristici trebuie să aibă cel mai bun aragaz din inox potrivit nevoilor tale? Citeşte ghidul nostru şi alege informat.

Cel mai bun aragaz din inoxAragazul din oţel inoxidabil este foarte popular astăzi, însă de multe ori apare întrebarea gospodinelor, şi anume, cum se menţine şi cum se îngrijeşte inoxul? Acest material este recunoscut în primul rând pentru rezistenţa crescută la coroziune, în comparaţie cu oţelul obişnuit. În afară de acest lucru, cel mai bun aragaz din inox arata foarte frumos şi foarte elegant.

De ce să alegi un aragaz din inox

Totuşi, există o serie de dezavantaje care constau în faptul că suprafaţa din inox necesită o îngrijire minuţioasă şi utilizarea ustensilelor speciale, deoarece folosirea necorespunzătoare a unui material de curăţat, poate afecta suprafaţa producând zgârieturi şi pete. O altă caracteristică a suprafeţei inoxidabile, este etapa finală de curăţare şi acest lucru se referă la lustruire.

Suprafeţele din inox ale aragazurilor sunt de două feluri: mate şi oglindă, necesitând o abordare diferită de îngrijire şi curăţare. În prezent magazinele de electrocasnice sunt bogate în aparatura de gătit cu toate tipurile de suprafeţe, inclusiv oţel inoxidabil.

Pentru a nu strica suprafaţa şi a nu reduce frumuseţea aspectului, atunci când cureţi aragazul din inox trebuie să foloseşti produse lichide şi cremoase de curăţat, bureţi şi cârpe moi.

Cum alegi cel mai bun aragaz din inox

Oferta existentă de aragazuri din inox este variată și cuprinde aparate cu diverse funcții, caracteristici și dimensiuni, astfel încât alegerea produsului potrivit poate părea dificilă la prima vedere. În alegerea aragazului din inox potrivit nevoilor individuale trebuie să ții cont de mai multe criterii, pe care le vom detalia în continuare. După parcurgerea ghidului de mai jos, avem convingerea că vei putea alege informat aragazul cel mai bun pentru nevoile tale.

Caracteristici

Aragazul din inox este un aparat de uz casnic excelent, iar cel mai bun aragaz din inox permite prepararea rapidă şi eficientă a alimentelor, controlând şi schimbând instantaneu regimul de temperatură dorit. Spre exemplu, cel mai bun aragaz din inox este dotat cu arzătoare cu mai multe circuite care permit mai multe funcţii, şi anume: dezgheţarea cărnii, afumarea, încălzirea etc.

Astăzi, cel mai bun aragaz din inox, este echipat cu sistem de protecţie termoelectrică, său control al gazului, care blochează alimentarea cu combustibil în cazul în care arzătorul se stinge accidental. Acest sistem de protecţie este oferit tuturor arzătoarelor aragazului, inclusiv arzătoarelor cuptorului. Siguranţa arzătoarelor este compensata cu sistemul de aprindere electrică, care elimină utilizarea surselor de foc externe, cum ar fi chibritul sau bricheta.

Dimensiuni

Aragaz din inox de calitateDimensiunile aragazului din inox, sunt de regulă selectate în funcţie de dimensiunea bucătăriei, luând în considerare amenajarea mobilierului şi a altor echipamente din bucătărie. Înălţimea este standard de 85 cm, adâncimea de 50 sau 60 cm iar lăţimea de 50 sau 60 cm.

Lăţimea aragazurilor din inox poate varia de la 50 cm la 90 cm, acesta din urmă având un număr de 5-6 arzătoare. În mod excepţional există şi aragazuri din inox cu lăţimea de 1 metru.

Materialul suprafeţei de lucru

Oţelul inoxidabil al celui mai bun aragaz din inox este de două feluri, şi anume: mat sau lucios. Aceste aragazuri sunt foarte elegante şi eficiente, sunt rezistente la uzură, se curate mult mai uşor faţă de suprafeţele emailate, însă sunt mai dificil de întreţinut, în sensul că necesită o îngrijire atentă pentru a nu se zgâria şi a se măţui suprafaţa lucioasă.

După ce a fost curăţat, materialul din inox necesită lustruirea cu o cârpă moale şi uscată, pentru că aragazul să arate impecabil.

Numărul şi puterea arzătoarelor

Orice utilizator trebuie să facă singur alegerea numărului de arzătoare al celui mai bun aragaz din inox, în funcţie de cât de mult găteşte şi de numărul membrilor de familie. Astfel, luând în considerare sarcina şi frecvenţa de gătit, poate face alegerea corectă.

Producătorii moderni oferă o gamă largă de modele cu un set complet de arzătoare, cuprins între două şi şase ochiuri pe diferite niveluri şi dimensiuni de combustie. Dimensiunile arzătoarelor sunt selectate în funcţie de mărimea vaselor. Un aragaz standard este dotat cu o plită cu patru arzătoare de dimensiuni diferite astfel: un arzător de putere mare, două arzătoare de putere medie şi un arzător de putere mică.

Cel mai bun aragaz din inox este dotat cu un arzător ultra rapid, realizat cu un design pe mai multe niveluri, creând astfel mai multe inele de flacără. Arzătoarele cu mai multe circuite sunt folosite pentru pregătirea diferitelor feluri de mâncare şi mult mai complexe.

În plus, faţă de dispozitivele tradiţionale, cele mai bune modele ale aragazurilor din inox au arzătoare ovale sau triunghiulare care nu necesită grătare.

Cuptorul aragazului din inox

Cuptor multifunctional aragaz din inoxProducătorii moderni, oferă aragazuri cu cuptoare tradiţionale care funcţionează cu electricitate sau cu funcţionare mixtă, adică şi pe gaz şi pe electricitate. Cuptoarele pe gaz sunt prezentate în versiunea clasică, cu mai multe moduri de încălzire şi fără funcţia de ventilator.

Cuptoarele pe gaz sunt mult mai economice decât cuptoarele cu funcţionare pe bază de electricitate, şi mai mult decât atât, friptura făcută la grătarul cuptorului, are un gust care se aseamănă fripturii făcută la grătarul cu cărbune. Însă controlul încălzirii cuptorului celui mai bun aragaz din inox, se face aproape automat. Grilul electric oferă o încălzire uniformă, un control precis, chiar dacă costul la energia electrică va fi ceva mai mare.

Mulţi producători echipează aragazurile din inox cu cuptoare multifuncţionale, cu circulaţia forţată şi eficientă a fluxurilor de aer. Ventilatorul distribuie la interior un aer cald şi uniform în tot interiorul cuptorului.

Pentru încălzire, sunt utilizate arzătoare superioare şi inferioare, adică în partea superioară a cuptorului, în partea inferioară, pe partea din spate şi pe laterale. În astfel de cuptoare considerate a fi ale celor mai bune aragazuri din inox, se pot găti o varietate de feluri de mâncare, schimbând modul de încălzire şi temperatura.

Aceste cuptoare sunt echipate cu sistem de siguranţă, cu geam rezistent la şocuri mecanice, precum şi la temperaturile înalte.

Service și garanție

Alege un aragaz de inox care oferă o garanție comerciala de minim 24 de luni de la un producător de renume. Astfel te asiguri că vei cumpăra un produs fiabil care va fi reprat rapid și fără multe bătăi de cap în eventualitatea unei defecțiuni. Asigură-te că rețeaua de service a producătorului include o unitate apropiată de locul unde locuiești pentru intervenții rapide și prompte.

Cel mai bun aragaz din inox: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă pe piață, vă recomandăm în continuare câteva modele de aragazuri din inox care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Aragaz mixt Electrolux EKK52550OX, 4 Arzatoare gaz, Cuptor electric

Aragaz mixt Electrolux EKK52550OX, 4 Arzatoare gaz, Cuptor electric Profitati de cronometru cand va coordonati procesul de gatire. Setati durata gatirii, iar cuptorul va porni si se va opri automat.
Panourile din sticla ale usii cuptorului sunt usor de curatat.
Cu acest cuptor multifunctional al aragazului, fiecare preparat va avea un gust delicios.
Multumita izolatiei sale extraordinare, acest aragaz este cu 10% mai eficient energetic decat aparatele din clasa A.
Spatiul pentru depozitare inspirat plasat in partea de jos a aragazului.

Vezi detalii si pret

2. Aragaz Hotpoint-Ariston H6GG1FX, 4 Arzatoare, Gaz, 60 cm, Inox

Aragaz Hotpoint-Ariston H6GG1FX, 4 Arzatoare, GazAlimentare pe gaz – Aprindere electronica cuptor/grill
Gratare emailate – 4 zone de gatit
Dispozitiv de siguranta gaz plita
Cuptor 58 litri – Timer – Grill electric
Functii cuptor – Grill, Static
Compartiment stocare vase
Accesorii: 1 x Gratar, 1 x Tava

Vezi detalii si pret

3. Aragaz Beko FSGT52110DXO, 4 Arzatoare, Gaz, 50 cm, Inox

Aragaz Beko FSGT52110DXO, 4 Arzatoare, Gaz, 50 cm, InoxArzatoarele cu eficienta ridicata ale aragazelor Beko iti vor oferi momentul de magie de care ai nevoie atunci cand te grabesti.
Tehnologia revolutionara CleanZone de la Beko vine in ajutorul tau. Geamul interior al usii aragazului este acoperit cu un strat special care permite o curatare usoara, fara a fi necesara utilizarea unor solutii specializate de curatare.
Sistemul de siguranta va opri automat alimentarea cu gaz in cazul intreruperii accidentale a flacarii la plita.

Vezi detalii si pret

4. Aragaz Zanussi ZCG212J1XA, 4 Arzatoare, Gaz, 50 cm, Inox

Aragaz Zanussi ZCG212J1XA, 4 Arzatoare, Gaz, 50 cm, Inox Daca aveti probleme cu spatiul din bucatarie, acest aragaz va ajuta sa nu faceti compromisuri in ceea ce priveste optiunile la gatit.
Formatul sau ingust asigura potrivirea usoara in orice loc din bucataria dumneavoastra, insa ofera acelasi spatiu la interior si functii de gatit ca un aragaz standard.
Oferind caldura instant si modificari rapide ale temperaturii, acest cuptor cu gaz ofera o performanta de top pentru o gama larga de functii simple de coacere si frigere.

Vezi detalii si pret

5. Aragaz Star-Light FCF50GRTS, Gaz, 4 arzatoare, 50 cm, Inox

Aragaz Star-Light FCF50GRTS, Gaz, 4 arzatoare, 50 cm, Inox Design-ul modern si finisajele din inox ii permit acestuia sa se integreze perfect in orice tip de bucatarie, fie ea clasica sau cu un design modern.
Cele patru arzatoare cu aprindere electrica iti dau posibilitatea sa poti aprinde aragazul in mod facil direct de la butoanele incorporate.
Functia rotisor, incorporata in cuptorul aragazului Star-Light FCF50GRTS te va ajuta sa rumenesti usor fara prea multe “interventii” bucate delicioase din carne de pui, porc, vita, curcan, rata sau miel.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată