Cuprins
- 1 De ce să alegi cea mai bună canapea din piele?
- 2 Cum alegi cea mai bună canapea din piele
- 3 Cea mai bună canapea din piele: recomandări
Cum alegi cea mai bună canapea din piele? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă canapea din piele potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Puține piese de mobilier sunt mai apreciate sau mai admirate decât canapeaua din piele. Aceasta este o reprezentată a stilului clasic, o expresie a luxului, și dacă ai una în sufragerie, majoritatea oamenilor își vor face o impresie foarte bună despre tine.
Dacă te gândești să achiziționezi o canapea din piele, cu siguranță că ești conștient că aceasta se va potrivi cu decorul din restul încăperii, dar trebuie să ții cont de detalii ce trec de estetică, pentru a reuși să cumperi o canapea cu adevărat bună.
Dacă te întrebi unde au găsit alți cumpărători o canapea din piele ieftină, dar și cum poți alege cea mai bună canapea din piele, te invităm să citești acest articol.
De ce să alegi cea mai bună canapea din piele?
Nimic nu exprimă mai bine luxul și estetica așa cum o face o canapea din piele care se potrivește perfect în sufragerie, care este bine întreținută, lucioasă și confortabilă. Totuși, nimic nu exprimă mai bine prostul gust ca o canapea din piele ruptă sau murdară între riduri.
Ce va exprima canapeaua despre tine, cât de bine va rezista în timp și cât de confortabilă va fi, depinde foarte mult de măsura în care ești informat înainte de a face o achiziție. Nu uita că o canapea din piele nu este tocmai cea mai ieftină variantă.
Deși cea mai bună canapea din piele este ușor de întreținut, o canapea de proastă calitate se va urâți chiar dacă îți dai toată silința să o păstrezi bine. Ai deci nevoie de cea mai bună canapea din piele pentru a satisface cu succes așteptările tale.
Cum alegi cea mai bună canapea din piele
E nevoie să găsești răspuns la unele întrebări. Care este tipul de canapea care se potrivește cel mai bine în spațiul pe care îl ai? Ce dimensiune trebuie să alegi? Ce tip de piele este mai avantajos? Care culoare este mai ușor de întreținut?
Din ce trebuie să fie cadrul și cu ce să fie umplută canapeaua? Răspunsul la toate aceste întrebări și nu numai, te vor ajuta să alegi rapid și simplu cea mai bună canapea din piele la cel mai bun preț de pe piață.
Apropo de piață, suntem siguri că ai observat că oferta este din ce în ce mai variată. S-ar putea să te simți copleșit de această varietate și să nu știi ce să alegi.
Noi venim în întâmpinarea nevoilor tale cu un ghid de cumpărături, cel mai complex pe care îl vei găsi online. După ce îl vei parcurge nu doar că vei știi toate criteriile de alegere a unei canapele bune, dar îți pregătim și câteva sugestii la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață, astfel încât alegerea ta să fie și mai ușoară.
Așadar, pentru a face o achiziție de care să fii mândru, citește cu atenție următoarele informații importante.
Canapea din piele: Avantaje și dezavantaje
Avantaje
Rezistența
Canapelele din piele pot să reziste extrem de mult timp. Se estimează că o canapea din piele naturală, poate să reziste de 4 ori mai mult timp, decât una din piele ecologică, deși are exact același aspect.
Întreținerea
Nu au nevoie de o întreținere foarte elaborată așa cum unii ar putea crede. Este nevoie să speli din când în când canapelele tapițate cu stofă pentru a le păstra un aspect proaspăt.
Pe acestea trebuie să le dezbraci de husă și să o speli la mașina de spălat. În cazul canapelelor din piele, spălarea este mult mai ușoară. Ai nevoie doar de o cârpă umezită într-o soluție de apă cu puțin săpun.
Pentru a-i păstra un aspect proaspăt, este suficient să o dau cu o cremă pentru piele, odată la câteva luni. Dacă îi oferi doar atâta atenție, canapeaua ta va putea rezista o viață de om, poate chiar mai mult.
Majoritatea acestor canapele nu au huse detașabile, deci dacă le aspiri puțin între perne și le ștergi din când în când va fi suficient.
Duritate
Pielea este un material natural, dur și gros. Orice zgârietură, cauzată de animale de companie sau prin alt mijloc, poate fi corectată cu puțină cremă de piele. De asemenea, pielea nu se destramă.
Impermeabilă
Dacă ai vărsat ceva pe canapeaua din piele, tot ce trebuie să faci este să ștergi cu o cârpă uscată. În schimb, o canapea din material textil va avea nevoie probabil să speli toată husa în acest caz, și să încerci să nu lași surplusul de apă să intre în saltea.
Cu toate acestea, va trebui să ai o grijă mai mare cu canapele în culori deschise deoarece vinul roșu sau curry-ul poate păta pielea.
Nu absoarbe mirosurile
Nu la fel cum o face una din material textil. Dacă ești fumător, sau ai un membru al familiei sau un animal de companie care are un miros aparte, nu trebuie să îți faci griji în privința canapelei.
Viața cu animale de companie – Din moment ce nu are de ce să se agațe, părul de animale va fi mult mai ușor de îndepărtat.
Dezavantaje
Prețul
Cel mai mare obstacol pentru majoritatea oamenilor este prețul. Deși prețul este unul corect deoarece o astfel de canapea poate să reziste foarte mult timp, costul inițial este prea mare pentru majoritatea cumpărătorilor.
Confortul
Unora pur și simplu nu li se pare confortabilă pielea. Dacă îți place aspectul acesteia, dar nu și cum se simte, este bine să nu faci compromis. Nu alege aspectul mai presus de confort.
Dacă nu îți place să stai pe piele, nu vei folosi canapeaua. Nu are rost să te gândești că vei pune o pătură peste piele, deoarece aspectul acesteia va fi compromis.
Temperatura
Pielea este foarte reactivă la temperatură. Dacă bate soarele pe ea se va înfierbânta și dacă încăperea este rece, așa va fi și pielea. În afară de cazul în care sufrageria ta are mereu o temperatură constantă, o canapea din piele nu este cea mai confortabilă alegere.
Calitate
Pielea naturală nu este toată la fel. Trebuie să știi ce cauți. O piele naturală se poate zgâria cu puțin efort, dar pielea naturală mai scumpă este mult mai rezistentă.
Fără să ai părerea unui expert din afara magazinului de unde vrei să cumperi, poate fi greu să faci diferența dintre ele.
Culori
Canapelele din piele nu se găsesc într-o varietate mare de culori, la fel ca cele tapițate cu stofă.
Tipul de piele
La fel ca orice alt articol din piele, și canapele pot fi fabricate din două tipuri de piele: naturală sau ecologică (sintetică).
Diferența dintre ele este de la cer la pământ în ceea ce privește prețul și calitatea, dar aspectul îl poate păcăli pe un client slab informat.
Vei găsi piese care sunt fabricate integral din piele naturală sau din piele sintetică. Totuși, sunt și producători care combină aceste materiale. O practică des întâlnită este aceea de a îmbrăca șezutul și cotiere în piele naturală, și restul în piele ecologică.
Canapeaua din piele sintetică nu este recomandată de către niciun specialist. Deși materialul are un aspect plăcut, chiar natural, este mult mai ieftin și mai ușor de întreținut, este și mai rigid și mai puțin rezistent.
Așadar, dacă ești în căutarea unei piese de mobilier care să fie chiar mai valoroasă în timp, este bine să mizezi pe pielea naturală.
Chiar dacă alegi piele naturală însă, nici aici lucrurile nu sunt simple, deoarece există mai multe tipuri de piele cu diferențe subtile ca aspect, dar mari în ceea ce privește calitatea. Iată cum să le identifici după denumire.
Piele Full-Grain
Cea mai bună canapea din piele este tapițată cu o astfel de piele. Aceasta este cea mai calitativă piele care se găsește la ora actuală. Aceasta este denumită și piele integrală. Este recunoscută și apreciată pentru rezistența ei.
Deoarece nu este procesată foarte mult, nu este nici șlefuită la suprafață pentru a îndepărta imperfecțiunile, este mai groasă și mai rezistentă la uzură.
De fapt, este atât de longevivă încât, în loc să se uzeze dezvoltă un finisaj mai fin care o face chiar mai atractivă. La rândul ei aceasta poate avea o suprafață din anilina sau din semi-anilina.
Piele Full-Grain din anilină
Această piele este tratată cu vopsele solubile și transparente, pentru a ascunde suprafața naturală a pielii, astfel încât porii animalului, cicatricile și semnele rămân vizibile. Aceasta este cea mai autentică piele și cea mai luxoasă, deci și cea mai scumpă.
Este fină și suplă la atingere, are un aspect rustic și texturat care devine mai plăcut cu timpul. Totuși această piele este sensibilă la pete, zgârieturi și are nevoie de întreținere specială. Dacă vrei o canapea care să fie ușor de întreținut, mai bine alegi una din următoarele variante.
Piele Full-Grain din semi-anilină
Aceasta este produsă la fel ca cea descrisă mai sus, doar că i se adaugă un strat subțire de protecție în plus. Acesta protejează pielea și ajută la uniformizarea culorii, fără a știrbii din caracteristicile naturale ale pielii.
Aceasta este mai puțin rece iarna, mai puțin „lipicioasă” vara, și mai rezistentă la zgârieturi și pete. Asta înseamnă că o poți întreține mai ușor.
Piele din nabuc
Este o piele asemănătoare cu pielea întoarsă deoarece are un aspect mat în mare parte. Este o piele ce a fost șlefuită pe partea exterioară. O canapea din acest tip de piele este catifelată la atingere și, în momentul în care a fost atinsă poate căpăta nuanțe diferite.
Nu este o piele perfectă, asta deoarece procesul de prelucrare poate să scoată în evidență unele imperfecțiuni ale materialului. Cu toate acestea, unii o preferă deoarece este o piele cu un aspect aparte.
Piele nappa
Este o piele care nu are un aspect foarte lucios. A fost tratată pentru ca porii și imperfecțiunile pielii să nu fie vizibile. Totuși are avantajul de a rezista bine la umiditatea corpului și la murdărie.
Tipul de canapea din piele
Canapea fixă
Este cea mai ieftină opțiune pentru tine. Dacă nu ai alte necesități, adică o vei folosi doar pe durata zilei și nu vei dormi pe ea, o astfel de canapea poate fi o achiziție cu adevărat avantajoasă.
Aceste canapele sunt de obicei mai mici, chiar cu două locuri, și pot fi încadrate bine și chiar foarte estetic într-un spațiu mic.
Dacă ai un spațiu mai mare poți alege o astfel de canapea căreia să îi adaugi două fotolii din aceiași gamă. Deosebite sunt cele care au sistem de balansare.
Canapea extensibilă
O astfel de canapea este ideală dacă vrei să o folosești și pe post de pat. Pe piață vei găsi variante cu 2 sau 3 locuri. Sistemul de glisare (se mișcă șezutul) sau de rabatare (se mișcă spătarul), permite transformarea canapelei într-un pat.
Dacă alegi o astfel de canapea, trebuie să acorzi o atenție deosebită materialului din care este făcută salteaua, deoarece de calitatea ei va depinde liniștea somnului tău.
Dacă nu vrei să o folosești personal, o astfel de alegere poate fi ideală pentru oaspeții care rămân peste noapte. Găsești ușor și variante pentru copii.
Colțar
Dacă ai un spațiu generos în sufragerie și o familie care iubește să se uite la TV împreună și să petreacă timp de calitate, atunci o astfel de alegere este ideală. Un colțar de 5 sau 6 locuri este ideal pentru persoanele cu un cerc de prieteni bogat.
Dacă nu dispui de mult spațiu, dar îți place estetica unui colțar, există și variante de 4 sau 3 locuri, sau chiar variante modulare, unde poți transforma canapeaua din una normală într-un colțar fără prea mult efort.
Dimensiunea canapelei din piele
Atunci când alegi dimensiunea canapelei este bine să te orientezi după numărul de locuri, dar și după spațiul pe care încăperea în care vrei să o amplasezi îl permite.
Dacă obișnuiești să ai mulți musafiri sau ai o familie numeroasă, ai nevoie de o canapea mai mare, poate chiar un colțar. Cu toate acestea, trebuie să ții cont și de restul mobilierului din cameră.
Dacă vei aduce în casă canapeaua pe care o dorești, aspectul camerei va fi întreg sau înghesuit? Vei mai putea să adaugi unul sau două fotolii lângă canapea dacă vei vrea asta?
Ai suficient spațiu pentru a pune în cameră și alte piese de mobilier importante?
Dacă vei folosi canapeaua pe post de pat, este foarte important să verifici dimensiunile ei în varianta extinsă. Nu vrei să ai surprize, așa că nu aproxima dimensiunile canapelei.
Verifică-le în descrierea produsului, iar dacă acestea nu sunt menționate, cere-i-le producătorului sau caută un alt model.
Culoarea canapelei din piele
Culoarea canapelei din piele trebuie aleasă cu mare grijă. Deși nu ai foarte multe variante, totuși găsești canapele în diferite nuanțe de piele. Cele mai populare sunt: alb, roșu, maro, negru, wenge.
Este foarte posibil să găsești chiar piele cu modele, sau canapele care să aibă piele de culori diferite combinate. Alegerea o vei face în funcție de preferințe, dar în așa fel încât să se potrivească cu restul încăperii.
Pielea se asortează mult cu elementele naturale din lemn: culoarea mobilei și a parchetului.
O canapea din piele albă sau neagră se potrivește foarte bine într-un decor contemporan ultra-modern, sau într-unul minimalist. O altă variantă potrivită pentru un decor scandinav sau chiar tropical, este canapeaua din piele bej sau maro.
În privința întreținerii, vei avea mai mult de furcă cu o canapea într-o culoare deschisă. Dacă ai copii sau animale de companie, îți recomandăm să alegi o canapea într-un ton mai închis.
Nu uita că poți să transformi oricând o canapea cu ajutorul unor perne decorative. Există canapele din piele care sunt pigmentate special. Acestea au o rezistență mai bună la zgârieturi, și sunt mai ieftine decât cele din piele naturală.
Dacă oricum îți place aspectul pielii, dar nu găsești o culoare care să fie pe gustul tău, te poți interesa ulterior legat de modalitățile de vopsire a pielii.
Cadrul canapelei din piele
Cadrul canapelei este un detaliu foarte important pe care trebuie să îl verifici. Este păcat să cumperi o canapea dintr-o piele de calitate superioară, dar care să nu aibă un cadru rezistent.
Indiferent de ce greutate ai, cadrul canapelei trebuie să fie solid și trainic pentru a rezista la greutate care se va exercita asupra lui în timp.
În acest sens, evită canapelele cu cadru din PAL. Acesta nu este un material rezistent. În schimb, cea mai bună canapea din piele are un cadru din lemn sau din fier.
Tot legat de cadru, trebuie să verifici și îmbinările. Acestea nu trebuie să fie legate cu cuie, adeziv sau capse. O canapea de calitate va avea îmbinările legate cu șuruburi rezistente.
Umplutura pernelor și a șezutului
Există mai multe opțiuni pe piață pentru compoziția șezutului:
- Arcuri – acestea sunt ieftine și rezistente, dar este posibil să producă zgomot.
- Perne și bureți – o variantă confortabilă.
- Spumă poliuretanică – Sunt ușor de întreținut, dar dacă nu sunt de calitate, se pot deforma în timp.
Pernele pot fi și ele umplute la rândul lor cu resturi de material sau pene. Găsești și variante din materiale sintetice, dar majoritatea laudă mai mult umplutura naturală.
Garanție și producători
Un lucru foarte important atunci când vrei să cumperi cea mai bună canapea din piele este aceea de a te asigura că este livrată cu un certificat de garanție de cel puțin 24 de luni. Acest certificat te protejează pe tine în calitate de client, și este un indiciu al unui produs de calitate.
Orice producător care își respectă clienții, reputația și munca va oferi o garanție cât mai mare. De asemenea, producătorii buni colaborează cu magazine care sunt serioase și au o reputație bună. Deci ai mai multe șanse să cumperi un produs care să nu te dezamăgească dintr-un magazin cunoscut.
Îți recomandăm să cumperi cea mai bună canapea din piele online. Ai multe avantaje atunci când comanzi mobilier online. În primul rând, nu trebuie să pierzi timp pentru a te plimba prin toate magazinele de profil de la tine din oraș.
În plus, s-ar putea ca doar online să găsești un model care să ți se potrivească cu adevărat, deoarece aici oferta este mult mai bogată. În plus, online promoțiile și reducerile sunt mult mai frecvente și mai substanțiale decât într-un magazin normal.
Nu uita ca atunci când faci orice achiziție online, să verifici secțiunea de comentarii de la produs pentru a afla care a fost experiența altor cumpărători cu acel produs. Vei putea afla dacă este de calitate, dacă și se potrivește cu adevărat, sau dacă descrierea oferită de producător corespunde cu cea din realitate.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații ești gata să alegi cea mai bună canapea din piele.
Cea mai bună canapea din piele: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de canapele din piele care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Canapea Chesterfield Brighton de 3 locuri din piele naturala
Acesta canapea de 2 locuri Chesterfield Brighton este modelul de top din colectia Chesterfield realizata din piele natural de bovina.
Cu acesta canapea Chesterfield Brighton, confortul si zona de relaxare si aspectul rafinat sunt posibile datorita experientei de ani a maestrilor artizani.
Pielea este de calitate „Full Grain “. Aceasta esta stratul superior care face striurile naturale vizibile in mod foarte clar.
100% piele naturala pe toate suprafetele.
Realizata in totalitate manual.
Structura din lemn masiv.
2. Canapea piele fixa 3 locuri Winston Lux
Canapeaua Winston Lux impresioneaza prin designul elegant si uimeste prin confortul resimtit.
Cadrul solid este construit din lemn masiv ce asigura durabilitatea in utilizare, iar confortul este garantat de arcurile din componenta sezutului.
Tapiteria este din piele naturala.
Picioarele sunt realizate din lemn de fag, iar rotile sunt din alama.
Tapiteria nu este detasabila.
Lungime: 210 cm – Adâncime: 95 cm – Înălţime: 90 cm.
Inaltimea picioarelor: 11 cm.
3. Canapea Kring Royal, 2 reclinere, piele naturala
Canapeaua Kring Royal imbina cu succes confortul, calitatea si stilul, perfecte pentru orice casa sau birou.
Canapeaua Kring Royal are locuri laterale ce sunt echipate cu un mecanism de balansare, cu o actionare simpla, mecanica, ce transforma canapeaua intr-un loc de relaxare ideal pentru vizionarea filmelor.
Prin balansare se ajunge in 3 trepte de confort.
Cadru: Lemn masiv, sistem recliner din metal.
Sezut extensibil: spuma poliuretanica cu arcuri.
Perna sezut: nucleu cu arcuri impachetate (pocket spring) spuma poliuretanica.
4. Canapea din piele 3 locuri Recliner Helsinki Black
Canapeaua Helsinki se integreaza cu usurinta in orice decor.
Definita de confort, aceasta canapea este ideala pentru living, birou sau hol.
Interiorul casei dumneavoastra va fi admirat de cei care indragesc liniile bine definite, simplitatea formelor dar si functionalitatea acestora.
Canapeaua este tapitata cu piele ecologica.
Confortul este garantat datorita spumei din componenta sezutului.
Inaltime: 107 cm.
Latime: 102 cm.
Lungime: 209 cm.
5. Canapea Fixa 2 locuri din piele ecologica vintage Charlietown Black
Pentru un living sau un birou clasic si elegant putem alege modelul de canapea Charlietown, caracterizata prin tapiteria din piele ecologica de culoare inchisa, capitonata cu multi nasturi si cu brate de inaltimea spatarului canapelei.
Acest model de canapea din piele dateaza din anii 1900, fiind si in prezent un simbol al elegantei si aristocratiei.
Colectia Charlietown Vintage imbina sarmul istoric si rafinamentul nobil.
Canapeaua este tapitata cu piele ecologica vintage.
Greutate maxima suportata: 110 kg.
Picioarele produsului sunt din lemn.