Cea mai bună bicicletă eliptică

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (33 voturi, media: 4,91 din 5)
Încarc...

Cea mai buna bicicleta elipticaCum alegi cea mai bună bicicletă fitness eliptică pentru tine? Ce funcții, caracteristici și dotări trebuie să aibă bicicleta eliptică potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Sănătatea este unul din cele mai importante aspecte ale vieții care ar trebui să te preocupe, iar atunci când sănătatea vine la pachet cu un corp frumos putem spune că merită să investim ceva mai mult în ea. Anii trec iar noi nu devenim mai tineri.

Ceea ce putem face însă este să avem grijă de condiția corpului nostru. În timp ce un abonament la sală ar putea fi o soluție, una ceva mai accesibilă ar fi achiziționarea unei biciclete eliptice.

Aceasta îți va garanta nenumărate beneficii pentru corp, de la pierderea în greutatea la simpla îmbunătățire a condiției fizice.

Află din acest articol cum alegi cea mai bună bicicletă eliptică.

Top 3 biciclete eliptice recomandate

De ce să alegi cea mai bună bicicletă eliptică?

O bicicletă eliptică este un aparat de fitness care îți permite să efectuezi exerciții cardio, încurajând o sănătate mai bună și te va ajuta să ajungi să ai corpul pe care ți-l dorești. Lucrează în special zona inferioară a corpului, dar o bicicletă cu brațe mobile va avea efecte pozitive asupra întregului corp.

Acesta este motivul pentru care este folosită și în sesiunile medicale recuperatorii. De fapt, este un aparat special conceput pentru ca fiecare mișcare în parte să solicite în mod corespunzător mușchii. Mai mult decât atât, este potrivită pentru oricine, indiferent de sex sau vârstă.

Mișcarea în față lucrează fesele, coapsele și abdomenul, în timp ce mișcarea în spate lucrează fesele, coapsele, zona core și gambele, iar ghidoanele vor lucra spatele, brațele, umerii și pectoralii.

Fiind un aparat care îți aduce atât de multe beneficii asupra corpului și a stării generale de sănătate este firesc să te gândești să îl achiziționezi.

Cum alegi cea mai bună bicicletă eliptică

Bicicleta eliptica pentru acasaÎnainte de a face însă o alegere este bine să fii bine informat. Ai nevoie de cea mai bună bicicletă eliptică, una care să se potrivească cu proporțiile deja existente ale corpului tău, altfel o vei cumpăra, dar știm cu toții că nu îți va fi ușor să o folosești.

Pentru a te asigura că vei profita la maxim de un astfel de aparat îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături înainte de orice. Noi am pregătit deja unul prin care îți vom oferi toate informațiile necesare, astfel încât, la sfârșit, să fii capabil să iei cea mai bună decizie.

Descoperă împreună cu noi care este cea mai bună bicicletă eliptică pentru tine. În alegerea ta ține cont de următoarele aspecte importante.

Tipul de bicicletă eliptică

Vei observa că sunt nenumărate modele de astfel de aparate, care se numesc totuși biciclete eliptice. Acestea se pot diferenția în funcție de poziționarea motorului astfel:

  • Motorul în față – Are un sistem de funcționare care se aseamănă cu cel al stepper-ului, având în vedere că ambele aparate au motorul în față. În timp ce va reuși să lucreze destul de bine mușchii, are marele avantaj de a fi cea mai ieftină variantă pentru o bicicletă eliptică.
  • Motorul pe centru – Este un model mai eficient având avantajul de a-ți permite să lucrezi musculatura încurajând în același timp o postură confortabilă a corpului. Fiind un model relativ recent apărut pe piață, are așa cum e de așteptat un preț ceva mai mare.
  • Motorul în spate – Încurajează o mișcare cât mai amplă ceea ce le face foarte confortabil de folosit. Bicicleta eliptică cu motor pe spate este varianta de compromis între celelalte două modele de mai sus, fiind accesibile la un preț echilibrat. Sunt de asemenea cel mai popular și mai apreciat model, deci este foarte probabil ca nici tu să nu dai greș alegându-l.

Gradul de rezistență

Se referă practic la nivelul de dificultate al exercițiului. Cu cât pedalele vor fi mai greu de deplasat, cu atât gradul de rezistență va fi mai ridicat și efortul solicitat va fi mai mare. Acest mecanism de rezistență poate fi ajustat pentru a-ți permite un exercițiu optim, fie în mod mecanic, fie automat.

Metoda mecanică este previzibilă. Atunci când ești pregătit să crești rezistența, exercițiul se oprește iar tu vei putea ajusta manual gradul de rezistență. În cazul ajustării automate, acesta se va face mereu  fără întreruperea exercițiului, setând rezistența prin comenzi date de pe un panou de control.

Sunt două tipuri de mecanisme care permit acest lucru. Primul folosește un magnet care se îndepărtează și apropie pentru a seta rezistența dorită, sau al doilea care este electric. Evident cel electric este cel mai sofisticat și mai ușor de folosit, și cu cât aparatul va fi mai bine dotat tehnologic, cu atât va fi mai scump.

Greutatea volantei

Volanta bicicleta elipticaVa conta atât în ceea ce privește protejarea corpului în timpul exercițiului, cât și în ceea ce privește rezistența în timp a aparatului. Greutatea volantei se referă la porțiunea mobilă care cauzează mișcarea bicicletei. Este de dorit ca greutatea volantei să fie cât mai mare, iar cea mai bună bicicletă eliptică va avea o greutatea a volantei ce depășește 10 kg.

Valorile variază între 5 și 20 de kg, iar o greutatea mai mare va face ca exercițiul să fie mai lin, forța de inerție fiind mai mare. De asemenea, articulațiile corpului vor fi protejate, și exercițiul va fi executat cu mai multă plăcere.

Brațele sau ghidonul

O bicicletă eliptică ideală va include două seturi de brațe: fixe și mobile. Acestea îți vor oferi posibilitatea de a efectua un exercițiu echilibrat în funcție de nevoile corpului tău.

Brațele statice vor încuraja un efort mai mare în partea inferioară a corpului, în timp ce brațele mobile vor solicita în mod deosebit partea superioară, și vor permite o mișcare mai lejeră a picioarelor.

Sfatul nostru este să acorzi o atenție deosebită modelelor mai ieftine. În cazul acestora s-a observat de cele mai multe ori că mișcarea brațelor mobile nu este bine coordonată cu cea a picioarelor, acest lucru putând cauza un dezechilibru în ceea ce privește efortul depus de musculatura superioară în raport cu cea inferioară. Cu alte cuvinte, vei avea un corp lucrat neuniform și necorespunzător, iar acest lucru este mereu de evitat.

Greutatea maximă

Brate si ghidon bicicleta elipticaFiecare aparat poate funcționa corect în limita a câtorva kilograme. În general, nu este recomandat să folosești astfel de aparate dacă ai mai mult de  100 sau 150 kg.

În cazul în care greutatea ta depășește aceste valori, ia în considerare practicarea altor tipuri de exerciții care să te ajute să ajungi la o greutate corespunzătoare, astfel încât să poți folosi fără probleme bicicleta eliptică.

Design

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare ține de design-ul bicicletei eliptice. Verifică materialul din care este fabricată și alege mereu acele materiale care îți indică o rezistență mai mare în timp. De asemenea, ai nevoie de un aparat care să fie stabil și rezistent, în raport cu greutatea ta. Deoarece siguranța ta este în joc, acordă o atenție deosebită acestui aspect.

Cea mai bună bicicletă eliptică va fi echipată cu compartimente special concepute pentru a oferi suport pentru sticla cu apă, telefon, tabletă, prosop, etc. Acest detaliu pare banal dar este necesar.

Având toate aceste obiecte la îndemână nu vei fi nevoit să întrerupi antrenamentul pentru a te deplasa în cazul în care vei avea nevoie de apă sau să vorbești la telefon, iar tableta îți permite să urmărești clipurile preferate în timp ce faci exerciții.

Dimensiunile și greutatea nu trebuie nici ele ignorate. Ia în calcul dimensiunile camerei în care vei plasa bicicleta eliptică, astfel încât aceasta să încapă cu ușurință fără a umple inestetic spațiul din încăpere.

De asemenea, trebuie să știi că un astfel de aparat este destul de greu. Așa că, dacă nu ai un spațiu special destinat activității sportive, vei aprecia o bicicletă eliptică ce va putea fi deplasată cu ușurință. Alege deci una care are roți pentru transport încorporate.

Consola și Gadgeturi

Computer de bord bicicleta elipticaConsola sau panoul de control reprezintă un ecran de afișaj LCD care îți permite accesul rapid la setările de rezistență, accesarea programelor dorite sau a funcțiilor necesare pentru un antrenament optim. Valoarea unei biciclete eliptice va crește însă odată cu adăugarea gadgeturilor.

Acestea pot consta în radio, mp3 sau mini TV care vor face activitatea sportivă mai atractivă. Cu toate acestea, prezența acestor adăugiri nu este absolut necesară, iar dacă trebuie să te încadrezi într-un buget îți recomandăm să te limitezi la o bicicletă care să aibă suport pt telefon sau tabletă, de unde vei putea accesa orice formă de divertisment vei dori.

Programe

Numărul de programe incluse va face deseori diferența dintre o bicicletă eficientă și una care nu merită investiția. Acestea constau în setări prestabilite care te vor ajuta să obții un anumit rezultat.

Cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine, dar trebuie să știi că te va costa mai mult. Cele mai populare programe sunt următoarele, iar cea mai bună bicicletă eliptică le include pe toate: Fat Burn, Cardio, Pulse, Hill, etc. De asemenea, caută un aparat care să îți permită să personalizezi  setările odată ce ți-ai dat seama care sunt cele ideale pentru corpul tău.

Preț și garanție

Este bine să știi încă de pe acum că un astfel de aparat are un preț pe măsură, de cele mai multe ori mai mare decât în cazul altor dispozitive fitness. De aceea stabilește de acum scopul achiziției.

Dacă vei cumpăra o bicicletă eliptică pentru o perioadă limitată, cea mai înțeleaptă decizie ar fi să alegi un model medical, care costă mai puțin având o construcție minimalistă.

Dacă plănuiești să o folosești zilnic, atunci cu siguranță ai nevoie de un model mai performant care va costa evident mai mult.

Cât despre garanție, aceasta este obligatorie în cazul în care apar defecțiuni în timp. Trebuie să fie pe o perioadă de minim 24 de luni, și dacă la achiziție ai opțiunea de extindere, te sfătuim să profiți de ea.

Cea mai bună bicicletă eliptică: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând oferta existentă și părerile cumpărătorilor, vă putem recomanda în continuare câteva modele de biciclete eliptice care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Bicicleta eliptica fitness TECHFIT FW700

Bicicleta eliptica fitness TECHFIT FW700

Bicicleta eliptica FW700 este ideala pentru exercitii cardio.
Pe langa raportul calitate – pret foarte bun, bicicleta vine echipata cu un sistem volanta care cantareste 12 kg, asigurand astfel un exercitiu la o intensitate constanta.
Bicicleta eliptica FW700 de la TECHFIT este echipata cu un computer care afiseaza timpul, distanta, viteza si numarul de calorii, facilitand astfel o monitorizare eficienta in timpul antrenamentului.

Vezi detalii si pret

2. Bicicletă eliptică DOMYOS EL520 auto-alimentată

Bicicletă eliptică DOMYOS EL520 auto-alimentatăDoriți să pedalați în fața ferestrei (sau a televizorului), dar nu aveți priză? Nu aveți nevoie de priză: bicicleta eliptică EL520 se auto-alimentează prin pedalare! Avantajul: amplitudinea mișcării!
Pedalare fluidă: Roată de inerție de 9 kg pentru o pedalare fluidă.
Coaching: 6 funcții și 9 programe.
Confort asigurat de ghidonul ergonomic și de pedalele reglabile. 
Capacitate de manipulare: Fără fir, pentru un transport ușor.

Vezi detalii si pret

3. Bicicleta eliptica Capital Sports Helix Pro cross trainer

Bicicleta eliptica Capital Sports Helix Pro cross trainerBine ați venit în secolul 21: fitness trebuie să fie astăzi multimedia și conectivitate. Pentru a realiza acest lucru, capital sports helix track cross trainer se bazează pe integrarea completă a aplicației kinomap.
Volantă de 20 kg pentru rezistență masivă la antrenament.
32 de niveluri de rezistență magnetică reglabile.
Cursă optimizată: volantă cu eliptic mare, cu o lungime de 34 cm și factor Q Q de 22,5 mm.
Afișează timpul, rotațiile, viteza, distanța, consumul de calorii și pulsul.

Vezi detalii si pret

4. Bicicletă Eliptică DOMYOS EL120

Bicicletă Eliptică DOMYOS EL120Doriți să vă reluați activitatea fizică și să vă lucrați silueta?
Bicicleta eliptică EL120 Domyos oferă programe de antrenament la preț redus!
Pedalare fluidă: Roată de inerţie de 6kg.
Coaching: 5 funcţii: timp, distanţă, viteză, calorii arse şi frecvenţă cardiacă.7 programe.
Capacitate de manipulare: Roţi pentru deplasare uşoară.
Timp de montare: 30 minute.

Vezi detalii si pret

5. Bicicleta eliptica Orbitrek MAGNETIC

Bicicleta eliptica Orbitrek MAGNETICOrbitrek MAGNETIC contorizeaza activitatea efectuata si dispune de un computer multifunctional care ofera o imagine de ansamblu a antrenamentului dvs.
Cand efectuati exercitii cu Orbitrek, toate grupele musculare sunt puse in miscare (picioare, brate, trunchi, spate, abdomen) .
8 viteze cu reglare manuala – benzi antiderapante pe pedale.
Functionare silentioasa si eficienta – sistem de franare magnetic – operare facila.
Computer multifunctional cu afisaj LCD (timp, calorii, viteza, distanta, puls).

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată