Cea mai bună masă de călcat

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (23 voturi, media: 4,78 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună masă de călcat? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă masa de călcat potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna masa de calcatTimpul și confortul nostru au devenit valori pe care le prețuim din ce în ce mai mult în prezent. Și este până la urmă firesc să ne dorim ca activitățile casnice să ne răpească pe cât de puțin timp posibil, și să le putem executa cât mai comod.

Acest principiu se aplică și în cazul unei activități aparent banale cu este călcarea hainelor. Indiferent că vorbim despre haine sau lenjerii mari, pe lângă un fier de călcat sau o stație de călcat de calitate, vei avea nevoie și de cea mai bună masă de călcat, pentru ca această activitate să fie cât mai plăcută și cât mai rapidă.

Ai posibilitatea de a alege din oferta vastă de pe piață, masa de călcat ideală pentru nevoile familiei tale. Află deci alegi cea mai bună masă de călcat.

De ce să alegi cea mai bună masă de călcat?

Poate părea o alegere banală pentru care să nu fie necesar să îți bați capul atâta. Cu toate acestea, este normal să fii chibzuit chiar și atunci când vine vorba de cheltuieli care nu te vor afecta prea tare aparent.

Ai nevoie încă să diferențiezi ofertele de pe piață pentru a alege cel mai bun model de masă de călcat, din prisma calității materialelor, design-ului ergonomic și al dimensiunilor.

Cum alegi cea mai bună masă de călcat

Găsirea celui mai bun raport calitate/preț însă poate fi destul de dificil, dacă nu cunoști bine, în primul rând, nevoile locuinței și ale familiei tale, și în al doilea rând, detaliile care fac diferența dintre o masă de călcat ieftină și una scumpă.

Masa de calcat cu aburiÎți recomandăm așadar, să consulți cu mare atenție acest ghid de cumpărături. Vei afla toate informațiile de care ai nevoie, iar la sfârșit vei putea alege mai repede și mai avantajos cea mai bună masă de călcat pentru tine. În alegerea ta ține cont de următoarele aspecte importante.

Tipuri de masa de calcat

 • Masa de călcat convențională

Este modelul cel mai avantajos la preț dacă scopul în care o cumperi este pentru locuință. O masă normală, pliabilă și nu foarte grea, va fi mai mult decât suficientă pentru călcarea rufelor familiei.

Dacă nu ai de călcat o cantitate mare de rufe, și nu o vei folosi mai mult de 2,3 ori pe săptămână, nu ai nevoie de mai mult. Dacă însă ai de călcat mai multe rufe, sau călcarea lor îți răpește prea mult timp, ai putea lua în considerare achiziționarea unei mese de călcat electrice.

 • Masa de călcat electrică

Este un model mai scump, dar mai eficient, oferindu-ți un confort sporit și o economie considerabilă de timp.

Principala caracteristică ce o diferențiază de o masă de călcat convențională este faptul că blatul se încălzește. Conectată la o sursă de energie electrică, acest model de masă de călcat îți va permite să calci hainele simultan pe ambele părți.

Poți aprecia acest model de masă de călcat în cazul în care vrei să o folosești într-o întreprindere sau în scop profesional. Este ideală pentru hoteluri sau pensiuni, iar economia de timp pe care ți-o oferă, merită fiecare ban în plus.

O altă funcție deosebită pe care ți-o poate oferi o astfel de masă de călcat, este securizarea materialului pe blat. Printr-un sistem de aspirare, materialul este atras și blocat pe blat, astfel încât să nu alunece în timpul călcării. Astfel munca ta va deveni cu mult mai comodă și mai plăcută.

Plierea mesei de calcat

Masa de calcat pliere usoaraSistemul de pliere este un alt criteriu de diferențiere pe care trebuie să îl iei în calcul. În funcție de cât spațiu ai în locuință, sunt două variante din care poți alege.

 • Masă de călcat cu picioare scurte

Dacă ai o locuință cu puțin spațiu, sau nu îți permiți desfășurarea unei mese de călcat înalte, cea mai bună masă de călcat pentru tine este una cu picioare scurte. Aceasta are picioare scurte atașate pe spate care îți vor permite să o folosești pe podea, pe masa din sufragerie, sau pe alte suprafețe plane.

O recomandăm doar în cazul în care ești foarte limitat de spațiu, sau dacă nu obișnuiești să calci multe haine odată. În cazul în care vei călca rufele ocazional, sau rapid doar la nevoie, o astfel de masă de călcat este ideală pentru tine.

 • Masă de călcat înaltă

Este masa de călcat cea mai cunoscută, și probabil cea care se regăsește cel mai clar în preferințele tale. Plierea în X este un model convențional, deosebit de apreciat pentru ușurința cu care poți amplasa masa de călcat, după care o vei putea restrânge și depozita cu ușurință.

Avantajele mai pot consta în stabilitatea mesei și în faptul că înălțimea se va putea adapta după bunul plac. Cu toate că ocupă ceva mai mult spațiu și ai nevoie de un minim de efort pentru a o monta, este o varianta cea mai comodă.

Dimensiunile mesei de calcat

Le vei alege în funcție de țesăturile pe care intenționezi să le calci. Atunci când calci un cearșaf de exemplu, îți dorești să termini cât mai repede fără ca materialul să atingă podeaua riscând să se murdărească.

De aceea, dacă obișnuiești să calci țesături foarte mari precum lenjeria de pat, îți recomandăm să cumperi o masă de călcat cât mai voluminoasă, cu trepte de înălțime, pentru a-ți permite o călcare optimă. O opțiune bună ar fi o masă de călcat cu dimensiuni de 130/40 cm.

Dacă lenjeriile pe care va trebui să le calci nu sunt foarte mari, fiind potrivite pentru un pat convențional, o masă de călcat cu dimensiunile 120/35 cm va fi o opțiune foarte avantajoasă din toate punctele de vedere.

În cazul în care îți dorești ceva și mai mic, poți lua în calcul mesele de călcat cu picioare scurte. Nu uita însă că acestea nu vor putea fi folosite pentru a călca lenjerii de pat, ci doar articole vestimentare, având dimensiuni de 70/30 cm.

Nu neglija nici greutatea mesei de călcat. Întrucât nu vei călca haine zilnic, va trebui să o poți ridica ușor pentru a o depozita într-un spațiu care să nu te deranjeze. Alege o variantă cât mai ușoară pentru a te putea descurca singur cu depozitarea sau montarea ei.

Materialul mesei de calcat

Masa de calcat cu suport pentru fierMaterialul blatului este, de asemenea, un factor ce va influența calitatea procesului de călcare.

Cea mai bună masă de călcat va avea blatul confecționat complet din bumbac tratat cu aluminiu. Acest material va încuraja accelerarea sesiunii de călcare.

O altă variantă recomandată este blatul din bumbac cu pâslă sau spumă. Acesta va păstra mai bine căldura, iar călcatul rufelor va deveni o activitate mai comodă.

La polul opus se află mesele de călcat ceva mai ieftine, care au un confecționat din bumbac mixat cu materiale sintetice.

Aceasta varianta nu este cea mai recomandată deoarece compoziția sintetică nu rezistă bine la temperaturi ridicate. Se poate topi deteriorând atât masa cât și talpa fierului de călcat.

Ce funcții și accesorii are cea mai bună masă de călcat?

 • Reglaj pe înălțime – deoarece nu toți avem o înălțime standard, este bine ca și masa de călcat pe care o vei cumpăra să poată fi reglabilă, astfel încât să nu stai îndoit când o folosești sau să nu fie prea înaltă. Această funcție este utilă și atunci când mai multe persoane din locuință vor folosi masa de călcat.
 • Suport pentru fierul de călcat – Este o caracteristică obligatorie pentru toate mesele de călcat. Îți va permite să așezi fierul de călcat încă fierbinte, într-un spațiu sigur, evitând astfel accidentele neplăcute.
 • Suport pentru umerașe – Unele modele includ și un suport pentru umerașe care îți permit să așezi hainele directe pe umerașe și să le ai la îndemână, fără a risca astfel să se creeze cute imediat după călcare.
 • Priza încorporată – Cele mai scumpe modele cu tehnologie avansată, au o priza încorporată ce se conectează la curent, ceea ce îți permite să conectezi ștecherul ferului de călcat direct la masă.
 • Zone de călcare pentru mâneci și umeri – Modelele moderne au atașate componente pliabile pe care le vei găsi foarte practice atunci când ai de călcat umerii și mânecile de la o cămașă sau un sacou.
 • Încălzire – O funcție ce ajută la călcarea simultană a ambelor părți, dar și la uscarea țesăturii atunci când aburul este puternic.
 • Suflare – Funcție speciale ce suflă un aer rece pentru a ridica țesăturile fine de pe masa de călcat.
 • Aspirare – Atunci când calci un material alunecos, funcția de aspirare va ține materialul atașat de masa de călcat.
 • Husa de schimb – Orice masă de călcat trebuie să vină la pachet cu o husă de rezervă. Husa originală se poate arde sau murdări, ceea ce va impune înlocuirea acesteia. Ulterior, dacă va fi cazul, vei putea achiziționa alte huse de rezervă din comerț.

După ce ai analizat toate informațiile de mai sus, ești pregătit să cumperi cea mai bună masă de călcat. Nu uita să iei mereu în considerare părerea altor cumpărători, dacă ai această opțiune.

De asemenea, cele mai calitative produse vor fi fabricate de cele mai multe ori de firme de renume, așa că orientează-te înspre branduri consacrate.

Cea mai bună masă de călcat: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de mese de călcat bune care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Masa de calcat profesionala Lelit PA71N

Masa de calcat profesionala Lelit PA71NBlatul incalzit cu rezistenta de 600 W, usuca aburi si, practic, se calca materialul pe ambele parti.
Functia de aspirare are si rolul de a fixa tesaturile pe masa de calcat, fiind mai usor sa calcam materiale delicate si usoare.
Functia de suflare are rolul de a ridica de pe blat prin suflu materialele delicate.
Husa este realizata din poliester 100% si este captusita cu pasla 5 mm pentru rezultate mai bune.
Blatul mesei este din metal zincat, cu tratament anti-rugina, perforat special.

Vezi detalii si pret

2. Masa de calcat Vileda Premium Plus

Masa de calcat Vileda Premium Plus

Datorita sistemului “Heat & Steam” calcatul devine perfect, iar timpul de calcare este redus semnificativ.
Perforatia metalica a mesei permite aburului fierbinte sa ventileze hainele dvs., iar stratul metalic al husei reflecta caldura.
Picioarele plate de sustinere ofera stabilitate si siguranta pe orice suprafata.
Sistemul “Click & stop” permite reglarea mesei de calcat la diferite inaltimi (70-96cm).
Prevazuta cu priza, suport fier de calcat, suport cablu.

Vezi detalii si pret

3. Masa de calcat Leifheit Fashion M Plus

Masa de calcat Leifheit Fashion M Plus

Semnificativ mai usoara decat mesele de calcat conventionale avand o husa unica ce reflecta caldura si aburul generate de masina de calcat.
Inaltime reglabila – Este prevazuta cu sistem de reglare a inaltimii pana la 88 cm.
Cadru extrem de sigur si stabil care se adapteaza usor pe suprafetele neregulate.
De asemenea este prevazuta cu priza, suport fier de calcat si suport cablu.
Stil husa: Imprimeu – Culoare husa: Multicolor

Vezi detalii si pret

4. Masa de calcat Vileda Smart

Masa de calcat Vileda Smart

Stabilitate – Este foarte stabila pe orice suprafata.
Rezistenta la apa – Suprafata utila permeabila la aburi.
Inaltime reglabila – Este prevazuta cu sistem de reglare a inaltimii pana la 95 cm.
De asemenea este prevazuta cu suport fier de calcat.
Dimensiuni blat: 114 cm × 34 cm.

Vezi detalii si pret

5. Masa de calcat Heinner Klass

Masa de calcat Heinner Klass

Picioarele mesei sunt din teava rotunda si sunt vopsite in camp electrostatic cu protectie anti coroziva.
Diametru: 21 mm-38 mm – Grosime: 0.6 mm.
Blatul mesei de calcat este din plasa metalica ce ajuta la o buna ventilarea a blatului de lucru.
Husa din bumbac este prevazuta cu protectie din pasla.
Masa de calcat este prevazuta cu suport pentru fierul de calcat.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată