Cel mai bun compresor auto

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (41 voturi, media: 4,88 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă compresorul auto potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun compresor autoPentru a putea să circuli corect cu mașina, ai nevoie ca anvelopele să fie în stare impecabilă, asta însemnând că este necesar ca acestea să fie bine umflate, iar presiunea aerului să fie una bună.

Faptul de a circula cu anvelopele dezumflate poate duce la uzarea mai rapidă a cauciucului, dar și la un consum mai mare de carburant și alte probleme.

Mulți șoferi au ajuns la concluzia că merită să își cumpere un compresor auto pentru a putea verifica starea anvelopelor, și pentru a le putea umfla, ori de câte ori este nevoie.

Dacă crezi că ți-ar folosi un astfel de aparat, află din acest articol unde au găsit alți șoferi un compresor auto ieftin, dar și cum poți alege cel mai bun compresor auto.

Top 3 compresoare auto recomandate

De ce să alegi cel mai bun compresor auto?

Ce este un compresor auto? În primul rând, trebuie să știi că acesta este un aparat simplu care funcționează ca o pompă electrică. Fiecare șofer ar trebui să aibă un compresor auto pentru situațiile neplăcute în care se confruntă cu o pană.

Acesta poate pompa o cantitate foarte mare de aer pe minut, ceea ce înseamnă că roata ta poate fi umflată și gata pentru a circula în doar câteva secunde.

Cel mai bun compresor auto reduce nu doar timpul pe care l-ai petrece încercând să umfli o roată de mașină cu o pompă manuală, ci și efortul pe care trebuie să îl depui.

În loc să transpiri tot până ai umflat roata de la mașină, acum trebuie doar să apeși un buton și să aștepți ca aparatul să facă treaba în locul tău. Bineînțeles,

pentru a te putea bucura de toate avantajele pe care un compresor auto ți le poate oferi, este necesar să îl alegi pe cel mai bun. Poți face asta doar dacă alegi să te informezi foarte bine în legătură cu ce caracteristici trebuie să aibă un compresor auto foarte bun.

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Compresor auto cu manometruCare este configurația cea mai potrivită pentru tine? Este portabilitatea un criteriu important? Ce putere ar trebui să aibă cel mai bun compresor auto. În ce măsură te afectează timpul de umflare? Răspunsul la toate aceste întrebări, și nu numai, este important înainte de a căuta cel mai bun compresor.

Din moment ce oferta de pe piață este foarte variată, nu îți va fi ușor de ales. Te îndemnăm așadar să consulți acest ghid de cumpărături pentru a afla toate detaliile pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra cel mai bun compresor auto.

La final am pregătit și o listă cu produse selectate conform criteriilor de mai jos, disponibile chiar acum la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Iată de ce anume trebuie să ții cont:

Tipul de compresor auto

Compresoarele auto se pot împărții în două categorii principale, în funcție de complexitatea acestora. Astfel sunt disponibile pe piață modele simple, standard, sau modele 2 în 1.

Faci alegerea corectă astfel:

  • Compresor auto simplu

Compresorul auto simplu sau cel standard este alegerea cea mai bună pentru un șofer care are un buget redus și care nu are nevoie de alte funcții ale compresorului.

Practic, acest compresor va consta într-o pompă electrică, un cablu de alimentare și un indicator al valorilor de presiune din interiorul roții, astfel te asiguri că nu creezi o presiune mai mare decât cea suportată.

Cablul de alimentare se conectează la priza din mașină, priza brichetei. Ca voltaj, ar trebui să alegi un model de 12V (volți), deoarece acesta este compatibil cu voltajul prizei din autoturism.

  • Compresor auto 2 în 1

Un astfel de compresor auto va face mai mult decât să îți umfle roțile. De fapt, cel mai probabil, îl vei găsi pe piață ca un redresor auto cu funcție de compresor, deoarece un astfel de aparat are puterea și de a reîncărca bateria auto. Ai astfel două unelte foarte importante pentru orice șofer într-un singur obiect, ceea ce te ajută să economisești mult spațiu.

Înainte de a cumpăra un astfel de compresor auto însă, trebuie să știi că prețul pentru acesta va fi mai mare decât dacă ai investi în unul simplu. În plus, ai nevoie să verifici și criteriile de selecție pentru redresorul auto, pentru a te asigura că este compatibil cu bateria mașinii tale și că este eficient în cazul acesteia.

Voltaj

Trebuie să știi că există o diferență foarte mare de preț între modelele care permit doar conectarea la surse electrice cu voltaj mai mic, și cele care permit conectarea la rețeaua electrică de la casă, care este mult mai mare.

Practic, există modele de compresoare, marea majoritate, care se pot conecta doar la o priză de 12V, de cele mai multe ori, aceasta fiind priza de la brichetă din mașină. Aceste modele sunt mai ieftine și sunt suficiente pentru nevoile unui utilizator convențional.

Situate pe o treaptă superioară se află cele mai bune compresoare auto care permit atât conectarea la o priză de 12V cât și la una normală de 220V, adică priza pe care o folosești în mod normal în casă. Bineînțeles puterea de comprimare este mai mare și timpul de umflare este mai redus. Tocmai de aceea, aceste compresoare sunt utilizate în principal în unitățile de service auto sau la vulcanizări.

Aceste modele profesionale au și un preț mult mai ridicat și depășesc nevoile unui utilizator convențional, de aceea te sfătuim să optezi pentru un model mai rudimentar dacă nu vrei să faci un profit folosind un compresor auto.

Portabilitate

Portabilitatea este un aspect care te interesează atunci când vrei să iei compresorul cu tine în mașină tot timpul. Iată ce trebuie să știi:

  • Compresor auto portabil

Compresor auto digital automatUn compresor auto portabil are dimensiuni reduse, este mai ușor și poate fi depozitat cu ușurință în portbagajul mașinii, fără a ocupa prea mult loc.

Este recomandat pentru șoferii care fac trasee lungi cu regularitate și care au un risc crescut de a face o pană când sunt foarte departe de casă. Bineînțeles, este vorba de un compresor auto simplu, care are doar funcția de pompă electrică.

Există și variante ușor mai complexe care te pot asista mai bine în caz de pană. Acestea sunt găsite pe piață sub varianta kiturilor de pană.

Practic, pe lângă un mic compresor auto, vei avea și un petic sau un adeziv puternic pentru cauciuc, sau chiar un lichid special cu scopul de a astupa găurile din cauciuc. Kitul este folositor doar atunci când gaura din anvelopă este mică, dar compresorul, chiar dintr-un astfel de kit își va face treaba foarte bine, ori de câte ori ai nevoie.

Portabilitatea poate fi importantă pentru tine dacă ești un împătimit al bicicletelor. Atunci când mergi cu bicicleta în drumeție, transportând-o cu mașina bineînțeles, vei aprecia posibilitatea de a folosi un adaptor special pentru a umfla roțile de la bicicletă.

  • Compresor auto profesional

Dacă ești un utilizator convențional, cu siguranță nu vei avea nevoie de un astfel de compresor auto. Acesta este mai voluminos și mai greu, ceea ce îl face greu de depozitat și de transportat. Este menit pentru uz profesional în benzinării, service-uri auto sau vulcanizări. Dacă ești în căutarea acestui tip de compresor auto iată ce trebuie să știi:

Ai nevoie să te orientezi spre cel mai performant model, iar acesta trebuie să fie dotat cu cât mai multe accesorii. Asta deoarece trebuie să fie capabil să umfle tot felul de roți, de la anvelope de pe autoutilitare, camioane sau vehicule cu tracțiune integrală, până la motociclete și mașini mici.

În plus, ai nevoie de cel mai performant model, deoarece acest aparat folosit în aceste condiții, va fi utilizat la un nivel de uzură mare, ceea ce va determina, în timp scăderea volumului de aer comprimat precum și viteza de umflare a roților.

În ceea ce privește prețul, acesta este cam la același nivel cu al unui compresor auto 2 în 1.

Puterea și debitul de pompare

Doi parametrii vor fi afișați mereu în descrierea unui compresor auto: puterea de pompare și debitul. Cu toate acestea, puterea, exprimată în Wați, nu este cel mai important parametru pe care îl verifici.

Mai degrabă, ar trebui să verifici debitul de aer pe care îl poate livra. Asta deoarece cu cât debitul este mai mare, cu atât va fi mai mare viteza de umflare a roților.

De exemplu, un compresor auto poate avea o putere de 200W, dar debitul poate fi de 30 de litri pe minut, sau de 35 litri/minut. În acest caz este recomandat să alegi mereu varianta cu cel mai mare debit.

Presiunea maximă

Presiune manometru compresor autoAșa cum am mai amintit, un compresor auto bun este capabil să îți indice presiunea aerului din interiorul roții.

Presiunea maximă se referă la valoarea maximă de presiune pe care compresorul o poate afișa. Ideal ar fi să alegi un compresor auto cu o capacitate de a afișa o presiune cât mai mare.

De regulă cele mai slabe modele afișează o presiune de până în 7bari, în timp ce cele mai bune modele sunt capabile să afișeze și 20bari. Cu cât va fi mai mare capacitatea de citire și de afișare a presiunii, cu atât vei putea verifica mai bine nivelul aerului din roți.

Este important ca roțile tale să fie mereu umflate la presiunea care este indicată în cartea mașinii tale. Doar în acest caz mașina va circula în mod optim.

Dacă nu vei avea roțile umflate la nivelul optim cauciucul se va uza mai rapid, și consumul de carburant va crește, ceea ce îți va aduce costuri crescute pe termen lung. De aceea este important să ai un compresor auto la tine și să verifici periodic presiunea roților.

Viteza de umflare

Viteza de umflare reprezintă timpul necesar pentru ca roata să ajungă la nivelul de presiune pe care îl dorești. Acesta poate diferi în funcție de mulți factori, dar valorile afișate de producători se referă mereu la timpul necesar pentru umflarea unei anvelope dezumflate complet.

Astfel, ține minte că vei avea nevoie de mult mai puțin timp pentru a umfla o roată care deja se află pe mașina ta, dar acest timp poate să difere în funcție de nivelul inițial de umflare al roții precum și de dimensiunea acesteia.

În general compresoarele auto îți pot oferi o durată de umflare între 5-15 minute. Recomandarea specialiștilor este să alegi mereu varianta cu timpul cel mai scurt de încărcare, chiar dacă este un produs mai scump, deoarece acesta își va păstra un randament cât mai bun în timp.

Timpul de folosire al compresorului auto

Orice compresor auto are o durată de folosire maximă până ce părțile interne ale acestuia vor începe să se încingă și să devină un pericol. Atunci când alegi cel mai bun compresor portabil, această valoare va lua aproximativ 10 minute, în cazul unui compresor cu preț accesibil.

Pentru modelele profesionale însă, este bine să alegi un compresor care are un timp de folosire cât mai mare, deoarece va fi utilizat foarte frecvent și este important să reziste mult.

Ce funcții și accesorii are cel mai bun compresor auto?

  • Lungimea cablului trebuie să fie suficient de mare pentru a ajunge ușor la toate roțile mașinii.
  • Lanternă – practică atunci când vrei să umfli o roată noaptea.
  • Mufe – pentru adaptarea compresorului astfel încât să umfle și alte obiecte, precum mingi de sport.
  • Manometru – instrument de măsurare al presiunii

Producător

Dacă vrei un produs de calitate este important să nu cumperi un compresor auto no-name, și să alegi unul produs de un producător care își respectă clienții și care este renumit pentru asta.

Cele mai bune branduri din România sunt: Trotec, Black&Decker, Total.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun compresor auto online. Aici vei găsi cu siguranță un model care să se încadreze în bugetul tău, și ai posibilitatea de a găsi multe oferte la reducere. Înainte de a face orice fel de achiziție online, te îndemnăm să consulți părerea altor cumpărători.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații ești gata să alegi cel mai bun compresor auto pentru mașina ta.

Cel mai bun compresor auto: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de compresoare auto care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Compresor auto Trotec PCPS 10-1100

Compresor auto Trotec PCPS 10-1100Compresorul are un motor cu o putere de 1.100 Watt, presiune de lucru de max. 8 bari şi multe accesorii.
Acest compresor fără ulei este soluţia casnică ideală nu doar pentru roţile de maşină, ci şi pentru biciclete, motociclete, mingi, paturi cu aer şi multe altele.
Carcasa uşoară, dar robustă deţine câte un compartiment de depozitare pentru furtunul de aer comprimat de 3 m, lângă pistolul manometru şi cablul lung de 5 m.
Cablu cauciucat de 5 m lungime – Poziţionare fermă prin picioarele cauciucate.

Vezi detalii si pret

2. Compresor de Aer Total 160PSI/11Bar Li-Ion

Compresor de Aer Total 160PSI/11Bar Li-IonTip alimentare: Baterie masina – Tip panou de comanda: Mecanic.
Numar cilindri: 2.
Debit maxim de aer: 60 l/min.
Presiune maxima de lucru: 11 bar.
Tensiune alimentare: 24 V.
Lungime furtun: 1 m.
Greutate: 1.8 Kg.

Vezi detalii si pret

3. Compresor auto Black & Decker ASI300

Compresor auto Black & Decker ASI300

Este alimentat de la priza (bricheta) autoturismului cu tensiunea de 12V sau de la priza electrica, fiind ideal pentru utilizarea pe marginea drumului sau in aplicatii casnice.
Are cadranul de setare a presiunii iluminat cu oprire automata.
Permite stabilirea exacta a presiunii fara risc de umflare excesiva sau sub limita stabilita.
Cablu de alimentare al compresorului este integrat.
Debit maxim de aer: 9 l/min – Presiune maxima de lucru: 11 bar.

Vezi detalii si pret

4. Compresor auto AEG KD

Compresor auto AEG KD

Compact si cu un design modern, cu functionare automatizata, include si o lanterna cu LED.
Functionare automata – aveti posibilitatea setarii presiunii dorite, iar cand aceasta este atinsa compresorul se va opri automat.
Cu compartiment integrat pentru managementul cablurilor.

Capacitate: max. 7 bar / 100 psi.
Lungime cablu: 2.8m – Sursa lumina: 3 x LED – Display: digital.

Vezi detalii si pret

5. Compresor auto profesional cu display digital Cartrend

Compresor auto profesional cu display digital CartrendCompresorul “Profi” cu alimetare la 12 V direct de la bricheta masinii cu presiune maxima de 10 bar dispune de o capacitate maxima de pompare de 22 litri / min.
Este dotat cu functia autostop, care poate fi accesata cu ajutorul display-ului digital, unde se poate seta presiunea dorita de umflare.
Compresorul este prevazut cu o lanterna cu 4 LED-uri albe de putere 120 Watt.
Cablurile de alimentare si cel de umflare sunt incorporate pentru depozitare in carcasa compresorului.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată