Cuprins
- 1 Top 3 mese pentru living recomandate
- 2 De ce să alegi cea mai bună masă pentru living?
- 3 Cum alegi cea mai bună masă pentru living
- 4 Cea mai bună masă pentru living: recomandări
Cum alegi cea mai bună masă pentru living (sufragerie)? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă masa pentru living potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Mesele pe care le iei împreună cu prietenii și familia sunt cele mai bune ocazii pentru a crea amintiri plăcute care să dăinuie în timp.
Pentru ca acestea să fie presărate nu doar de bucate delicioase și discuții plăcute, dar și de confort, este important ca fiecare participant la masă să aibă suficient spațiu.
Alegerea celei mai bune mese pentru living este cu atât mai importantă cu cât aceasta va ocupa mult spațiu în încăpere, deci va trebui să se potrivească cu stilul în care este amenajată sufrageria.
Zona pentru servit masa va fi mai plăcută atunci când alegi cea mai bună masă de living, iar pentru a reuși asta, te invităm să citești acest articol.
Top 3 mese pentru living recomandate
- Masa extensibila pentru sufragerie Sani Capital
- Masa de sufragerie PERUDJA este cel mai bun exemplu al modului in care mobilierul poate fi modest, sofisticat si in acelasi timp util.
- Vezi detalii si pret
- Masa VIBRA extensibila din lemn masiv de stejar
- ”Vibra” se remarca printr-un design functional, accesibil, combinand atentia la prelucrare cu folosirea sustenabila a lemnului.
- Vezi detalii si pret
- Masa extensibila TUSCAN FURNITURE, Lemn Masiv
- Masa extensibila din lemn masiv, culoare alb + natur. Blatul este cioplit manual si lacuit cu produse pe baza de apa.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cea mai bună masă pentru living?
Livingul sau camera de zi este spațiul în care îți vei petrece timpul mare parte din zi, nu doar tu ci și membri familiei și cei care te vizitează.
Din acest motiv, trebuie să te asiguri că masa pe care o alegi este suficient de încăpătoare pentru toate persoanele pe care intenționezi să le chemi la masă, dar și că nu va ocupa nici prea mult nici prea puțin spațiu în cameră.
Echilibrul este greu de găsit, mai ales atunci când ai o sufragerie mică. În plus, există destul de multe aspecte care țin de estetica unei camere, pe care doar experții le cunosc, dar care sunt foarte importante dacă ții la design.
Cum alegi cea mai bună masă pentru living
Pentru a împăca atât o parte cât și cealaltă, este nevoie să cauți cea mai bună masă pentru living. Căutarea va fi mai lungă și mai costisitoare dacă nu cunoști câteva detalii care sunt, de fapt, foarte importante.
Te invităm să citești acest ghid de cumpărături pentru a afla cum poți alege dimensiunea și forma potrivită pentru masa de living, aspectul, materialul, dar și cum poți verifica modul în care este construită pentru a te asigura că va rezista în timp.
Pe lângă aceste informații pe care le vei găsi foarte utile, am pregătit și o listă cu cele mai bune oferte la raport calitate/preț de pe piață pe care le poți consulta mai târziu pe parcursul acestui articol. Astfel, îți va fi mai ușor să faci rapid o alegere pe care nu o vei regreta.
Iată așadar care sunt aspectele de care trebuie să ții cont.
Dimensiunea mesei pentru living
Numărul de locuri la masă și spațiul pe care îl va ocupa în living, sunt două aspecte pe care trebuie să le echilibrezi cât mai bine.
O masă prea mare, chiar dacă îți va permite să chemi multe persoane la masă, pe lângă faptul că va deranja estetic, nu le va oferi invitaților confortul cuvenit.
Iată deci ce trebuie să faci pentru a alege bine.
Primul pas: Măsoară spațiul
E dureros să te îndrăgostești de un design, doar pentru a-ți da seama că nu ai destul spațiu pentru el. Așadar, cel mai bine este să măsori toată camera înainte de a căuta o masă pentru living. Ia o ruletă și notează dimensiunile. Trebuie să le ai la îndemână atunci când vei căuta masa potrivită.
Măsoară lungimea și lățimea camerei. Apoi trebuie să scazi între 80 și 100 cm din fiecare parte. Motivul este acela că, la recomandarea specialiștilor pentru confort, ar trebui să ai în jur de 90 cm spațiu liber în jurul mesei. Dacă ai un spațiu foarte mic sau care servește mai multor scopuri, alege un model extensibil.
Pasul doi: Verifică numărul de locuri
Trebuie să ai mereu în minte faptul că fiecare participant la masă are nevoie de 55-60 cm de spațiu dedicat pentru a putea servi masa în mod confortabil.
În funcție de spațiul de care dispui, este bine să optezi pentru modele mai mici sau mai mari după cum urmează:
- Pentru spațiul limitat, o masă de două persoane este ideală. La nevoie, aceasta poate fi folosită și de 4 persoane, cu sacrificarea confortului. O altă variantă ar fi o masă de living extensibilă.
- Pentru un spațiu mai ofertant, poți alege mese de 6 sau 8 persoane. Chiar dacă la masă veți fi 4 persoane de cele mai multe ori, atunci când dimensiunile îți permit, alege cu două persoane în plus. Mesele de 8 persoane sau chiar mai mari, vor fi piese cu un puternic efect estetic, deci trebuie alese cu o mai mare atenție la detalii și design.
- Pasul 3: Folosește cretă sau bandă
După ce ai găsit un model care îți place. Încearcă să îi trasezi conturul pe podea. Astfel îți poți da seama cât de mare sau mică va părea masa în comparație cu dimensiunea camerei și cu corpurile de mobilier din jur.
Forma mesei pentru living
Blatul mesei poate avea mai multe forme: pătrată, dreptunghiulară, rotundă sau ovală.
Mesele mici vor avea, de cele mai multe ori, o formă pătrată sau rotundă, totuși poți găsi astfel de modele și pentru mai multe persoane. Acestea însă sunt cele mai bune forme pentru un living mic, deoarece îți permit să folosești cel mai bine spațiul.
O formă dreptunghiulară sau ovală, deci modele mai alungite, se vor potrivi mai bine într-o sufragerie mare. Acestea sunt mai impunătoare putând avea și detalii care să le facă mai atractive.
Pentru a păstra un echilibru în încăpere, trebuie să adaptezi forma mesei la forma camerei. Dacă ai o cameră pătrată folosește mese rotunde sau pătrate. Dacă aceasta este mai alungită, cele dreptunghiulare și ovale se vor potrivi mai bine.
Utilizarea mesei
Modul în care intenționezi să folosești masa din living va influența mult alegerea ta. Iată câteva sugestii:
- Utilizare zilnică – Alege o masă care să fie foarte durabilă și ușor de curățat înainte de toate.
- Zona de discuții și divertisment a casei tale – Dacă masa va fi locul în care toți din casă se vor întâlni pentru a servi cafeaua sau pentru a juca jocuri, ai nevoie de o masă cu aspect cald și primitor care să îi îndemne pe ceilalți să se așeze.
- Pentru ocazii speciale – Dacă intenționezi să folosești masa doar pentru ocazii speciale, este bine să cauți una cu un aspect deosebit, care să impresioneze oaspeții. Acordă atenție la design, și alege o variantă extensibilă atunci când ai posibilitatea.
- vei folosi și ca masă de lucru – atunci când masa de living trebuie să îndeplinească și rolul unui birou improvizat, asigură-te că suprafața este una durabilă și că ai suficient spațiu pentru cărți și laptop.
Materialul mesei pentru living
Materialul va fi important în special pentru blatul mesei. Acesta va influența atât rezistența acesteia, precum și cât de ușoară sau complicată va fi întreținerea și curățarea mesei. Iată ce opțiuni ai:
Lemn
Acesta este unul dintre cele mai populare materiale, având un aspect natural, pretabil atât pentru stilurile moderne de amenajare, cât și pentru cele clasice. Lemnul masiv este o variantă foarte rezistentă pentru o masă, dar poate fi foarte scump. Cel mai ieftin îl poți obține dacă ești dispus să cumperi o masă cu aspect nefinisat.
Cât despre întreținere, va trebui să ai o grijă specială. Lemnul este sensibil la umiditate și la temperaturi ridicate. Deci nu așeza niciodată pe blat vase fierbinți. Curăță masa cu detergenți speciali și blânzi cu lemnul. De asemenea, nu folosi cuțite sau alte obiecte ascuțite sau abrazive pentru a curăța masa. Totuși, chiar dacă apar urme de deteriorare, acestea se pot rezolva ușor.
PAL sau MDF
Acestea sunt alternative mai ieftine pentru lemn. Totuși și aici trebuie să te asiguri că vei cumpăra ceva de calitate. De exemplu, este bine să întrebi producătorul sau vânzătorul exact ce a intrat în compoziția plăcii de PAL sau MDF.
Dacă nu este sigur, acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă. De asemenea, dacă zona de sub blat pare a fi acoperită cu un alt tip de material, înseamnă că producătorul a tăiat din costuri, sacrificând, probabil, calitatea.
Sunt variante mai puțin durabile decât lemnul și mai sensibile la umiditate, precum și mai greu de reparat. Dintre PAL și MDF, MDF-ul este cel mai calitativ, mai ales cel vopsit.
Piatră sau compozit
Aici intră mai multe variante de la marmură la granit, compozit sau chiar ciment. Sunt variante potrivite pentru cei care și le permit, deoarece pot fi destul de scumpe. Se potrivesc în decoruri luxoase.
De asemenea, variantele naturale sunt mai greu de întreținut decât cele sintetice. De exemplu, marmura este foarte poroasă, deci greu de curățat, fiind potrivită pentru o masă folosită rar.
Sticlă
Aceasta poate să fie transparentă, mătuită sau colorată. Nu sunt foarte scumpe și au avantajul de a contribui la iluzia unui spațiu deschis, larg și luminos. Sunt foarte potrivite pentru livingurile mici.
Deși nu este un material sensibil la umiditate și se curăță ușor, este susceptibilă la zgârieturi, se poate crăpa sau ciobi din cauza șocurilor mecanice sau a celor de temperatură.
Dacă nu ești neîndemânatic însă, o masă cu blat de sticlă poate rezista fără probleme chiar și ani de zile.
Metal
Și aici sunt mai multe variante, de la oțel inoxidabil la alamă sau zinc, precum și versiuni vopsite.
Acest material este folosit mai mult pentru baza mesei decât pentru blat, dar există și variante cu blat din metal potrivite pentru o sufragerie amenajată în stil industrial. Metalul este ușor de întreținut și mai ieftin decât lemnul.
Plastic
Sunt variante ieftine care pot dura mulți ani, dar nu sunt frumoase.
Baza mesei de sufragerie
Modelele mai moderne au o bază cât mai interesant și mai ergonomic gândită, astfel încât și cei care stau în capul mesei să o poată face confortabil. Dacă crezi că va fi nevoie ca unii oaspeți să stea chiar pe colț, alege o masă cu piedestal, indiferent dacă este rotundă sau nu. Piedestalul poate avea o formă clasică sau un design mai interesant.
Varianta cu patru picioare, este una clasică ce se potrivește în orice încăpere. Caută variante care să aibă picioare care coboară în unghi, deoarece acestea permit așezarea mai comodă a participanților la masă.
Dacă ai livingul în stil rustic, atunci o masă lungă care are o bază cu suport este perfectă.
Stilul mesei pentru living
Fiind un corp de mobilier mare, este important să se potrivească cu restul camerei, deci trebuie să fii atent la stil și să alegi un model în consecință.
- Tradițional
Stai departe de finisajele lucioase și reflectorizante. Cel mai bine este să alegi o masă din lemn, ideal unul închis la culoare. Dacă masa va avea și detalii din metal este și mai bine.
- Scandinav
Tot lemnul este detaliul care va face diferența, dar merg bine și mesele care au lemn vopsit alb. De fapt combinația dintre alb și esența naturală a lemnului este perfectă pentru stilul scandinav. Alte culori potrivite sunt gri deschis sau culori „urâte” (muștariu, verde murdar). Are un efect calmant.
- Minimalist
Sticla și metalul sunt cea mai bună alegere în acest caz. Acestea oferă un aspect curat, fără detalii ornamentale, perfecte și pentru stilul industrial. Alb, negru sau gri sunt cele mai bune variante.
Finisaje
Foarte lucios – Oferă un aspect luminos, proaspăt și super modern. Se potrivește în mai multe stiluri de amenajare și cu mai multe stiluri de scaune. Se curăță ușor deoarece nu este o suprafață poroasă. Utilizează o cârpă moale din microfibră umedă. La nevoie, se poate adăuga detergent blând. După curățare, aceasta trebuie să fie uscată cu un prosop de hârtie sau textil. Evită să folosești orice obiect abraziv sau ascuțit pe astfel de suprafețe.
Finisaj mat – potrivit pentru stilul contemporan. Oferă un aer călduros încăperii și cu toții se vor simții bineveniți la masă. În plus, merge cu multe stiluri de scaune. Se întreține la fel ca finisajul lucios.
Concluzii
Poți găsi cea mai bună masă pentru sufragerie online. Aici vei putea alege dintre multe modele, găsindu-l astfel pe cel mai potrivit pentru tine.
Nu uita să verifici foarte bine descrierea produsului și părerea altor cumpărători. Astfel vei reuși să iei cea mai bună decizie, fără să trebuiască să testezi personal produsul și să riști să rămâi dezamăgit.
Acum că ai parcurs toate aceste informații, ești pregătit să alegi cea mai bună masă pentru living la care să te bucuri împreună cu familia și prietenii.
Cea mai bună masă pentru living: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de mese de living pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Masa extensibila pentru sufragerie Sani Capital
Masa de sufragerie PERUDJA este cel mai bun exemplu al modului in care mobilierul poate fi modest, sofisticat si in acelasi timp util.
Mobilierul din lemn natural a fost intotdeauna foarte apreciat pentru ca este fiabil, frumos si durabil.
PERUDJA este realizata cu blat cu furnir natural, picioare din fag masiv.
Material Blat: MDF.
Dimensiuni: 140 -180 x 90 x 75 cm.
2. Masa VIBRA extensibila din lemn masiv de stejar, 160×90 cm
”Vibra” se remarca printr-un design functional, accesibil, combinand atentia la prelucrare cu folosirea sustenabila a lemnului.
”Vibra” este o masa extensibla foarte accesibila financiar.
Numar persoane: 6 – Forma: Dreptunghi – Asamblare: Asamblat.
Material structura: Lemn masiv – Esenta lemn: Stejar – Material blat: Lemn.
Dimensiuni: 160 cm x 76 cm x 90 cm.
Grosime blat: 2.5 cm – Greutate: 28 Kg.
3. Masa extensibila TUSCAN FURNITURE, Lemn Masiv
Masa extensibila din lemn masiv, culoare alb + natur.
Dimensiune 140 (230) x 80 x 80 cm.
Blatul este cioplit manual si lacuit cu produse pe baza de apa.
Cadrul si picioarele mesei sunt pensulate manual cu vopsea pe baza de apa.
Material structura: Lemn masiv – Esenta lemn: Tei – Material blat: Lemn masiv.
Greutate: 60 Kg.
4. Masa Extensibila Kring Retro, culoare vintage, 160-200×76.6×90 cm
Spatiul restrans poate reprezenta o provocare pentru ca trebuie sa tinem cont atat de functionalitate cat si de estetica, iar o mobila de dimensiuni reduse, cu linii simple si compartimentata cat mai eficient, ne va ajuta sa echilibram cele doua aspecte.
In acest context am adus pentru tine Masa Extensibila Kring Retro, confectionata din PAL melaminat.
Lungime: 160 cm – Lungime extinsa: 200 cm.
Inaltime: 76.6 cm – Latime: 90 cm.
5. Masa Irim Palace 160/200x90x76 cm, Sonoma
Masa destinata zonei de servire a mesei din living sau bucatarie.
Design modern si dimensiuni generoase.
Constuita din PAL de 32 si 16 cm, cu tablie 160 x 90 cm, inaltimea totala a mesei fiind de 76 cm.
Baza de sustinere este reprezentata de o platforma de 45 x 80 cm, iar sustinerea mesei se realizeaza printr-o constructie unitara de PAL.
Greutate: 45 Kg.