Cea mai bună stație de călcat

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (20 voturi, media: 4,70 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună stație de călcat pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă stația de călcat potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna statie de calcat pentru acasaO haină fără cute cu un aspect curat face mereu o bună impresie. Totuși faptul de călca hainele nu este mereu amuzant, iar uneori poate fi chiar stresant.

Azi a devenit greu să înveți care sunt temperaturile potrivite pentru fiecare material, întrucât formule noi de material sintetic continuă să fie lansate pe piață.

Dacă îți dorești o metodă rapidă și sigură pentru călcarea hainelor, îți recomandăm o stație de călcat. Aceasta este cea mai bună opțiune la ora actuală pentru a economisi cât mai mult din timpul tău prețios și a-ți oferi eficiență optimă. Cum poți alege cea mai bună stație de călcat?

Top 3 stații de călcat recomandate

Stație de călcat vs. Fier de călcat clasic

Necesitatea de a călca hainele nu are doar un scop estetic, dar și igienic, prin călcarea hainelor reușind să omori bacterii sau microbi. Acesta este motivul pentru care cu siguranță, fiecare familie are cel puțin un fier de călcat, mai mult sau mai puțin performant, în gospodărie.

Cu toate acestea, ești de acord cu mine că fierul de călcat este cel care ți-a ruinat cel puțin un articol vestimentar preferat, și tot el a fost cel care nu a fost destul de puternic pentru a călca un material mai dificil sau mai performant.

Ei bine, o stație de călcat este alternativa care va elimina aceste probleme.

Statie de calcat performantaO stație de călcat este un aparat mult mai performant, mai rezistent și mai confortabil. Cu toate că este o variantă mai voluminoasă și mai puțin mobilă decât fierul de călcat, compensează prin performanță și modalități de prevenire a deteriorării materialului.

Cu o stație de călcat ideală poți călca fără probleme chiar și cele mai fine și sensibile materiale. Este perfectă pentru uz intensiv, chiar industrial, dar și pentru uz casnic,  mai ales dacă ai o familie mare și de obicei trebuie să performezi sesiuni lungi de călcare a hainelor.

Cum alegi cea mai bună stație de călcat?

O stație de călcat foarte bună te va servi mulți ani la rând, îți va salva mult timp precum și piesele vestimentare preferate.

De asemenea, stațiile de călcat disponibile pe piață în momentul de față variază destul de mult în funcție de preț, de aceea este destul de greu să îți dai seama care este cea mai bună investiție pe care o poți face.

Care sunt criteriile de calitate și funcționalitățile pe care trebuie să le întrunească o stație de călcat pentru a justifica un raport calitate/preț bun? Pentru a afla și a putea alege cea mai bună stație de călcat pentru tine, îți recomandăm consultarea unui ghid de cumpărături ca acesta de față. Așadar, în alegerea ta ține cont de următoarele aspecte:

Puterea stației de călcat

Puterea stației de călcat influențează timpul pe care îl vei petrece călcând haine, precum și calitatea rezultatelor obținute.

De puterea la care poate ajunge o stație de călcat depinde viteza de încălzire a tălpii, precum și constanța căldurii sau temperatura maximă la care va putea ajunge. E bine de știut că cu cât puterea este mai mare, cu atât mai bune rezultate vei obține, iar hainele își vor dobândi forma ideală în cel mai scurt timp.

Urmărește ca stația de călcat să aibă o putere de cel puțin 2400 W.

Puterea aburului

Abur puternic statie de calcatPoate cel mai important criteriu de diferențiere în alegerea unei stații de călcat perfecte este puterea aburului care va determina eficiența și calitatea stației de călcat. O stație de călcat ideală are un jet de abur cât mai puternic.

Astfel vom putea călca cu mare ușurință orice fel de țesătură. Dacă vrei cele mai bune rezultate este bine să te orientezi spere o stație de călcat cu o putere a aburului de peste 250 g.

Există, bineînțeles, modele cu o putere a burilor ceva mai mică, de 100 sau 200 g. Deși sunt mai accesibile la preț, acestea nu vor fi la fel de eficiente și nu se vor comporta satisfăcător pe orice tip de material.

Când verifici acest aspect, ia în considerare și debitul aburului. Acesta nu trebuie să se confunde cu puterea aburilor, fiind mai degrabă un indice pentru cantitatea de abur eliberată de stație în mod continuu. La aproape toate stațiile de călcat această valoare nu scade sub 120g/min.

Presiunea aburului

Un factor care influențează puterea jetului de abur este presiunea aburului care se formează în boiler. Cu cât presiunea aburului este mai mare, cu atât puterea cu care este degajat este mai mare, deci eficiența stației de călcat se va apropia foarte mult de ideal.

În general, dacă valoarea presiunii aburilor trece de 5 bari, nu ar trebui să apară probleme indiferent de tipul de material care este călcat.

Capacitatea rezervorului de apă

Cea mai evidentă diferență dintre o stație de călcare și un fier de călcat clasic este faptul că stația de călcat vine cu un rezervor pentru apă exterior care are un volum mai mare.

Dacă pe parcursul unei ședințe de călcat rufe a fost necesar să umpli de mai multe ori rezervorul unui fier de călcat clasic, în cazul stației de călcat acest lucru nu va mai fi necesar.

Rezervorul de apă trebuie să aibă o capacitate suficient de mare pentru o singură ședință de călcat. Analizează bine cam care ar fi capacitatea de care ai nevoie, deoarece o capacitate mai mare înseamnă un volum mai mare al stației de călcat, deci mai mult spațiu ocupat.

Talpa

Talpa performanta statie de calcatCalitatea tălpii este importantă deoarece este suprafața care intră în contact direct cu materialul ce va fi călcat. Când ne referim la calitatea tălpii stației de călcat este necesar să luăm în considerare materialul din care este fabricată.

Cele mai multe tălpi sunt concepute din aluminiu sau inox. Ambele materiale prezintă avantaje și dezavantaje. În timp de inoxul nu este un conductor de căldură foarte bun, este mai rezistent la zgârieturi, pe când aluminiul este un conductor al căldurii mai bun, dar se zgârie fără a putea fi reparat, și în timp se pot forma denivelări care vor afecta sever materialul călcat.

Cea mai bună stație de călcat are o talpă din material ceramic sau dintr-o combinație de mai multe metale. O talpă fabricată din astfel de materiale este ideală pentru o călcare excelentă a oricărui tip de material. Sunt și materialele care sunt prietenoase chiar și cu materialele sensibile, iar riscul ca acestea să se ardă este aproape inexistent.

De asemenea, un alt atribut pe care îl are talpa celei mai bune stații de călcat este suprafața anti-aderentă, ceea ce și face posibil ca orice material să fie călcat în maximă siguranță, fără risc de ardere.

Orificiile de distribuție ale aburului

Dacă își dorești o sesiune de călcat rapidă și cu rezultate optime, trebuie să ai în vedere numărul de orificii din talpă pentru eliberarea aburului, precum și modul acestora de distribuție.

O stație de călcat bună este aceea care are un număr cât mai mare de astfel de orificii. Astfel aburul și căldura se vor distribui uniform pe întreaga arie de acoperire.

De asemenea, orificiile trebuie distribuite pe întreaga suprafață a tălpii, mai puțin în partea din spate. Astfel nu va trebui să revii de multe ori cu talpa peste aceeași zonă, iar munca ta va fi ușurată semnificativ.

Funcțiile pe care cea mai bună stație de călcat trebuie să le aibă

Pentru a te putea bucura într-adevăr de toate avantajele unei stații de călcat bune, aceasta trebuie să aibă următoarele funcționalități:

  • Self-clean – funcție specială care permite auto-curățarea și auto-dezinfectarea tălpii de călcat
  • Auto-oprire – o funcție ideală care realizează oprirea automată a aparatului de călcat atunci când acesta își dă seama ca nu mai e folosit
  • Anti-picurare – această funcție permite închiderea supapei de apă
  • Anti-calcar – o funcție foarte practică deoarece nu vei mai avea nevoie de apă specială pentru aparatul de călcat. Poți pune în rezervorul stației de călcat orice fel de apă, chiar de la robinet, deoarece nu se va depune calcar
  • Jet puternic de abur – o funcție care permite pulsarea unui jet mai puternic de abur decât în mod normal pentru cute mai dificile.
  • Călcare verticală – o stație de călcat bună trebuie să aibă opțiunea pentru călcare verticală, foarte practică pentru haine mai pretențioase cum ar fi fustele sau rochiile plisate

Confort

Calcare rapida si usoara cu statia de calcatExistă mai multe funcții și accesorii special concepute pentru a-ți asigura un confort sporit atunci când calci haine. Acordă atenție acestor detalii când alegi cea mai bună stație de călcat.

Este bine ca rezervorul să aibă o capacitate de cel puțin 1,5 l, timpul de încălzire al stației să nu depășească 2 minute.

De asemenea, fii atent ca stația să fie dotată cu sistem de stocare a cablului, să aibă o greutate redusă, posibilă alimentare wireless, sau sistem de blocare pentru transport. Cu cat o stație de călcat are mai multe opțiuni pentru confortul tău, cu atât va fi mai ușor de folosit.

Garanție

Deoarece o stație de călcat nu este cea mai ieftină achiziție, este absolut necesar să o achiziționezi cu o garanție satisfăcătoare. O perioadă de garanție potrivită în acest sens este de minim 24 de luni.

Cea mai bună stație de călcat: recomandări

Ținând cont de recomandările din articol, precum și de părerile cumpărătorilor, vă putem recomanda în continuare câteva modele de stații de călcat care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Statie de calcat Philips PerfectCare Expert GC9642/60

Statie de calcat Philips PerfectCare Expert GC9642/60Datorita tehnologiei OptimalTEMP, calcatul este 100% sigur chiar si pentru cele mai delicate materiale.
Jetul puternic de abur de pana la 490 g face fata cu usurinta si materialelor groase.
Sistemul Easy De-Calc Plus te atentioneaza cand trebuie sa decalcifiezi statia de calcat, ceea ce prelungeste durata de viata a acesteia.
Rezervorul detasabil de dimensiuni mari usureaza procesul de calcare, fara a mai fi necesara reumplerea sa frecventa.

Vezi detalii si pret

2. Statie de calcat Tefal Pro Express Care GV9071

Statie de calcat Tefal GV9060E0 Pro Express CareSistemul Exclusive Protect previne aparitia petelor pe tesaturi, transformand picaturile murdare de apa in abur.
5 combinatii de temperatura si abur specifice si optime adaptate in functie de tipul de material (delicat/normal/maxim).
Jet de abur puternic pana la 500 g/min pentru performante excelente in indepartarea rapida a cutelor.
Talpa Autoclean Alunecare perfecta pe tesaturi si talpa curata, mentinuta in conditii optime de-a lungul timpului.

Vezi detalii si pret

3. Statie de calcat Bosch TDS8080, Talpa CeraniumGlissee Pro

Statie de calcat Bosch TDS8080, Talpa CeraniumGlissee ProTehnologia inovatoare HygienicSteam elimină până la 99,99% din bacteriile prezente în țesături: pentru protecția ta și a celor dragi ție.
Calc’nClean Perfect: sistem de curățare extrem de eficient – primul de acest fel destinat atât pentru stație cât și pentru fierul de călcat.
i-Temp Advanced: combinaţia optimă de temperatură şi abur — pentru călcarea rapidă şi în siguranţă a tuturor ţesăturilor care se pot călca
Sistem de cablu retractabil: fără cablu de alimentare care să încurce la depozitare

Vezi detalii si pret

4. Statie de calcat Rowenta Compact Steam Extreme DG7521F0

Statie de calcat Rowenta Compact Steam Extreme DG7521F0Statia de calcat cu abur Compact Steam Extreme are un design compact si este confectionata din materiale de inalta calitate pentru a oferi eficienta si confort.
Multumita tehnologiei Microsteam 400 si a talpii profilate din otel inoxidabil poti elimina cu usurinta cutele de pe tesaturi, la cele mai inalte standarde.
Presiunea inalta a aburului, de 5,5 bari, asigura sesiuni de calcat rapide si eficiente.
Produsul dispune si de un jet de abur puternic de 280 g/min capabil sa netezeazca cele mai dificile cute.

Vezi detalii si pret

5. Statie de calcat Philips HI5916/20

Statie de calcat Philips HI5916/20Rezervor de apa detasabil cu capacitate de 1.1L.
Sistem de decalcifiere rapida pentru o curatare usoara a fierului tau de calcat.
Aburul puternic si continuu elimina chiar si cele mai rezistente cute, iar materialele mai groase sunt calcate simplu si rapid.
Gratie tehnologiei revolutionare ProVelocity, am putut crea o statie de calcat cu abur mai compacta ca oricand.
Alunecare lina si usoara cu talpa ceramica SteamGlide.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată