Cea mai bună saltea pentru copii

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (36 voturi, media: 4,99 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună saltea pentru copii? Ce proprietăți ăi caracteristici trebuie să aibă salteaua pentru copii potrivita nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna saltea pentru copiiSomnul de calitate este unul din cele mai importante aspecte ce asigură o creștere armonioasă a copilului. Salteaua potrivită joacă un rol important în acest sens. De ea depinde în ce măsură copilul va avea o poziție confortabilă, dar corectă în timpul somnului.

O saltea de calitate poate să le servească celor mici chiar și după ce au trecut peste schimbări majore de dezvoltare. Salteaua greșită însă, poate afecta negativ calitatea somnului, ceea ce ar putea avea repercusiuni grave asupra sănătății, a creșterii și a dezvoltării celui mic.

Dacă vrei să vezi unde au găsit alți părinți saltele la preț bun, precum și cum poți alege cea mai bună saltea pentru copii, citește cu atenție acest articol.

De ce să alegi cea mai bună saltea pentru copii?

Somnul este un aspect important pentru sănătatea fizică și psihică al oricărui adult, dar are un rol deosebit de important în dezvoltarea armonioasă a celor mici.

Somnul va influența pofta lor de mâncare, dezvoltarea coloanei vertebrale, performanța școlară și sportivă, starea de dispoziție, precum și multe alte aspecte care îi vor transforma pe cei mici în adulți responsabili. De multe ori, calitatea somnului este influențată de calitatea saltelei.

Suprafața pe care acești vor petrece chiar și 10 ore pe noapte, trebuie să fie suficient de bună pentru a nu le influența negativ creșterea.

Ca părinte știi că cel mai bine este să previi decât să repari, deci acordă atenție asupra saltelei pe care va dormi copilul tău.

Cum alegi cea mai bună saltea pentru copii

Cu o ofertă din ce în ce mai bogată de pe piață, poate fi destul de dificil să îți dai seama care este cea mai bună saltea pentru copii. Ce tip de saltea să alegi? Care sunt dimensiunile pe care trebuie să le cauți? Care sunt cele mai bune materiale? Cât timp te poți aștepta să reziste? Ce fermitate ar trebui să aibă?

Răspunsul la toate aceste întrebări și nu numai te vor ajuta să iei cea mai bună decizie și să investești într-o saltea pe care copilul tău să se poată bucura de zise frumoase. Bineînțeles, pentru a afla răspuns la toate întrebările de mai sus, ai nevoie să investești mult timp în documentare.

Noi însă am venit în ajutorul tău și am conceput cel mai complet ghid de cumpărături pentru ca tu să poți alege rapid și informat. De asemenea, îți vom prezenta și cele mai bune oferte ca raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru a face o alegere pe care să nu o regreți, te invităm să citești cu atenție următoarele informații importante.

Tipul de saltea pentru copii

Saltea copii somn linistitorTipul de saltea și materialul din care aceasta este fabricată este un aspect important de luat în considerare. Fiecare model are avantaje și dezavantaje de care ar trebui să fii conștient înainte să faci o achiziție, precum și aspecte ce pot amenința siguranța copiilor. Iată mai jos din ce ai de ales.

 • Saltea cu arcuri

Este o alegere destul de populară deoarece este modelul cu care majoritatea părinților sunt deja foarte bine familiarizați. Dacă ești tentat să alegi un astfel de model trebuie să te asiguri în privința câtorva factori.

Arcurile trebuie să fie din oțel iar fermitatea acestora trebuie să fie una potrivită, nu prea moale dar nici prea dură. Numărul de arcuri trebuie să fie de cel puțin 150 astfel încât susținerea pe care o acordă salteaua să fie uniformă pe toată suprafața ei.

De obicei sunt fabricate din arcuri care sunt învelite în spumă. Apoi o husă din bumbac sau PVC vine să îmbrace produsul astfel rezultând salteaua. Printre avantaje se numără durabilitatea deoarece arcurile sunt rezistente și nu își pierd forma ușor, mai ales atunci când patul devine trambulina preferată a celor mici.

Grosimea arcurilor joacă deci un rol important în rezistența lor. Poți trage concluzia că cea mai bună saltea pentru copii pe arcuri este mai grea. Greutatea poate fi și un dezavantaj deoarece face salteaua mai greu de manevrat și ușor mai scumpă decât una cu spumă.

 • Saltea din spumă cu memorie

Acestea sunt o alegere destul de populară, totuși părinții trebuie să fie atenți la câteva aspecte. Spuma cu memorie, sau alte tipuri de spumă folosită la aceste saltele poate emana compuși volatili chimici.

Vei știi dacă este cazul în momentul în care vei simți în încăpere un miros specific. De asemenea, nu permit o ventilație foarte bună, deci s-ar putea ca celui mic să îi fie foarte cald în timpul somnului.

Avantajele sunt acelea că nu produc zgomot, deci copilul nu se va trezi de la scârțâitul arcurilor. Au o durată de viață mare și este o variantă bună pentru copii care dorm în același pat, deoarece unul nu va fi deranjat de somnul agitat al celuilalt, datorită proprietății spumei de a absorbi mișcarea.

Părinții ar trebui să cumpere doar acele saltele produse din spumă certificată, care emană mai puțin miros și nu provoacă încălzirea celui mic în timpul somnului.

 • Saltea din latex

Latexul este un cauciuc natural obținut din arborele de cauciuc. Mulți părinți sunt încântați de saltele din acest material datorită faptului că are proprietăți antibacteriene. De asemenea, deoarece asigură o foarte bună ventilație, micuțul este protejat împotriva umezelii.

Printre avantaje se numără faptul că nu produce zgomot, și absoarbe bine mișcarea, aceasta fiind deci o variantă bună pentru copiii care împart aceiași saltea.

Dezavantaje apar atunci când vine vorba de preț, acesta fiind inaccesibil pentru anumite familii. Apoi, cel mic este posibil să aibă alergie la latex organic, sau să dezvolte o astfel de alergie în timp dacă este sensibil.

Dacă acesta este cazul, părinții pot căuta saltea din latex sintetic sau un amestec între latex sintetic și organic, material care are un potențial alergenic mai mic.

 • Saltea din fibră de nucă de cocos

Este una din cele mai populare variante ale timpurilor noastre deoarece medicii au foarte multe cuvinte de laudă pentru această saltea. Este fabricată dintr-un strat de fibră de cocos care este închegată cu ajutorul unui amestec de cauciuc cu rășină.

Astfel se asigură faptul că aceasta va rezista în timp. În general, acest strat este acoperit de un strat de latex iar salteaua este îmbrăcată într-o husă de bumbac. Această combinație de materiale este rezistentă la bacterii în proporție de 99%.

De asemenea, atât cocosul cât și latexul sunt rezistente la umezeala, deci dacă cel mic are „accidente” în timpul somnului sau transpiră excesiv, salteaua nu va fi afectată foarte tare. Sunt durabile și foarte rezistente la țopăiala celui mic.

 • Saltea hibrid

Aici puteam aminti saltelele care combină arcurile cu latexul și spuma cu memorie. Acestea pot fi o alegere avantajoasă deoarece au o durata de viață mare și oferă o susținere corectă a spatelui în timpul somnului.

Totuși, sunt destul de scumpe și pot produce zgomot. Părinții trebuie să fie atenți la calitatea acestor saltele. Dacă modelul este defect, atunci când copilul va sări în pat este posibil ca un arc să cedeze și să sară din saltea.

Fermitatea saltelei pentru copii

Saltea pentru copii confortabilaFermitatea saltelei este un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare. Aici putem discuta de măsura în care salteaua își păstrează forma, de măsura în care oferă o suprafață de dormit egală și de măsură în care susține o poziție corectă a coloanei vertebrale.

Copiii au nevoie de o susținere adecvată a coloanei vertebrale, mai ales pentru că sunt în creștere. Părinților li se atrage mereu atenția asupra acestui aspect atunci când au de ales o saltea.

Saltele care au o fermitate prea mare sau prea mică nu vor putea asigura nici un somn odihnitor, nici o poziție corectă. În plus, saltele de proastă calitate pot ajunge să se adâncească la mijloc după aproximativ 1,2 ani de folosire.

Acest lucru i-ar putea face pe copii să doarmă într-o poziție nesănătoasă pentru coloana vertebrală. Alege deci o fermitate medie a saltelei și urmărește indicațiile producătorului pentru a putea beneficia de garanție dacă este cazul.

Poți ține minte că, în cazul copiilor care au mai puțin de 55 de kg, cea mai bună variantă este o saltea cu o fermitate moale spre medie. Dacă depășesc această greutate, atunci o fermitate mai mare este recomandată. Înainte de a cumpăra o saltea, dacă este posibil, testează împreună cu copilul tău diferite fermități pentru a afla care este cea mai confortabilă pentru el.

Dimensiunea saltelei pentru copii

Atunci când cumperi o saltea pentru copii, este important să ai în vedere faptul că cei mici se dezvoltă într-un ritm alert, deci este bine să anticipezi în cât timp va trebui să înlocuiești salteaua după ce dimensiunile celei pe care vrei să o achiziționezi nu vor mai fi valabile.

Poate fi o idee bună să cumperi de la bun început o saltea de dimensiuni mai mari pentru a nu fi nevoie să o înlocuiești prea curând. Mai jos poți observa dimensiunile standard.

 • 90×190 cm – aceasta este cea mai mică dimensiune valabilă pe piață, dar este destul de mare pentru majoritatea copiilor. Este și cea mai ieftină variantă.
 • 90×200 cm – Pentru că este ușor mai lungă, această variantă poate fi potrivită și pentru adolescenți care pot crește surprinzător de mult în înălțime.
 • 140×190 cm – Este o saltea potrivită pentru copii care au un somn foarte agitat și care au nevoie de tot acest spațiu pentru a nu cădea din pat. Poate fi o alegere bună și pentru copii care împart același pat.

Dimensiunile care trec de aceste valori nu mai sunt recomandate pentru un pat pentru copii. Acestea sunt prea mari și mult prea scumpe pentru o saltea pentru copii.

Grosimea saltelei pentru copii

Grosimea saltelei ar trebui să fie una comodă care să poată susține corpul micuțului, dar să îi permită să urce și să se coboare ușor din pat. Ideală ar fi o grosime de 15 cm și nu ar trebui să depășească 30 de cm.

De asemenea, dacă patul este unul înalt, salteaua nu ar trebui să fie mai înaltă decât marginile de protecție ale patului.

Durabilitate

Durabilitatea este un element cheie în alegere saltelei pentru copii deoarece există mult șanse ca cel mic să crească foarte mult pe durata folosirii saltelei. Acesta fiind cazul, unii părinți preferă să nu investească într-o saltea mai scumpă din materiale sofisticate, și să aleagă ceva mai accesibil ca preț, dar cu o durabilitate mai mică, cum ar fi saltele cu arcuri sau spumă cu memorie.

Saltea pentru copii din materiale naturaleDe asemenea, modelele care sunt predispuse la deformare nu sunt o alegere recomandată, deoarece afectează susținerea pe care salteaua o poate oferi.

Temperatura

Copii pot suferi de căldură în timpul somnului, mai ales dacă salteaua este una din spumă cu memorie sau al tip de spumă, deși și saltele tip hibrid sau cu arcuri pot avea același efect.

Este important ca salteaua sa nu influențeze temperatura copilului în timpul somnului, altfel cel mai probabil acesta va dormi dezvelit și va răci frecvent.

Mirosuri

Orice produs nou are un miros specific la început. Saltelele din spumă sau latex pot emana un miros care poate persista câteva zile, săptămâni sau pe durată indefinită. Dacă cel mic are un miros foarte sensibil, ar fi o idee bună să alegi o saltea care nu emană miros.

Absorbția de mișcare

Unele saltele sunt făcute pentru a absorbi și a minimiza transferul de mișcare. Cu alte cuvinte, dacă doi copii împart salteaua, în momentul în care unul se mișcă sau se întoarce, celălalt nu va fi mișcat la rândul său.

Zgomot

Saltele cu arcuri sau hibride pot produce un zgomot scârțâit din cauza componentelor metalice. Dacă cel mic este sensibil la sunete, un pat din spumă sau latex, ori fibră de cocos este o variantă mai bună.

Ce alte aspecte ar trebui să ai în vedere:

 • Vârsta copilului – majoritatea fetelor experimentează cele mai intense perioade de creștere între 8 și 13 ani, dar în cazul băieților această perioadă apare între 10 și 15 ani. Dacă un copil este aproape de acest interval, se recomandă achiziționarea unei saltele mai lungi.
 • Poziția în timpul somnului – pentru copiii care dorm pe spate, fermitatea saltelei nu este foarte importantă. Pentru cei care dorm pe o parte însă, se recomandă o saltea medie spre moale, deoarece una mai tare nu va permite o aliniere corectă a coloanei vertebrală. Dacă cel mic doarme pe burtă atunci o fermitate medie este recomandată, deși dormitul pe burtă ar trebui descurajat.
 • Saltele cu două părți – dacă ai un copil care își schimbă des preferințele, poți alege o saltea cu o fermitate diferită pe cealaltă parte. Trebuie doar să o întorci pentru ca cel mic să experimenteze un alt efect. Poți de asemenea să alegi o saltea cu o față răcoroasă pentru cu vară și una călduroasă pentru iarnă.
 • Latexul și spuma sunt variante care descurajează săriturile – dacă ești îngrijorat că cel mic va sări în pat, aceste două tipuri de saltele nu sunt suficient de elastice pentru a-i permite să sară în mod satisfăcător. Deci nu trebuie să îți faci griji că cel mic va sări și de va răni căzând din pat.

Masuri de siguranță

Vrei ca cel mic să doarmă confortabil, dar și în siguranță. Așadar salteaua trebuie să fie una omologată și certificată, conformă cu standardele de fabricare prevăzute de UE. Poți urmări simbolul CE în descrierea produsului.

De asemenea, știm cu toții că cei mici sunt plini de surprize, unii chiar au o atracție deosebită pentru foc. Ai putea așadar alege o saltea care oferă o oarecare rezistență la foc. Salteaua trebuie dotată și cu protecție anti microbiană și anti-mucegai.

Dacă vrei ca cel mic să fie protejat împotriva acarienilor și a alergiilor, cel mai bine este să alegi o saltea cu husă din bumbac detașabilă, pe care să o poți spăla ușor.

Alege o saltea care să aibă o dimensiune ce se potrivește exact cu cadrul patului. Nu ar trebui să fie spațiu între cadru și saltea deoarece copilul se poate bloca.

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună saltea pentru copii online. Aici vei găsi mai multe variante și ai mai multe șanse să găsești cea mai bună saltea pentru copii mai rapid. Alege o saltea fie de la un brand cunoscut fie dintr-un magazin care are o reputație bună.

Nu alege un produs dacă informațiile din descriere sunt vagi, incomplete sau dubioase. De asemenea, verifică mereu părerea altor cumpărători. S-ar putea să descoperi că produsul nu este potrivit pentru tine sau că nu corespunde cu descrierea oferită de producător.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații ești gata să alegi cea mai buna saltea pentru copii.

Cea mai bună saltea pentru copii: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de saltele pentru copii care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Saltea Bamboo Adaptive Memory

Saltea Bamboo Adaptive Memory

Are la baza cele mai recente tehnologii germane de constructie progresiva.
Stratul superior de confort (4 cm) este confectionat din Spuma cu Memorie.
Stratul de tranzitie adaptiv (3 cm) din Spuma High Resilience.
Stratul inferior de baza (15 cm), de asemenea cunoscut ca stratul suport, este realizat din Spuma Poliuretanica Flex-Flow de inalta densitate.
Husa din fibre de Bambus Organic: Hipoalergenic si rezistent la bacterii, Regleaza temperatura corpului, Protectie pentru pielea sensibila.

Vezi detalii si pret

2. Saltea Eco Fresh Aloe Vera

Saltea Eco Fresh Aloe VeraSalteaua Eco Fresh din gama SleepLine este o saltea anatomica ortopedica cu spuma profilata 5 zone, care asigura un suport excelent pentru corp in timpul somnului, cat si o aerisire optima.
5 zone de confort cu efect de micromasaj, care preiau in mod diferit presiunea corpului, proportional cu distributia greutatii pe intreaga suprafata a saltelei.
Husa matlasata care imbraca aceasta saltea este special conceputa dintr-un material textil anti-alergenic, tratat cu extract de Aloe Vera.

Vezi detalii si pret

3. Saltea Ortopedica Bebe Cocos Plus Pentru Bebelusi Si Copii

Saltea Ortopedica Bebe Cocos Plus Pentru Bebelusi Si CopiiFibra naturala de cocos, confera saltelei o foarte buna fermitate si ventilatie pentru a mentine salteaua uscata si rezistenta in timp.
Pentru o mai buna elasticitate , dar pastrand fermitatea nucleului (H placa fibra naturala cocos= 6 cm), ca liant este folosit latex natural.
Spuma flexibila asigura suport ortopedic optim, prin incasetarea nucleului principal.
Saltea antialergica si antibacteriana cu husa lavabila pentru bebelusi.
Husa soft-touch, respira, este detasabila si lavabila la masina 40°.

Vezi detalii si pret

4. Saltea pliabila Lorelli Classic Air Comfort Bamboo

Saltea pliabila Lorelli Classic Air Comfort Bamboo

Antibacteriana – Absorbanta, regleaza umiditatea.
Spuma extrem de elastica care ofera stabilitate si flexibilitate.
Usor de curatat si intretinut.
Practica si ideala pentru calatorii.
Dispune de husa din bumbac 100% cu proprietati speciale de ventilatie, prevazuta cu fermoar.
Compozitie: Spuma poliuretanica cu grad inalt de elasticitate (spuma rece),  vata poliesterica.

Vezi detalii si pret

5. Saltea pentru copii din spuma poliuretanica, 6 cm

Saltea pentru copii din spuma poliuretanica, 6 cm

Aceasta saltea este perfecta pentru dezvoltarea armonioasa a copilului dumneavoastra.
Este o saltea moale si confortabila care asigura o pozitie corecta pentru dezvoltarea si cresterea sanatoasa a copilului.
Salteaua este confectionata din spuma poliuretanica si are la exterior o husa nedetasabila din bumbac in diverse culori.
Compozitie interior 100% poliester.
Husa bumbac cu diverse imprimeuri si culori diferite.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată