Cea mai bună masă de cafea

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună masă de cafea pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă măsuța de cafea potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna masuta de cafeaSpațiul în care îți petreci probabil cea mai mare parte din zi, și în care îți poftești cu căldură oaspeții, nu ar fi la fel fără o masă de cafea care să umple spațiul și să întregească camera.

Aceasta îndeplinește foarte multe roluri, de la cel funcțional și practic care îți permite să servești cafeaua sau o prăjitură bună cu un oaspete interesant, până la rolul estetic, asta numai dacă masa de cafea este aleasă corect.

Dacă nu ești sigur ce fel de măsuță de cafea s-ar potrivi cel mai bine în sufrageria ta, sau nu știi cum să alegi una de calitate la un preț bun, te invităm să citești acest articol, unde vei afla cum să alegi cea mai bună masă de cafea.

Top 3 mese de cafea recomandate

De ce să alegi cea mai bună masă de cafea?

O masă de cafea este o masă joasă, plasată de regulă în fața canapelei în camera de zi.

Poate avea rol decorativ, atât prin simpla prezență, precum și prin aranjarea pe suprafața ei a diferite obiecte decorative sau chiar plante. Dacă o vei alege pe cea potrivită, aceasta are puterea de a îmbunătății radical aspectul sufrageriei tale.

În schimb, dacă alegerea ta este neînțeleaptă, te poți trezi cu o masă de cafea care să fie prea înaltă sau prea lată, să fie periculoasă pentru copii, sau să nu se potrivească deloc cu stilul încăperii tale.

Cum alegi cea mai bună masă de cafea

Pentru a evita acest deznodământ dezamăgitor, este important să îți iei rolul de cumpărător în serios și să alegi informat. Este necesar să știi diferența dintre o masă de cafea scumpă și una ieftină, care pare să arate la fel sau este foarte similară.

Cum poți identifica materiale de calitate? Ce detalii legate de construcție îți indică un produs defectuos sau care nu va rezista? Care sunt opțiunile pe care piața ți le oferă?

Masuta de cafea elegantaÎn contextul abundenței de astfel de piese de mobilier pe piață, nu e de mirare că ne simțim copleșiți atunci când avem de luat o astfel de decizie. Pentru a te ajuta, am pregătit acest ghid de cumpărături pe care te îndemnăm să îl parcurgi cu atenție.

La final vei fi pregătit să alegi cea mai bună masă de cafea pentru sufrageria ta. Te așteptăm să consulți și lista noastră cu produse selectate conform criteriilor de calitate prezentate mai jos.

Dimensiunea măsuței de cafea

Dimensiunea este primul criteriu pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când cumperi o masă de cafea.

Te interesează atât suprafața de podea pe care aceasta o va ocupa, cât și suprafața blatului de masă. De asemenea, este foarte important să ai în vedere și înălțimea mesei de cafea.

Dimensiunea măsuței de cafea trebuie aleasă, în primul rând în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție în sufragerie. Dacă ai o cameră de zi micuță, e lesne de înțeles că vei opta pentru o piesă de mobilier mai redusă în dimensiune, în timp ce în cazul unui spațiu mai generos, vei putea opta pentru ceva mai voluminos, deși masa de cafea este în sine o piesă de mobilier mică.

Dimensiunea standard pentru măsuțele de cafea este de aproximativ 120 cm x 60 cm. Aceasta este doar o sugestie, bineînțeles. Alegerea ar trebui să o faci în funcție de dimensiunea canapelei.

Masa de cafea nu ar trebui să fie mai mare de două treimi din lungimea canapelei. Astfel se păstrează atât un echilibru estetic precum și suficient spațiu pentru circulat între ele.

Asigură-te că măsori întreaga amprentă a mesei de cafea nu doar suprafața superioară a acesteia. Unele modele au picioare care se lungesc mai mult decât blatul mesei, ceea ce înseamnă că va ocupa mai mult spațiu decât te-ai fi așteptat.

Înălțimea este o altă dimensiune importantă. Varianta standard are o înălțime între 40 cm și 45 cm. Ar trebui să fie la același nivel cu zona de șezut a canapelei tale.

Trebuie să ai în vedere faptul că vei plasa pe ea elemente decorative, sau chiar mâncare, și nu vrei ca aceste obiecte să te distragă atunci când vrei să urmărești ceva la TV.

Forma mesei de cafea

Și forma mesei de cafea poate influența modul în care este folosit spațiul, sau măsura în care masa se va încadra în întreaga estetică a spațiului. Acestea pot fi cu patru laturi – dreptunghiulare sau pătrate – sau rotunde.

Forma dreptunghiulară este cea clasică. Este una potrivită pentru majoritatea sufrageriilor, deoarece canapelele au de obicei aceiași formă.

De asemenea este o opțiune bună pentru spațiile mici, deoarece folosește spațiul în cel mai bun mod, oricine este așezat pe canapea, putând să ajungă ușor la masă.

O masă ovală sau rotundă nu are margini ascuțite ca cele cu patru laturi. Asta o face o alegere ideală pentru familiile care au copii mici. De asemenea, modul în care o masă ovală sau rotundă influențează estetica unei încăperi este foarte diferit de celălalt model.

Liniile drepte și stricte ale unei mese dreptunghiulare se potrivesc cu decorul modern sau minimalist, în timp ce fluiditatea marginilor unei mese rotunde sau ovale, conferă încăperii un aer clasic, romantic, chiar vintage.

Stilul măsuței de cafea

Masa de cafea moderna colorataÎn mare poți jongla între două mari opțiuni în materie de stil: clasic și modern. În realitate însă, treaba este mult mai complicată deoarece atât stilul clasic, cât și cel modern au mai multe subdiviziuni care sunt destul de distincte.

De asemenea, atunci când vorbim de stil, vorbim de preferințele tale personale. Cel mai probabil știi deja în ce direcție vrei să duci decorul sufrageriei, ce nuanțe de lemn te atrag, ce culori te fac să te simți bine, dacă îți place o cameră mai încărcată sau una mai minimalistă.

După ce ai luat o decizie în acest sens, iată care sunt câteva dintre opțiunile tale:

 • Clasic sau tradițional: O masă într-o nuanță de lemn închisă, cu multe elemente ornamentale, în special în zona picioarelor care pot fi sculptate. Forma este ovală sau dreptunghiulară. Este un stil care dăinuie încă din secolul trecut.
 • Contemporan – Stilul contemporan depinde foarte mult de tendințele care în prezent se schimbă foarte rapid. Totuși, se observă o tendință spre piesele de mobilier multifuncționale. O masă de cafea care poate stoca mascat scaune sau una în stil minimalist sunt opțiuni bune.
 • Rustic – Se folosește ca material lemnul, aproape de fiecare dată. Modelele sunt simple și rudimentare, uneori incluzând detalii din metale pentru alama.
 • Marin – Opțiunea perfectă pentru o casă la litoral, aceste mese sunt fabricate dintr-un lemn într-o nuanță deschisă, oferind un aer relaxant și informal.
 • Industrial – Stilul industrial are rolul de a imita estetica fabricilor. Metalul este foarte folosit în acest stil, masa având un aspect rudimentar, construcția fiind una trainică și dură.

Materialul mesei de cafea

Materialele folosite azi pentru piesele de mobilier au depășit de mult sfera lemnului. Azi materiale precum sticla, metalul, piatra sunt din ce în ce mai populare.

Iată cum să alegi cel mai potrivit material pentru sufrageria ta:

 • Lemn

Cea mai populată alegere, și una nemuritoare, lemnul se dovedește a fi un material tradițional pentru mesele de cafea. Având în vedere multitudinea de tipuri de lemn disponibile pe piață, există ceva pentru gustul oricui.

Când despre calitate, dacă vrei rezistență trebuie să te pregătești să scoți ceva mai mult din buzunar deoarece lemnul masiv este mai scump. Variante mai accesibile sunt fabricate din PAL sau MDF, dar nu sunt la fel de calitative.

Masuta de cafea din lemn, metal si sticlaDacă vei opta pentru lemn, trebuie să știi că acesta are nevoie de o întreținere minimă. Totuși, dacă vrei să îl păstrezi ca nou pentru o perioadă mai lungă de timp, ai grijă la urmele ce pot fi lăsate de pahare, și folosește mereu o protecție pentru acestea atunci când le așezi la masă.

De asemenea, odată la câteva luni este bine să folosești o soluție pe bază de ulei pentru a recondiționa lemnul.

 • Sticlă

Măsuța de cafea din sticlă are un aspect aerat și ușor. Sticla este o alegere ideală pentru camerele mai mici, creând iluzia de spațiu din abundență. Fie că alegi o masă de cafea făcută din sticlă complet, sau doar cu blat din sticlă, aceasta se va potrivi foarte bine într-o sufragerie în stil modern.

Dezavantajele acestui material sunt legate de întreținere care trebuie să fie mai riguroasă. Pe sticlă se văd mai tare amprentele decât pe orice alt material, ceea ce înseamnă că va trebui să le cureți frecvent. De asemenea, este o opțiune mai costisitoare decât lemnul.

 • Metal

O alegere din ce în ce mai populară, metalul se dovedește a fi o variantă durabilă în stil contemporan pentru sufragerie, în special atunci când intenția ta este să gravitezi spre stilul industrial. Cele mai populare tipuri de metal sunt inoxul și aluminiul.

Este un material durabil, rezistent, nu se ciobește și este greu de zgâriat, în plus se curăță ușor. Un dezavantaj ar putea fi faptul că metalul este un conductor foarte bun de temperatură, ceea ce înseamnă că poate fi foarte rece sau foarte cald în funcție de temperatura sau dacă este în bătaia directă a soarelui puternic.

De asemenea, dacă este expus la umezeală, poate ruginii, deci ai grijă cu acest material dacă îți dorești o măsuță de cafea pentru terasă.

 • Ratan

O alegere în stil contemporan potrivită atât pentru interior cât și pentru exterior este ratanul. Acestea au un aspect relaxat, estival, ceea ce o face o alegere excelentă pentru terase. Atâta timp cât nu este lăsat în ploaie, ratanul va rezista foarte bine afară. Chiar dacă pare mai fragil, ratanul este un material foarte rezistent, ceea ce îl face o opțiune foarte prietenoasă cu copiii mici.

Ca avantaje menționăm faptul că deși este un material foarte aspectuos și rezistent, are un preț foarte accesibil. Este ușor de curățat și nu este greu, ceea ce face o masă de cafea din ratan ușor de mutat din interior în exterior și invers.

 • Alte materiale pentru blatul mesei

Este un lucru obișnuit ca blatul mesei să fie fabricat dintr-un alt material. Pe lângă cele pe care le-am analizat deja, mai poți găsi masă de cafea cu blat din marmură sau piele. Cele tapițate cu piele pot fi folosite pe post de otoman.

Funcționalitatea măsuței de cafea

Masuta de cafea multi-functionalaDe multe ori, cea mai bună masă de cafea este mai mult decât o simplă masă. Aceasta poate să includă mai multe funcții de care te vei folosi din plin.

 • Rafturi și sertare – Dacă vrei spațiu de stocare în plus, măsuța de cafea cu rafturi și sertare este o alegere ideală. Acestea sunt perfecte pentru a depozita reviste sau cărți, telecomanda sau alte elemente electronice micuțe.
 • Masă de cafea extensibilă – Pentru aceia care nu au o cameră de mese, dar nu își doresc să își umple spațiul din sufragerie cu o masă pentru oaspeți, o masă de cafea extensibilă poate fi o opțiune foarte bună.
 • Scaune mascate – Tot mai multe modele moderne includ scaune mascate în design-ul mesei. Acestea pot fi soluții foarte bune atunci când nu ai spațiu de depozitare pentru scaune, sau ai nevoie de câteva în plus atunci când primești mai mulți oaspeți decât te-ai fi așteptat.

Dacă ai copii mici…

Dacă ai un copil mic acasă, alege o variantă care să nu îl pună în pericol. În loc să investești în material scumpe ca pielea, alege ceva ce este ușor de curățat. Asigură-te că masa este destul de stabilă și nu va cădea atunci când copilul o va supune la teste dure. O masă de cafea mai grea din lemn, este o alegere mai bună decât una mai ușoară care poate cădea.

Concluzie

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună masă de cafea online. Aici, deși ofertele sunt mult mai abundente decât într-un magazin tradițional, ai mari șanse să găsești piesa a care visezi sau care se va potrivi perfect în sufrageria ta.

Prețurile sunt prietenoase, iar produsul este livrat în siguranță direct la tine acasă. Înainte de a face o achiziție online însă, este indicat să verifici părerea altor cumpărători despre acel produs. Ai putea descoperii că acesta nu corespunde cu descrierea furnizată de producător, astfel evitând investiția neînțeleaptă.

Ești gata acum să cumperi cea mai bună masă de cafea.

Cea mai bună masă de cafea: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de măsuțe de cafea pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Masa de cafea Malakit White/Oak

Masa de cafea Malakit White/OakSimpla dar versatila, masa Malakit se integreaza perfect in livingul dumneavoastra oferindu-i o nota de eleganta.
Masa este realizata din MDF lacuit.
Greutate maxima sustinuta: 25 kg.

Inaltime: 29 cm – Lungime: 117 cm – Latime: 58 cm.
Grosime blat: 5 cm – Grosime baza: 13 cm.

Vezi detalii si pret

2. Măsuță cu picioare arămii Skyport Wohnling Eva

Măsuță cu picioare arămii Skyport Wohnling EvaLăsați-vă încântați de acest design opulent. Această măsuță va schimba aspectul interiorului dvs., aducând un plus de eleganță oriunde ați așeza-o.

Dimensiuni: 42 cm (înălțime).
Greutate: 4.8 kg.
Diametru: 58.5 cm.
Material: lemn de trandafir, oțel.

Vezi detalii si pret

3. Masa de cafea din lemn de fag si MDF Ufo Medium Dark Turquoise / Beech

Masa de cafea din lemn de fag si MDF Ufo Medium Dark Turquoise / BeechColectia de mese OZN este moderna, dar mai presus de toate, functionala.
Blaturile mesei au fost proiectate astfel incat majoritatea laptopurilor, o cutie de servetele, o cana sau alte obiecte indispensabile sa poata fi depozitate acolo.
Masa Ufo este realizata din lemn de fag si MDF laminat.
Diametru: 57 cm.
Inaltime: 45 cm.
Greutate: 9 kg.

Vezi detalii si pret

4. Măsuță de cafea Rafevi Kipp

Măsuță de cafea Rafevi KippOriginal și simplu, așa ar trebui să fie orice interior relaxant.
Cu siguranță această piesă va schimba look-ul camerei dumneavoastră, oferindu-i o notă distinctivă.
Dimensiuni: 60.5 x 28.5 x 93.5 cm (lungimea x înălțime x lățimea).
Greutate: 15.2 kg.
Material: PAL melaminat, picioare din lemn.
Capacitate maximă: 120 kg.

Vezi detalii si pret

5. Masuta din sticla Cross Round

Masuta din sticla Cross RoundSimpla dar versatila, masuta Cross se integreaza perfect in livingul dumneavoastra oferindu-i o nota de eleganta.
Interiorul casei dumneavoastra va fi admirat de cei care indragesc liniile bine definite, simplitatea formelor dar si functionalitatea acestora.
Greutate maxima sustinuta: 20 kg.
Produsul este realizat din metal cromat si sticla de 5 mm.
Dimensiuni: Inaltime: 45 cm – Diametru: 55 cm.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată