Cel mai bun irigator bucal

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (40 voturi, media: 4,78 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun irigator bucal? Ce funcții si caracteristici trebuie să aibă irigatorul bucal potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun dus/irigator bucalCel mai bun irigator bucal sau aparat de duș bucal reprezintă viitorul îngrijirii dentare.

Fiind introdus recent și la noi pe piață, irigatorul bucal este un dispozitiv inovator care îți asigură o igienă bucală optimă fără a degrada smalțul sau a afecta sănătatea gingiilor.

Este variantă mai prietenoasă a aței dentare, fiind preferată în special de copii.

Deși este un produs relativ nou, oferta de pe piață este deja foarte generoasă, ceea ce ar putea să îți îngreuneze decizia. În acest articol vom încerca să te ajutăm să alegi cel mai bun irigator bucal.

De ce sa alegi cel mai bun irigator bucal?

Deși vizita de două ori pe an la stomatolog este încă necesară, o igienă bucală potrivită va preveni orice intervenție stomatologică majoră, iar cel mai bun irigator bucal este un ajutor de nădejde.

Irigator bucal cu presiune si bule de aerLa fel cum periuța clasică pierde din ce în ce mai mult teren în favoarea periuțelor de dinți electrice, irigatorul bucal este înlocuitorul mai comod și atractiv al aței dentare.

De asemenea, irigatorul bucal este mai eficient deoarece va reuși să curețe impuritățile la care nici peria de dinți, nici ața dentară nu au acces.

Dacă vrei să te bucuri de o îngrijire profesională a dinților la tine acasă, atunci cu siguranță ar trebui să iei în considerare achiziționarea unui astfel de aparat.

Întrucât cavitatea bucală este un mediu favorizant pentru dezvoltarea bacteriilor, acestea trebuie înlăturate cât mai eficient.

În caz contrar, acestea pot prezenta un risc atât pentru sănătatea orală, cât și pentru sănătatea organelor interne. Un irigator bucal va îndepărta cel mai bine aceste bacterii.

De asemenea, dacă ai un aparat dentar știi cu siguranță cât de dificilă poate fi curățarea cavității bucale. Din fericire, acest dispozitiv, irigatorul bucal, poate face procesul de igienizare mai ușor și mai plăcut.

Avantajele folosirii celui mai bun irigator bucal:

  • Utilizarea extrem de facilă, atât acasă, cât și în vacanțe.
  • Contribuie la tratarea gingivitei și a parodontozei.
  • Facilitează procesul de igienizare atunci când există lucrări dentare: proteze, implanturi, punți, coroane, aparate dentare, etc.
  • Poate funcționa cu apă simplă sau cu apă de gură, în urma consultării cu medicul stomatolog.
  • Înlăturarea tartrului și a mirosurilor neplăcute.

Cum alegi cel mai bun irigator bucal?

Aparat de dus bucal de calitateAșa cum am mai amintit, pe piață există deja multe modele de astfel de dispozitive care variază în funcție de preț și de funcțiile sau accesoriile cu care sunt dotate.

Alegerea celui mai bun irigator bucal poate fi destul de dificilă deoarece, pe lângă alegerea celui mai bun raport calitate/preț, trebuie să ai în vedere afecțiunile dentare personale, precum și tratamentele prescrise de medicul stomatolog.

De asemenea, irigatorul bucal nu este un dispozitiv care se va înlocui ușor la trei luni de folosire. Acesta trebuie să fie capabil să reziste la un nivel de uzaj ridicat, mai ales dacă va fi folosit de mai multe persoane din familie, de mai multe ori pe zi.

Având în vedere aceste aspecte, pentru a face cea mai bună achiziție, îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături. Noi am pregătit deja unul pentru tine în care vei putea găsi toate informațiile de care ai nevoie.

Așadar, cum alegi cel mai bun irigator bucal?

Tipuri de irigatoare bucale

  • Irigator bucal motorizat

Disponibil în varianta fără fir sau countertop. Aparatul de duș bucal în varianta countertop reprezintă soluția perfectă pentru familii mari sau pentru persoanele care au nevoie în permanență de un irigator bucal performant în baie.

Este cel mai complex tip de irigator, cu accesorii și funcții multiple. Se va monta permanent în baie.

O variantă portabilă a irigatorului motorizat este cea fără fir. Având dimensiuni asemănătoare cu cele ale unei periuțe de dinți electrice, va fi ușor de luat în călătorii și va fi mereu la dispoziția ta.

Echipate cu un rezervor, acestea sunt considerare a fi compromisul perfect dintre portabilitate și performanță.

  • Irigator nemotorizat, atașat la robinet sau la dus

Cele mai ieftine irigatoare bucale sunt capetele care se atașează la robinet. Sunt mai ieftine deoarece nu funcționează cu ajutorul energiei electrice, dar sunt mai puțin eficiente.

Deși sunt o variantă extrem de portabilă și nu ocupă mult spațiu, presiunea lor depinde de debitul rețelei pentru distribuția apei.

Presiunea

Curatare interdentara eficienta cu presiunePresiunea este un factor decisiv în eficiența irigatorului bucal. Include atât presiunea apei cât și numărul de pulsații al aparatului pe minut.

Cu cât presiunea asigurată de acesta este mai mare, cu atât va fi mai eficient periajul, dar atenție, și mai violent.

Cel mai bun irigator bucal este cel care îți dă posibilitatea de a personaliza cât mai mult nivelul de presiune, sau numărul de pulsații pe minut.

În cazul în care te confrunți cu probleme gingivale vei aprecia un aparat care îți permite să-l folosești la o presiunea mai scăzută.

Astfel gingiile sunt delicat curățate, iar problema nu se va agrava. Dacă dantura ta este preponderent sănătoasă, atunci un aparat de duș bucal care are o presiune de peste 1500 impulsuri pe minut te va servi în mod corespunzător.

Recomandarea specialiștilor însă este un irigator bucal cu cât mai multe trepte de presiune, pentru a putea personaliza sesiunea de curățare după bunul plac.

De asemenea, atunci când vei folosi irigatorul la presiuni mari, periajul va dura mai puțin (1500 impulsuri/minut – 2 minute).

Sursa apei sau tipul de rezervor

Te sfătuim să alegi un irigator bucal în funcție de necesitățile personale sau ale familiei, pentru că un irigator bucal poate fi folosit de toți membri familiei, spre deosebire de alte dispozitive pentru igiena orală. În acest context, sursa apei sau capacitatea rezervorului va conta destul de mult.

Irigatorul bucal cu rezervor poate fi de două feluri, ambele folosind o sursă de apă, evident, limitată. Cele de tip countertop sunt ideale pentru locuințele în care toți membrii familiei vor folosi aparatul.

Acesta este mai voluminos, iar rezervorul are cel puțin 1500 ml. În mod evident, acesta va trebui să fie reumplut periodic, dar este o variantă mai confortabilă a irigatorului fără fir.

O altă variantă practică pentru familii este irigatorul bucal care se conectează la o sursă de apă nelimitată, adică la robinet sau la duș.

Acestea sunt o variantă excelentă atât pentru casă, cât și pentru călătorii. Mai mult decât atât, pot fi folosite și cu apă de gură, pentru a dezinfecta și curăța cavitatea bucală în același timp.

Cel mai bun irigator bucal potrivit pentru o singură persoană este cel fără fir, motorizat, dar care are un rezervor mult mai mic.

De obicei apa din rezervor îți va ajunge pentru 2 spălări. Deși va fi mai ușor de luat cu tine în vacanță, performanțele unui astfel de aparat vor fi mai scăzute.

Design și accesorii

Accesorii irigator bucalTrecând peste latura estetică, design-ul irigatorului bucal îți va permite o utilizare cât mai facilă și confortabilă. Alege un irigator bucal cât mai compact.

În special dacă ai o baie mică sau pur și simplu nu vrei să îți încarci inestetic zona de lângă chiuvetă, un model cât mai mic ți se va potrivi mai bine.

Un alt aspect care ține de confort este mânerul. Acesta trebuie să aibă atât o formă ergonomică și să permită o prindere confortabilă, precum și inserții de cauciuc care să asigure o aderență mare chiar și atunci când mâna este udă.

În cazul în care toți membrii familiei vor folosi irigatorul bucal devine absolut necesara prezența accesoriilor multiple.

Fiecare membru al familiei trebuie să aibă capul de irigator personal. Acestea trebuie înlocuite la o anumită perioadă de timp, și deși costă mai mult decât periuțele de dinți clasice, sunt mult mai eficiente, iar investiția va merita.

Un alt accesoriu este capul de irigator cu periuță. Acest cap special îți va permite să folosești irigatorul și pe post de periuță electronică în mod simultan.

Este bine ca irigatorul să fie echipat cu un compartiment special de depozitare a tuturor capurilor astfel încât acestea să fie ferite de praf și alte bacterii existente în baie.

Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun irigator bucal?

  • Sistem antibacterian – îți vor permite să le folosești cu apă de gură sau alte substanțe prescrise de medic pentru a dezinfecta cât mai bine cavitatea bucală.
  • Masaj pentru gingii – Cu un cap special veți putea masa și stimula circulația gingiilor pentru a le face mai sănătoase și mai puternice.

Preț și garanție

Prețul unui astfel de aparat de duș bucal variază între 100 și 600 de lei în funcție de performanță, model și multitudinea accesoriilor și funcțiilor.

Acum însă că ai la dispoziție toate informațiile ca să faci o alegere înțeleaptă, suntem siguri că vei alege o variantă de preț avantajoasă din toate punctele de vedere.

Chiar dacă vei cumpăra cel mai bun irigator bucal online, nu uita să te consulți cu medicul stomatolog și că citești părerile cumpărătorilor anteriori. Mai mult decât orice îndrumare, recomandarea unui utilizator mulțumit va cântări mult în alegerea ta.

Ca orice alt dispozitiv motorizat, și un irigator bucal trebuie să beneficieze de garanție. În cazul descoperirii unui defect de fabricare, va trebui să poți cere repararea sau schimbarea gratuită a irigatorului pe o perioadă de cel puțin 12 luni.

Cel mai bun irigator bucal: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând oferta existentă și părerile cumpărătorilor, vă putem recomanda în continuare câteva modele de irigatoare bucale care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Dus bucal Jetpik JP50 Elite

Dus bucal Jetpik JP50 Elite Jetpik, prin sistemul sau unic, pulseaza cu pana la 20 de cicluri pe secunda, trimitand un jet de apa , aer si ata dentara pe suprafata dintilor si interdentar.
Smart Floss, ata dentara ce asigura o curatare superioara in comparatie cu un simplu jet de apa.
Varf dus bucal Kristal Nozzle, ce curata interdentar, indepartand eficient bacteriile si asigurand in acelasi timp un masaj gingival.
Curatare interdentara in zonele greu accesibile din jurul aparatelor ortodontice, implanturilor si a coroanelor.

Vezi detalii si pret

2. Periuta de dinti electrica Oral-B ProfessionalCare OC 20 OxyJet

Periuta de dinti electrica Oral-B ProfessionalCare OC 20 OxyJet Irigatorul Oral-B OxyJet foloseste tehnologia cu micro bule pentru a ataca placa bacteriana.
Combinand aerul cu apa, pentru a forma micro bulele, reduce semnificativ sangerarile si bacteriile asociate cu afectiunile gingivale.
Curatare 3D (pulsatii, oscilatii si rotatii) pentru a reduce cu pana la 100% mai mult tartru decat o periuta obisnuita.
Curatare cu microbule: aer si apa presurizate pentru a forma microbule care ataca placa bacteriana.

Vezi detalii si pret

3. Pachet Irigator Oral cu Bule Fine de Aer PANASONIC EW1411H845

Pachet Irigator Oral cu Bule Fine de Aer PANASONIC EW1411H845Forteaza eliminarea resturilor de alimente ramase intre dinti cu ajutorul unui jet de apa si elimina prin spalare tartrul care se gaseste in pungile paradontale.
Curatare interdentara: Mod JET (JET) puternic cu o presiune maxima de aprox. 590 kPa.
Curatare a pungilor parodontale: Mod AIR IN (INTRARE AER) cu bule fine de aer.
Irigarea curata eficient locurile in care periutele nu pot ajunge, cum ar fi intre dinti si in jurul puntilor, al aparatelor si al coroanelor dentare.

Vezi detalii si pret

4. Aparat de curatare interdentara Philips Sonicare AirFloss HX8211/02

Aparat de curatare interdentara Philips Sonicare AirFloss HX8211/02AirFloss poate fi utilizata cu apa de gura sau apa si dispune de o tehnologie unica cu jet de aer si micro-picaturi pentru a ajuta la indepartarea placii bacteriene in zonele greu accesibile.
Curata intreaga dantura in numai 30 de secunde
Cu ajutorul tehnologiei cu jet de aer si micro-picaturi care patrund adanc intre dinti placa bacteriana este indepartata delicat.
Contribuie la imbunatatirea sanatatii gingiilor in doar doua saptamani.
Contribuie la prevenirea cariilor intre dinti.

Vezi detalii si pret

5. Irigator bucal Dr. Mayer WT5000 Profesional

Irigator bucal Dr. Mayer WT5000 Profesional

Anti-bacterian – Elimina bacteriile dintre dinti, acolo unde periuta sau ata dentara nu poate ajunge.
Maseaza si stimuleaza gingiilor – Imbunatateste circulatia si mentine gingiile puternice si sanatoase.
Design ergonomic – se poate roti duza pana la 360 de grade, astfel puteti controla usor fluxul de apa pentru a ajunge in toate zonele.
Rezervor de apa – Rezervor de volum mare de 1600 ml.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată