Cea mai bună priză inteligentă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună priză inteligentă pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă priza inteligentă potrivită nevoilor tale? Citețte ghidul nostru ți alege informat.

Cea mai buna priza inteligentaDispozitivele inteligente sau „smart” par a fi din ce în ce mai prezente, dacă nu chiar mai necesară, în viața fiecăruia dintre noi. Așa se face că omenirea se îndreaptă înspre o direcție sigură: casa inteligentă sau Smart Home.

La fel cum azi avem un telefon inteligent și nu ne-am mai imagina viața fără el, în viitorul nu foarte îndepărtat nu ne vom mai imagina o locuință fără majoritatea facilităților „smart”.

Un pas aparent micuț înspre obținerea unei case inteligente este achiziționarea și instalarea unei prize inteligentă sau un „smart plug”. Numeroasele avantaje pe care le oferă o astfel de priză te vor convinge de necesitatea achiziționării uneia. Află deci, cum alegi cea mai bună priză inteligentă.

Ce avantaje are o priză inteligentă?

Probabil te întrebi ce o face să merite termenul de priză „inteligentă”. Ei bine, această priză face mult mai mult decât să îți permită conectarea la o sursă de curent. Îți oferă posibilitatea să îți controlezi aparatele conectate la această priză de la distanță prin intermediul unei conexiuni la internet și o aplicație specială. Pe lângă asta, te ajută și să faci economii importante la curent.

Ai putea găsi o astfel de priză foarte practică în situațiile în care este necesar să pornești sau să oprești aparatele electrocasnice de la distanță. Să presupunem că nu îți amintești dacă ai lăsat sau nu aparatul de aer condiționat deschis sau fierul de călcat.

Ori poate ai vrea să pornești mai repede unele aparate, de exemplu cuptorul electric, pentru a fi deja încălzit când ajungi acasă. Este posibil să ai acest nivel de control cu ajutorul celei mai bune prize inteligentă.

De asemenea, vei primi notificări pe telefon în legătură cu orice defecțiune electrică, și tot de pe telefon vei putea verifica nivelul de consum electric al fiecărui aparat.

Cum alegi cea mai bună priză electrică inteligentă?

Control de la distanta al prizelorFiind un produs ce câștigă din ce în ce mai multă popularitate pe zi ce trece, este normal ca pe piață să fi apărut numeroase modele cu mai multe sau mai puține funcții speciale.

Întrucât prețul unei astfel de prize poate ajunge uneori chiar la câteva sute de lei, nu îți permiți să alegi orice. De aceea este foarte bine să fii informat și cu privire la această priză inteligentă, înainte de a decide să cumperi un anumit model.

Pentru a te ajuta în alegerea ta am pregătit un ghid de cumpărături în care îți prezentăm ce funcții și caracteristici ar trebui să aibă cea mai bună priză inteligentă pentru a-și merita banii. Așadar, în alegerea ta ține cont de următoarele aspecte importante:

Conectivitate

Pentru a putea funcționa priza inteligentă se conectează la rețeaua Wi-Fi din casă printr-o platformă Linux. Acest lucru face posibil ca tu să o poți accesa și controla de la distanță , atâta timp cât internetul din casă este funcțional, iar dispozitivul tău de control este conectat la internet.

Aspectul la care trebuie să fii atent este compatibilitatea. Nu îți va folosi la nimic o priză inteligentă dacă nu va fi compatibilă cu dispozitivul tău. Așadar, înainte de cumpărare verifică sistemele de operare (IOS, Android sau Windows) cu care este compatibilă priza inteligentă.

Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă cea mai bună priză inteligentă?

  • Control de pe orice dispozitiv mobil – odată realizată conexiunea dintre priză și dispozitiv vei avea control absolut asupra funcționalității acesteia, în sensul că vei putea să îi pornești sau să oprești accesul la sursa de curent, reușind astfel să controlezi și aparatele conectate. Verifică în prealabil ca priza inteligentă pe care o dorești să poată suporta sarcina electrică a aparatelor pe care dorești să le conectezi.
  • Programare – cea mai bună priză inteligentă îți oferă și posibilitatea de a programa momentul de pornire oprire. Această funcție poate fi utilă dacă știi că nu vei avea posibilitatea de a-ți conecta telefonul la internet pentru a controla direct priza.
  • Rapoarte – Dispozitivele mai performante au capacitatea de a-ți livra un raport după fiecare pornire sau oprire astfel încât să fii sigur că acțiunea pe care ai comandat-o de pe dispozitivul tău a fost execută cu succes.
  • Alertă de suprasarcină – atunci când întâmpină astfel de probleme legate de electricitate, vei primi o notificare pe telefon.
  • priza inteligenta masurare consum energie electricaMăsurarea consumului – o funcție care îți permite să verifici consumul de energie al fiecărui aparat din acasă. Toate datele vor fi salvate într-o arhivă, iar tu vei putea în acest fel să îți dai seama ce aparat consumă cel mai mult din casă. Practic vei putea să afli unde sunt problemele de consum din casă și să încerci acum să le rezolvi.
  • Siguranța pentru copii – știm că cei mici sunt foarte atrași de astfel de obiecte. Mai ales dacă este un obiect nou în casă, dacă luminează și dacă i se spune că nu are voie să umble la el, copilul se va simții foarte atras de această priză. Cea mai bună priză inteligentă însă, va fi destul de sigură pentru a nu pune în pericol siguranța copilului în cazul în care acesta are acces la ea.

Garanție

Garanția unui astfel de produs trebuie să fie de minim 2 ani. Un furnizor bun îți va pune la dispoziție această perioadă de garanție, precum și posibilitatea de a prelungi această perioadă.

Cu toate acestea, având în vedere că tehnologia evoluează constant, peste 2 ani este foarte probabil să vrei să îți înlocuiești priza inteligentă cu una mai performantă care să îți ofere mai multe opțiuni de control.

Producători

Este normal să fi interesat de compania care produce cea mai bună priză inteligentă. Chiar dacă noi nu o putem numi pe cea mai bună, îți putem da câteva exemple orientative de firme care și-au creat o reputație bună printre utilizatori care s-au declarat mulțumiți de performațele dispozitivelor lor.

În funcție de numărul de funcții pe care îl oferă priza lor, dar și de raportul calitate/preț cele mai recomandate branduri sunt: TP-Link, D-Link, Edimax, Panasonic, sau Fibaro.

Înainte de a cumpăra un produs, în special dacă îl vei cumpăra online, îți recomandăm să consulți părerile celorlalți cumpărători pentru a avea o perspectivă cât mai corectă asupra prizei inteligente pe care vrei să o achiziționezi. 

Cea mai bună priză inteligentă: recomandări

Tinând cont de sfaturile de mai sus, dar și de părerile cumpărătorilor, am analizat oferta pieței de prize inteligente pentru acasă și vă putem recomanda în continuare câteva modele care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Priza inteligenta Wi-Fi TP-Link HS110, Monitorizare energie

Priza inteligenta Wi-Fi TP-Link HS110

Acces de la distanta – Controleaza dispozitivele conectate la priza inteligenta prin aplicatia Kasa de pe smartphone-ul tau.
Programare pornit/oprit – Poti seta priza inteligenta sa alimenteze automat dispozitivele electronice atunci cand ai nevoie.
Monitorizarea energiei – Analizeaza istoricul si consumul de energie.
Mod Vacanta – Cand pleci mai multe zile de acasa poti programa Priza Inteligenta sa aprinda si sa stinga automat luminile pentru a da impresia ca este cineva acasa.

Vezi detalii si pret

2. Priza inteligenta iSmartAlarm Wi-Fi

Priza inteligenta iSmartAlarm Wi-Fi

Priza inteligenta de la iSmartAlarm se poate conecta la reteaua Wi-Fi a locuintei pentru a activa si dezactiva dispozitivele electrice conectate cu ajutorul unui smartphone.
Datorita aplicatiei gratuite puteti controla de la birou device-urile de acasa, obtinand de asemenea o prezentare detaliata a consumului dispozitivelor conectate.
Poti sa setezi un anumit program de functionare al dispozitivului conectat la priza, chiar si de la distanta.

Vezi detalii si pret

3. Priza inteligenta Edimax SP-1101W

Priza inteligenta Edimax SP-1101WAdaptorul smart se conecteaza in orice priza de perete si va da posibilitatea de a porni/opri sau de a programa pornirea/oprirea unui dispozitiv electronic prin folosirea smartphone-ului.
Aplicatia de management poate monitoriza, controla si programa toate dispozitivele electronice conectate la adaptoarele smart din locuinta dumneavoastra.
Verificati starea aparatelor cand sunteti plecat si le puteti porni sau opri de oriunde, oricand.

Vezi detalii si pret

4. Priza Inteligenta Programabila BroadLink cu control Wi-fi

Priza Inteligenta Programabila BroadLink cu control Wi-fiPriza inteligenta Contros iti ofera control total asupra tututor consumatorilor din locuinta ta, eficientizand astfel consumul casnic de energie electrica.
Alaturi de un design modern, compact si solid si in plus lumina de veghe incorporata, capacitatile tehnice ale lui Contros nu pot fi ignorate.
Contros dispune de 6 timere independente, presetabile. Programeaza odata si uita, orice activitate repetitiva va fi executata de catre Contros.
Contros beneficiaza de protectie pentru copii, obturand accesul la sursele de curent oricarui obiect ce nu este stecher.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată