Cea mai bună canapea extensibilă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (53 voturi, media: 4,74 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună canapea extensibilă pentru acasă? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă canapeaua extensibilă potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna canapea extensibilaÎn timp ce ar fi minunat ca toți să avem o locuință suficient de mare pentru a putea avea dormitoare special pentru oaspeți, majoritatea dintre noi trăim în spații mult mai mici și modeste. Cu toate acestea, ne dorim să avem oaspeți, chiar musafiri care să rămână la noi peste noapte.

În acest caz, ești nevoit să devii ingenios cu modul în care îți folosești spațiul din sufragerie. O canapea extensibilă este cu siguranță o soluție ideală pentru o astfel de situație. Totuși, pentru ca oaspeții tăi să aibă parte de o noapte confortabilă, trebuie să o alegi pe cea mai bună.

Unde găsești canapele extensibile ieftine, dar și cum poți alege cea mai bună canapea extensibilă, afli în acest articol.

Top 3 canapele extensibile recomandate

De ce să alegi cea mai bună canapea extensibilă?

Poate că ai nevoie de o canapea extensibilă pentru camera de zi, sau ai nevoie de una pentru a putea să îți transformi camera de zi în dormitor, atunci când locuiești într-o garsonieră.

Indiferent în ce categorie te-ai integra, un lucru este sigur: pentru a putea avea parte de un somn bun, tu sau oaspeții tăi, ai nevoie de cea mai bună canapea extensibilă. Dacă nu vei alege una potrivită, cu siguranță vei urî fiecare secundă pe care o petreci dormind pe ea.

Chiar dacă reușești să adormi, este foarte probabil să o faci într-o poziție incorectă care va duce la probleme de sănătate mai târziu.

În plus, cea mai bună canapea extensibilă trebuie să se potrivească cu spațiul tău, și trebuie să aibă un sistem ușor de manevrat pentru a se putea extinde cu minim de efort.

Cum alegi cea mai bună canapea extensibilă

Alegerea ta este chiar mai greu de luat atunci când este pentru prima oară când achiziționezi o canapea extensibilă, sau dacă nu ești sigur ce îți dorești.

Oferta de pe piață crește din ce în ce mai mult și poate fi foarte greu să îți explici de ce două canapele care par similare au un preț atât de diferit. Adevărul este că pentru a face o alegere bună este foarte important să te informezi din timp.

Care este dimensiunea potrivită? Din ce material trebuie să fie aceasta? Din ce să fie făcută salteaua? Ce tip de sistem de extensie este cel mai bun?

Acestea sunt doar câteva întrebări ale căror răspunsuri vor fi cruciale pentru alegerea celei mai bune canapele extensibile.

Canapea extensibila simplaAșadar, cum te poți informa bine fără să pierzi și mai mult timp? Simplu! Noi am pregătit acest ghid de cumpărături special pentru tine. În acest articol vei primi răspuns la întrebările de mai sus, și nu numai, astfel încât atunci când vei căuta din nou canapeaua extensibilă ideală pentru tine, să știi într-adevăr ce cauți.

De asemenea, la finalul articolului îți vom prezenta și câteva ofere la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață. Așadar, pentru a achiziționa o canapea extensibilă de care să fii mândru, citește cu atenție următoarele informații importante.

Analizează-ți situația

Primul pas pentru a face alegerea corectă este să stabilești ce așteptări ai de la o canapea extensibilă și să îți analizezi spațiul în care o vei plasa.

Gândește-te la cum vei folosi canapeaua în majoritatea timpului. Canapelele extensibile nu sunt nici canapele foarte confortabile, nici paturi grozave.

Dacă planul tău este să folosești canapeaua pentru a sta pe ea și a o folosi ca pat ocazional când ai oaspeți, atunci optează pentru o canapea care să fie mai confortabilă atunci când nu este extinsă.

Dacă însă o vei folosi pentru a dormi pe ea în majoritatea timpului, acordă o atenție deosebită saltelei.

Apoi întreabă-te cu ce frecvență o vei folosi. Bineînțeles că nimeni nu vrea să se răscolească în pat toată noaptea, dar dacă salteaua va fi folosită rareori când se întâmplă să ai oaspeți pentru o noapte sau două, poți alege un model care e modest pe partea de saltea.

Dacă pe de altă parte, tu sau oaspeții tăi veți dormi des pe canapea, are sens să investești în ceva mai confortabil.

Ultima întrebare este legată de sufrageria ta. E mare sau mică? Dacă locuiești într-un apartament mic sau obișnuiești să te muți des, o canapea extensibilă mai mică și mai ușoară este o alegere mai bună pentru tine.

Dacă însă ai o casă cu mult spațiu, și nu ai de gând să o părăsești, poți alege liniștit o canapea extensibilă mai mare.

Care e dimensiunea potrivită?

Aici te vei ghida după două criterii: care este dimensiunea camerei și câte persoane vor putea sta simultan pe canapea. Și aici ai multe opțiuni. În privința numărului de locuri, găsești de la canapele simple și micuțe pentru 2 persoane, la canapele clasice pentru 3 persoane sau canapele extensibile cu 4-5 locuri, cel mai adesea sub formă de colțar.

Dimensiunea efectivă a canapelei extensibilă o vei decide în funcție de spațiul pe care camera îți permite să îl dedici acestui obiect de mobilier. Cu alte cuvinte, dacă ai un spațiu mic, vei alege o canapea mică și invers. Dar va trebui să ai în vedere și dimensiunea canapelei atunci când este extinsă.

La fel ca la o saltea obișnuită, va trebui să te interesezi de dimensiunea saltelei atunci când canapeaua este extinsă. Lungimea acesteia trebuie să fie de cel puțin 200 cm dacă cei care vor dormi pe ea sunt adulți. În cazul în care va fi folosită de copii, poți alege o variantă mai mică fără probleme.

Stilul canapelei

Canapea extensibila 2 pozitiiChiar dacă este o canapea extensibilă, este important să alegi o canapea care să te satisfacă estetic și care să se potrivească cu restul mobilierului din cameră.

Mai ales dacă în cea mai mare parte a timpului va fi folosită ca o canapea normală, acest detaliu este foarte important.

În continuare îți prezentăm câteva stiluri dintre care poți alege.

 • Canapea modulară – Acestea sunt modele mai noi de canapele, cunoscute în primul rând pentru funcționalitatea lor. Practic părțile acesteia pot fi mutate cu ușurință, astfel încât să le dai un scop nou. De exemplu, poți transforma un colțar în două canapele separate, într-o canapea și un fotoliu, într-un divan, mai multe fotolii etc.
 • Canapea rectangulară – Are un aspect curat cu linii drepte. Este o alegere foarte bună pentru orice fel de decor, deoarece nu influențează cu mult niciun fel de estetică, acesta fiind un model care nu este bogat în detalii.
 • Canapea în stil englezesc – Aceasta este o reprezentantă a stilului clasic, și nu îți recomandăm să o cumperi dacă nu o poți încadra într-un astfel de decor. Este caracterizată de detalii curbate în zona spătarului și a cotierelor. Picioarele sunt din lemn și este important să alegi o estetică potrivită pentru această canapea.
 • Canapea în stil franțuzesc – Încă o canapea care intră în categoria mobilierului clasic, ba chiar a mobilierului de lux. Este important să creezi o estetică specifică în jurul ei altfel va arăta ca aruncată din avion la tine în sufragerie. Este caracterizată de spătare proeminente, cu detalii frumoase.
 • Colțar sau canapea secțională – Acestea sunt canapele pentru mai multe persoane, și sunt foarte potrivite și cu rolul de canapea extensibilă. De obicei au o formă de U sau de L, sunt mai costisitoare și ocupă mai mult spațiu.

Cadrul canapelei

Deoarece vorbim de o piesă de mobilier da va fi exploatată mai mut decât un pat normal sau o canapea normală, cadrul canapelei extensibile este foarte important. De trăinicia acestuia va depinde în mare măsură rezistența în timp a canapelei.

Cea mai bună canapea extensibil are un cadru fie din lemn, fie din fier. Ceste materiale sunt cele mai rezistente, atât la presiune, cât și la manevrări dese. Dacă vei extinde canapeaua în fiecare noapte, atunci este logic să îți dai seama că un cadru dintr-un material slab va ceda mult prea rapid.

Deși lemnul și fierul sunt materiale care fac ca prețul canapelei să crească destul de mult, este o investiție mai profitabilă pe termen lung.

Pe piață există și opțiunea canapelei extensibile cu cadru din PAL. În timp ce aceasta este o variantă mai accesibilă ca preț, este foarte probabil să te dezamăgească destul de mult, deoarece PAL-ul este un material care nu rezistă bine la greutate, și dacă ai un oaspete mai „făcut”, este foarte probabil să deterioreze destul de tare canapeaua.

Sistemul de extensie

 • Sistem de extragere

Canapeaua se va transforma într-un pat de două persoane. Este un sistem ușor de folosit. Partea inferioară a canapelei se extrage în timp ce patul superior rămâne fix.

Canapeaua este dotată cu un sistem care asigur fixarea părții mobile la același nivel cu partea fixă. Astfel nu există riscul ca așezat pe patul mobil să cazi sub canapea și să te rănești.

 • Sistem Clic-Clac

Este un sistem potrivit pentru utilizare zilnică deoarece este ușor de folosit de către orice membru al familiei, nu este complex și este foarte rezistent. Se bazează pe același mecanism pe care sunt construite și paturile bunicilor tăi cel mai probabil.

Spătarul se glisează ca si cum ai vrea să închizi canapeaua, până în momentul în care vei auzi un clic. Poți apoi să lași spătarul din nou pe spate, de data aceasta acesta rabatându-se complet în poziție orizontală.

 • Pliere în trei segmente

Acest mecanism este potrivit pentru persoanele care preferă să lase spațiu între perete și canapea. Spătarul va deveni o parte din pat atunci când canapeaua este extinsă, și va ocupa spațiul dintre canapea și perete.

Vei găsi acest sistem cel mai adesea la canapelele cu două locuri.

Materialul saltelei

Canapea extensibila 3 locuriAtunci când vrei să cumperi cea mai bună canapea extensibilă trebuie să gândești mai mereu dincolo de aspect. Ce este în interior contează foarte mult, și este important să achiziționezi una cu o saltea de calitate superioară dacă o vei folosi ca pat zilnic.

În funcție de tipul de canapea pe care o alegi, vei avea mai multe opțiuni:

 • Umplută cu bumbac și polyester – Această umplutură este specifică acelor canapele cu mecanism Clic-Clac. Umplutura poate să fie ori din bumbac, ori din material sintetic, sau o combinație între acestea două, așa cum vei găsi de cele mai multe ori. Acestea sunt disponibile într-o varietate de grosimi, dar dacă vrei confort, alege una de cel puțin 20 cm grosime.
 • Spumă – Saltele din spumă cu memorie sau nu, sunt mai populare ca niciodată și este o opțiune din ce în ce mai folosită în cazul canapelelor extensibile. Dacă alegi această opțiune, trebuie să te asiguri că spuma este una calitativă. Canapelele extensibile ieftine au o saltea cu o grosime între doar 7 și 12 cm ceea ce înseamnă că oaspeții tăi vor simții cu ușurință cadrul canapelei în timp ce încearcă să adoarmă. Optează pentru o spumă de memorie sau o spumă cu gel care are o grosime mai mare.

 • Arcuri – Deși saltelele cu arcuri nu sunt deloc apreciate de majoritatea oamenilor, progresul tehnologic din ultimii ani le-au făcut să fie mult mai bune și mai confortabile. Cea mai bună canapea extensibilă cu arcuri are o saltea cu o grosime de cel puțin 12 cm, bobine din oțel, și o husă matlasată groasă. Trebuie să ai în vedere că saltele cu arcuri sunt zgomotoase, deci dacă în aceiași cameră vor dormi mai multe persoane, este mai bine să optezi pentru o variantă din spumă.

Materialul exterior

Ai libertatea de a alege dintr-o mare varietate de materiale pentru canapele. Totuși, mai ales fiind vorba de o canapea extensibilă ce va fi uzată intens, este recomandat să ai în vedere care este rezistența materialului, precum și cât de ușor poate fi curățat.

Mai jos îți vom prezenta cele mai utilizate materiale:

 • Bumbac și in – sunt materiale naturale care nu irită piele și sunt foarte delicate și plăcute la atingere. Marele dezavantaj este acela că se murdăresc foarte ușor și sunt greu de curățat.
 • Material sintetic – Materialele sintetice au marele avantaj de a fi mai ușor de curățat. De asemenea, sunt mult mai ieftine decât materialele naturale. Cele pe bază de microfibre și acrilice sunt cele mai utilizate. Multe persoane sunt reticiente când vine vorba de acest material deoarece nu are o ventilație bună și este foarte posibil să îți fie mult prea cald atunci când dormi pe o canapea din material sintetic.
 • Piele naturală – Canapelele din piele sunt foarte luxoase, ușor de curățat, și destul de scumpe. Este un material care rezistă bine în timp și se potrivește aproape în orice stil de decorare. Cu toate acestea, dacă este plasată într-un loc în care bate soarele, canapeaua din piele va fi o corvoadă vara deoarece pielea se încălzește foarte tare.

Bineînțeles, tot legat de material va trebui să alegi unul într-o culoare care să se potrivească cu cromatica încăperii. Pentru a face o alegere bună te poți ghida în funcție de culoarea draperiei, a parchetului și a mobilei din jur.

Spațiu de depozitare

Coltar extensibil cu lada depozitareFoarte mulți producători oferă și soluții de depozitare încadrată într-o canapea extensibilă. Dacă locuința ta este mică și gestionarea spațiului este o provocare pentru tine, o astfel de canapea este cu siguranță una din cele mai bune alegere pe care le poți face.

De regulă în aceste spații poți depozita pernele, pilotele precum și păturile și lenjeria de pat pe care o vei folosi atunci când canapeaua va fi extinsă.

Întreținere

Pentru a rezista cât mai mult timp, o canapea extensibilă trebuie întreținută corespunzător. Înainte de a o cumpăra, veridică indicațiile producătorului cu privire la modul de întreținere. Iată câteva sugestii din partea noastră:

 • Aspiră cu regularitate canapeaua și curăță petele locale folosind soluții speciale.
 • Nu uita să cureți și interiorul Dacă nu ai folosit patul o perioadă bună de timp, scutură așternuturile și husa dacă aceasta este detașabilă. Aspiră salteaua pentru a scăpa de praful sau de mizeria care s-a acumulat acolo.
 • Dacă folosești salteaua canapelei în fiecare zi, nu uita să rotești salteaua odată la 3 luni dacă acest lucru este posibil. Astfel vei împiedica formarea denivelărilor în saltea, mai ales dacă este una din spumă.

Garanție și producători

Garanția minimă pentru orice canapea de calitate este de cel puțin 24 de luni. Evită orice achiziție care nu îți poate oferi cel puțin 2 ani garanție. Producătorii care se respectă și care au produse calitative, vor oferi clienților o garanție pe măsură.

Caută astfel de canapele extensibile în magazine cu o bună reputație care colaborează cu producători autohtoni sau internaționali care fabrică mobilier trainic. E foarte tentant să cumperi un produs ieftin care arată bine, dar ceea ce nu se vede este de cele mai multe ori mai important pentru buzunarul tău.

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună canapea extensibilă online. Astfel vei putea să găsești modelul care se potrivește cel mai bine cu locuința și cu preferințele tale. Mai mult decât atât, online vei reuși să găsești reduceri si oferte speciale, mult mai substanțiale și mai frecvent decât într-un magazin tradițional.

De asemenea, vei economisii timp și combustibil deoarece nu va fi necesar să te deplasezi atât de mult prin magazine, printr-un trafic aglomerat și probabil pe o vreme de coșmar.

Nu uita să verifici review-urile altor cumpărători înainte să cumperi o canapea. Ai putea afla dacă aceasta corespunde cu descrierea oferită de producător sau dacă se asamblează greu ori nu este suficient de rezistentă.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cea mai bună canapea extensibilă.

Cea mai bună canapea extensibilă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de canapele extensibile pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Coltar reversibil extensibil Jane Olaf Grey

Coltar reversibil extensibil Jane Olaf GreyInaltime sezut: 45 cm – Greutate maxima suportata: 390 kg.
Dimensiuni pat: 140×210 cm – Include 2 perne decorative.
Dimensiuni: lungime 247 cm/latime 159 cm/inaltime 92 cm.
Greutate:111.0 Kg.
Material: lemn de esenta moale, placaj, benzi elastice, arcuri in zig-zag, spuma, fibre din silicon.

Vezi detalii si pret

2. Colțar extensibil velur Bobochic Paris NIHAD

Colțar extensibil velur Bobochic Paris NIHADCanapeaua de colț din colecția NIHAD va oferi, într-un mod simplist, tot spațiul și confortul de care ai nevoie pentru a pierde noțiunea trecerii timpului. Pe deasupra, design-ul ei iese din tipare prin forme rafinate, care nu se vor demoda niciodată. ♥
Nu uita de faptul că șezlongul poate fi așezat în stânga sau în dreapta canapelei iar buzunarele îți pot oferi suportul ideal pentru cărțile sau revistele favorite.
Înălțime șezut: 44 cm – Adâncime șezut: 60 cm – Lățime șezut: 231 cm.
Adâncime șezlong: 107 cm – Dimensiunea zonei de dormit: 130×231 cm.

Vezi detalii si pret

3. Canapea extensibila cu 3 locuri Tiffany Dark Blue

Canapea extensibila cu 3 locuri Tiffany Dark BlueGreutate maxima suportata per loc: 100 kg.
Inaltime sezut: 46 cm – Inaltime picioare: 17 cm.
Dimensiuni suprafata de dormit: 105×180 cm.
Pernele decorative sunt incluse.
Intregul produs are aceeasi tapiterie (inclusiv in spate).
Material: structura din lemn de mesteacan, tapiterie din in, umplutura din spuma, densitate umplutura 28 kg/mc, picioare din lemn.

Vezi detalii si pret

4. Canapea extensibilă HOMCOM 2 locuri din Oțel și Material cu 4 Perne

Canapea extensibilă HOMCOM 2 locuri din Oțel și Material cu 4 PerneCanapea extensibilă practică cu 2 locuri cu un design modern și multifuncțional.
Din canapea se transformă cu ușurință într-un pat matrimonial.
Cadru din oțel foarte robust și stabil.
Tapițerie din material 100% poliester durabil și rezistent.
Căptușeală din burete moale și comod.
Unghiul spătarului este reglabil în 6 poziții pentru a se adapta tuturor exigențelor.
Include 4 perne.

Vezi detalii si pret

5. Canapea extensibila CD Sofa Giulia 264x105x75 cm

Canapea extensibila CD Sofa Giulia 264x105x75 cm

Canapea produsa in Romania. Construita pentru confort si relaxare, devine piesa de rezistenta in camera unde este amplasata.
Extensia o transforma in pat cu dimensiunea de 160 x 200 cm, iar spatiul de depozitare poate fi folosit pentru pastrarea lenjeriei si a pernelor.
Structura: MDF; lemn fag si brad;
Mecanism extensie: balama cu resort (tip lift);
Sezut: Arcuri sinusoidale si poliuretan 28kg/mc (sezut+spatar);

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată