2Performant și democratizarea marketingului online

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

2Performant este o platformă de marketing online prezenta de peste 10 ani pe piață. Începută în 2008 ca 2Parale, prima rețea de marketing afiliat din România, 2Performant a evoluat într-o platformă de marketing online de anvergură regională ce permite oricui să monetizeze conținutul sau să promoveze magazine online care se adresează unei variate game de nișe și interese.

Avantajele platformei de marketing afiliat

Dacă deții un proiect online, fie acesta un blog personal, fie un site complex de informații, platforma de marketing afiliat a celor de la 2Performant te poate ajuta să monetizezi eforturile tale recomandând produse și servicii de la peste 660 de programe de afiliere active în platforma la momentul scrierii acestui articol.

Facilitati platformaNumărul mare de advertiseri te ajuta să găsești cu ușurință programele care pot fii cel mai bine promovate prin intermediul proiectului tău în funcție de nișă și de nivelul de comisionare. Astfel poți recomanda comunității tale produse și servicii relevante de la furnizori de încredere, câștigând și un comision pentru fiecare vânzare. Înscrie-te chiar acum în 2Performant ca afiliat.

Dacă ești proprietarul unui magazin online, te poți înscrie în platforma 2Performant ca advertiser și poți acorda un comision afiliaților pentru fiecare vânzare generată din traficul trimis de aceștia. Marketingul afiliat este singurul canal de marketing online unde plătești doar pentru rezultate.

Dacă la platformele tradiționale de publicitate online plătești pentru trafic, indiferent cât de bine convertește acesta, prin rețeaua de afiliere plătești doar pentru vânzările finalizate. Aruncă o privire pe pagina de prezentare a 2Performant pentru Advertiseri și încearcă marketingul afiliat chiar astăzi, vei avea rezultate peste așteptări. Cei de la 2Perfomant oferă chiar o perioadă gratuită de 30 de zile pentru a testa platforma.

Istoric colaborare

Personal colaborez cu 2performant din anul 2011 și platforma a reprezentat o adevărata gura de aer pentru monetizarea proiectelor online într-o perioadă în care comerțul online din România nu era la fel de dezvoltat ca în prezent. La fel ca mulți alți colegi afiliați pot spune că am crescut odată cu platforma.

Puncte tari si slabe

La rugămintea celor de la 2Performant o să detaliez în continuare punctele tari și punctele slabe ale platformei din punctul meu de vedere personal.

Principalele atuuri ale platformei de marketing afiliat oferită de 2Performant sunt ușurința utilizării platformei, faptul ca poți să alegi cu ușurința programele cu care dorești să colaborezi și poți începe imediat colaborarea fără a fi nevoie să semnezi cu fiecare advertiser în parte contracte de colaborare, rețeaua facilitând acest lucru contra unui mic comision perceput advertiserilor.

Mai îmi place și sistemul rapid de plăți în care poți solicita oricând plata comisioanelor finalizate, fiind necesare doar câteva click-uri pentru a primi banii în câteva zile în contul bancar.

Un alt aspect pozitiv pe care îl găsesc foarte util este Dashboard-ul afiliat în care poți vedea dintr-o privire situația comisioanelor tale, lista cu ultimele comisioane, advertiserii noi și un grafic rapid al ratei de conversie și a evoluției acesteia în ultima perioada de timp.

Dashboard 2PerformantSă nu uităm de rapoartele în timp real care îți ofera informații detaliate referitor la click-uri și vânzări/comisioane.

Acum să discutăm un pic și despre anumite aspecte care mi se par că încurcă câteodată sau ar avea nevoie de îmbunătățiri pentru a a sigura o experiență mai placută.

în primul rând, la detaliile comisioanelor ar fi foarte util un istoric al modificărilor survenite asupra comisionului, fie că acesta a fost aprobat sau respins. În acest fel am putea sa avem o idee mai clară asupra timpilor de procesare a comisioanelor individuale și un istoric clar al modificărilor survenite asupra acestora. În plus, consider că în pagina cu rapoartele comisioanelor ar fi foarte utilă o categorie în care să apară comisioanele aprobate și plătite de advertiseri, dar a căror sumă nu a fost încă retrasă din platformă.

Problema numărul doi de care mă lovesc frecvent este timezone-ul diferitelor rapoarte, dacă în lista de comisioane am timezone GMT, în dashboard sau în diverse alte zone din platformă acestea sunt afișate cu timezone-ul Romăniei. Sper într-o rezolvare prin care sa fie unificate toate orele din toate rapoartele, eventual după un timezone preferat al utilizatorului pe care sa îl poată defini în profilul său.

Un alt aspect pe care l-am considerat bizar încă de la momentul apariției acestuia, este sistemul de afișare al topului afiliaților, denumit Affiliate Ranking. Problema este ca poți opta să nu fi afișat în top ca afiliat, lucru care mi se pare că reduce mult din relevanța acestuia. Astfel este posibil ca între locul 2 și 3, de exemplu, să mai fie încă 6 afiliați care nu sunt afișați deoarece au optat pentru acest lucru. Astfel nu poți știi cu adevărat dacă poziția pe care o ai în top este cu adevărat relevantă raportat la competiție. Eu aș opta pentru afișarea anonimă a tuturor afiliaților, și numai cei care doresc să apară cu numele să opteze pentru acest lucru.

Evoluția platformei de marketing online: Influencer marketing

În luna Decembrie 2018, 2Performant a lansat o secțiune nouă a platformei denumită sugestiv Influencer Marketing. Această nouă secțiune facilitează în premieră în Romania colaborarea între influencerii online și agențiile de publicitate sau branduri.

Practic, cu un singur contract poți alege canalele online unde dorești să îți promovezi brandul sau campania, fără a fi nevoie să semnezi contracte individuale cu fiecare colaborator în parte. Platforma 2Performant automatizează colaborarea, începând de la contactul inițial până la automatizarea plăților.

Dacă deții un canal de influencer online (social media, vlog, blog, site de informații, etc.) poți aplica rapid și ușor la campaniile relevante pentru publicul tău țintă direct din interfața 2Performant. Platforma automatizează tot procesul pentru ca tu să te poți concentra pe livrare conținutului de calitate în asociere cu brandurile relevante.

Influencer Marketing 2Performant

În concluzie, 2Performant este, după părerea mea, cea mai completă platformă de marketing online existentă pe piața din România și nu numai, facilitând colaborarea între diverși actori ai pieței online, eliminând majoritatea barierelor de comunicare pe care o astfel de colaborare o presupune la modul individual.

Așadar, dacă ești afiliat sau magazin online, agenție de publicitate, brand sau influencer, platforma 2Performant te poate ajuta să îți atingi obiectivele cu foarte puține bătăi de cap.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată