Verificarea valabilitatii RCA

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (27 voturi, media: 4,56 din 5)
Încarc...

Daca v-ati incheiat o asigurare rca acum cateva zile, atunci aveti posibilitatea de a-i verifica valabilitatea intrand pe site-ul CSA-ului.

Baza de date in care puteti verifica daca aveti un RCA valabil sau nu se numeste CEDAM si este administrata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Cum se desfasoara lucrurile ? Este simplu. Dupa ce polita v-a fost incheiata ea este raportata de catre asigurator (Atentie, asigurator, nu de broker) catre CSA. Pentru ca sistemul informatic nu este bine pus la punct, nu veti putea vedea imediat daca figureaza in baza Cedam, pentru ca raportarea aceasta a asiguratorului catre Comisie poate sa dureze si 3 saptamani.

Dar de ceea ce trebuie sa tineti cont este ca sistemul nu este perfect si posibil sa gasiti uneori informatii eronate, fapt pentru care pe site-ul lor aveti rubrica de “semnalare erori” unde puteti atrage atentia daca masina apare asigurata la o alta societate decat cea la care stiti ca a fost emisa sau daca inca nu apare ca asigurata desi au trecut 3 saptamani.

Oamenii de multe ori au reticienta in ceea ce priveste falsurile, mai ales atunci cand discutam despre asigurari rca, unde multi dornici de a se imbogati au distrus increderea asiguratorilor prin jucarea rolului de emitent autorizat.

In ultimul timp insa, lucrurile au inceput sa se schimbe, domeniul sa fie ceva mai bine reglementat si cum totul se opereaza acum electronic este usor sa separi un fals emitent de unul autorizat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată