Cel mai bun încălzitor pentru terasă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (41 voturi, media: 4,93 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun încălzitor pentru terasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă încălzitorul pentru terasă potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun incalzitor de terasaOdată cu implementarea unei noi legislații referitoare la fumatul în localuri, patronii au fost nevoiți să creeze spații exterioare pentru clienții fumători.

Așa a apărut o nevoie tot mai mare de terase, mai ales de unele care să funcționeze în condiții confortabile chiar și iarna.

Indiferent că vrei să folosești un încălzitor pentru terasă pentru afacerea ta sau pentru locuința ta, ai nevoie să te documentezi pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere.

Iată în următoarele rânduri ce detalii trebuie să verifici pentru a putea cumpăra cel mai bun încălzitor pentru terasă.

Top 3 încălzitoare de terasă recomandate

De ce să alegi cel mai bun încălzitor pentru terasă?

Un încălzitor de terasă este o soluție foarte bună pentru oricine își dorește să încălzească o zonă exterioară. Indiferent că deții o afacere cum ar fi un bar sau un restaurant cu spațiu afară pentru socializare sau, pur și simplu, vrei să le oferi musafirilor acces pe terasă în serile mai răcoroase, un astfel de aparat te poate ajuta foarte mult.

Aceste încălzitoare pot fi găsite pe piață într-o gamă variată de puteri de încălzire și de variante de combustibil. Așadar, dacă nu ai legături electrice în terasă, vei putea să folosești un astfel de dispozitiv alimentat la o altă sursă de combustibil.

Majoritatea sunt modele portabile, ceea ce înseamnă că le vei putea deplasa acolo unde ai nevoie de căldură. De asemenea, le poți depozita ușor, atunci când nu mai ai nevoie de ele sau când dorești să le cureți.

Cum alegi cel mai bun încălzitor pentru terasă

Incalzitoare de terasa cu gazLe vei găsi disponibile într-o mare varietate de dimensiuni și forme. De asemenea, metodele de montare sunt diverse. În plus, va trebui să iei în considerare și normele de siguranță pe care va trebui să le îndeplinească.

Cum poți face alegerea bună? Te invităm să consulți acest ghid de cumpărături unde vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru ca investiția ta să fie una pe care să nu o regreți.

La final, am cercetat piața și suntem gata să îți prezentăm o listă cu cele mai bune oferte ca raport calitate/preț în momentul de față.

Tipul de alimentare al încălzitoarelor pentru terasă

Aceste tipuri de încălzitoare pot fi adaptate pentru a funcționa cu mai multe forme de alimentare: gaz natural, gaz propan, electric, lemn sau infraroșu. Fiecare are propriul set de avantaje și dezavantaje. Iată ce trebui să știi:

 • Încălzitor de terasă cu gaz propan

Acestea sunt ușor de adăugat în terasa ta. În general, nu este nevoie de un profesionist pentru a le instala. Este nevoie doar să le asamblezi corect, prin atașarea buteliei. Următorul pas este să le pornești.

Dezavantajul este că prețul lor e mai mare decât cele care funcționează cu gaz natural, dacă ne referim la cheltuielile pe termen lung. Ține cont și de faptul că va trebui să înlocuiești butelia în momentul în care aceasta își epuizează gazul.

Totuși, mulți le preferă deoarece este o formă de încălzire la îndemână, foarte ușor de implementat. În plus, rezerva de gaz propan este facil de înlocuit în doar câteva secunde.

Printre avantaje se mai poate amintii faptul că acestea se încălzesc foarte repede și sunt portabile. Le poți muta cu ușurință acolo unde ai nevoie cel mai mult de căldură.

Ceea ce trebuie să nu scapi din vedere este faptul că gazul propan costă mai mult decât cel natural. De asemenea, acest tip de încălzitor nu ar trebui folosit în spații închise.

 • Încălzitor de terasă cu gaz natural

În cazul acestora va fi nevoie de un profesionist care să le instaleze. Asta pentru că este necesar să fie legate la rețeaua de gaz.

Din acest motiv, prețul de achiziție și de instalare este mai mare comparativ cu cele care funcționează cu gaz propan. Totuși, pe termen lung, sunt cel mai ieftin de folosit. În plus, sunt foarte ușor de întreținut.

Dezavantajul este că cor fi greu de mutat și nu sunt recomandate pentru spațiile închise total.

 • Încălzitor de terasă electric

Și acestea sunt o variantă foarte convenabilă. Cu excepția celor care se montează în tavan sau pe perete, încălzitoarele de terasă electrice nu necesită o instalare specială.

Practic, tot ce trebuie să faci este să le bagi în priză. Principalul dezavantaj este faptul că va trebui să ți încălzitorul aproape de o sursă de curent, dacă cablul de alimentare nu este suficient de lung.

Electricitatea costă mai mult decât gazul sau lemnele în cazul utilizării continue, dar acestea sunt foarte ușor de întreținut și de utilizat. În plus, sunt singurul model de încălzitor pentru terasă care este potrivit pentru uz în spații închise sau acoperite.

Un alt dezavantaj este acela că le ia mai mult timp să se încălzească și să genereze căldură.

 • Încălzitor de terasă cu lemne

Incalzitor de terasa cu lemneLemnul este o alegere foarte bună atunci când vrei să creezi o atmosferă specială. Un astfel de încălzitor de terasă va avea nevoie de ceva mai multă întreținere. Va trebui să te asiguri că există mereu lemn care să ardă, și va fi necesar să cureți cenușa.

Totuși, aceasta este o variantă populară pentru terasele particulare, deoarece oamenii iubesc să stea lângă un foc cu o flacără pe care o pot vedea și să audă cum trosnesc lemnele, în timp ce simt un ușor miros de fum.

Printre dezavantaje se poate aminti faptul că este mai dificil să aprinzi focul, decât dacă ar trebui pur și simplu să apeși un buton. Acest lucru poate să devină o provocare, mai ales în zilele cu vânt. De asemenea, vei avea mai puțin control asupra nivelului de căldură ce va fi generat.

Este o variantă ieftină și ușor de asamblat, dar necesită o mentenanță mai mare. De asemenea, trebuie să te asiguri că ai lemn la discreție, tăiat la dimensiuni potrivite și suficient de uscat pentru a arde bine.

 • Încălzitor de terasă cu infraroșu

Nu vei găsi multe modele de acest gen, dar cele care sunt disponibile pe piață, sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic.

Acestea sunt capabile să transforme 90% din energia electrică în energie calorică. Vei avea nevoie să le montezi pe tavan sau pe un perete, iar dimensiunea lor efectivă este destul de mică.

Modul de funcționare este interesant. Acestea nu încălzesc aerul, ci obiectele din raza de acțiune, rază care nu este foarte mare.

Aceste sisteme nu sunt recomandate pentru terase mari. Alege-le doar dacă spațiul pe îți dorești să îl încălzești este restrâns.

Design

Atunci când cauți cele mai bune încălzitoare de terasă, vei observa că acestea sunt disponibile într-o gamă largă de forme și dimensiuni. Iată cum poți alege un model potrivit pentru tine:

 • Încălzitor de terasă pentru podea

Aceasta este o opțiune populară și una dintre cele mai utilizate în cazul încălzitoarelor pe gaz. De regulă, acestea sunt înalte, subțiri și au o rază de acoperire destul de mare.

Este utilizat cu precădere la restaurante sau cofetării care au terase. Sunt disponibile pe piață într-o gamă largă de prețuri care diferă în funcție de modul de alimentare folosit, dimensiune și putere.

 • Încălzitor de terasă cu montare pe perete

Incalzitor de terasa cu halogenDacă spațiul de podea din terasa ta este limitat, poți opta pentru o variantă care se montează în perete. Încălzitorul emană suficientă căldură pentru a asigura confortul tău sau al clienților, dar nu va sta în calea nimănui.

Valoarea acestora poate varia foarte mult, precum și dimensiunea lor. Aproape mereu vei găsi modele care funcționează cu electricitate și vei avea nevoie de mai mult timp și planificare pentru a le instala și pune în funcțiune.

În funcție de cât de priceput ești la astfel de proiecte, va trebui sau nu să apelezi la ajutorul unui profesionist pentru montaj.

 • Încălzitor de terasă de masă

Acestea sunt cele mai mici modele peste care vei da atunci când cauți cel mai bun încălzitor de terasă. Desigur, și spațiul pe care îl vor încălzi va fi mai mic, dar sunt o opțiune accesibilă dacă ai nevoie să încălzești doar spațiul de la o masă.

De cele mai mule ori se prezintă sub formă electrică, deși pot fi găsite și modele care funcționează cu gaz. Multe dintre ele arată ca variante miniaturale ale modelelor de podea.

Au același design, doar că pe acestea le poți pune direct pe masă. Sunt potrivite pentru terasele particulare, asta dacă majoritatea timpului pe care îl petreci în terasa ta este la o masă.

Puterea încălzitorului de terasă

Cel mai bun încălzitor de terasă este acela care va reuși să încălzească cea mai mare parte din terasa ta, folosind cele mai puține resurse. Primul pas este, așadar, să îți dai seama care este exact suprafața pe care dorești să o încălzești.

De regulă, terasele particulare, unde pot fi incluse și foișoarele, nu depășesc o suprafață de 14 – 16 mp. Așadar, aici nu vei avea nevoie de un încălzitor de terasă cu o putere foarte mare. Unul care funcționează la o putere de 2000 de W va fi suficient.

În cazul teraselor folosite în scop comercial, care sunt și mai mari, puterea trebuie să fie cu mult mai mare. Sfatul specialiștilor este să te uiți la modele care au peste 10 000 de W putere. Acestea vor fi capabile să încălzească o suprafață de 60-80 mp.

Ideal ar fi să poți controla nivelul de căldură pe care aceste încălzitoare în emană, deoarece astfel vei putea avea un control mai mare și asupra modului în care sunt utilizate resursele. Ai această posibilitatea în cazul modelelor ce funcționează pe bază de electricitate. În cazul acestora, va trebui să alegi variante cu cel puțin 2 trepte de putere.

Aspecte legate de siguranță

Așa cum este cazul oricărei surse de căldură, și încălzitoarele pentru terasă prezintă anumite riscuri. Spre exemplu, un încălzitor care stă pe podea, trebuie să fie bine echilibrat și să aibă o greutate corespunzătoare pentru a face față zilelor cu vânt. Dacă acesta ar cădea, cu siguranță ar exista riscul izbucnirii unui incendiu.

Incalzitor terasa electricDe aceea, multe modele vor fi echipate cu o funcție de auto-oprire pentru acest scop. Dacă în zona ta, există vânturi puternice, cu siguranță ai nevoie de un model cu această funcție. Caută-le pe acelea care îți oferă o modalitate de ancorare în podea.

Orice model de încălzitor de terasă cu gaz sau lemn trebuie să funcționeze doar în spații deschise. Dacă îl plasezi într-o terasă închisă sau acoperită vei risca să provoci o intoxicare cu monoxid de carbon. De aceea, încălzitoarele de terasă electrice tind să fie cea mai sigură opțiune. Ai mare grijă ca nimic inflamabil să nu fie plasat în apropierea acestora.

Nu uita să citești manualul de utilizare în care vei găsi normele de siguranță pentru fiecare model în parte. Nu toate încălzitoarele de terasă sunt create la fel, de aceea trebuie să ții cont de sugestiile producătorului.

Ce accesorii și funcții trebuie să aibă cel mai bun încălzitor pentru terasă?

 • Ajustabilitate – alege modele care îți permit să ajustezi înălțimea încălzitorului sau unghiul spre care este concentrată căldura.
 • Protecție la flacără – în cazul modelelor pe gaz, flacăra este protejată printr-un tub de sticlă securizată. Astfel nu există riscul ca cei mici sau animalele de companie să se accidenteze astfel. La fel de necesare sunt aceste grile de protecție pentru modelele ce funcționează pe bază de curent electric.
 • Telecomanda – permite pornirea și oprirea aparatului de la distanță
 • Roți – prezente în cazul modelelor ce sunt menite pentru a fi transportate.

Producători

Nu cumpăra un astfel de produs de la o firmă no-name. Deși prețul de achiziție este mai mic, acesta ar putea să se defecteze rapid, sau să nu funcționeze conform promisiunilor.

De asemenea, există riscul ca normele de siguranță să nu fie respectate. Caută branduri recunoscute în domeniu și cumpără doar din surse de încredere.

Concluzii

O idee bună este că cumperi cel mai bun încălzitor pentru terasă online. Dacă vei face asta nu uita să verifici părerea altor cumpărători pentru a verifica dacă producătorul sau magazinul a afișat informații corecte în descrierea produsului. Astfel vei face o investiție de care te vei bucura mult timp.

Cel mai bun încălzitor pentru terasă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de încălzitoare pentru terasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Încălzitor pentru terase blumfeldt GOLDFLAME, gaz, 13 kW

Încălzitor pentru terase blumfeldt GOLDFLAME, gaz, 13 kWPentru activități în aer liber, eficient energetic, incalzitor cu gaz pentru terasă sau verandă.
Pentru operarea cu o butelie de 5 sau 11 kilograme cu propan / butan sticlă – putere de incalzire de până la 13 kW (945 g / h).
Aprindere piezo mecanica, integrata blocarea în caz de răsturnare.
Construcție din oțel inoxidabil, rezistente roti pentru mutare ușoară.
Arzătorul din tub de sticlă de cuarț: gazul arde cu flacără.

Vezi detalii si pret

2. Incalzitor de terasa VEITO AERO S 2500, 2500W, Fibra de Carbon

Incalzitor de terasa VEITO AERO S 2500, 2500W, Fibra de CarbonAceste panouri radiante in infrarosu sunt realizate folosind cele mai noi tehnologii cu fibra de carbon. Sunt robuste si rezistente la uzura.
Este livrat cu suporti de fixare si are un aspect modern.
Panoul poate fi montat pe perete (in pozitie orizontala) sau pe tavan (recomandat la un unghi de 45°).
Este dotat cu telecomanda, avand 4 trepte de putere reglabile: 1000-1500-2000-2500W. Grad de protectie: IP44.

Vezi detalii si pret

3. Incalzitor terasa MY4327 max. 13KW / 44,500 BTU

Incalzitor terasa MY4327 max. 13KW / 44,500 BTUDimensiuni baza: 460 x86mm(H).
Compartiment butelie:378mm×765mm(H).
Corp superior: 56mm×870mm(H).
Unitate ardere: 275mm×530mm(H).
Ansamblu flacara de ardere: 275mm×210mm(H).
Reflector: 810mm – Inaltime totala: 2210mm.
Combustibil: butan sau propan – Corp otel.

Vezi detalii si pret

4. Incalzitor terasa cu lemne, 55×55 cm, suport de lemne, EGO-100

Incalzitor terasa cu lemne, 55x55 cm, suport de lemne, EGO-100Semineu exclusivist, care asigura o atmosfera placuta si confortabila in gradina dvs. sau pe terasa dvs. Bolul mare de foc convinge cu designul sau elegant si este un adevarat eye-catcher.
Cu cativa busteni de lemn in bol aveti un foc de incalzire pentru serile frumoase cu partenerul sau cu prietenii.
Va puteti bucura de foc in liniste cu grila de protectie inclusa. Foarte util este compartimentul de depozitare.

Vezi detalii si pret

5. Panou radiant DELEX IRH, 2000W, Halogen – Randament 92%

Panou radiant DELEX IRH, 2000W, Halogen - Randament 92%Este un model care se monteaza doar pe perete – suport fix, nu pe stative mobile. Este livrat cu suporti de fixare si are un aspect modern.
Este dotat cu protectie la supra-incalzire, nu ocupa mult spatiu datorita design-ului sau, este adecvat pentru spatiile inguste.
Comanda panoului se realizeaza cu ajutorul unui termostat manual, care detine un senzor de temperatura.
Suprafata incalzita la exterior *: 6.5 – 8.5mp.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată