Cuprins
Cum alegi cea mai bună comodă TV? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă comoda TV potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Televizorul este poate cel mai important mijloc de divertisment din majoritatea locuințelor. În prezent, acesta nu doar îți permite să urmărești canale de televiziune, dar este un dispozitiv ce îți permite să accesezi diferite mijloace de divertisment, de la jocuri video la navigare pe internet.
Din moment ce noile televizoare sunt tot mai mari, mai subțiri și cu mai multe dispozitive pe lângă, ai nevoie de un corp de mobilă potrivit pentru a-l putea încadra estetic într-o sufragerie sau în dormitor. Poți reuși asta achiziționând cea mai bună comodă TV.
Acest corp de mobilă face mai mult decât pare atunci când este aleasă corect. Așadar, dacă vrei să afli unde au găsit alții comode TV la prețuri foarte bune, dar și cum poți alege cea mai bună comodă TV, citește cu atenție acest articol.
De ce să alegi cea mai bună comodă TV?
În momentul în care îți așezi televizorul cu ecran plat pe o comodă ai obținut imediat un „home theater”. Construită să fie atât aspectuoasă, cât și funcțională, comoda TV poate juca mai multe roluri.
Poate înfrumuseța automat orice sufragerie, sau cameră de familie. Nu doar că va evidenția televizorul, dar te va ajuta să păstrezi ordinea, oferind spațiu de depozitare pentru cărțile, DVD-urile, jocurile și alte dispozitive media pe care le deții.
Una din principalele capcane în care ai putea să cazi atunci când cumperi o comodă TV este aceea de a aproxima dimensiunile.
Pentru ca toate elementele din jurul ei să arate bine, comoda trebuie să aibă o dimensiune potrivită, dar este destul de ușor să iei o alegere greșită atunci când nu ești bine informat.
Cum alegi cea mai bună comodă TV
De asemenea, este destul de greu și de anevoios să decizi care este cea mai bună comodă TV pentru tine atunci când nu cunoști toate criteriile pe care aceasta trebuie să le îndeplinească. Spre exemplu: care este cel mai potrivit material?
La ce nivel va sta televizorul tău și cum poți să îți dai seama dacă aceasta va fi confortabil pentru tine? Cum poți să iei dimensiunile corecte? Ce culoare trebuie să aibă? Cum poți alege o comodă TV care se întreține ușor?
Răspunsul la toate aceste întrebări și nu numai, te vor ghida spre cea mai bună comodă TV pentru locuința ta.
Oferta de pe piață însă este foarte variată. Tot mai mulți producători scot pe piață astfel de corpuri de mobilier în diferite stiluri, de la cel modern/scandinav la dulcele stil clasic. Alegerea este și mai greu de făcut atunci când nu înțelegi de ce două opțiuni similare au un preț atât de diferit.
Cum poți lua deci decizia bună care nu o să te facă să regreți banii pe care i-ai dat? Te sfătuim să citești acest ghid de cumpărături pentru a te informa corect și a putea identifica ulterior rapid care este cea mai bună comodă TV pentru tine.
De asemenea, la sfârșitul acestui articol ți-am pregătit și câteva sugestii cu cele mai bune variante ca raport calitate/preț de pe piață.
Așadar, pentru a alege cea mai bună comodă TV, citește cu atenție următoarele informații importante.
Materialul comodei TV
Materialul din care este fabricată comoda TV este important nu doar din prisma aspectului, ci și din prisma rezistenței. Structura materialului va determina destul de mult durata de viață a comodei.
De asemenea, împreună cu dimensiunea, acesta este printre cele mai importante aspecte ce influențează prețul unui astfel corp de mobilă.
Iată care sunt cele mai folosite materiale:
- PAL – este considerat un material mai puțin calitativ, motiv pentru care are de obicei un preț mai redus. Modul de obținere este destul de simplu. Resturi rezultate din prelucrarea anterioară a lemnului se adună, se prelucrează și apoi sunt amestecate cu clei sau rășină pentru a se obține o structură solidă. Placa obținută în acest mod este acoperită sau melaminată cu un material rezistent ce imită aspectul lemnului adevărat.
Motivul pentru care nu este un material recomandat este acela că poate ceda foarte rapid. Nu suportă greutăți mari și nici nu rezită sub presiune timp îndelungat. În plus, dacă ai copii, este foarte probabil ca viața mobilei să fie chiar mai scurtă decât ai fi crezut.
Deși nu este cel mai rezistent material, are totuși cel mai bun preț de pe piață, iar modele obținute sunt foarte aspectuoase. Astfel, ai posibilitatea să alegi o comodă TV cu un design care îți place pe moment, și să o schimbi peste câțiva ani atunci când te vei plictisi de ea, fără să fie nevoie să scoți prea mulți bani din buzunar.
- MDF – Acesta este un material asemănător cu PAL-ul, dar este considerat superior și are un preț ridicat. Procedeul este același, doar că îl loc de resturi mărunțite de lemn de folosește rumegușul. Deoarece aceasta este o fibră mai fină, prin presarea la temperaturi mari se obține o structură mai solidă decât PAL-ul.
Vorbim așadar de un material mai rezistent la presiune, și mai puțin sensibil la perforare și lovituri. De asemenea, este un material care rezistă mai bine la umiditate.
- Lemn – Mai bine zis lemn masiv. Acesta este cel mai scump material pe bună dreptate, deoarece materialele analizate mai sus nu se compară cu lemnul. Prețul este justificat prin faptul că procesul de prelucrare este mai meticulos, iar rezultatul este unul spectaculos, corpurile de mobilă din lemn fiind considerate azi piese de lux.
De asemenea, este un material care rezistă cel mai bine în timp. Suportă chiar și dispozitive foarte grele, cum ar fi un televizor vechi sau un subwoofer Așadar, chiar dacă are un preț mai ridicat, cel mai probabil vei putea să lași comoda TV moștenire nepoților.
Dimensiunea comodei TV
Poate fi destul de dificil să alegi dimensiunea potrivită atunci când ești în magazin sau când cumperi online. Asta înseamnă că ar trebui să ai măsurătorile înainte să începi să te uiți după o comodă TV.
În primul rând ar trebui să ții cont de dimensiunile televizorului, apoi de cele ale camerei. Iată care sunt dimensiunile de care trebuie să ții cont:
Lungimea spațiului dedicat pentru TV
Lungimea este o măsură importantă deoarece este foarte responsabilă pentru siguranța televizorul. Este cea care îi conferă stabilitate, cu excepția cazului în care televizorul este prins în perete.
Trebuie să ții cont de dimensiunea piciorului pe care este sprijinit televizorul. Lungimea nu trebuie să fie mai mică decât piciorul televizorului, altfel riști ca acesta să își piardă echilibrul la o mișcare nepotrivită și să cadă.
Alege o comodă TV cu o lățime de cu cel puțin 10 cm mai mare decât dimensiunea piciorului de TV. Adaugă centimetrii în plus dacă vrei ca lângă TV să mai pui boxe sau alte dispozitive voluminoase.
Lungimea totală
Ai nevoie să măsori încăperea și să decizi unde vei amplasa comoda TV. Cea mai bună comodă TV de colț sau pentru centrul camerei are o dimensiune modestă. Undeva între 60 și 70 de centimetrii este mai mult decât suficient.
Mai ales dacă ai copii mici, este bine ca o comodă TV să fie cât mai mică pentru ca aceștia să aibă cât mai mult loc pentru joacă și să limitezi riscul ca aceștia să se lovească de colțuri.
Lungimea mai poate fi influențată de preferințele proprii. Regula clasică este aceea ca lungimea comodei să fie egală cu dimensiunea televizorului. În acest caz, vei crea un aspect conservator care nu va fi comentat de nimeni.
Dacă ești adeptul stilului modern, poți alege o comodă care să aibă o dimensiune mai mare sau mai mică decât televizorul. Dacă ai un televizor cu ecran curbat foarte mare, o comodă care este mai mică îl va pune mai bine în evidență.
Pe de altă parte, corpurile de mobilă mai lungi îți oferă și spațiu de depozitare pentru alte obiecte sau altă aparatură. O variantă de cel puțin 150 cm lungime este ideală în acest caz.
Înălțimea comodei
Este foarte incomod să te forțezi să privești televizorul atunci când acesta nu este la nivelul ochilor. Dacă este prea sus sau prea jos, poți numi timpul pe care îl petreci la TV oricum, mai puțin relaxant.
Așadar, înălțimea comodei trebuie aleasă în funcție de locul în care vei sta așezat, adică înălțimea canapelei sau a fotoliului. Ce poți face este să te așezi și să măsori distanța de la podea la ochii tăi.
Televizorul ar trebuie să fie așezat în așa fel încât mijlocul să nu fie prea jos sau prea sus față de ochii tăi. De obicei, înălțimea de 60 de cm este potrivită.
Adâncimea comodei TV
Dacă vrei să depozitezi pe comoda TV și rooter-ul, decodorul, x-boxul sau alt dispozitiv asemănător, trebuie să iei în considerare și adâncimea comodei. Ideal ar fi ca aceasta să nu fie mai mică de 25 cm.
Grosimea comodei TV
Mai trebuie să iei în considerare grosimea plăcii. Aceasta trebuie să fie de cel puțin 3 cm dacă vrei ca aceasta să susțină un televizor mai greu plus alte elemente media.
Distanța față de canapea
Distanța dintre canapea și comoda TV va trebui să fie de 7 ori înălțimea televizorului pentru a-ți proteja corect ochii.
Tipul comodei TV
Pe piață vei găsi mai multe tipuri de comode TV cu design aparte. Există comode TV foarte simple sau unele care oferă spațiu de depozitare. De asemenea, poți alege o comodă TV cu picioare sau una suspendată. Iată care sunt aspectele de care să ții cont pentru a alege cea mai bună comodă TV pentru tine.
În primul rând, trebuie să ții cont de ce ai deja în cameră. Care este stilul în care ai decorat deja sau în care te îndrepți. Poți alege o comodă TV cu baza rotundă, care se potrivește bine în camerele cu design tineresc.
Una cu bază asimetrică care este foarte potrivită într-o cameră cu decor minimalist sau contemporan, sau una cu o formă clasică, ce se va potrivi de minune cu piese de mobilier din lemn masiv cu sculpturi clasice.
De obicei liniile curbate sunt potrivite pentru o abordare clasică, în timp ce cele drepte, sunt o expresie a artei moderne.
Spațiul de depozitare de care ai nevoie este un alt lucru pe care trebuie să îl iei în calcul. Pe lângă televizor ce altă aparatură mai trebuie să poată găzdui comoda. Dacă ai boxe sau alte dispozitive media, trebuie să te asiguri că acestea vor putea fi încadrate într-un mod plăcut estetic și ordonat.
Dacă vrei să depozitezi și alte obiecte, alege o comodă TV cu rafturi și cu mai multe sertare. Dacă spațiul îți permite ai putea să cumperi o consolă cu dulapuri. În acest caz, spațiul pentru TV este la mijloc, restul spațiului fiind înconjurat de mobilier format din rafturi și sertare.
Culoarea potrivită
Nu este un secret acela că mobila nu mai trebuie să arate ca lemnul. Indiferent că îți dorești o comodă TV care să imite fibra și esența lemnoasă, sau că vrei una într-un bloc de culoare deosebit, este important să te asiguri că se încadrează bine cu restul cromaticii din încăpere. Este foarte bine să ții cont de culoarea pereților, a parchetului, precum și a celorlalte corpuri de mobilier.
O culoare pe care o poți asorta la orice este albul. Albul este o variantă sigură deoarece, fie creează contrast, fie se va amesteca cu nuanțele deschise pe care le ai deja în cameră. De asemenea, ai putea să încerci o combinație cromatică în extreme de alb negru. Este un stil foarte apreciat în prezent deoarece este ușor de privit, transmite calm și arată organizat.
Albul poate fi combinat foarte bine cu albastru. Dacă te întorci la mare iar și iar și țara ta preferată este Grecia, o comodă alb-albastră este ideală pentru a crea sufrageria perfect marinărească.
Decorul contemporan mai are o caracteristică ce nu este pentru toată lumea: combinația de negru cu culori stridente: roz, verde, portocaliu sau galben. Un astfel de decor este ideal pentru bărbați îndrăzneți, mai ales dacă trăiesc singuri, sau pentru artiști care se vor simții în largul lor între astfel de nuanțe tari.
Griul este o culoare de compromis care poate fi combinată din nou cu foarte multe nuanțe. Se potrivește foarte bine în camerele cu decor vintage sau scandinav. De asemenea, nu este grea la privire.
Dacă alegi o comodă TV în culoarea unei esențe lemnoase, poți combina fără frică nuanțe mai deschise cu cele închise. Secretul este acela de a te limita la maxim două, pentru ca decorul să nu creeze iluzia de dezordine.
Nuanțele deschise sunt potrivite pentru un decor modern, în timp ce cele închise sunt ideale pentru un decor clasic.
Întreținere
Este foarte important să te gândești la ce implică întreținerea comodei TV pe care dorești să o cumperi, și cât timp îți va lua. Iată cum trebuie îngrijită o comodă TV pentru a rezista în sufrageria ta atât timp cât o vei dori acolo.
Dacă alegi o comodă din PAL, este bine să ții minte că acesta este foarte sensibil la umiditate. Așadar, atunci când vei șterge praful sau o vei curăța dacă va fi nevoie, este bine să nu folosești apă, și nici soluții de curățare foarte lichide.
O cârpă moale ar trebui să fie suficientă. În caz contrar, mobila se poate umfla și se poate degrada mult mai repede.
Nici MDF-ul nu este prieten cu umiditatea. Totuși, acesta suportă mai bine soluțiile de curățare speciale pentru lemn. Este bine totuși ca acesta să nu fie expus la umezeală pentru prea mult timp.
Lemnul este bineînțeles mai rezistent. Nu trebuie să intri în panică dacă s-a udat puțin, cât timp este șters la timp totul va fi bine. Poziționează-l în așa fel încât să nu fie expus la multă umezeală totuși. Nu te feri să așezi pe el plante în ghiveci, le poți uda fără probleme.
Recondiționare
S-ar putea ca în timp, comoda ta TV, mai ales dacă ai avut copii sau a fost expusă la condiții improprii, să aibă nevoie de recondiționare. Atunci când alegi materialul din care aceasta este fabricată, este bine să ai în minte și acest aspect.
Din această prismă, comodele TV cele mai problematice sunt cele din PAL. Marginea plăcilor de PAL este rotunjită, acoperită cu un așa numit cant. Marginea lor este prima care se deteriorează, iar odată ciopârțit, acest cant este foarte greu de restaurat. De asemenea, nu se poate vopsi.
MDF-ul este un material mai prietenos cu restaurarea. Acesta poate fi vopsit și nu are cant, deci se va deteriora mai greu. De asemenea, materialul este destul de ofertant, fiind posibil să creezi decupaje în relief în momentul restaurării. Astfel poți să te bucuri de o piesă de mobilier care pare a fi cu totul nouă.
Dacă vei cumpăra o comodă TV din lemn, restaurarea acestora este cea mai ușoară. Dacă lemnul va fi lăcuit, acesta va rezista mult mai bine în timp, și este un pas foarte important pe care trebuie să îl parcurgi.
De asemenea, pentru a te asigura că mobila nu își va schimba culoarea bogată, asigură-te că nu va sta în bătaia directă a soarelui.
Alte aspecte de care trebuie să ții cont
- Rafturi ajustabile – caută o comodă care să aibă rafturi ajutabile, pe care să le poți muta mai sus sau mai jos atunci când îți schimbi aparatura.
- Organizare cabluri – Comoda TV ar trebui să aibă spații dedicate prin care cablurile să treacă, astfel zona va arăta ordonată.
- Stabilizatoare de picioare – alege o comodă TV care îți oferă stabilizatoare pentru picioare, în cazul în care podeaua nu este nivelată și comoda s-ar putea mișca.
- Spate ventilat – este bine ca în spatele electronicelor spatele mobilierului să fie bine aerisit, pentru ca acestea să respire bine și să nu se creeze condens.
Producători
Producătorii celor mai bune comode TV vor colabora cu magazine care au o reputație bună. Este o idee bună să te asiguri că cel care comercializează comoda TV pe care o dorești are o reputație bună și este un magazin de încredere. Este una din cele mai bune garanții ale calității.
Magazinele care au deja format un renume, oferă servicii de livrare și montaj de calitate, pentru a se asigura că succesul lor nu va fi știrbit de experiențele neplăcute ale clienților.
Îți recomandăm să cumperi cea mai bună comodă TV online. Aici este cel mai probabil să găsești piesa de mobilier care se va potrivi cel mai bine cu stilul și personalitatea ta, precum și cu spațiul la care visezi. De asemenea, online reducerile și promoțiile sunt mult mai frecvente, deci ai mai multe șanse să găsești o ofertă foarte bună.
Înainte de a cumpăra orice produs online, nu uita să verifici părerea altor cumpărători. Poți astfel să îți dai seama cum ar arăta produsul în realitate, dacă este cu adevărat potrivit nevoilor tale, și dacă produsul corespunde cu descrierea producătorului.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cea mai bună comodă TV.
Cea mai bună comodă TV: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de comode TV care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Comoda TV din lemn de brad Portofino F008
Portofino este o colectie de mobilier avangardist ce se remarca prin stilul unic vintage.
Acest mobilier realizat din lemn de brad cu picioarele metalice aduce un plus de eleganta, iar varietatea de culori va invigora orice incapere.
Simpla dar versatila, comoda TV Portofino se integreaza perfect in locuinta dumneavoastra oferindu-i o nota de eleganta.
Produsul este realizat din lemn de brad si furnir.
Manerele si picioarele produsului sunt din metal.
2. Comoda TV din MDF si furnir cu 6 sertare „Lucas”
Simpla dar versatila, Comoda TV cu sertare Lucas se integreaza perfect in livingul dumneavoastra oferindu-i o nota de eleganta.
Interiorul casei dumneavoastra va fi admirat de cei care indragesc liniile bine definite, simplitatea formelor dar si functionalitatea acestora.
Dimensiuni: Inaltime: 98 cm – Latime: 115 cm – Adancime: 45 cm.
Produsul este realizat din MDF.
Greutate produs: 51 kg.
3. Comoda TV Pan, Alb/Nuc
Comoda Tv Pan, intr-o frumoasa combinatie de alb cu nuc, cu rafturi tip biblioteca si spatii de depozitare.
Moderna si functionala.
Material: Lemn.
Dimensiuni: Lungime: 180 cm – Latime: 35 cm – Inaltime: 135 cm.
Produsul se livreaza demontat.
Montajul se face de catre Client.
Pachetul contine schita de montaj.
4. Comoda TV din MDF Livo RTV-120S White
Simpla dar versatila, comoda Livo RTV-120S se integreaza perfect in livingul dumneavoastra oferindu-i o nota de eleganta.
Stilul modern imbina elementele naturale cu cele moderne si creeaza un puternic efect vizual.
Usile sunt realizate din MDF finisaj lucios.
Corpul este realizat din pal mat.
Etajere sunt realizate din sticla.
Ledurile nu sunt incluse in pret, acestea se pot achizitiona separat.
5. Comoda TV cu rafturi bilaterale Model 6035
Aceasta are un design modern si reprezinta suportul ideal pentru TV-ul dumneavoastra.
Mobilier cu design inteligent ofera spatiul necesar pentru TV cat si depozitarea cd-urilor, dvd-urilor, aparate dvr etc.
Compartimentare: polita pentru TV si doua rafturi, 3 polite exterioare pe fiecare laterala.
Dimensiuni: inaltime 96 cm, lungime 159 cm, suprafata pentru TV 91 cm, adancime 30 cm.
Greutate: 32 Kg.