Cel mai bun aspirator cu spălare/filtrare cu apă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (16 voturi, media: 4,38 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun aspirator cu spălare/filtrare cu apă? Ce funcții și caracteristici trebuie sa aibă aspiratorul cu spălare potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun aspirator cu spalare filtrare cu apaDacă te numeri printre persoanele a căror gospodărie are nevoie de un aparat de curățare mai performant decât clasicul aspirator cu sac, un aspirator cu spălare sau filtrare cu apă poate fi soluția salvatoare în cazul tău.

Cel mai bun aspirator cu spălare/filtrare cu apă, nu doar că reușește să curețe suprafețele mult mai bine decât ar reuși un simplu aspirator, dar este și alegerea ideală atunci când tu sau unii membrii ai familiei suferiți de alergie la praf sau alte afecțiuni respiratorii.

Deoarece orice impuritate este ulterior contopită cu apa, nu mai există riscul împrăștierii prafului după aspirare. Așadar, principalele avantaje ale acestui tip de aspirator sunt:

  • Nu doar că va aspira praful și impuritățile, dar e capabil să spele și petele în același timp.
  • Poate curăța foarte eficient orice tip de suprafață: gresie, parchet, mochetă, covor, etc.
  • Puteți aspira chiar și apa sau alte lichide răsturnate.
  • Sunteți protejați împotriva alergiilor.

În momentul de față, acest tip de aspiratoare este cea mai convenabilă alegere în privința tehnologiei, a performanței și a prețului, și îl vei găsi util indiferent de mărimea locuinței tale sau de numărul membrilor familiei. Așadar, cum alegi cel mai bun aspirator cu spălare/filtrare cu apă?

Cel mai bun aspirator cu spălare/filtrare cu apă: cum alegi

Aspirator cu spalare performantCea mai ușoară modalitate de alege un astfel de aparat este să îl achiziționezi de pe Internet. Dacă vei știi ce specificații să verifici și vei consulta puțin părerile altor cumpărători, vei putea face cea mai bună achiziție chiar din confortul casei tale.

Oferta actuală în cazul acestui aparat este destul de bogată și variază destul de mult în funcție de preț. De asemenea, un aspirator cu spălare funcționează diferit de un aspirator clasic cu filtru din hârtie. Până nu vei reuși să înțelegi pe deplin diferența nu vei putea să faci cea mai bună alegere.

Întrucât nu este un bun despre care să ai deja foarte multe cunoștințe, îți recomandăm să te informezi foarte bine înainte de a face o investiție. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tale, am pregătit un ghid de cumpărături care să îți ofere toate informațiile de care ai nevoie.

Pentru a alege aspiratorul cu spălare sau cu filtrare cu apă ideal, ține cont de următoarele aspecte importante:

Puterea de aspirare

Indiferent că vorbim despre un aspirator normal sau unul cu filtrare cu apă, puterea de aspirare este un detaliu esențial.  Fiind un indice important în stabilirea performanței aparatului, este bine să ții cont atât de puterea motorului cât și de puterea de aspirare la perie, adică forța cu care sunt atrase firele de praf.

Aceste două valori sunt proporționale, deci cu cât valoarea puterii motorului este mai mare, cu atât mai eficient va fi aspiratorul.

Sistemul de filtrare

Aspirare umeda lichide varsateAcest tip de aspiratoare sunt fabricate pe două sisteme de filtrare diferite: principale sau duble. Aspiratoarele cu spălare sau filtrare cu apă funcționează după un principiu simplu. Aerul cu impurități este aspirat, este filtrat într-un rezervor cu apă, iar aerul ce este eliminat este mult mai curat.

Cel mai bun aspirator cu apă este capabil să filtreze particule fine de praf, spori și microbi mai mari de 0.3 microni. Aerul astfel eliminat este mai curat cu 99%.

Cel mai bun aspirator cu spălare este însă cel cu filtru dublu. Asta înseamnă că până să ajungă să fie filtrat prin apă, aerul trece printr-un filtru de pânză și unul din plastic poros. Deoarece există mai multe etape de filtrare, aerul eliminat în încăpere este mult mai curat, iar praful și alte impurități nu vor recircula în aer, deci nu te vei expune riscului de a dezvolta alergii, sau manifestări ale unei alergii deja existente.

Rezervorul aspiratorului

Capacitatea rezervorului de apă va influența destul de mult și dimensiunea aspiratorului. Aceasta variază de la 1,5 litri, până la 8 litri în cazul aspiratoarelor mai mari. Îți recomandăm să alegi dimensiunea rezervorului în funcție de suprafața pe care va trebui să o cureți.

Un aspirator potrivit pentru casă are o dimensiune mai mică a rezervorului, deoarece nici depunerile de praf nu sunt prea mari. Asta înseamnă că va trebui să cureți rezervorul mai des, dar aspiratorul va fi mai ieftin și mai ușor de manevrat.

 În cazul în care locuiești într-o casă cu etaj, sau vrei să achiziționezi aspiratorul pentru a curăța o incintă cu birouri, o dimensiune mai mare a rezervorului va fi o variantă mai potrivită pentru tine.

Dimensiuni

Dimensiuni rezervor aspirator filtrare cu apaDeja am menționat că un aspirator cu filtrare cu apă are dimensiuni mai mari decât unul obișnuit, tocmai pentru că rezervorul pentru apă ocupă mai mult spațiu decât un sac textil sau de hârtie. Acesta nu este un aspect care să te afecteze foarte mult, decât dacă aspiratorul urmează să fie folosit de către o persoană în vârstă.

Cu cât este mai mare, cu atât este mai greu de depozitat și de manevrat. Ține cont de acest aspect atunci când alegi aspiratorul potrivit pentru tine. De fapt, dacă nu ai o suprafață mare pe care să o cureți destul de des și un spațiu de depozitare generos, este mai bine să optezi pentru un aspirator clasic.

Greutate

Greutatea unui astfel de aspirator te va afecta în mod deosebit dacă va trebui să îl urci la etaj. În general, greutatea unui aspirator variază în funcție de mărimea rezervorului și se încadrează într-o valoare rezonabilă de 3-5 kg.

Cel mai bine este să optezi pentru cea mai mică greutate deoarece va fi mai ușor de transportat și de folosit. Pentru a te ajuta în privința transportului, cel mai bun aspirator cu spălare trebuie să  fie prevăzut cu roți.

Zgomot

Confortul tău și al familiei tale este influențat de zgomotul emis, și știm cu toții cât de deranjant este să folosești un aspirator foarte gălăgios. Pentru a rămâne un zona sigură de confort, nu alege un aspirator ce emite un sunet mai puternic de 60-70 dB.

Multifuncționalitate

Aspirare par animale filtrare cu apaCel mai bun aspirator cu apă trebuie să poată fi folosit pe mai multe suprafețe. Indiferent că vei aspira cu el gresie, linoleum, parchet, piatră sau covoare ori tapițerie, acesta trebuie să se comporte perfect.

De asemenea, trebuie să poți aspira orice tip de murdărie, fie ea lichidă sau uscată, fără a pune în pericol siguranța aparatului. Cel mai bun aspirator cu filtru de apă, oferă atât aspirarea eficientă a impurităților, cât și spălarea rapidă a petelor.

Curățarea periodică

Poate un dezavantaj al acestui tip de aspirator este faptul că va trebui să acorzi o atenție deosebită curățării acestuia. Apa din rezervor se va murdări repede, deci va trebui schimbată după fiecare folosire, așadar vei avea nevoie de mai mult timp pentru a curăța în prealabil și aspiratorul.

În cazul în care acest pas este ignorat, riști să permiți dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor, care sunt oricum încurajate de aburi și de mediul umed.

Consumabile

Există aspiratoare ce vor avea nevoie să le schimbi filtrul după câteva folosiri, așa cum se întâmplă în cazul celor cu sistem de filtrare dublu. Trebuie să verifici cât de ușor poți înlocui aceste elemente și cât de mult te va costa. Unele aspiratoare folosesc un detergent special pentru a le crește eficiența, deci ia în vedere și prețul acestuia înainte să achiziționezi un aspirator cu apă.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun aspirator cu spălare/filtru de apă

  • Rezervor de apă – suficient de mare pentru nevoile gospodăriei tale
  • Buton de retragere cablu – retrage cablul de alimentare automat și îl depozitează într-un compartiment special încorporat.
  • Funcția de reglare a puterii aspiratorului – îți permite un control mai mare și poți face economie la energia electrică.
  • Perii și capete diferite – pentru a te putea bucura de o aspirare optimă pe diferite suprafețe și spații dificile din casă
  • Funcția pentru pornire/oprire automată

Cel mai bun aspirator cu spălare/filtrare cu apă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, dar și de părerile cumpărătorilor, va prezentam în continuare câteva modele de aspiratoare cu spălare/filtrare cu apă ce oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Aspirator cu spalare Zelmer Aquawelt Plus 7920.0ST

Aspirator cu spalare Zelmer Aquawelt Plus 7920.0ST

Aquawelt Plus VC7920 este un aspirator multifunctional cu spalare, cu un design modern si o serie de functii utile:
Permite aspirarea uscata, colectarea de lichide varsate accidental si spalarea covoarelor;
– Foloseste sac Safbag bags (pentru aspirarea uscata) sau container de apa (pentru aspirarea fara sac);
– Aerul evacuat din aspirator este mult mai curat datorita sistemului dublu de filtrare: filtru de apa + filtru HEPA.

Vezi detalii si pret

2. Aspirator cu spalare Studio Casa HydraRain

Aspirator cu spalare Studio Casa HydraRainAspiratorul cu spalare HydraRain Jet Force Studio Casa detine atat functia de absorbtie apa cat si aceea de spalare (samponare).
Functii: absorbtie apa, aspirare umeda a lichidelor, spalare / samponare, suflare.
Putere: 1600 W – Filtru Hepa – Set complet de accesorii
Extrem de util in spalarea covoarelor, dar si a altor suprafete precum gresie, podele sau tapiserii, aparatul indeparteaza intr-un mod foarte eficient murdaria si bacteriile prezente pretutindeni.

Vezi detalii si pret

3. Aspirator cu filtrare prin apa Zelmer 829.5SK

Aspirator cu filtrare prin apa Zelmer 829.5SKAspiratorul Zelmer 829.5SK este echipat cu un filtru de apa de ultima generatie ce combina avantajele aspirarii traditionale si fara sac.
In timpul aspirarii impuritatile sunt retinute in containerul cu apa din dotare. Este suficient ca la sfarsit sa goliti rezervorul de apa murdara!
Functie colectare lichide – Rezervor de apa detasabil.
Depozitare accesorii pe corpul aparatului.
Derulator automat cablu – Tub telescopic metalic.

Vezi detalii si pret

4. Aspirator cu filtrare prin apa Karcher DS 5.800

Aspirator cu filtrare prin apa Karcher DS 5.800Aspirator cu tehnologie inovatoare de filtrare prin apa, cu emisii curatate in proportie de 99,9%.
Un avantaj exceptional – nu numai pentru cei care sufera de alergii.
Furtun de aspirare 2.1 m – Prindere moale pe maner
Teava de aspirare telescopica – Duza pentru tapiterii
Duza pentru podea uscata comutabila – Duza pentru rosturi
Filtru HEPA 12 (EN1822:1998) – Pozitie practica de parcare
Antispumant “Foamstop” – Filtru intermediar lavabil

Vezi detalii si pret

5. Aspirator cu filtrare prin apa Daewoo RWC-404

Aspirator cu filtrare prin apa Daewoo RWC-404

In cazul sistemului de filtrare prin apa, utilizitat de catre aspiratorul Daewoo, praful este colectat in apa aflata in rezervorul special.
Functia de suflare a aspiratorului Daewoo va ajuta sa indepartati cu usurinta praful si mizeria din locurile greu accesibile..
Aerul rezultat in urma aspirarii va avea un miros placut datorita functiei de aromatizare.
Cu ajutorul selectorului nivelului de putere cu 4 trepte, puteti selecta printr-o simpla atingere atat puterea de aspirare cat si puterea de suflare.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată