Cea mai buna statie meteo

Cea mai buna statie meteoCare este cea mai buna statie meteo pentru acasa? Ce functii trebuie sa indeplineasca produsul cu cel mai bun raport calitate/pret? Citeste mai departe pentru a afla.

Te-ai gandit vreodata sa iti iei o statie meteo pentru acasa?

De fiecare data cand are loc un fenomen meteorologic dezastruos oamenii se gandesc sa isi cumpere un dispozitiv care sa le ofere mai multe informatii legate de ce se intampla in afara casei. Poate un dispozitiv care sa ii anunte daca are loc un eveniment periculos cum ar fi caderi masive de precipitatii sau o furtuna puternica. Sau pur si simplu un aparat mai simplu care sa te informeze asupra temperaturilor scazute ce pot afecta gradina sau ingheta tevile. Sau poate ca doar vrei sa ai mai multe informatii despre starea vremii si a climatului din jurul casei tale. Pana la urma, vremea este interesanta si este un excelent subiect de pornire al oricarei conversatii.

In trecut, observarea si inregistrarea informatiilor despre vremea locala nu era o treaba foarte precisa. Foloseai un barometru de interior care se actualiza doar daca bateai in el, un termometru pe balcon sau veranda si eventual un recipient de masura al ploii pe gardul exterior. Aceste unelte au functionat timp de sute de ani oferind informatii de baza ale conditiilor atmosferice din momentul citirii. O morisca pentru vant a fost intotdeauna utila, dar inregistrare vitezei vantului necesita echipamente scumpe si complicate.

Nu cu mult timp in urma, lucrurile au inceput sa se schimbe in bine si a devenit posibila masurarea continua a conditiilor meteo folosind senzori exteriori ce transmit datele inregistrate prin intermediul unui cablu catre o consola din interior. Aceasta tehnologie a fost o imbunatatire fantastica fata de echipamentele de masura din trecut, dar instalarea lor necesita gaurirea peretilor sau a tocurilor ferestrelor pentru cablarea senzorilor, iar calibrarea acestora era dificila si necesita multe teste pana ca acestia sa functioneze in parametri corecti.

In urma cu cativa ani au inceput sa apara statiile meteo wireless (fara fir). Semnalele radio ale senzorilor exteriori sunt transmise folosind puterea bateriilor sau a acumulatorilor solari catre consola interioara dotata cu un receptor. Nu a mai fost nevoie de cabluri intinse peste tot care erau mereu expuse interferentelor si accidentelor de tot felul.

In zilele noastre sunt disponibile pe piata o multitudine de modele de statii meteo wireless care pot colecta orice informatie doresti din exterior si o pot aduce in interior cu un timp de configurare extrem de redus si fara cabluri incurcate. In plus, datorita concurentei intre producatori si preturile au scazut in mod considerabil acum fiind mai usor ca niciodata sa achizitionezi o statie meteo complet functionala si usor de instalat.

Cea mai buna statie meteo: ce sa cauti

Poti avea o multitudine de motive pentru care doresti sa achizitionezi o statie meteo, inclusiv simplul interes in conditiile exterioare. Sa trecem in revista principalele criterii pentru alegerea celei mai bune statii meteo.

Informatii statie meteo pentru acasaIn primul rand, aceasta trebuie sa fie o statie meteo wireless (fara fire). Si in mod clar trebuie sa poata masura si inregistra temperatura, umiditatea, viteza si directia vantului, precum si nivelul de precipitatii.

In al doilea rand, raza de actiune a semnalului radio trebuie sa fie destul de mare incat sa nu ai probleme cu instalarea senzorilor in cele mai bune locatii pentru a primi date realistice fara sa iti faci griji ca cea mai buna pozitie de inregistrare este in afara razei undelor radio. Nu trebuie sa iti faci probleme nici legate de camera unde vei aseza receptorul deoarece un transmitator ideal nu isi va pierde semnalul in spatele a 1-2 pereti. In plus, acesta trebuie sa opereze in frecvente care nu sunt restrictionate de guvern sau anumite legi, in acest fel oferindu-ti actualizari rapide si precise ale datelor despre vreme. Cea mai buna statie meteo foloseste un transmitator cu o raza de 30 de metri sau chiar mai mult.

In al treilea rand, senzorul de temperatura trebuie sa fie ecranat pentru a nu fi influentat de caldura directa a soarelui. Un senzor de temperatura prost ecranat nu va afisa valori corecte in zilele insorite.

In al patrulea rand, statia meteo ideala trebuie sa fie usor de instalat. Suporti speciali dedicati de prindere pentru senzori si receptori sunt ideali.

Senzori statie meteo exteriorPana aici am stabilit care trebuie sa fie caracteristicile de baza a celei mai bune statii meteo. Sa vedem in continuare ce functii suplimentare ne poate oferi un produs de calitate.

Este posibil sa ai cateva ingrijorari legate de temperatura si viteza vantului deoarece iti pot afecta gradina. In acest caz ar ajuta foarte mult setarea unor atentionari prestabilite care sa te avertizeze in cazul unor valori ridicate. In plus, ar mai fi utila si o facilitate de afisare a graficelor evolutiei in timp a parametrilor masurati in functie de zile, saptamani, luni in orice combinatie dorita.

Unele statii meteo chiar iti permit conexiunea cu un computer unde poti folosi un program software bine gandit pentru a analiza si mai in detaliu datele colectate.

Toate aceste facilitati se gasesc in ziua de astazi in diferite forme si modele de statii meteo pentru acasa cu diverse etichete de pret. Ca in orice alt domeniu este valabila regula ca primesti ceea ce platesti. Asadar, daca vrei sa beneficiezi de cea mai buna statie meteo nu cumpara modelel cele mai ieftine deoarece s-ar putea sa nu fie foarte precise in masuratori si sa se defecteze destul de des.

Cea mai buna statie meteo

Tinand cont de criteriile de mai sus, am cautat intre multitudinea de modele disponibile, cele mai bune statii meteo care ofera un raport calitate/pret cat mai bun. Va prezentam mai jos ce am gasit.

1. Statie meteo profesionala Hama EWS-2000, Negru

Statie meteo profesionala Hama EWS-2000

Informatii meteorologice: Temperatura, Umiditate, Viteza vantului, Presiunea atmosferica, Cantitatea de ploaie
Afisaj temperatura si umiditate: Interior si Exterior
Atentionari: Vant – Raza de operare: 30 m
Alte functii: Radio Clock, Ceas, Alarma, Calendar, Snooze, Rasarit de Soare, Apus de Soare
Alimentare unitate principala si senzori: baterii tip AA
Vezi detalii si pret

2. Statie Meteo Oregon Scientific TW686, cu Rama Foto incorporata 8″

Statie Meteo Oregon Scientific TW686, cu Rama Foto incorporata 8"

Prognoza: 12 – 24 ore
Informatii meteorologice: Temperatura si Umiditate
Afisaj temperatura si umiditate: Interior si Exterior
Alte functii: Ceas, Calendar – Slot microSD
Rama foto: Format JPEG, Rezoultuie 800 x 600, Interval slideshow 5/10/30/60 secunde
Vezi detalii si pret

3. Statie meteo Hama EWS-702

Statie meteo Hama EWS-702Index al confortului pentru umiditatea aerului cu afisaj „prea uscat – optim – prea umed“.
Afisaj al barometrului cu presiunea aerului pentru observarea exacta a modificarilor meteorologice;
– Afisaj al timpului pentru rasaritul si apusul soarelui precum si rasaritul si apusul lunii;
– Afisaj al fazelor lunii pentru ziua corespunzatoare – Afisaj pentru temperatura si umiditatea aerului la senzorul extern;
– Ceas DCF radio controlat cu reglare automata a orei dupa cel mai exact ceas din lume.
Vezi detalii si pret

4. Statie Meteorologica Oregon Scientific BAR800

Statie Meteorologica Oregon Scientific BAR800Cu noul Oregon Ultra Thin (BAR800) ai la tine acasa o statie meteo performanta cu un design subtire superb si o carcasa neagra cu un finisaj lucios modern.
Oregon BAR800 afiseaza urmatoarele informatii meteorologice:
– Temperatura din interiorul si exteriorul incaperilor;
– Prognoza meteo pentru urmatoarele 12 sau 24 ore cu afisaj electronic al urmatoarelor conditii atmosferice: Insorit, Partial Innorat, Innorat, Ploaie, Ninsoare.
Vezi detalii si pret

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *