Cea mai bună mașină de făcut pâine

Cum alegi cea mai buna mașină de pâine pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie sa aibă mașina de pâine potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna masina de facut painePâinea este un aliment de bază pentru marea majoritate a oamenilor. Deseori aceștia își estimează bugetul calculând câte pâini ar putea cumpăra cu banii de care dispun.

Fiind o sursă de hrană atât de nutritivă, nu este de mirare că multe persoane își doresc să poată prepara acasă pâinea.

Totuși, nu toată lumea are timpul necesar să frământe aluatul, să aștepte ca acesta să se coacă, iar apoi să urmărească pâinea în cuptor pentru a nu se arde. Pentru acești oameni, o mașină de pâine este soluția ideală.

Dacă ești interesat de achiziționarea unui astfel de produs, află din acest articol cum poți alege cea mai bună mașină de pâine.

Top 3 mașini de pâine recomandate

De ce să alegi cea mai bună mașină de pâine?

Așa cum am menționat în introducere, procesul prin care se poate obține pâinea acasă poate fi destul de complex și de anevoios. În contextul ritmului alert pe care îl are viața majorității oamenilor de azi, un aparat care face treaba în locul tău este bine venit.

Paine de casaCe este o mașină de pâine? Ei bine, este un aparat care este capabil să amestece ingredientele pentru a forma aluatul, să îl dospească și să coacă pâinea, fără ca tu să trebuiască să îți faci griji pentru acești pași.

Tot ce va trebui să faci tu pentru a obține o pâine delicioasă, este să adaugi în aparat cantitatea corectă de ingrediente.

Un alt avantaj al unei mașinării de făcut pâine este faptul că poți face ușor specialități delicioase. Majoritatea modelelor disponibile pe piață, vin și cu multe rețete de pâine, și nu numai, de care te poți bucura împreună cu familia.

Pentru a putea beneficia de toate aceste avantaje însă, este necesar să cumperi cea mai bună mașină de pâine.

Cum alegi cea mai bună mașină de pâine

Deși există multe variante pe piață, nu toate sunt la fel. Unele vin cu funcții speciale care le ridică prețul, în timp ce altele sunt construite din materiale mai rezistente.

Pentru a putea face o alegere bună pentru tine, va trebui să iei în considerare cât de mare va fi pâinea rezultată. Astfel vei putea aprecia cât de des vei folosi aparatul și care sunt provocările la care îl vei supune.

Discutăm toate criteriile de selecție pentru o mașină de pâine în acest ghid de cumpărături, pe care te îndemnăm să îl parcurgi cu atenție.

Nu uita și că la final, am pregătit o listă cu cele mai bune mașini de pâine, disponibile acum pe piață la cel mai bun raport calitate/preț.

Tipuri de mașină de pâine

În prezent, există două tipuri de mașini de pâine pe piață, clasificate în funcție de forma sau orientarea produsului final.

  • Mașină de pâine verticală

Aceste aparate coc o pâine care este înaltă. Forma este asemănătoare cu cea a unei bucăți de cărămidă, formă atipică pentru o pâine convențională, care este rotundă. Practic, pâinea va fi dreptunghiulară, tava semănând cu una pentru cozonac.

Aceste aparate sunt accesibile ca preț, ocupă mai puțin spațiu, iar pâinea va ieși pufoasă, mai ales în partea superioară. Funcționează cel mai bine atunci când folosești făină specială pentru pâine și drojdie uscată.

  • Mașină de pâine orizontală

Dacă ești o persoană care ține mult la aspectul pe care îl are pâinea, atunci o mașină de pâine orizontală este alegerea pe care ar trebui să o faci. Pâinea coaptă în acest aparat are aspectul produsului pe care îl cumperi de la brutăria preferată.

Diferența dintre aceasta și modelul discutat anterior, constă în numărul de malaxoare. Dacă o mașină de pâine verticală are un singur mixer, cea orizontală are două mixere.

Astfel, acestea pot frământa și coace o pâine chiar dacă făina folosită este una normală. Funcționează foarte bine și dacă vrei să faci pâine fără gluten.

Dimensiunile mașinii de pâine

Mașinile de pâine vin în dimensiuni diferite, atât în ceea ce privește mărimea aparatului, deci spațiul pe care îl va ocupa, cât și în ce privește tava de copt.

Ceea ce te va interesa în mod deosebit este capacitatea tăvii de copt. Astfel vei putea aproxima dimensiunea pâinii pe care o poți obține astfel.

Folosind o mașină de pâine mică vei putea obține un produs de aproximativ 500 de grame. De regulă, această pâine poate fi împărțită în 8 felii mari.

Cea care are dimensiune medie poate coace o pâine de până la 1 kg, din care vei putea obține 16 felii de pâine. Cele de dimensiuni mari, pot coace o pâine de 1,5 kg și sunt recomandate pentru familiile foarte numeroase.

Există și variante cu capacitate de coacere flexibilă pe piață. Aceste aparate îți permit să coci pâine de 500 g, 1 kg sau 1,5 kg. Sunt o variantă bună pentru cei care vor să fie mereu pregătiți pentru oaspeți, dar nu au nevoie de o pâine foarte mare pentru consumul propriu. Bineînțeles, flexibilitatea vine la pachet cu un preț pe măsură.

De asemenea, este important să păstrezi în minte dimensiunea bucătăriei tale, atunci când alegi aparatul de pâine pe care îl dorești. Decide dacă îl vei plasa mereu într-un loc expus, sau dacă îl vei depozita atunci când nu va fi folosit.

Dacă este nevoie să îl pui într-un dulap, ai suficient spațiu pentru acesta? Dacă îl vei păstra pe blatul de bucătărie, vei mai avea loc și pentru alte aparate sau te va încurca la gătit? Dacă ai o bucătărie mică, alege un model cât mai compact.

Timpul de preparare

Cât timp ia să coci o pâine? Aceasta este una din cele mai mari îngrijorări ale unui cumpărător. Nimănui nu îi place să aștepte prea mult timp, mai ales atunci când îi este foarte foame.

Ei bine, un ciclu de coacere, incluzând formarea aluatului și dospirea acestuia, poate dura, în medie, între 3 și 4 ore. Această durată poate varia în funcție de tipul de pâine pe care îl prepari sau de programul selectat.

Cele mai bune mașini de pâine au un program rapid de coacere a acesteia, redus la 58 de minute.

Calitatea materialului

Calitatea produsului este foarte importantă deoarece are un impact mare asupra calității pâinii pe care o va prepara. Caută mașini de pâine care sunt fabricate din materiale de calitate.

Fii în mod deosebit atent la elementele de încălzire și la tava care trebuie să fie anti-aderentă. Aceste două elemente sunt esențiale pentru a obține o pâine gustoasă pentru ani la rând.

Uneori, dacă tava este defectă, pot apărea scurgeri de ulei ce pot deteriora produsul. Verifică cu mare atenție această componentă, indiferent că achiziționezi produsul online sau dintr-un magazin fizic.

Pentru a te asigura că aparatul este unul durabil, alege unul de la un producător care oferă o garanție de cel puțin un an.

Control

Panoul de control al unei mașini de pâine bune trebuie să fie foarte ușor de operat și de interpretat. Utilizatorul trebuie să poată schimba opțiuni, să seteze un interval de timp sau să jongleze printre programe fără probleme sau prea multă bătaie de cap.

Paine de casa pe stergarFiecare mașină de pâine trebuie să fie livrată cu un manual de instrucțiuni clare. Acesta trebuie să fie limpede, concis și să o ofere o descriere pe înțelesul tuturor utilizatorilor.

Vorbind de control, dacă ești un bucătar curios, ai posibilitatea de a achiziționa o mașină de pâine cu fereastră. Astfel vei putea să vezi cum lucrează aparatul pentru a prepara aluatul.

Dacă observi că ceva nu este în regulă, poți face ajustări. Este o opțiune bună să ai o asemenea fereastră dacă vrei să fii pe fază când pâinea este gata, sau dacă rețeta îți cere să adaugi ingrediente pe parcurs.

Panoul de control poate varia de la model la model, dar este important să cauți unul intuitiv. Nu are niciun rost să cumperi un aparat de pâine care arată foarte bine, dar pe care nu poți învăța ușor cum să îl controlezi. Nu uita că orice aspect care îți îngreunează treaba, te-ar putea determina să nu mai folosești aparatul, deși l-ai cumpărat pentru a fi utilizat cu regularitate.

Zgomot

Nimeni nu vrea o mașinărie care să facă un zgomot prea mare pentru 3 ore cât durează să obții o pâine.

Dacă vrei să faci pâine dimineața devreme sau noaptea târziu, alege o mașină de pâine care operează la un nivel de zgomot cât mai mic. Trebuie să te pregătești cu un buget mai mare, deoarece cu cât sunt mai silențioase, cu atât costă mai mult.

Accesoriu pentru frământare

Toate mașinile de pâine trebuie să fie dotate cu o pedală de frământare acoperită cu o suprafață non-aderentă. Această pedală micuță, în majoritatea cazurilor va rămâne înfiptă în aluat pe măsură ce acesta se coace, ceea ce înseamnă că vei avea o mică gaură în bucata de pâine cât o vei scoate afară.

Există și mașini de pâine care au un astfel de accesoriu foldabil, dar suprafața inferioară a pâinii tot nu va fi una uniformă.

Fii foarte atent la review-urile altor utilizatori la acest aspect. Unele accesorii de frământare sunt mai ușor de desprins din pâine decât altele.

În cazul unor modele, aceasta poate rămâne legată de pâine și poate face gaura mai mare atunci când o vei extrage.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cea mai bună mașină de pâine?

  • Perete rece

Cea mai bună mașină de pâine are un perete rece cu rolul de a proteja suprafața să se încălzească prea tare pe durata procesului de coacere.

Deși temperatura peretelui exterior crește, mai ales dacă este din inox, rolul acestuia este de a avea grijă de componentele interne. Atunci când scoți tava pentru a scoate pâinea, folosește mereu o mânușă sau o cârpă pentru protecție.

  • Alarmă

Cea mai bună mașină de pâine va emite un sunet pentru a te anunța că procesul de coacere este finalizat și că pâinea poate fi scoasă din aparat.

Uneori, acest buton de alarmă, te va semnaliza și când procesul atinge o nouă etapă, de exemplu când trece de la faza de frământare la cea de dospire. Această funcție îți va fi utilă mai ales atunci când lucrezi ceva în casă și ai setat aparatul pentru a face o pâine.

  • Programare

Paine de casaAi posibilitatea de a plasa ingredientele în mașină, și să o programezi să înceapă să le mixeze și prepare doar atunci când dorești tu.

De exemplu, poți programa aparatul să înceapă să prepare pâinea cu 3 ore înainte să te trezești dimineața. Astfel vei avea o pâine proaspătă în fiecare zi.

  • Mai multe opțiuni pentru aluat

Cea mai bună mașină de pâine îți permite să creezi și alte aluaturi, nu doar pentru pâine. Astfel, poți obține aluat pentru paste, pizza sau prăjituri.

  • Coacere rapidă

Pâinea va fi gata în 58 de minute, dar va folosi mai multă energie electrică.

  • Cicluri de coacere presetate

Acestea sunt programe adaptate pentru diferite tipuri de pâine și de aluat. Astfel nu va fi necesar să setezi tu durata ideală pentru obținerea unei pâini perfecte.

  • Microprocesor

O componentă prezentă doar la cele mai bune modele. Pe durata procesului, aparatul își ia libertatea de a face mici ajustări pentru ca pâinea să iasă mereu foarte bună.

  • Compartiment special pentru nuci sau drojdie

Când aparatul este dotat cu acest compartiment, aparatul le va adăuga în compoziție automat, ceea ce înseamnă că nu vei fi tu cel care va decide care este cel mai bun moment pentru adiția lor.

Producători

Este important să nu cumperi de la o firmă no-name și să alegi o mașină de pâine care este produsă de un brand cu o bună reputație. Astfel, vei avea garanția unui produs de calitate.

Cele mai apreciate branduri de pe piața din România sunt: Tefal, Philips, Heinner, Gorenje, Star-Light, Russell Hobbs.

Concluzii

Îți recomandăm să alegi cea mai bună mașină de pâine online. Vei găsi aici multe variante dintre care o vei putea alege pe care care va fi pe gustul tău și care îți va satisface nevoile.

Nu uita să verifici părerea altor cumpărători, acolo unde aceasta este valabilă. S-ar putea să te protejezi astfel de o investiție pe care este posibil să o regreți.

Acum că ai parcurs toate aceste informații ești pregătit să alegi cea mai bună mașină de pâine.

Cea mai bună mașină de pâine: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de mașini de făcut pâine pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Masina de paine Panasonic SD-2500WXE

Masina de paine Panasonic SD-2500WXE

10 moduri pentru pâine şi produse de patiserie.
Mod Gem şi compot.
Selecţie Culoare Coajă: Light, Medium, Dark.
Temporizaror digital (până la 13 ore).
Tavă de pâine cu înveliş de diamant fluorescent.
Lamă de frământat cu înveliş de diamant fluorescent.
Include lingură de măsurare.

Vezi detalii si pret

2. Masina de paine Tefal Pain Doré PF210

Masina de paine Tefal Pain Doré PF210Rasfata-te cu paine proaspat coapta oricand doresti: trebuie doar sa adaugi ingredientele si sa programezi pornirea aparatului si poti avea paine calda la micul dejun sau cand vii acasa de la birou!
Cu cele 12 programe automate poti prepara paine frantuzeasca, de secara, paine integrala, dulce sau fara gluten, briose, prajituri si chiar gem si terci.
Panou de control intuitiv cu toti parametrii usor de selectat de pe ecran pentru confort si simplitate maxima in utilizare.

Vezi detalii si pret

3. Masina de paine Klarstein Brotilda Family

Masina de paine Klarstein Brotilda FamilyKlarstein Brotilde este un produs multitalent la făcut pâine, prăjituri, pizza, aluat pentru paste, precum și pentru gem.
Datorită funcționării sale simple, puteți gestiona diferite tipuri de aluat într-un mod simplu și auto-explicativ: pur și simplu adăugați ingredientele și selectați programul dorit.
Are o carcasă din oțel inoxidabil si se poate controla de un afisaj LCD iluminat.
Cu un total de 14 programe prestabilite asigură un proces de coacere lin, complet automat.

Vezi detalii si pret

4. Masina de paine Heinner HBM-690 W

Masina de paine Heinner HBM-690 W

Aparatul este dotat cu afisaj LCD, ca sa fii la curent cu stadiul in care se afla preparatul tau, in orice moment doresti.
De la reteta de paine obisnuita, pana la paine integrala, de secara, paine dulce sau paine frantuzeasca, posibilitatile sunt nelimitate, si asta pentru ca aparatul iti pune la dispozitie 12 programe de preparare.
Cuva are o capacitate de 750-900g, numai buna ca sa poti prepara o paine delicioasa pentru intreaga familie.

Vezi detalii si pret

5. Masina de paine Star-Light MPD-800W

Masina de paine Star-Light MPD-800WCu ajutorul masinii de paine Star-Light MPD-800W alimentatia sanatoasa este la dumneavoastra acasa.
Masina de paine are 12 programe presetate gata de utilizare cu ajutorul carora puteti face de la paine integrala, la varietati de cozonaci ca la mama acasa.
Cu ajutorul functiei de “rumenire” puteti seta gradul de rumenire in functie de preferinte.
Volumul generos de 1134g va permite acum o paine pentru intreaga familie.

Vezi detalii si pret

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată