Cea mai bună pergolă retractabilă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (30 voturi, media: 4,97 din 5)
Încarc...

Cum alegi o pergolă cu acoperiș retractabil de calitate? Ce caracteristici și funcții trebuie să aibă pergola retractabilă potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna pergola retractabilaFiecare casă este extensia personalității proprietarului. O pergolă retractabilă este una dintre modalitățile prin care poți reflecta stilul personal și lucrurile pe care le iubești. Pergolele retractabile sunt disponibile într-o multitudine de forme și culori pentru a se potrivi cerințelor fiecăruia.

Indiferent că îți dorești o pergolă retractabilă pentru terasa locuinței sau ai nevoie de o pergolă elegantă și practică pentru a atrage clienții afacerii tale, poți găsi un stil care ți se potrivește.

De ce să alegi o pergolă cu acoperiș retractabil

O pergolă retractabilă adaugă în primul rând un aspect modern și chic terasei tale, fie că este cea de acasă fie că este terasa afacerii tale. Principalul scop al acoperirii unei terase este protecția solară în zilele toride de vară, însă, față de o soluție clasică din lemn și tablă, pergolele retractabile oferă o rezistență și o durabilitate sporite atât în fața treceri timpului cât și împotriva elementelor naturale cum ar fi ploile torențiale, grindina, zăpada sau vântul puternic.

Cum alegi o pergolă retractabilă de calitate

Alegerea unei pergole cu acoperiș retractabil nu trebuie făcută în grabă, deoarece este o investiție pe termen lung în locuința sau afacerea ta. Cel mai bine este să studiezi cu atenție ofertele existente pe piață și apoi să iei o decizie informată alegând un produs de calitate care te va servi neobosit mulți ani de la achiziție.

În rândurile următoare vom arunca o privire asupra principalelor caracteristici ale pergolelor retractabile pentru a te ajuta să iei decizia potrivită pentru tine. Așadar, pentru a face cea mai bună alegere, citește cu atenție în continuare.

Tipul de pergolă retractabilă

Pergolele retractabile de calitate se împart în mai multe categorii în funcție de tipul de prindere, forma și întinderea ansamblului. Astfel, putem distinge 3 tipuri de pergole cu acoperiș retractabil:

  • Pergolele retractabile FLAT

    Pergolele FLAT sunt cea mai simplă și cea mai populară categorie. Acestea au căpriorii drepți și oferă în mod uzual o deschidere de 5-7 metri, însa pot fi montate cu o deschidere de până la 9 metri. Panta acoperișului poate fi aleasă cu un unghi de la 7 la 20 de grade. Acestea pot fi montate fie pe structură cu stâlpi de susținere, fie doar în consolă, agățate cu tiranți de perete, eliminând astfel stâlpii de susținere frontali pentru o mai bună libertate de mișcare. Pergolele FLAT pot fi montate și în ansamblu de 2 pergole legate între ele cu o structură metalică pentru a mări suprafața de acoperire.

  • Pergolele retractabile SPLINE

    Pergole retractabile de mari dimensiuniPergolele SPLINE se deosebesc de modelul FLAT prin căpriorii curbați care oferă terasei un aspect elegant. Acestea se pot monta până la înălțimi de 11 metri cu o lățime de până la 13 metri, oferind o acoperire de până la 143 m². Forma curbată a pergolei oferă un plus de rezistență și fiabilitate întregului ansamblu. Acest tip de pergole pot fi montate și pentru deschideri mai mari prin combinarea în tip multi-sistem.

  • Pergolele retractabile VAULT

    Pergolele tip VAULT oferă la fel ca cele SPLINE înălțime de 11 metri si lățime de 13 metri. În plus, este tipul de pergolă retractabilă care oferă cel mai bine integrarea în stilul arhitectural specific al locației alese. În plus permite configurații complexe multi-sistem pentru a acoperi cele mai variate nevoi ale clienților.

Materialele pergolelor retractabile

Pergolele cu acoperiș retractabil au structura realizată din  sisteme din aluminiu extrudat alături de care se pot găsi și alte profile din oțel galvanizat a căror vopsire se realizează în câmp electrostatic. Materialele din componența pergolelor ating cu brio nivelul de rezistență atât din punct de vedere fizic dar și din punct de vedere al duratei de viață a produsului finit.

Membrana de acoperire a structurii de bază a pergolei, “acoperișul” propriu-zis este realizat din țesătură PVC rezistentă 100% la apă și la razele UV. Acestea sunt disponibile într-o gamă variată de culori și transparențe fiind garantate să reziste la temperaturi ridicate, murdărie și decolorarea în timp. Învelitoarea pergolei este extrem de ușor de curățat datorită stratului generos de acril.

Acționare și accesorii

Sistemul de pliere al pergolelor retractabile este acționat extrem de ușor printr-o simplă apăsare de buton. Sistemul automat de pliere nu necesita niciun fel de efort din partea utilizatorului, fiind complet automat și ușor de folosit.

Accesoriile disponibile pentru pergolele retractabile sporesc și mai mult confortul utilizării. Acestea pot fi dotate cu închideri din sticla securizată acționabile electric care oferă protecție totală împotriva intemperiilor. În plus se poate opta și pentru sisteme de umbrire laterale, sisteme de iluminat sau sisteme de răcorire cu ceață, toate integrate perfect cu pergola retractabilă aleasă.

Garanție și durabilitate

Pergolele retractabile oferite de SunLeader au o durată de viată de peste zece ani cu întreținere minimă. Garanția oferită este de 50 de ani.

În plus, echipa SunLeader se ocupă de toate aspectele legate de furnizarea unui produs calitativ, începând cu proiectarea pergolelor, producția acestora și instalarea conform specificațiilor proiectului.

Află mai multe detalii și intră in contact cu echipa SunLeader pe site-ul www.pergole-retractabile.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată