Cea mai bună aerotermă auto

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (46 voturi, media: 4,74 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună aerotermă auto? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aeroterma auto potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai bună aerotermă autoSezonul rece îşi intra în drepturi şi s-ar putea să constaţi că ai nevoie de o aerotermă auto pentru maşina ta.

Echiparea automobilului pentru iarnă este principalul obiectiv al conducătorilor auto în această perioadă, dar pe lângă geluri speciale, cauciucuri şi lanţuri, ar fi bine să îţi dotezi maşina şi cu o aerotermă auto.

Un parbriz îngheţat te poate face să pierzi timp preţios pentru tine, să întârzii la serviciu sau să duci copiii târziu la şcoală. Majoritatea posesorilor de autovehicule s-au confruntat cu aceste situaţii cel puţin o dată pe timpul iernii.

Top 3 aeroterme auto recomandate

De ce să alegi cea mai bună aerotermă auto?

Numai cei care conduc ştiu cât de neplăcute sunt dimineţile geroase în care trebuie să aştepţi minute în şir până ce geamurile se dezgheaţă şi maşină se încălzeşte.

Dacă şi tu te numeri printre aceştia, afla că o aerotermă auto ţi-ar fi de un mare ajutor. Maşina se va încălzi imediat, condensul va dispărea, iar tu vei fi gata de drum într-o atmosferă plăcută numai în câteva clipe.

În plus, aeroterma auto are multiple utilităţi, înlocuind cu succes sistemul de aer condiţionat dacă acesta este defect temporar, deci o poţi folosi atât iarna cât şi vara.

În plus, chiar şi cu aerul condiţionat în funcţiune uneori e dificil să alungi căldura din maşină în zilele toride de vară, aşa că ar prinde bine un ajutor.

Cum alegi cea mai bună aerotermă auto

Aeroterma auto pentru dezaburire si dezghetare parbrizDacă te-ai convins că îţi trebuie şi ţie o aerotermă cât mai repede, mai jos vei găsi un ghid care să te ajute să alegi un model cât mai bun, potrivit pentru nevoile tale şi adaptat maşinii pe care o conduci.

Chiar dacă ai deja un buget stabilit şi un model ales, nu strică să arunci o privire şi să vezi dacă aparatul ales de tine este cel mai bun.

Aspecte de care trebuie să ţii cont atunci când alegi o aerotermă auto:

Alimentarea

Acesta este primul lucru care te interesează, iar opţiunile tale variază în funcţie de specificul maşinii tale.

Practic, vei avea de ales între aeroterme care se conectează la bricheta maşinii, la prize sau pe acumulatori, în funcţie de puterea pe care aceasta o are.

Cea mai simplă variantă ar fi cea care se conectează direct la bateria maşinii, iar în funcţie de gabaritul autovehiculului vei opta între o aerotermă ce se conectează la 12 V sau una pentru 24 V.

În linii mari, turismele mici au nevoie de prima variantă, în vreme ce, pentru maşinile de gabarit mai mare va fi nevoie de tensiune dublă.

Dacă vrei să poţi muta aeroterma după preferinţe prin maşina fără să fii restricţionat de lungimea cablului de alimentare, ar fi bine să te orientezi către un model cu acumulator, care va face faţă fără probleme unui autoturism micuţ.

Modelele de aeroterme auto care pot fi conectate şi la prize sunt concepute, în special, pentru maşini mari de tipul microbuzelor şi tirurilor, suprafaţă care trebuie să fie încălzită fiind una mult mai mare.

Eficienţa

Pentru a fi eficientă, aeroterma trebuie să fie adaptată maşinii, iar un element de care trebuie să ţii cont este puterea de încălzire.

Pentru maşinile mici, de tipul turismelor, aeroterme au puteri cuprinse între 150-200 w indiferent dacă se conectează la brichete sau sunt pe acumulatori, în vreme ce pentru maşini mai mari pot ajunge până la 2000 w pentru a face faţă suprafeţei, majoritatea conectându-se la priză.

Fiabilitate

Indiferent care este bugetul pe care te-ai gândit să-l investeşti în aerotema auto, cu siguranţă îţi doreşti un produs care să te ţină cât mai mult timp.

De aceea, este recomandat să alegi o aerotermă fabricată din materiale de calitate, care să ofere un plus de rezistenţă în timp. Ai grijă mai ales la componente, rezistenta trebuie să fie ceramică pentru a asigura durabilitate sporită produsului.

Caracteristici şi funcţii suplimentare

Aerotermele auto sunt similare aparatelor convenţionale folosite la încălzirea spaţiilor, aşa că au, în linii mari, aceleaşi funcţii: posibilitate de reglare a intensităţii puterii, butoane oprit/pornit, trepte de încălzire – răcire – ventilare.

Majoritatea aparatelor au aceste funcţii, însă, dacă ai un buget generos şi îţi doreşti o aerotermă performanţă, producătorii vin cu un produs în întâmpinarea clienţilor mai exigenţi.

Dacă îţi doreşti un plus de confort, poţi alege o aerotermă programabilă, astfel încât maşina să fie deja încălzită atunci când eşti pregătit de plecare.

Manevrarea aparatelor este, de regulă, uşoară, folosirea lor fiind una intuitivă.

Design

Aeroterma incalzire habitaclu autoÎn ceea ce priveşte designul, nu neapărat funcţia estetică trebuie să te intereseze atunci când alegi un aparat de încălzit.

Oricum, majoritatea aerotermelor din magazinele online au un design modern, plăcut, uşor de integrat în interiorul unui automobil.

Fiind vorba de spaţiul limitat al maşinii, ar fi indicat să-ţi îndrepţi atenţia către o aerotermă cu un design compact, care să nu îţi ocupe prea mult spaţiu.

Un alt aspect de care trebuie să ţii cont este cablul de alimentare, cu cât mai lung, cu atât mai bine, încât să poţi poziţiona aparatul în mai multe colţuri ale maşinii.

Încă o dată, materialele din care este confecţionată aeroterma sunt foarte importante, deoarece este esenţial ca oricât ar funcţiona, să nu se încingă, pentru a putea fi folosită în siguranţă.

La un aparat de încălzit auto este importantă şi ventilarea, dar şi greutatea, exceptând situaţia în care te-ai gândit să amplasezi aeroterma sub scaun.

Concluzii

Investiţia necesară pentru achiziţionarea unei aeroterme auto nu este foarte mare, în raport cu facilităţile aduse de aceasta.

Magazinele online îţi pun la dispoziţie numeroase variante, indiferent de autovehiculul pe care îl deţii dar şi de preferinţele pe care le ai privind designul sau amplasarea acesteia.

Dotarea corespunzătoare a maşinii este foarte importantă pentru conducătorii auto, dar şi pentru confortul pasagerilor, aşa că pe lista echipamentelor necesare care pot face diferenţa între un început de zi friguros şi unul plăcut trebuie să incluzi neapărat şi o aerotermă auto.

Dacă te-ai hotărât deja ce model de aeroterma îţi doreşti, fă o scurtă “plimbare” prin magazinele online de profil şi sigur vei găsi un model avantajos.

Cea mai bună aerotermă auto: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de aeroterme auto care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Aeroterma habitaclu Defa Termini 2100W

Aeroterma habitaclu Defa Termini 2100WAeroterma DEFA HZ02 speciala pentru climatizarea in stationare a interiorului autovehiculelor si autospecialelor pe timpul iernii.
Doua trepte de putere selectabile de la comutator:
Putere max 2100W, treapta mica 1350W (valori la -25 °C),
Putere max 1700W, treapta mica 1060W (valori la +25 °C) prin compensare PTC.
Design compact si protectii multiple contra supraincalzirii.
Asigura preincalzirea habitaclului, dezghetarea usoara a geamurilor si un comfort crescut in zilele geroase de iarna.

Vezi detalii si pret

2. Aeroterma Kalor incalzire dezaburire 12V 160 W

Aeroterma Kalor incalzire dezaburire 12V 160 WAeroterma se poate utiliza pentru incalzirea partiala a habitaclului autoturismului pana porneste sistemul propriu de incalzire si pentru dezaburirea parbrizului.
Este dotat cu termostat si funtioneaza la 12V avand o putere de 160W.
NOTA: AEROTERMA NU TINE LOC SISTEMULUI DE INCALZIRE A AUTOTURISMULUI, MONTAT DIN FABRICA !
Inaltime: 215mm – Latime: 195 mm – Adancime: 95 mm.
Greutate: 0.445 kg.

Vezi detalii si pret

3. Aeroterma Auto Rotativa 12V 2-in-1, Racire sau Incalzire Rapida

Aeroterma Auto Rotativa 12V 2-in-1, Racire sau Incalzire Rapida

Aeroterma se monteaza pe tabloul de bord folosind banda dublu-adeziva (inclusa). Se alimenteaza prin un cablu cu o mufa de bricheta auto de 12V.
Poate fi montata permanent pe piciorul rotativ, cu inaltime reglabila si rotire de 360 ° utilizand banda dublu adeziva inclusa, astfel incat ventilatorul poate fi directionat direct pe parbriz, la sofer sau pasager.
Functia ventilator – ventilatorul este util in timpul verii pentru a reduce temperatura intr-o masina incalzita. Perfect pentru autoturisme fara aer conditionat.

Vezi detalii si pret

4. Aeroterma Auto GAIA Cu Optiune Incalzire Si Racire

Aeroterma Auto GAIA Cu Optiune Incalzire Si Racire

Aeroterma auto GAIA poate fi utilizata pentru incalzire, fiind ideala pentru dezaburirea parbrizului sau pentru incalzirea picioarelor in sezonul rece.
Cu o putere de incalzire de 150W, aceasta aeroterma se poate alimenta direct de la priza autoturismului la 12V si dispune de comutator cu 3 functii, Hot/Cool/Off.
Cablu 175 cm cu mufa bricheta.
Dezaburire rapida a parbrizului.
Dimensiuni 130 x 110 x 40 mm.

Vezi detalii si pret

5. Aerotermă auto portabilă cu funcție de încălzire și răcire

Aerotermă auto portabilă cu funcție de încălzire și răcire

Aeroterma portabilă de mașină este echipată cu 3 prize de aer, care pot încălzi rapid interiorul mașinii și, de asemenea, pot dezaburi rapid parbrizul.
Evitați uzura motorului datorită pornirii la temperaturi scăzute, încălzitorul auto poate continua să funcționeze în timp ce motorul mașinii nu funcționează.
Puteți utiliza modul de aer cald iarna pentru a încălzi rapid interiorul mașinii în 30 de secunde.
Puteți utiliza modul de aer rece vara, astfel încât nu trebuie să suportați aerul cald din mașină și să faceți mașina mai aerisită.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată