Cea mai buna instalație de lumini pentru Crăciun

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai buna instalație de lumini pentru Crăciun? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă instalația de Crăciun potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna instalatie de CraciunOdată cu apropierea lunii decembrie, cu toţii începem să ne preocupăm cu privire la felul în care ne vom decora casa de sărbători.

În acest sens, îţi vei dori să găseşti cea mai bună instalaţie de Crăciun, care să se încadreze perfect decorului şi nuanţelor celorlalte ornamente. Această alegere implica diverse criterii şi o analiză completă în funcţie de numeroase caracteristici.

De ce să cumperi o instalaţie de lumini pentru Crăciun?

O instalaţie poate completa perfect decorul tău de sărbători, atât în interiorul, dar şi în exteriorul casei. Astăzi, există numeroase tipuri de instalații de Crăciun, cu un design inedit, cu diverse culori şi forme.

Prin alegerea pe care o vei face privind aceste aspecte, instalaţiile vor juca un rol foarte important în crearea unei atmosfere plăcuţe de sărbători.

Cum să alegi cea mai bună instalaţie de lumini pentru Crăciun?

Pentru că există atât de multe modele de instalaţii pe piaţă, îţi vom pune la dispoziţie un întreg articol despre cum să îţi alegi produsul potrivit, în funcţie de caracteristicile estetice, precum culoarea, forma şi dimensiunea, dar şi cele de ordin tehnic, cum ar fi modul de alimentare.

Cu scopul de a lua cea mai bună decizie, informează-te în continuare cu privire la principalele aspecte de care să ţii cont:

Modelul instalației de lumini

În cadrul acestui criteriu, vom ţine cont de tot ceea ce înseamnă aspectul instalaţiei, respectiv forma şi culoarea. Nuanţele sunt variate, instalaţiile fiind disponibile în model multicolor, alb cald şi alb rece.

În ceea ce priveşte forma, piaţa oferă o gamă largă din care să alegi cea mai bună instalaţie de Crăciun: tip sir, perdea, plasa, sfera, cu franjuri, ţurţuri, globuleţe, tuburi sub forma unei frânghii şi aşa mai departe.

În general, modelul preferat este cel sir, datorită posibilităţilor diverse de utilizare pe care le oferă. Acesta poate fi folosit în interior, dar şi în exterior, poate accesoriza cu succes bradul tău de Crăciun sau orice alt element de decor din casă.

Luminile acestui tip de instalaţie sunt în formă de bec, steluţe, ţurţuri, bulbi, fulgi de zăpadă, furtun luminos, globuri, fibră optică, borcănaşe şi multe altele. Funcţionarea acestor lumini poate fi constantă sau alternativă.

Instalatie de lumini cu ledInstalaţiile de Crăciun tip perdea sunt cel mai adesea folosite în exterior, fiind aşezate la ferestre, uşi şi streasini. Acestea pot fi utilizate şi în interiorul casei, deasupra ferestrelor sau ataşate unui tavan, într-o încăpere foarte înaltă.

Instalaţiile sunt disponibile cu LED-uri multicolore, alb cald şi alb rece, sub diverse forme, cum ar fi: ţurţuri, ploaie şi franjuri. În general, sunt preferate instalaţiile tip perdea, ce sunt aplicate la streaşina casei, dând senzaţia de ninsoare, acestea funcţionând alternativ, de sus în jos.

Instalaţiile de tip tub pentru sărbătorile de iarnă arata asemenea unui furtun luminos şi sunt utilizate, în general, în exteriorul casei, pentru împodobirea brazilor de dimensiuni mari, sau a unei terase. A

cestea pot fi multicolore, cu jocuri de lumini, într-o singură culoare, albe sau ţip meteorit, cu tuburi din acryl, ce conferă un efect vizual de ninsoare. De asemenea, există şi figurine în diverse forme, cum ar fi cea de fulg de nea, din material flexibil.

Instalaţiile de tip plasa sunt alese, în general, pentru exteriorul casei. Datorită dimensiunilor de care dispun, dar şi a modelului, acestea pot decora cu succes pereţii casei tale, bradul şi alte plante de exterior.

Instalaţiile sunt disponibile cu LED-uri multicolore, alb cald şi rece, cu fir transparent, cu globuri, steluţe şi beculeţe, cu franjuri, tip ploaie sau cu legare în serie.

Există instalaţii sub diverse forme interesante cu specific de Crăciun, cum ar fi clopoţei, fulgi de zăpadă, reni, brazi, stele, crenguţe, om de zăpadă, îngeraşi şi altele, care joacă un rol important în decorul tău de sărbători, putând fi aplicate pe fereastră cu ajutorul unui adeziv, ori aşezate pe mobilier, constituind un element de decor cu un design nemaipomenit. Acestea sunt atractive mai ales pentru cei mici, pentru care figurinele reprezintă personaje preferate din poveşti.

Proiectorul este un alt tip de instalaţie de Crăciun pentru exterior, care odată îndreptate către acoperişul sau pereţii casei, va proiecta diverse forme cu specific, în mişcare sau constante, cum ar fi: brazi, fulgi de nea, Moş Crăciun sau om de zăpadă.

Datorită materialelor din care este confecţionată, calitatea instalaţiei nu poate fi afectată de către fenomenele meteorologice.

Dimensiunea instalației de lumini

Acest aspect este esenţial în alegerea celei mai bune instalaţii de Crăciun. Nu ne dorim o instalaţie cu dimensiuni prea mari pentru un brad micuţ, respectiv prea mici pentru un brad înalt.

Instalatie lumini Craciun exteriorAstfel că, din acest punct de vedere, vei ţine cont de dimensiunea bradului pe care îl vei împodobi, dar şi de aspectul acestuia şi de numărul accesoriilor pe care le vei mai adăuga.

Pentru brazii cu o înălţime medie, de până la 2 metri, o instalaţie de aproximativ 300 de becuri este ideală. Nu uita, însă, de importanta cablului de alimentare. Deşi poţi utiliza şi un prelungitor, acesta poate fi inestetic.

Lungimea ideală a cablului de alimentare este diferită, în funcţie de distanţa dintre brad şi priză, însă, în general, acesta măsoară 1.5 metri.

Tipul de becuri

Becurile instalaţiilor au durabilitate, modalitate de funcţionare şi costuri diferite, în funcţie de tipul acestora:

Instalaţiile funcţionează cu becuri LED sau incandescente, cu încărcare pe baterii, la energia electrică sau solară. Întrucât fiecare dintre acestea prezintă atât avantaje, cât şi dezavantaje, alegerea tipului de instalaţie rămâne la latitudinea ta.

Nu uita că bugetul joacă un rol important în cadrul acestei alegeri. Cele ce funcţionează pe baza unor becuri LED sunt economice, consumul energetic fiind redus, iar rezistenţa îndelungată.

Dezavantejele sunt cele de ordin estetic, lumină fiind în general rece. Pe de altă parte, becurile incandescente, deşi prezintă un preţ redus la achiziţie şi un aspect mai plăcut, costurile mari de funcţionare vor fi observate ulterior.

Alimentare

În ceea ce priveşte încărcarea, cele pe baterii sunt recomandate atunci când instalaţia nu este aşezată în apropierea unei prize. Cele ce se încarcă pe baza luminii solare sunt ideale, însă costul de achiziţie este ridicat, iar timpul în care funcţionează, redus.

Dezavantajele alimentării la reţeaua electrică sunt reprezentate de costuri şi de posibilele accidente.

Dacă am reuşit să îţi răspundem la întrebarea „Cum aleg cea mai bună instalaţie de Crăciun?”, oferindu-ţi toate informaţiile necesare, îţi dorim spor la cumpărături! Ţine cont însă, de bugetul de care dispui şi analizează piaţa foarte bine.

Cea mai buna instalație de lumini pentru Crăciun: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de instalații de lumini pentru Crăciun care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Instalatie de lumini OneConcept Eternal Flame 40 LED-uri lumânări

Instalatie de lumini OneConcept Eternal Flame 40 LED-uri lumânăriAlimentare cu baterie pentru o iluminare festiva romantica.
Set de 40 lumanari albe-crem, cu LED-uri de lumină.
Perioada luminoasă ridicată: o încărcare a bateriei durează 180 de ore de funcționare.
Intensitatea individuală a luminii prin telecomandă.
Trei moduri de lumină: lumină constantă sau clipire rapid și lent.
Include clipsuri de prindere verzi pentru atașare ușoară la pomul de Craciun.
Timer: oprire automată a lumânărilor după 6 sau 18 ore.

Vezi detalii si pret

2. Blumfeldt Forsthaus luminite Crăciun 16 m 320 LED-uri

Blumfeldt Forsthaus luminite Crăciun 16 m 320 LED-uriDecor sloiuri de gheata  cu LED-uri pentru interior și exterior.
16 m plastic, cu 54 de LED-uri.
18 x Seria 3, Seria 6 și  9 strand – un total de 320 de LED-uri.
Efect Snowmotion: lumini alternative de sus în jos și  care se încadrează în mod similar.
Culoare lumină: alba calda 
6m Lungime cablu de la priza la primul corp de iluminat pentru montaj.

Vezi detalii si pret

3. Proiector LED fulgi de zăpadă Blumfeldt Snowdance, rezistent la apa, 4 culori

Proiector LED fulgi de zăpadă Blumfeldt Snowdance, rezistent la apa, 4 culoriProiector rezistent la apă cu LED-uri pentru utilizare în exterior și în interior.
Fulgi de zăpadă colorati în roșu, verde, albastru și alb.
Temperatura de operare: -25 ° C până la + 35 ° C
180 ° articulație de rotație pentru o iluminare optimă.
Zona de proiecție: 10 x 10 m.
Material: Carcasă din aluminiu robust.
5 m cablu.

Vezi detalii si pret

4. Instalatie lumini de Craciun lant 18m 180xLED

Instalatie lumini de Craciun lant 18m 180xLEDPutere bec (W): 6 W.
Tip: Decoratiuni de Craciun; Lanturi de craciun.
Funcția: Technologia LED.
Material: plastic.
Culoare: negru.
Lungime [mm]: 18000 mm.
Durata medie de viață [h]: 50000 h.
Temperatura de culoare [K]: RGB K.

Vezi detalii si pret

5. Lumini de Crăciun țurțuri Blumfeldt ICICLE 160-WW LED, 8 m, 160 de lumini

Lumini de Crăciun țurțuri Blumfeldt ICICLE 160-WW LED, 8 m, 160 de luminiLanț de LED-uri frumoase pentru interior și exterior.
160 lumini cu LED-uri de înaltă performanță
Lanț de 8 m și cablul de alimentare de 6 m.
Tema de Crăciun în formă de țurțuri, diverse fâșii lungi.
Până la 90%, puterea de economisire, în comparație cu becurile standard.
Lumina de culoare albă caldă.
Lungime cablu: 6 m.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată