Cel mai bun cric auto hidraulic

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (33 voturi, media: 4,79 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun cric auto hidraulic? Ce functii si caracteristici trebuie sa aiba cricul auto hidraulic potrivit nevoilor tale? Afla parerile noastre si alege informat.

Cel mai bun cric auto hidraulicUn cric auto hidraulic iti permite sa ridici usor, rapid si in siguranta orice autovehicul pentru a putea sa schimbi rotile sau sa efectuezi lucrari de reparatie si intretinere rapide pentru componentele greu accesibile.

Cricurile hidraulice iti permit sa ridici fara efort consoderabil automobilul si ofera o metoda de operare in siguranta mult mai avantajoasa decat un cric manual clasic.

Cum alegi cel mai bun cric auto hidraulic

Alegerea cricului auto hidraulic potrivit nu este chiar atat de simpla precum pare, acestea fiind de diferite dimensiuni, capacitati de ridicare si tipuri de design.

Alegerea unui cric auto hidraulic nepotrivit nu numai ca va ingreuna sarcina la care il vei supune, dar este si foarte periculos. Incercarea de a ridica un vehicul greu folosind un cric nepotrivit nu vei pune in pericol numai integritatea vehicului, dar si siguranta personala.

Cricurile auto hidraulice sunt mult mai eficiente decat cele mecanice, iar modelele performante pot ajunge in pozitia maxima dupa numai 3-5 pompari. In plus, acestea necesita foarte putin efort pentru operare.

Tipul de cric

Cricurile auto hidraulice sunt disponibile in doua forme: tip butelie si tip crocodil. Cricurile hidraulice crocodil sunt joase si lungi si pot fi manevrate cu usurinta in pozitie permitand plasarea precisa.

Cricurile hidraulice tip butelie trebuie ridicate si plasate in pozitie si ofera posibilitati de amplasare si ridicare mai limitate decat cricurile auto tip crocodil.

Cric hidraulic crocodilCricurile auto tip crocodil sunt mai grele datorita diferitelor leviere necesare pentru operare. Cricurile auto tip butelie sunt mai usoare, dar ofera o capacitate de ridicare si o stabilitate mai redusa.

Cricurile auto tip crocodil sunt foarte bune pentru lucrari de reparatie si intretinere ale automobilelor. Sunt joase si sunt dotate cu roti pentru plasarea facila sub automobil. Forma de carucior cu roti iti permite amplasarea usoara si precisa in zona pe care trebuie so ridici.

Un levier lung te ajuta sa operezi pompa hidraulica. Rotirea levirului in sensul acelor de ceasornic inchide valva, iar rotirea in sensul invers permite deschiderea valvei pentru coborarea cricului.

Apasarea levierului in jos pompeaza lichidul hidraulic prin piston in cilindru, formandu-se astfel presiunea necesara pentru ridicarea cricului.

Cricurile hidraulice tip crocodil nu sunt la fel de portabile ca cricurile manuale si sunt potrivite pentru operarea in zonele de lucru cum ar fi servicurile auto si vulcanizarile. Acestea nu sunt un inlocuitor pentru cricul manual cu care vine dotat automobilul si nu sunt destinate pastrarii in interiorul acestuia.

Cric auto hidraulic tip butelieCricurile auto tip butelie au forma unei sticle mai groase si au capacitati mari de ridicare. Pot ridica vehicule foarte grele, insa trebuie manipulate conform instructiunilor pentru a preveni accidentele. Cricurile tip butelie trebuie plasate pe o suprafata nivelata dura si pozitionate cu grija.

Datorita formei unice a cricurilor hidraulice butelie alegerea dimensiunii corecte este cruciala. Acestea trebuie sa fie destul de mici pentru a incapea sub vehicul si destul de puternice pentru a-l ridica in siguranta.

Verifica capacitatea de ridicare cu grija inainte de alegere si asigura-te ca este mai mare decat greutatea vehiculului pe care vrei sa il ridici.

Capacitatea de ridicare

Cricurile auto hidraulice au diverse capacitati de ridicare cu valori cuprinse intre 2 si 15 tone. Capacitatea de 2 tone este potrivita pentru automobilele mici, iar cea de 3 tone pentru cele medii cum ar fi break-urile sau crossover-urile.

Daca ai nevoie sa ridici vehicule mai mari cum ar fi pick-up-urile, microbuzele cu 8 locuri sau SUV-urile este indicat sa alegi un cric hidraulic cu capacitate de ridicare de 5 tone.

Pentru autobuze si alte vehicule mari alege un cric hidraulic cu capacitate intre 6 si 15 tone in functie de greutatea vehiculului. Capacitatea de ridicare trebuie sa fie cu minim 20% mai mare decat greutatea vehiculului pentru a asigura operarea in siguranta.

Inaltimea de ridicare

Cric auto hidraulic de calitateInaltimea de ridicare a cricurilor auto hidraulice este exprimata prin intervalul dintre valorile minime si maxime de ridicare.  Daca ai nevoie sa ridici vehicule care necesita o inaltare mare sau vehicule grele sub care vrei sa lucrezi, este bine sa alegi un cric hidraulic cu un interval de ridicare cat mai generos.

Daca insa folosesti cricul pentru lucrul sub vehicul usoare sau joase intervalul de ridicare nu este atat de important precum tipul de cric ales.

Viteza de ridicare

Majoritatea cricurilor auto hidraulice ating inaltimea maxima in aproximativ 10 actionari a pompei de ridicare.

Insa cricurile hidraulice cu sistem rapid de ridicare pot ajunge la inaltimea maxima prin actionarea de 3 pana la 6 ori a manetei de pompare.

Materialul de fabricatie

Daca modelul de cric hidraulic ales va fi folosit in principal in garajul de acasa sau in service, este bine sa alegi unul fabricat din otel deoarece este mai rezistent si mai stabil decat cele din aluminiu.

Daca insa ai nevoie sa transpoti cricul in diverse locatii, un profil de aluminiu este mai potrivit deoarece reduce greutatea acestuia.

Cel mai bun cric auto hidraulic: recomandari

Tinand cont de sfaturile din articol si de parerile cumparatorilor, va recomandam in continuare cateva modele de cricuri auto hidraulice care ofera un raport calitate/pret excelent.

1. Cric hidraulic crocodil Raider profesional RD-TJ05, 3T, cu pedala

Cric hidraulic crocodil Raider profesional RD-TJ05, 3T, cu pedalaCric hidraulic tip crocodil Raider RD-TJ05 , 3T, inaltime ridicare 135-500 mm , roti metalice , profesional.
Cric hidraulic tip crocodil cu cadru din otel ranforsat.
Se prezinta cu pedala pentru apropiere usoara. Este usor de folosit avand o inaltime de preluare redusa.
Dispune de maner cu cauciuc protector si protectie de cauciuc pentru punctul de ridicare.
Eliberarea presiunii se face cu ajutorul manerului rotativ. 

Vezi detalii si pret

2. Cric hidraulic butelie 20 de tone – M00720

Cric hidraulic butelie 20 de tone - M00720– cu spapa de siguranta la suprasarcina
– certificat TUV/GS
– capacitate de ridicare: min 235mm – max 440mm
– greutate 11.5 kg

Vezi detalii si pret

3. Cric hidraulic 32T, Borg-Hico

Cric hidraulic 32T, Borg-HicoCricul hidraulic Borg-Hico este ideal pentru reparatii, putand fi folosit in plan orizontal pentru numeroase tipuri de lucrari ce necesita ridicarea obiectelor grele.
Cricul hidraulic este echipat cu supapa de siguranta si levier demontabil
Constructie robusta – Baza stabilaCapacitate de ridicare (Kg): 32000
Tara de origine: Polonia – Producator: Borg-Hico

Vezi detalii si pret

4. Cric hidraulic tip crocodil pentru garda joasa 2T – Sealey

Cric hidraulic tip crocodil pentru garda joasa 2T - SealeyCric hidraulic tip crocodil, cu actionare manuala si ridicare rapida, pentru garda joasa.
Capacitate de ridicare: 2 tone.
Inaltimea minima de ridicare: 86mm. Inaltime maxima de ridicare: 380 mm.
Lungime: 560mm. Masa neta: 12,6Kg.

Vezi detalii si pret

5. Cric hidraulic 6T in cutie, Carpriss

Cric hidraulic 6T in cutie, CarprissCricul hidraulic Carpriss 6T este ideal pentru reparatii, putand fi folosit in plan orizontal pentru numeroase tipuri de lucrari ce necesita ridicarea obiectelor grele.
Cricul hidraulic este echipat cu supapa de siguranta si levier demontabil.
Constructie robusta – Baza stabila – Capacitate de ridicare (Kg): 6000
Continut pachet: Bara de pompare demontabila si cutie – Producator: Carpriss

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată