Cea mai bună perie rotativă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (7 voturi, media: 4,43 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună perie rotativă? Ce functii și caracteristici trebuie să aibă peria rotativă potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai bună perie rotativăFrumusețea vine din interior, dar știm cu toții cât de mult contează prima impresie, ori aceasta se judecă după frumusețea pe care o afișăm la exterior.

Un aspect îngrijit și sănătos al părului poate spune multe despre tipul de persoană care ești, și cu siguranță vrei să rămâi în memoria celorlalți ca o persoană care se respectă și care impune respect.

Tocmai de aceea ar trebui să acorzi atenție sporită aspectului părului tău, iar o îngrijire ideală poate presupune achiziționarea unei perii rotative. Afla deci cum alegi cea mai bună perie rotativă.

De ce să alegi cea mai bună perie rotativă?

O coafură îngrijită și în tendințe este mereu de dorit. Toate ne dorim să avem un păr de invidiat care întoarce priviri. Cu toate acestea, știm cât de greu este să obții o coafură frumoasă acasă, și cel mai probabil nu îți permiți să mergi zilnic sau chiar săptămânal la salon.

Tocmai de aceea este utilă o perie rotativă. Îți oferă efectul unui păr îngrijit la salon de fiecare dată, chiar la tine acasă, și fără cheltuieli mari. Folosind o perie rotativă, vei avea un păr cu mai mult volum și un aspect sănătos cu o strălucire mătăsoasă, efecte pe care o perie obișnuită nu ți le poate oferi.

De asemenea, vei putea obține o coafură demnă de invidiat în mai puțin de 20 de minute. Principiul de funcționare este asemănător cu cel al uscătoarelor de păr, oferindu-ți uscare, coafare și îngrijire pentru părul tău, toate simultan.

Cum alegi cea mai bună perie rotativă?

Există foarte multe variante de perii rotative pe piață, care promit toate că îți vor oferi părul la care visezi. Cu toate acestea, este de așteptat ca nu toate să fie la fel de eficiente. În cazul unora calitatea este reflectată în preț, dar în cazul majorității un  preț mare nu justifică neapărat o calitate mai mare.

La ce trebuie să fii atentă înainte să achiziționezi o astfel de perie rotativă? Ce funcții și accesorii trebuie să aibă pentru a-și merita banii? Cum poți alege o perie rotativă care nu îți va deteriora părul în timp?

Te sfătuim să consulți un ghid de cumpărături ca acesta de față pentru a face cea mai bună investiție de fiecare dată. În alegerea ta ia în considerare următoarele detalii esențiale:

Tipul de perie rotativă

Tipuri de perii rotativePeriile rotative se diferențiază în funcție de materialul care intră în contact cu părul. Așadar, tipurile de perie rotativă sunt:

 • Peria rotativă cu înveliș din ceramică

 Unul din cele mai bune modele de perii rotative este cel cu înveliș din ceramică. Învelișul din ceramică este recunoscut ca fiind foarte eficient în coafare, și este foarte îndrăgit de majoritatea utilizatoarelor, precum și de profesioniștii care îl folosesc în salon.

Printre proprietățile principale ale acestei perii rotative se numără capacitatea de a conferi părului un volum de invidiat. Este o variantă ieftină și foarte eficientă, reușind în același timp să protejeze părul conferindu-i un aspect strălucitor.

Cea mai apreciată proprietate a acestui material este prezența ionilor negativi care previn efectul de electrizare a părului, îl descâlcesc și asigură o alunecare fără durere a periei rotative. De asemenea, se încălzește repede și uniform, fără a exista riscul deteriorării firului de păr.

 • Peria rotativă cu înveliș din turmalină

Turmalina este un material mineral semiprețios cu efecte extraordinare asupra părului. Netezește suprafața părului și oferă strălucire fără a fi dăunător în vre-un fel. Cea mai bună perie rotativă are înveliș din turmalină deoarece este ușor de încălzit, se încălzește uniform, ceea ce înseamnă că va acționa mai rapid.  

Este recomandată în special dacă ai un păr mai rar care are nevoie de netezire. De asemenea, are mai mulți ioni negativi decât peria rotativă cu ceramică, ceea ce înseamnă un efect anti-electrizant mai puternic și de lungă durată.

 • Peria rotativă din teflon

Există pe piață perii rotative din teflon. Deși nu este un material care să expună părul la pericol, sau ineficient, este totuși extrem de sensibil. Există riscul să se crape destul de ușor la temperaturi ridicate sau dacă aparatul este scăpat, ceea ce va face ca investiția ta să nu merite.

 • Perie rotativă din crom

Sunt cele mai ieftine perii rotative pe care le vei găsi pe piață, dar și cele mai slabe calitativ și cele mai periculoase pentru părul tău. Deoarece se încălzesc neuniform îți pot expune părul la temperaturi foarte ridicate ceea ce îl poate deteriora foarte tare.

De asemenea, îi ia foarte mult să se încălzească și este eficientă pe păr doar după o perioadă îndelungată de utilizare. Avantajul prețului redus se dovedește a fi mai degrabă un dezavantaj, de aceea nu recomandăm o astfel de perie rotativă.

Puterea

La majoritatea aparatelor care funcționează cu electricitatea, puterea motorului are o anumită importanță și este un indiciu al performanței. În cazul periei rotative puterea motorului este relevantă în măsura în care poate indica o viteză de acțiune mai mare, deci va trebui să folosești această perie pentru mai puțin timp.

O perie rotativă bună are o putere de cel puțin 800 de W, iar cea mai bună perie rotativă are o putere de peste 1000 W.

Materialul perilor

Perii rotative din materiale naturaleUn rol important în calitatea rezultatului obținut cu o perie rotativă îl joacă perii acesteia.  Aceștia pot fi de două tipuri: din material sintetic sau păr natural. Perii din material sintetic nu sunt recomandați deoarece pot deteriora în timp firul de păr în special dacă acesta este foarte fin sau dacă firul de păr este subțire.

O perie rotativă cu peri din material natural este ceva mai scumpă, dar efectul asupra părului va fi mult mai benefic, părul fiind mai netezit și mai strălucitor după fiecare utilizare.

Alte aspecte importante legate de perii periei rotative sunt dispersarea acestora precum și izolarea termică. Mai concret, este bine să alegi o perie care are perii dispersați în câte două rânduri de filamente, iar vârfurile trebuie să fie izolate din puncte de vedere termic pentru a prevenii arsurile pielii scalpului sau deteriorarea severă a părului.

Design

Este foarte important ca peria rotativă pe care o vei alege să aibă un design ergonomic, așadar ia în considerare următoarele aspecte. Cea mai bună perie rotativă este cea  care permite rotirea independentă a periei.

Cu alte cuvinte, există perie rotativă cu rotor fix sau cu sistem de rotire. Cele cu rotor fix sunt mai ieftine, dar sunt mai greu de folosit, obosind încheietura mâini și brațul.

O variantă mult mai ergonomică este peria cu sistem de rotire, care nu solicită brațul atât de mult, practic tu va trebui doar să ghidezi peria înspre zona pe care vrei să acționeze.

Mânerul trebuie să aibă o formă care să permită o priză confortabilă. Nu trebuie să fie nici prea gros nici prea subțire, iar suprafața trebuie să îți permită o aderență destul de bună.

Dimensiunea periei

Dimensiunea periei sau mai bine zis a capetelor de perie este importantă deoarece va conferi difere efecte asupra părului și va influența viteza de acțiune. Ceea ce contează este diametrul  și lungimea acesteia.

În general există trei dimensiuni ale diametrului unei perii: mică, medie sau mare. Periile cu diametru mic de 30 mm sunt potrivite dacă preferi buclele bine definite și mai mici. O perie cu un diametru de 40 mm, o dimensiune medie, este recomandată persoanelor care au un păr de lungime medie și care preferă coafurile de inspirație retro.

La pol opus, o perie cu diametru mare de peste 50 mm este recomandată pentru a crea volum, pentru a îndrepta părul sau pentru a crea bucle mari și lejere.

Lungimea unei perii contează deoarece influențează ușurința folosiri. O lungime scurtă te va incomoda la folosire și procesul de coafare va dura mai mult. Alege o lungime cât mai mare în deosebi dacă ai părul lung.

O lungime potrivită trebuie să permită o rulare completă a unei șuvițe de păr pentru a fi coafată corespunzător. De asemenea, este important ca o șuviță de păr să se ruleze pe perie pe toată lungimea ei pentru ca temperatura să se distribuie uniform pe păr.

Ce funcții trebuie să aibă cea mai bună perie rotativă?

 • Coafare cu perie rotativa de calitateReglarea temperaturii – cea mai bună perie rotativă trebuie să aibă cel puțin trei trepte de căldură. Acestea vor fi utile pentru diferite tipuri de păr, deci este important să îți poți personaliza sesiunile de coafare.
  Pentru un păr des cu fir gros este recomandată cea mai înaltă treaptă de temperatură, în timp ce pentru un păr cu fir subțire, este mai bine pentru sănătatea firului de păr să se utilizeze o temperatură mai scăzută.
  De asemenea, temperatura folosită ar trebui să îți permită să creezi diferite tipuri de bucle, mai strânse sau mai lejere.

Un alt atribut legat de temperatură pe care trebuie să încorporeze cea mai bună perie rotativă este jetul de aer rece. Acesta are rolul de a fixa buclele și coafura și de a conferi netezire și strălucire firului de păr.

 • Retractarea perilor – dacă ai mai folosit o astfel de perie ești conștientă de cât de ușor se poate prinde sau încâlci părul în peri, iar eliberarea lor poate fi foarte dificilă uneori. De aceea, alege un model de perie rotativă care permite retractarea sau retragerea perilor pentru a elibera cu ușurință și în siguranță, fără rupere sa durere, șuvița de păr.
 • Sistemul de rotire – Cea mai buna perie rotativă este cea care este echipată cu un sistem de rotire automată. Asigură-te că există pe mâner butoane care îți vor permite să alternezi direcția de rotație, funcție care te va ajuta să creezi mai mult volum și bucle mai definite.
 • Posibilitatea de a fi folosit pe păr umed sau uscat – este important ca peria pe care o folosești să îți permită să îți coafezi părul indiferent dacă acesta este încă ud sau complet uscat.

Ce accesorii trebuie să aibă cea mai bună perie rotativă?

O perie rotativă ideală vine cu cât mai multe accesorii printre care:

 • Perii de diferite dimensiuni – fiecare fiind recomandată pentru volum, îndreptare, uscare, bucle, etc.
 • Cap de uscare – un accesoriu care îți va permite să canalizezi și să controlezi mai bine căldura, astfel încât vei putea folosi peria pe post de uscător de păr, fără a risca prinderea firelor de păr în ventilator.
 • Husa pentru depozitare – permite o depozitare corectă a periei rotative, ferită de praf. De asemenea, este necesară atunci când vrei să o transporți.

Lungimea cablului de alimentare

Lungimea cablului de alimentare este un alt criteriu de confort. Cu cât lungimea acestuia este mai mare, cu atât mai multă libertate de manevrare vei avea. Trebuie să ai în vedere și că priza va fi plasată diferit în funcție de locurile diferite în care vei folosi peria rotativă. Caută o perie cu o lungime a cablului ce depășește 1,8 m. Aceasta este cea mai bună perie rotativă.

Producători și garanție

Orice producător trebuie să îți ofere o garanție de minim 2 ani, precum și posibilitatea de a opta pentru o prelungire a garanției prin achitarea unei sume de bani în plus.

Părerea sinceră a utilizatorilor mulțumiți indică spre următoarele branduri producătoare de perii rotative, pe care ți le recomandăm la rândul nostru: Philips, Rowenta, Braun și Babyliss.

Consultă mereu secțiunea de review-uri și alege mereu cea mai bună perie rotativă pentru a avea un păr superb în fiecare zi.

Cea mai bună perie rotativă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, dar și de recomandările cumparătorilor, vă putem recomanda în continuare câteva modele de perii rotative ce oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Perie rotativa Philips Dynamic Volume HP8654/00

Perie rotativa Philips Dynamic Volume HP8654/00Utilizati peria Dynamic Volume de la Philips pentru a crea diferite stiluri, mentinand in acelasi timp parul moale si stralucitor.
Peria sa din peri naturali de 50 mm adauga volum si miscare, in timp ce peria retractabila creeaza onduleuri definite, fara suvite incurcate.
Placi ceramice din turmalina confera mai multa stralucire parului.
Periile se rotesc in ambele directii.
Setare de ingrijire pentru o mai buna protectie in timpul uscarii si coafarii.

Vezi detalii si pret

2. Perie rotativa Rowenta Brush Activ’ Premium Care CF9540

Perie rotativa Rowenta Brush Activ' Premium Care CF9540Brush Activ’ Premium Care usuca si aranjeaza parul in mod impecabil pentru rezultate ca la salon in confortul casei tale!
Generatorul dublu de ioni genereaza de 40 de ori mai multi ioni*, pentru un par matasos, usor de coafat, care nu se electrizeaza.
Datorita rotatiei automate in ambele directii, este extrem de usor de utilizat, suvita infasurandu-se automat pe perie printr-o miscare lina.
2 setari de viteza si temperatura si flux de aer rece pentru a fixa coafura la sfarsitul sesiunii de uscare.

Vezi detalii si pret

3. Perie rotativa BaByliss I-Pro AS530E

Perie rotativa BaByliss I-Pro AS530EUsor si rapid, I Pro Rotating Brush 700 usuca si stilizeaza parul in acelasi timp ca sa obtii un rezultat profesionist exact ca la coafor.
Design compact – Maner subtire – Putere 700 W
Perie din par natural – Suprafata ceramica2 directii de rotatie
Functie aer rece – Cablu rotativ
Pentru par scurt si mediu – 2 setari de temperatura

Vezi detalii si pret

4. Perie rotativa Rowenta Brush Activ CF9220D0

Perie rotativa Rowenta Brush Activ CF9220D0Suvita de par se infasoara automat in jurul periei printr-o miscare lina, fiind uscata si stilizata in acelasi timp, pentru un rezultat profesional.
0-1-2 trepte de viteza/setari de temperatura. Flux de aer rece, cu o temperatura de 45°C, pentru a fixa coafura la sfarsitul sesiunii de uscat.
Emiterea de ioni negativi reduce energia statica si tendinta parului de a deveni cret.
2 tipuri de perii (diametru de 3 si 5 cm) pentru maxima eficienta indiferent de lungimea parului.

Vezi detalii si pret

5. Perie rotativa BaByliss BeLiss 2736E

Perie rotativa BaByliss BeLiss 2736ECu 2 setari de temperatura si cu functie ionica, BaByliss Beliss Brushing reduce electrizarea parului si il netezeste pentru a fi usor de gestionat, stralucitor si matasos.
Putere: 1000W – 2 setari de temperatura
Functie ionica – Functie aer rece
Cap rotativ ceramic 50 mm cu peri naturali – Cap finisare 20 mm cu peri naturali
Cap pentru intins parul cu dinti ceramici – Cap cu duza ingusta

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată