Cum castigi bani din afiliere in Romania

Bani din afiliereMarketingul afiliat este o colaborare intre un proprietar de site si un magazin online prin care primul este platit de catre al doilea un procent din vanzari. Proprietarul de site plaseaza reclame catre site-ul magazinului pentru a ii trimite acestuia clienti, iar magazinul online ii ofera in schimb acestuia o parte din profit.

Cele doua parti se numesc in jargonul de specialitate publisher sau afiliat (proprietarul de site) si advertiser (magazinul online).

Exista trei modalitati prin care se poate castiga din marketingul afiliat, acestea sunt: pay per click, pay per sale si pay per lead.

Tipuri de marketing afiliat

In afilierea de tip pay per click, de fiecare data cand un potential client viziteaza site-ul advertiserului printr-un link de pe site-ul publisherului, acesta din urma primeste o anumita suma de bani. Aceasta suma poate varia in functie de produsul sau serviciul pentru care se face reclama sau poate fi o suma fixa stabilita intre cei doi. Banii pot fi transferati imediat catre afiliat sau pot fi platiti la intervale regulate stabilite de comun acord.

Afilierea de tip pay per sale permite afiliatului sa castige bani de fiecare data cand pe site-ul advertiserului se realizeaza o vanzare sau o actiune a aunui client trimis de catre afiliat. Afiliatul poate castiga un procent din valoarea vanzarii sau poate castiga o suma fixa, in functie de termenii afilierii.

Afilierea de tip pay per lead il plateste pe afiliat de fiecare data cand clientul trimis de el finalizeaza o anumita actiune pe site-ul advertiserului (inscriere la newsletter, completarea unui formular, etc.). Aceasta suma este de obicei fixa pentru fiecare actiune.

Cum castigi bani din afiliere in Romania

In Romania cea mai mare retea de afiliere este 2Performant.com. O retea de afiliere este o entitate care intermediaza relatiile dintre afiliati si advertiseri, asigurand transparenta relatiei dintre cei doi si garantand pentru plata la timp a comisioanelor.

2Performant.com a pornit la drum acum 2 ani si in prezent numara peste 10.000 de afiliati si peste 160 de advertiseri din diverse domenii.

2Performant.com a generat de la infiintare vanzari in valoare de peste 31.000.000 de lei pentru advertiserii din retea, din care un procent important a plecat catre afiliati. Unii afiliati participanti in 2Performant.com castiga si peste 5000 de euro in fiecare luna.

Acceseaza chiar acum site-ul 2Performant.com pentru a afla mai multe detalii si pentru a incepe sa faci bani din afiliere.
2Performant make money online

5 Responses la “Cum castigi bani din afiliere in Romania”
  1. Cristi spune:
    • croif spune:
  2. makanake spune:
    • croif spune:
      • makanake spune:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *