Cel mai bun difuzor de aromă pentru aromaterapie

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (47 voturi, media: 4,70 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun difuzor de aromă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aparatul de aromaterapie potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun difuzor de aromă pentru aromaterapieCunoscută pentru efectele sale benefice asupra sănătății mintale, fizice și afective, aromaterapia nu mai este demult un lux pe care și-l permit numai oamenii înstăriți.

Difuzoarele de aromă pentru aromaterapie, îți permit să te bucuri de acest tratament relaxant chiar la tine acasă, fără cheltuieli prea mari. Trebuie doar să alegi un ulei într-o aromă care să ți se potrivească și, bineînțeles, cel mai bun difuzor de aromă pentru aromaterapie.

Acesta este genul de aparat pe care abia o să aștepți să îl pui în funcțiune, și nu va trece mult până să îți dai seama de avantajele acestuia. Anticipând nevoile tale de relaxare, producătorii au scos pe piață numeroase modele de astfel de difuzoare.

În timp ce acesta este mereu un lucru de dorit, oferta abundentă îți poate face alegerea mai dificilă. Așa că am pregătit acest articol pentru a te ajuta să faci cea mai bună achiziție.

Top 3 difuzoare de aromă recomandate

De ce sa alegi cel mai bun difuzor de aromă pentru aromaterapie?

Aromaterapia este o practică care îți va aduce nenumărate beneficii atât asupra ta, cât și asupra atmosferei din locuința ta.

Din fericire, difuzoarele de aromă pentru aromaterapie îți permit să te bucuri fără un efort deosebit de avantajele acestui tratament. Asta cu condiția de a-l alege pe cel mai bun.

Printre principalele avantaje ale folosirii unui difuzor pentru aromaterapie se numără:

 • Împrospătarea naturală a atmosferei
 • Particulele de praf sunt îndepărtate, sau depunerea lor este descurajată
 • Mirosul neplăcut, cum ar fi cel de țigară, este eliminat
 • În funcție de uleiurile pe care alegi să le folosești, utilizarea unui astfel de difuzor poate să contribuie la întărirea imunității.
 • Se dovedește util în prevenirea alergiilor, elimină acarienii și are efect anti-bacterian.
 • Ajută la eliminarea stresului și contribuie la o stare echilibrată mentală și fizică.

Cum alegi cel mai bun difuzor de aromă pentru aromaterapie

Difuzor aromaterapie lemn naturAșa cum am amintit deja, oferta de pe piață fiind atât de bogată, îți va putea fi greu să faci diferența dintre un difuzor de aromă pentru aromaterapie bun și unul care lasă de dorit. Obiectivul tău este acela de a descoperi cel mai bun raport calitate/preț.

O investiție proastă te va afecta nu doar pe plan financiar, dar și pe plan psihic deoarece în loc să fie o sursă de relaxare, difuzorul tău va fi doar o sursă de stres.

Trebuie deci să cunoști care este modelul de difuzor care ți s-ar potrivi cel mai bine, precum și ce funcții trebuie să aibă pentru ca tu să te bucuri din plin de capacitățile unui astfel de aparat.

În acest sens, îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături, ca acesta de față, special pregătit pentru ca la sfârșitul acestui articol, tu să fi complet pregătit să faci cea mai bună alegere.

Așadar, înainte să cumperi un difuzor pentru aromaterapie, ia în calcul următoarele aspecte importante.

Tipul de difuzor de aromă pentru aromaterapie

De la început trebuie să știi că astfel de aparate se găsesc într-o varietate de modele și culori. Ai posibilitatea de a alege unul care se va potrivi cel mai bine cu decorul din locuința ta. De asemenea, prețul unui difuzor pentru aromaterapie va varia în funcție de materialul din care este fabricat.

Acesta poate fi plastic, lemn, sticlă ceramică sau metal. Cu cât va fi mai prețios materialul, cu atât va costa mai mult produsul. Și având în vedere că este un bun ce va fi mereu afișat, este important să te hotărăști asupra unui model care să nu deranjeze estetic.

Un criteriu și mai important de luat în considerare este tipul de difuzor de aromă pentru aromaterapie în funcție de modul de funcționare. Moduri de funcționare diferite îți vor garanta efecte diferite, de aceea este bine să cunoști toate cele patru tipuri de astfel de aparate, înainte să faci o achiziție.

Acestea sunt: Cu căldură, cu aerosoli, cu ultrasunete și cu evaporare. Vom vorbi pe scurt despre fiecare în parte.

 • Difuzor de aromaterapie cu căldură

Au cel mai simplu și natural principiu de funcționare. O lumânare de dimensiuni reduse încălzește un recipient cu apă și ulei aromat. Aroma este astfel difuzată în încăpere.

Cu toate că acest tip de difuzor este foarte simplu de utilizat și nu foarte costisitor, trebuie să știi că va fi necesar să schimbi destul de des atât lumânarea, cât și apa infuzată cu picături de ulei, deoarece aceasta se va consuma mai repede.

De asemenea, dacă locuiești cu copii mici, acest tip de difuzor s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere din prisma siguranței, întrucât cei mici se simt atrași de foc și ar putea provoca un incident nedorit.

Acesta este unul dintre cele mai eficiente modele. Asta deoarece reușește să difuzeze o aroma mai concentrată în încăpere, împrăștiind moleculele de ulei, fără a fi nevoie de diluarea acestuia. Eficiența vine însă cu un preț.

Comparativ cu alte modele, acesta este ceva mai costisitor, atât din perspectiva prețului de achiziție, cât și a cheltuielilor ulterioare. Metoda presupune consumarea unei cantități mai mari de ulei în  timp mai scurt, deci va trebui să refaci mai des plinul.

Din fericire, cele mai multe difuzoare care funcționează pe bază de aerosoli sunt echipate cu un temporizator ce îți va permite să controlezi într-o anumită măsură cantitatea de ulei care va fi folosită.

De asemenea, pe lângă avantajele enumerate mai sus, acest tip de difuzor de aromaterapie reușește să acopere cu succes chiar și o cameră mare.

 • Difuzor de aromaterapie cu ultrasunete

O soluție ceva mai ieftină o reprezintă difuzoarele cu ultrasunete. Acesta funcționează cu ulei și apă, difuzând aroma sub formă de ceață răcoritoare. Aroma va fi totuși suficient de concentrată, întrucât particulele difuzate vor fi destul de mici.

Bineînțeles, pe timp de iarnă, ceața răcoritoare nu sună deloc relaxant, dar partea bună este că un astfel de difuzor va putea fi folosit ca umidificator în anotimpul rece.

Este și un model mai zgomotos, așa că orientează-te înspre un model care să poată reda și muzică ce va acoperi zgomotul emis.

 • Difuzor de aromaterapie cu evaporare

Dacă ești în căutarea unui astfel de aparat pe care să îl poți muta cu ușurință dintr-o cameră în alta, sau poate chiar să îl iei cu tine în vacanță, cel mai bun difuzor de aromă pentru aromaterapie pentru tine este cel cu evaporare. Asta deoarece este foarte portabil.

Pe lângă aceasta, este și unul din cele mai ieftine modele. Folosește un filtru și un ventilator pentru a difuza particulele de aromă în încăpere. Așa cum era de așteptat, prețul scăzut va garanta un efect terapeutic la fel de scăzut.

Concentrația de ulei va fi mai scăzută decât în cazul altor tipuri de difuzoare, și nu va putea face față decât încăperilor mici.

Rezervorul aromelor

Capacitatea rezervorului este un aspect important în alegerea celui mai bun difuzor de aromă pentru aromaterapie, întrucât, împreună cu dimensiunea încăperii în care vrei să îl folosești, va influența în mod direct eficiența efectului terapeutic.

Difuzor aroma din bambusCu cât capacitatea rezervorului va fi mai mare, cu atât va fi necesar să îl umpli mai rar, dar va ocupa mai mult spațiu. Dacă un difuzor de dimensiuni mai mari nu te deranjează, atunci ține minte că un rezervor cu capacitatea de 80-100 ml este unul care nu va pretinde să reumpli aparatul prea des.

Dimensiunea rezervorului va influența și mărimea spațiului în care difuzorul va permite un impact al aromei satisfăcător. Este bine să știi foarte bine care sunt dimensiunile camerei în care vei vrea să îl folosești, în ce cameră îl vei folosi mai des, și unde îl poți plasa.

Un difuzor cu un rezervor de dimensiunea medie va face față cu succes încăperilor de 18-25 mp. Există însă și rezervoare mai mari care permit folosirea eficientă a difuzorului chiar și în încăperi ce depășesc  54 mp.

Dacă vorbim despre dimensiunea camerei, impactul aromei nu va depinde doar de acest lucru. Unii sunt de părere că măsura în care încăperea este aerisită va influența mult eficiența difuzorului. Așadar, asigură-te că îl amplasezi într-o încăpere bine aerisită.

Temporizatorul difuzorului

Cel mai bun difuzor de aromă pentru aromaterapie este echipat cu un temporizator. Această funcție specială este disponibilă în cazul majorității modelelor, excepție făcând difuzorul cu căldură care nu este automatizat.

Temporizatorul îți permite să ai mai mult control asupra timpului în care aparatul funcționează, precum și asupra cantității de ulei pe care o va consuma.

Astfel, majoritatea îți vor permite să setezi un timp de funcționare între 3 și 4 ore, ideal pentru camera copiilor, sau între 6 și 10 ore dacă ai de gând să îl lași să funcționeze pe timp de noapte.

Pe timp de zi vei aprecia mult opțiunea de utilizare în cicluri sau reprize. Acesta va porni și se va opri la un timp setat de tine. Astfel te vei putea bucura toată ziua de efectele aromaterapiei, fără a irosi ulei.

Ce aspecte importante și funcții trebuie să îndeplinească cel mai bun difuzor de aromă pentru aromaterapie?

 • Metoda de difuzare – se referă la metoda de emitere a fluxului de aer. Majoritatea modelelor sunt echipate cu o singură tijă prin care sunt eliberate particulele de aromă, în timp ce modele mai eficiente prezintă două sau mai multe tije. Unele au chiar un tub mobil ce îți va permite să plasezi aparatul în orice unghi ai nevoie.
 • Ecran LED – este prezent sub formă de display în cazul majorității aparatelor electronice. Poate emite culori, lumină puternică sau difuză, animații de culori, etc. Principalul avantaj este faptul că pe timp de noapte funcționează ca o lampă. Poate fi o idee ingenioasă de a folosi difuzorul și pe post de lumină de veghe în camera copilului. Dar dacă acest lucru ar putea să vă deranjeze, cele mai multe modele permit dezactivarea acestei funcții.
 • Alternarea aromelor – este absolut normal să îți dorești să schimbi aroma chiar dacă nu s-a terminat încă uleiul. În acest sens, unele modele îți vor permite să faci acest lucru mai bine ca altele. Majoritatea te vor lăsa să schimbi uleiul fără a scoate aparatul din priză, în timp ce alte modele îți vor impune această condiție. De asemenea, unele modele vor elimina mai rapid aroma veche, în timp ce altele, cum ar fi difuzorul cu căldură, vor necesitata spălarea rezervorului înainte de schimbarea aromei.
 • Setări de sunet – Nimic nu este mai puțin relaxant decât un zgomot neplăcut. Din nefericire, majoritatea aparatelor care funcționează automatizat vor emite un zgomot mai mult sau mai puțin deranjant. De aceea este bine să alegi un aparat care este încorporat cu funcția Whisper Quiet, ce va reduce cât poate de mult zgomotul până în punctul în care devine aproape imperceptibil. Difuzoarele care pot emite muzică sunt de asemenea o variantă bună, mai ales acelea care pot reda un cântec de leagăn în camera copilului.
 • Închiderea automată – O funcție deosebit de importantă pentru funcționarea îndelungată și în siguranță a difuzorului. Cel mai bun difuzor de aromă pentru aromaterapie ar trebui să se închidă automat și în liniște în momentul în care rezervorul se golește de apă. În caz contrar, întreg procesul s-ar defecta și riști chiar apariția unui incendiu. Funcția de închidere automată este deosebit de practică mai ales pe timp de noapte, atunci când vigilența ta este scăzută, și vei putea să rezolvi problema abia dimineața.

Cel mai bun difuzor de aromă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând oferta existentă și părerile cumpărătorilor, vă putem recomanda în continuare câteva modele de difuzoare de aromă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Umidificator purificator si difuzor arome Clean Air Optima CA602 NEW

Umidificator purificator si difuzor arome Clean Air Optima CA602 NEWUmidificator si purificator, potrivit pentru spatii de pana la 35mp.
Foarte silentios putand fi folosit si pe timpul noptii.
Functie de Ionizare care poate fi folosita doar cand doriti sa purificati aerul din incapere.
Difuzor de aroma.
Filtru ceramic nano-argint permanent refolosibil anti calcar si anti microbian.
Posibilitate de reglare a intensitatii vaporilor.
Oprire automata cand rezervorul este gol.

Vezi detalii si pret

2. Difuzor de aromaterapie din GreenAir Deluxe Ceramic

Difuzor de aromaterapie din GreenAir Deluxe CeramicDifuzorul de uleiuri esențiale Deluxe Ceramic este făcut integral din ceramică ceea ce îl face un difuzor cu ultrasunete aparte.
Totodată este și un difuzor SMART având integrată tehnologia Bluetooth, buton „touch”, boxă Bluetooth, rezervor detașabil și multe altele.
Cu ajutorul aplicației poți personaliza culorile, poți alege timpul de difuzie dorit, intensitatea vaporilor şi redarea melodiilor preferate în timp ce te bucuri de beneficiile terapeutice ale uleiurilor esențiale.

Vezi detalii si pret

3. Difuzor de aromaterapie GreenAir Harmony

Difuzor de aromaterapie GreenAir HarmonyHarmony este unul dintre cele mai complexe difuzoare SMART pentru uleiuri.
Dispune de un rezervor de 400ml, funcționează foarte eficient și ca umidificator, este adecvat pentru spaţii mari și este ușor de curățat.
Dispune de lumină LED în diferite culori, mai multe moduri de difuzie şi de setare a luminii precum și de boxă Bluetooth integrată.
Toate acestea le poți controla cu telefonul tău inclusiv: pornire, oprire, timp de difuzie, lumină, intensitatea vaporilor și muzica.

Vezi detalii si pret

4. Difuzor de aromaterapie GreenAir Clever

Difuzor de aromaterapie GreenAir CleverClever este difuzorul de aromaterapie care le are pe toate fiind totodată și modelul ales de noi pentru difuzia uleiurilor esențiale.
Când spunem că le are pe toate, ne referim la: capacitate mare, lumini LED în diverse culori, reglaj de intensitate a vaporilor, conexiune Bluetooth, boxă Bluetooth, ceas cu alarmă, și este foarte ușor de utilizat și întreținut.
Cu alte cuvinte, adaugă uleiul esențial preferat, ascultă muzica favorită și creează atmosfera de care ai nevoie în casa ta!

Vezi detalii si pret

5. Difuzor de aromaterapie din bambus Cube

Difuzor de aromaterapie din bambus CubeDifuzorul de uleiuri esențiale Cube este creat pentru a transmite eleganţă, inspirație, relaxare și vindecare.
Lumina eliberată prin grila din bambus creează o atmosferă liniștită de care să te bucuri ori de câte ori ești acasă.
Poți să îl setezi să funcționeze continuu sau în mod intermitent. Desigur, se oprește automat atunci când amestecul din rezervor se epuizează.
Lumina poate fi și ea setată în diverse culori.

Vezi detalii si pret

6. Difuzor aroma terapie Taotronics TT-AD004 400ml

Difuzor aroma terapie Taotronics TT-AD004 400mlDifuzorul de aroma TaoTronics TT-AD004 are capacitate imensa de 400 ml pentru 14 ore de utilizare continua.
Se poate folosi si in mod temporizator: 1h, 3h, 6h sau in mod silentios continuu.
Puteti alege 2 moduri de utilizare, cu o densitate mai mare sau mai mica de aburi.
Ofera terapie cu lumina si lumină de veghe in timpul somnului.
Ai 7 culori care sa te incante si sa te inspire: cyan, aqua, galben, albastru, purpuriu, roșu, verde.

Vezi detalii si pret

Citește și
8 Comentarii
 1. Paula spune

  Buna ziua. Știți cumva dacă Difuzorul pt aroma de la medisana ad640 este și pt uleiuri esențiale? Pe site-ul oficial se menționează doar uleiuri parfumate, nimic de uleiuri esențiale…

  1. Mihai Croitoru spune

   Buna ziua, din cate stiu eu puteti folosi atat uleiuri esentiale cat si uleiuri parfumate in orice difuzor de aroma care suporta uleiurile, diferenta dintre ele fiind doar modul de obtinere al aromei (naturala sau artificiala). Daca vreti sa fiti sigura puteti contacta producatorul inainte de achizitie.

 2. Delia Mehedintu spune

  So…..pana la urma ce produs recomandati din seria celor cu aerosoli ?? Am gasit foarte multe variante pt cele cu ultrasunete dar mai nimic cu aerosoli…..

 3. Mona spune

  Eu am achiziționat un difuzor de aroma Duux (umidificator). Imi place, e micuț și poți pune în el orice ulei…m-i s-a parut putin piperat prețul uleiului recomandat de producator (și nu au decât 3 arome deocamdată). Nu e foarte silentios, m-ar deranja noaptea dar ziua nu am probleme. Raport calitate-pret merită.

 4. Ramona Marusca spune

  Buna ziua !! Am achiziționat un difuzor “Apollo” pt uleiuri esentiale dar nu scoate aburi aproape deloc . De ce oare ?? Mulțumesc

  1. Ungureanu spune

   La fel am pățit și eu,la o săptămână de la cumpărare abia mai scoate un firicel de abur însă la început a funcționat super.stie cineva ce este de facut?

 5. Georgiana Iancu spune

  Eu am luat difuzorul Taotronics TT-AD004 cu recipient de 400ml si sunt foarte multumita. L-am comandat joi, a ajuns vineri. Multumesc pentru articol.

 6. Marius Papa spune

  Bună ziua. Care este diferența între un difuzor de arome cu nebulizator si mult hulitele țigări electronice? Va mulțumesc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată