Cea mai bună pilotă din pene și puf de gâscă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (41 voturi, media: 4,95 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună pilotă din pene și puf de gâscă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă pilota din pene și puf de gâscă potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna pilota din pene si puf de gascaPoate una din cele mai avantajoase alegeri pe care o poți face în materie de accesorii pentru pat, este pilota din pene și puf de gâscă. 

Considerată de foarte mulți o variantă de lux, o plapumă cu  astfel de umplutură este o variantă care îți oferă cele mai călduroase nopți de iarnă și o temperatură plăcută vara, la un confort sporit deoarece pilota nu este nicidecum grea.

Cu siguranță ești conștient de faptul că somnul este foarte important atât pentru sănătatea ta fizică și psihică, dar și pentru performanța ta la locul de muncă sau pentru a avea o bună dispoziție.

Odată ce ai conștientizat acest lucru, cu siguranță ești dispus să investești într-un somn de calitate, iar o pilotă potrivită te va ajuta cu siguranță să te odihnești ca un copil mic.

Iată mai jos cum poți alege cea mai bună pilotă din pene și puf de gâscă.

De ce să alegi cea mai bună pilotă din pene și puf de gâscă?

Cel mai probabil ai văzut deja o astfel de pilotă sau ai avut ocazia să te învelești cu una. Este acea plapumă foarte ușoară și pufoasă care pare să se umfle la loc ori de câte ori ai presa-o cu greutatea corpului tău.

Principalul avantaj al acestui tip de pilotă este faptul că poate păstra o temperatură optimă a corpului în orice condiții.

Totuși, nu orice pilotă care pretinde că este umplută cu pene și puf este foarte bună. Variantele mai ieftine sunt în general amestecuri de puf cu alte tipuri de materiale, iar calitatea lor lasă de dorit de multe ori.

Mai mult, oferta de pe piață este din ce în ce mai vastă, și poate fi copleșitor să faci o alegere bună. Ce face diferența dintr-o pilotă cu pene și puf scumpă și una mai ieftină? Cum poți alege o pilotă bună care să se încadreze în bugetul tău?

Ce tip de umplutură poate avea o astfel de pilotă? În ce măsură contează modul în care este cusută? Ce este densitatea umpluturii și cât de mult contează? Este necesar să cunoști răspunsul la toate aceste întrebări pentru a putea alege cea mai bună pilotă din pene și puf de gâscă.

Cum alegi cea mai bună pilotă din pene și puf de gâscă

Pentru a te ajuta să cumperi informat, am pus cap la cap toate informațiile de care ai nevoie în acest ghid de cumpărături. După ce l-ai parcurs vei cunoaște toate criteriile care indică spre o pilotă din pene și puf de calitate.

Mai mult, îți vom arăta și care sunt cele mai bune oferte calitate/preț de pe piață pentru ca tu să găsești și mai rapid cea mai bună pilotă.

Pilota din pene și puf de gâscă – Avantaje și dezavantaje

Umplutura pilota puf de gascaÎnainte de a te hotărî că acest tip de umplutură este ceea ce cauți pentru pilota ta, este necesar să pui în balanță avantajele și dezavantajele acesteia. Iată mai jos o scurtă analiză:

Avantaje:

 • Căldura excelentă – Puful de gâscă și penele sunt cea mai călduroasă opțiune pe care ai putea-o alege pentru o pilotă.
 • Greutatea – Deoarece derivă din pene, puful este capabil să confere căldură fără a cântări foarte mult. Asta înseamnă că este mult mai ușor să o manevrezi în pat, și să o depozitezi atunci când va fi nevoie.
 • Delicatețe – Pilota din puf și pene este foarte delicată cu pielea, este pufoasă și deosebit de confortabilă. Dacă vrei să te înfofolești în pat, asta este alegerea ideală.
 • Durabilitate – Dacă este întreținută corect, pilota din pene și puf de gâscă poate rezista și zeci de ani.
 • Pliabilă – Deoarece este ușoară și pliabilă, se așază perfect pe conturul corpului tău, ceea ce înseamnă că nu vor fi goluri de aer între tine și pilotă.
 • Ventilație – Puful acere capacitatea de a absorbi umezeala pe care corpul o emană în timpul somnului, eliberând-o mai apoi în atmosferă. Așadar, vei avea parte de un somn confortabil fără să transpiri. Astfel poate și să controleze temperatura corpului, în așa măsură încât să nu îți fie prea cald sau prea frig.

Dezavantaje:

 • Alergii – Unele persoane pot fi alergice la pene și puf, ceea ce nu le permite să folosească o pilotă sau pernă cu o astfel de umplutură.
 • Căldură excesivă – Pentru unele persoane, căldura oferită de această pilotă poate să pară sufocantă. Alte persoane ar putea considera că nu este o variantă potrivită pentru toate lunile din an.
 • Este mai greu de întreținut – Pentru a proteja umplutura din pene și puf, aceste pilote necesită o întreținere deosebită, mai complicată decât în cazul păturilor din bumbac sau a pilotelor sintetice.
 • Vei avea nevoie de o față de plapumă – Unele pilote sintetice sunt făcute pentru a fi utilizate fără a fi îmbrăcate într-o lenjerie de pat. Dacă nu vrei să ai puf și pene peste tot în dormitor însă, este necesar să îmbraci pilota într-o față de pilotă.

Tipul de pene și puf de gâscă

Nu orice pilotă din pene și puf de gâscă are același tip de umplutură. Penele și puful pot proveni din surse diferite, proporția lor în umplutură poate să difere, și uneori pot fi combinate și cu alte materiale.

Ba chiar s-ar putea să găsești o pilotă cu pene și puf de rață. Află mai jos cum poți alege cea mai bună pilotă cu cea mai bună umplutură.

 • Pene de gâscă VS pene de rață

În general, pilotele cu pene și puf au umplutură care provine fie de la gâscă fie de la rață. Atunci când alegi cea mai bună pilotă de acest fel, trebuie să știi că există o diferență semnificativă de căldură în ceea ce privește penajul de rață și cel de gâscă.

Gâștele sunt păsări mai mari, și puful lor este mai mare. Regula generală este aceasta: cu cât este mai mare puful, cu atât va fi capabil să ofere mai multă căldură. Așadar, o pilotă cu 95% puf de gâscă, va fi mai călduroasă decât o pilotă cu 95% puf de rață.

 • Proveniența penelor și a pufului de gâscă

Puful și penele folosite în umplutura pilotei provin de pe partea abdominală a păsării, deoarece acolo se găsește penajul de cea mai bună calitate. În general, pene care provin de la gâște mai tinere, sunt mai slab calitative decât cele ce provin de la păsări mature.

Costurile pentru a aduce o gâscă la maturitate sunt mai ridicate însă, ceea ce justifică oarecum prețul ridicat al unei astfel de pilote de calitate.

Pilota calduroasa pene si puf de gascaO altă dezbatere legată de calitatea penelor și a pufului de gâscă se face în legătură cu culoarea acestora. Adevărul este însă că nu contează dacă acestea provin de la gâște albe sau gri. O plapumă este mai călduroasă dacă proporția de puf va fi mai mare decât cea de pene.

Țara de proveniență a penelor și a pufului:

 • Puf de gâscă din Ungaria – Aceste pilote au un preț mai ridicat, și practic acesta este principalul indiciu după care să îți dai seama dacă puful este într-adevăr unguresc sau nu.

  Asta deoarece puful și penele din Ungaria este cel mai calitativ, pilotele de calitate superioară, de lux chiar, fiind umplute cu puf unguresc. Diferența o face densitatea, cea care decide și coeficientul de căldură pe care îl poate oferi.

 • Puf de gâscă din China – Așa cum ne-am obișnuit deja, cam tot ce provine din China ar trebui să ne ridice semne de întrebare cu privire la calitatea produsului. Puful de gâscă chinezesc este unul slab calitativ.

  Este recoltat de la gâște care nu au ajuns la maturitate, ceea ce înseamnă cu puful lor nu este unul dens. De asemenea, modul în care acesta este recoltat nu corespunde normelor UE sau normelor de moralitate umană, păsările fiind deseori maltratate inuman. Totuși, prețul este evident mai accesibil.

Puf 100% sau în combinație cu alte umpluturi?

Vei observa că pe piață există pilote exclusiv cu umplutură din pene și puf de gâscă, sau că acestea sunt amestecate cu alte tipuri de materiale, dar producătorul le prezintă sub numele de pilotă din pene și puf de gâscă. Iată la ce să fii atent:

 • Pilota din 100% puf – această pilotă este cea mai înaltă calitativ deoarece nu este combinată cu pene. Puful are capacitatea de a rezista mai bine în timp și de a izola mai bine, ceea ce înseamnă că vei avea o pilotă mai călduroasă.
 • Pilota cu pene și puf de gâscă – o vei întâlni cel mai des. Aceasta conține atât puf cât și pene mici de gâscă. Totuși, cu cât proporția de puf este mai mare, cu atât pilota va fi mai calitativă și mai costisitoare. Penele nu rețin la fel de multă căldură și au tendința de a se aplatiza, astfel afectând calitățile pilotei.
 • Alternative sintetice – Există materiale sintetice care încearcă să imite proprietățile pufului de gâscă. Acestea sunt mai ieftine și nu prezintă risc alergic. Totuși acestea rezistă mai puțin, și oferă mai puțină căldură.
 • Bumbac – Pentru a face o astfel de pilotă să aibă un preț mai accesibil, ocazional unii producători adaugă bumbac în umplutură. Deși este pufos, bumbacul nu oferă căldură la fel ca puful, deci nu te aștepta la rezultate excelente.

Puterea de umplere

Puterea de umplere este determinată măsurând cantitatea de umplutură care a fost folosită pe metru pătrat. Aceasta mai poate fi denumită și densitatea pilotei.

Cu cât aceasta este mai densă, sau puterea de umplere este mai mare, cu atât pilota va fi mai călduroasă și mai voluminoasă. Valorile pot varia între 180 și 800+. Iată cum poți alege puterea de umplere ideală pentru tine:

 • Până la 180 – Pilotele care au o densitatea mai mică de 180 nu au capacitatea de a oferi un nivel optim de căldură. Acesta sunt de ajutor, dar nu au capacitatea de a capta căldura, deci sunt mai bune ca o variantă pentru vară.
 • Între 180 și 300 – Pilotele care sunt încadrate în acest interval de densitate sunt recomandate tot pentru vară. Totuși acelea care se apropie de 300 pot fi folosite cu succes și iarna. Densitatea este mai bună, dar căldura nu va fi excepțională.
 • Între 300 și 500 – Pilotele încadrate în acest interval de densitate sunt ideale pentru persoanele care vor o pilotă cu adevărat călduroasă, dar au un buget limitat. Pilotele cu densitate între 300 și 400 sunt mai potrivite pentru persoanele care nu sunt friguroase și care locuiesc în zone în care iernile nu sunt foarte aspre. Cele care au o densitate între 400 și 500 sunt ideale pentru iarnă.
 • Peste 500 – Dacă densitatea este mai mare de 500, vorbim despre o pilotă serioasă. Această densitate va izola foarte bine căldura și te poți aștepta să o poți folosi decenii de acum înainte.

Materialul exterior

Pilota naturala din bumbacMaterialul în care este introdusă umplutura joacă și el un rol important în alegerea ta și poate să influențeze mult și prețul pilotei. Iată variantele pe care le vei întâlni pe piață:

 • Bumbac

Acesta este cel mai comun tip de material pentru o pilotă. Datorită delicateții cu pielea și a rezistenței sale, acest material este cu atât mai apreciat cu cât este și mai accesibil la preț. Totuși, în timp ce pentru unele persoane acest material este ideal, în cazul altora ar putea fi o variantă prea călduroasă.

De asemenea este bine de știut că există mai multe tipuri de bumbac, cu calități diferite. Cu cât țesătura este mai densă, cu atât materialul va fi mai fin și mai moale, dar și mai rezistent. Dacă pilota are mai multe pene decât puf, atunci ai nevoie de un bumbac cât mai dens, care să nu permită penelor să iasă.

Bumbacul egiptean este unul din cele mai apreciate tipuri de bumbac. Acesta, împreună cu bumbacul Supima, sunt cele mai apreciate tipuri de țesătură pentru o pilotă din pene și puf de gâscă.

 • Mătase

Mătasea a fost cunoscută încă din trecut pentru finețe. De asemenea, este un material care tinde să împiedice supraîncălzirea. Totuși este mai scump și mai greu de întreținut, deci un astfel de material este mai rar folosit pentru astfel de pilote, dar dacă vrei o variantă de lux este posibil să găsești.

 • Amestec de bumbac și materiale sintetice

Unele pilote sunt îmbrăcate în bumbac amestecat cu materiale sintetice. Astfel se asigură o respirație mai bună a materialului, dar acesta nu va reține la fel de multă umiditate.

Tipul de compartimentare

Orice pilotă din pene și puf de gâscă este compartimentată prin cusături. Astfel puful nu se va aduna tot în colțuri și nu se va plimba aiurea. Există mai multe tipuri de compartimentare.

Ce ar trebui să știi însă este că, cu cât o pilotă este mai matlasată, adică are mai multe compartimente, cu atât va fi mai puțin zgomotoasă, deci dacă ești o persoană sensibilă la sunet ar fi util să păstrezi asta în minte.

Iată care sunt tipurile de compartimentare.

 • Compartimentare tip canal

Canale verticale sunt cusute de-a lungul pilotei. Penele și puful sunt capturate în canale, dar se pot mișca liber în sus și în jos. Principalul avantaj al acestui tip de compartimentare este acela că poți să adaptezi temperatura pe care pilota o conferă, distribuind umplutura mai sus sau mai jos.

Totuși, umplutura va tinde să se așeze în partea inferioară a pilotei , deci va trebui să scuturi pilota de fiecare dată când vrei mai multă căldură în partea de sus.

 • Compartimentare tip casete

Compartimentarea este făcută în pătrate nu în canale. Fiecare compartiment este complet sigilat în așa fel încât umplutura nu se poate mișca între compartimente. Acesta este cel mai popular tip de compartimentare.

Dimensiunea pilotei

Pilota dubla din puf si peneLa fel ca în cazul altor pilote, și cea din puf de gâscă trebuie să fie mai mare decât dimensiunea patului indiferent de mărimea acestuia. Ideal ar fi să acopere 3 sferturi din lateralele patului. Aplică aceasta regulă mai ales dacă împarți patul cu un partener. Iată un scurt ghid mai jos:

 • Pat de o persoană: 140×200 cm.
 • Pat cu lățimea 160 cm: 180×200 cm.
 • Pat dublu când dormi singur: 160×200 cm.
 • Pat dublu folosit de două persoane: 200×200 cm sau 230×200 cm.
 • Pat pentru copii: 100×135 cm. (asigură-te că pilota este tratată special pentru copii pentru a evita formarea alergiilor).

Anotimp

Nu vei avea nevoie de o pilotă foarte călduroasă vara, dar iarna îți va prinde foarte bine. Ce trebuie să știi este că, cu cât densitatea pilotei este mai mare, cu atât aceasta va fi mai călduroasă. Așadar, dacă vrei o pilotă de vară, alege una cu o densitate mai mică, iar pentru iarnă alege-o pe cea cu o densitate mai mare.

Dacă nu îți place să alegi sau crezi că nu te descurci, caută o pilotă din pene și puf de gâscă pentru 4 anotimpuri. Aceasta este cel mai adesea formată din două pilote.

Pe cea mai subțire o poți folosi vara, pe cea mai grosuță primăvara și toamna, iar iarna le poți uni prin sistemul de capsare cu care sunt dotate. Astfel ai făcut o investiție pentru tot anul.

Protecția împotriva alergiilor

Multe persoane se plâng că sunt alergice la penele și puful de gâscă. În realitate însă, umplutura din puf de gâscă este hipoalergenică. Penele și puful sunt tratate corespunzător înainte de a fi folosite în umplutura unei pilote.

Nu acestea cauzează în sine alergii, ci praful, murdăria sau alergenii din pilotă. Atunci când umplutura nu este curățată corespunzător, pot apărea alergiile.

Așadar, asigură-te că producătorul tratează corespunzător puful de gâscă. În general modelele scumpe sunt mai puțin probabil să dezvolte alergii.

Întreținerea pilotei

Uneori pilotele din pene și puf de gâscă pot să se aplatizeze sau să devină galbene. Există trei cauze care alterează acest tip de pilotă:

 • Presiunea – în timp, presiunea exercitată asupra pilotei rup filamentele ce fac puful să fie pufos. Nu prea poți să eviți asta, dar asigură-te că pilota stă cât mai mult întinsă și când mai puțin împăturată.
 • Umezeala – Cel mai mare dușman al pufului este umezeala. Asta poate fi din cauza faptului că în procesul de fabricare puful nu a fost uscat cum trebuie, sau datorită umidității pe care puful o absoarbe cât timp este depozitată pilota în depozite. Cea mai frecventă cauză este însă curățarea necorespunzătoare.
 • Ulei – Încet și sigur, uleiurile din produsele de îngrijire pe care le folosești și cele eliberate natural de pielea ta vor ajunge să fie absorbite de puf. Poți încetinii procesul dacă nu vei folosi prea multe creme de noapte, te asiguri că materialul exterior al pilotei este unul calitativ și folosești mereu o față de pilotă. Tot uleiurile provoacă îngălbenirea pilotei.

Cum poți avea grijă de pilotă?

 1. Scutur-o cu regularitate – Astfel umplutura este redistribuită și rămâne pufoasă. Dacă observi că ies pene prin material, verifică și repară rupturile.
 2. Curăț-o în mod corespunzător – Urmează toate instrucțiunile oferite de producător. Dacă o poți spăla în mașina de spălat, nu folosi apă fierbinte sau detergent dur.
 3. Depoziteaz-o cu grijă – Puful nu ar trebui să fie niciodată depozitat într-o pungă sau cutie înghesuită, deoarece acesta se poate aplatiza și poate reține umezeală și mizerie. În loc să faci asta, împătură pilota și păstreaz-o în dulap într-un loc uscat.

Producători

Umplutura din puf si pene pentru pilotaCel mai bun indiciu al calității este uneori chiar producătorul. Verifică dacă acesta este unul care are o reputație bună și nu cumpăra dintr-o sursă care pare a fi dubioasă. Un producător bun va furniza informații detaliate despre produs.

Iată care sunt cei mai apreciați de pe piața din Romania: Drimko, Green Future, Valentini.

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună pilotă din pene și puf de gâscă online. Aici vei găsi cele mai bune modele la cel mai bun preț, deoarece ofertele și reducerile sunt mult mai frecvente online.

De asemenea, verifică părerea altor cumpărători înainte de a cumpăra un produs. Review-ul acestora poate să te ajute să decizi dacă pilota este potrivită pentru tine sau dacă investiția merită.

Acum că ai parcurs aceste informații ești pregătit să cumperi cea mai bună pilotă cu pene și puf de gâscă.

Cea mai bună pilotă din pene și puf de gâscă: recomandari

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de pilote din pene și puf de gâscă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Pilota Green Future FEELING, umplutura 100% puf gasca

Pilota Green Future FEELING, umplutura 100% puf gascaPilota Feeling 100% puf de gasca este solutia perfecta pentru un somn confortabil in fiecare noapte.
Puful de gasca, cel mai bun material izolant din lume, impreuna cu tesatura de bumbac, asigura un confort termic excelent si o ventilatie corespunzatoare ce previne transpiratia.
Este realizata din casete cusute pentru a preveni deplasarea umpluturii si pentru a asigura o distributie uniforma a acesteia.
Aceasta pilota realizata 100% din materiale naturale, este pufoasa, moale si ofera o senzatie delicata la atingere.

Vezi detalii si pret

2. Pilota din puf de gasca cu husa bumbac 200×220

Pilota din puf de gasca cu husa bumbac 200×220

Pilota din puf de gasca este foarte usoara si confortabila.
Puful de gasca este distribuit pe intreaga suprafata a pilotei,  previne transpiratia, prezinta un confort termic ridicat, fiind ideale pentru noptile friguroase de iarna.
Husa 100% din bumbac, este moale, placuta la atingere, asigura un mediu uscat, proaspat si igienic, oferind senzatia de natural.
Husa 100% bumbac anti-pana.
Textilul corespunde standardului Oeko-Tex Standard 100.
Umplutura pilota: 100% puf de gasca – Lavabila la 40°.

Vezi detalii si pret

3. Pilota Ralex, matlasata, puf gasca, 200×220 cm

Pilota Ralex, matlasata, puf gasca, 200x220 cmPilota este hipoalergica si antibacteriana, avand umplutura din puf de gasca de cea mai buna calitate, cu invelis din bumbac 100%, luxoasa, usoara si confortabila.
Pilota este umpluta cu puf de gasca selectionat, desprafuite si sterilizate.
Pilota este casetata, prezinta intarituri pe margini.
Pilota din materiale naturale, cea mai buna alegere pentru noptile friguroase de iarna.
Prezinta un confort termic foarte ridicat si o atingere extrem de delicata.
Pilota poate fi spalata.

Vezi detalii si pret

4. Pilota Cassatex cm cu puf si pana de gasca alb

Pilota Cassatex cm cu puf si pana de gasca albPilotele marca Cassatex sunt concepute pentru a va oferi un plus de confort si siguranta.
Umplutura din puf si pana de gasca respecta toate normele de igiena din UE.
Folosim doar bumbac iar pielea poate respira pe tot parcursul noptii.
Compozitie : Tesatura: Bumbac 100% (bumbacul permite pielii sa respire pe tot parcursul noptii)
Umplutura: 15% puf si 85% pana de gasca (acest tip de umplutura ofera cel mai optim confort pentru un somn linistit)

Vezi detalii si pret

5. Pilota Green Future sleep puf si pana de gasca

Pilota Green Future sleep puf si pana de gascaHusa pilotei este fabricata din material de bumbac fin de calitate superioara.
Pilota este umpluta cu materiale atent selectionate.
Mixul de puf si pana este de origine Europeana sortata, spalata si igienizata confort normelor UE.
Tesatura: Bumbac 100 %
Umplutura: 15% puf gasca; 85% pana de gasca.
Dimensiune (cm): 220 x 200.

Vezi detalii si pret

Citește și
2 Comentarii
 1. Dragos spune

  Va mulțumesc Pt toate sfaturile și părerile pe care ni le/ați însușit.
  Pt mine unul a contat foarte mult in a afla toate detaliile despre cum sa aleg o pilota din puf de Gasca.
  Va mulțumesc!

 2. Nemes cristina spune

  Multumim din suflet pentru acest articol . De foarte mare ajutor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată