Cea mai bună pilotă din bambus

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (38 voturi, media: 4,95 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună pilotă din bambus? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă pilota din bambus potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna pilota din bambusSomnul de calitate devine din ce în ce mai greu de obținut în timpurile pe care le trăim. De la calitatea saltelei, la atmosfera din jur, până la comoditatea pernei, toate influențează enorm somnul, chiar și atunci când ești frânt de oboseală.

Pilota nu este nicidecum o excepție. Temperatura din timpul somnului, circulația sanguină, prezența sau absența reacțiilor alergice, toate se leagă și pot depinde în mare măsură de pilotă. Din multitudinea de oferte de pe piață, foarte multe persoane tind să aleagă pilota din bambus.

Dacă și tu ești interesat, află din acest articol unde poți găsi astfel de învelitori de calitate, precum și cum poți alege cea mai bună pilotă din bambus pentru tine.

De ce să alegi cea mai bună pilotă din bambus?

În zilele noastre, atunci când vrei să îți cumperi o pilotă pentru dormitor, ai o sumedenie de opțiuni. Fiecare tip de pilotă, indiferent că este din material natural sau sintetic, pretinde că este cea mai bună variantă pentru tine.

Dar cum ar putea să fie toate la fel de bune din moment ce au un preț diferit? Adevărul este că nu toate pilotele sunt bune, dar cele din bambus ocupă un loc deosebit în topul preferințelor clienților. Fibra de bambus este un material deosebit ideal pentru pilotă, dar și pentru alte elemente ale lenjeriei de pat.

Datorită proprietăților antibacteriene este recomandată atât adulților cât și copiilor. Totuși, nu orice pilotă din bambus te va satisface pe deplin. Ai nevoie de cea mai bună pilotă din bambus.

Având în vedere că acestea au un preț mai ridicat față de alte alternative, lucru justificat de detaliile pe care ți le vom prezenta mai jos, ai putea fii tentat să alegi pur și simplu varianta cu cel mai convenabil preț.

În acest caz însă, s-ar putea să constați rapid că ai făcut o greșeală ți că pilota nu se ridică la nivelul așteptărilor din mai multe motive.

Așadar, cum știi care este cea mai bună pilotă din bambus? La ce criterii trebuie să acorzi atenție? Care sunt trucurile pe care producătorii nu vor să le cunoști?

Cum alegi cea mai bună pilotă din bambus

Pentru a face o alegere înțeleaptă este necesar să fii foarte bine informat. Noi suntem aici pentru a te ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a nu te lăsa păcălit.

Dacă vrei o pilotă care să te facă se te simți că dormi pe un nor, citește acest ghid de cumpărături care conține toate detaliile ce te vor ajuta să identifici pilota din bambus ideală pentru tine.

De asemenea, la final îți oferim și câteva sugestii în privința celor mai bune oferte ca raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru a face alegerea ideală din prima, citește cu atenție informațiile următoare.

Ce avantaje are cea mai bună pilotă din bambus?

Pilota din bambus de calitateEste posibil să știi asta sau nu, dar există mai multe motive pentru care fibra de bambus este o alegere bună pentru lenjeriile de pat, și acestea nu se referă numai la confortul oferit.

Medicii au fost și continuă să fie interesați de beneficiile acestui material pentru sănătate, de aceea nu este de mirate că pilota din bambus de află adesea printre recomandările acestora.

Iată mai jos care sunt avantajele celei mai bune pilote din bambus:

 • Confort termic – fibra de bambus are proprietatea specială de a înmagazina goluri de aer în țesături. Asta înseamnă că materialul permite pielii să respire și este considerat de multe persoane un material inteligent. Practic are capacitatea de a regla confortul termic.
  Dacă îți este prea cald, acesta va elibera căldură prin golurile de aer din țesătură, și va reacționa invers în cazul în care îți este frig. Este o alegere ideală pentru cuplurile care au preferințe termice diferite, deoarece este capabil să acționeze individual pentru fiecare persoană care împarte patul.
 • Absorbant – Spre deosebire de bumbac, fibra de bambus are o putere de absorbție mai mare 40%, deci în caz că transpiri, umezeala va fi preluată, și apoi evaporată în atmosferă de trei ori mai rapid decât o face bumbacul.
 • Delicatețe – Bambusul este un material foarte fin și blând cu pielea. Mulți îl compară cu mătasea sau cu cașmirul, deci este ideal pentru pielea sensibilă.
 • Hipo-alergenic – Fibra de bambus este ideală pentru persoanele care sunt predispuse la alergii deoarece nu cauzează alergie și protejează împotriva factorilor declanșatori.
 • Antibacterian – Nu permite dezvoltarea acarienilor dacă este întreținut corect, și este ideal în lupta cu microbii și alte bacterii periculoase.
 • Sănătate – Bambusul este o plantă cultivată fără a folosi insecticide, deoarece acesta reușește să le alunge în mod natural, deci nu trebuie să îți faci griji în această privință.
 • Sustenabilitate – Bambusul este o resursă regenerabilă. Planta crește foarte rapid și nu este nevoie să fie afectat niciun habitat al animalelor pentru a produce fibra de bambus.
 • Rezistență – Fibra de bambus este foarte rezistentă. Nu se destramă și dacă este îngrijită conform instrucțiunilor, o pilotă din bambus poate să reziste decenii.
 • Pentru vegani – dacă ești o persoană care este împotriva exploatării animalelor sub orice formă, atunci probabil că nu vei alege o pilotă din puf de gâscă sau din lână. Bambusul este o variantă potrivită și pentru cei care militează pentru protecția mediului. Este o sursă regenerabilă și nu este tratată cu îngrășământ chimic la fel ca culturile de bumbac.

Nivelul de căldură oferit

În funcție de anotimp, zona în care locuiești sau propriile preferințe, s-ar putea să îți dorești o pilotă mai călduroasă, sau din contră una mai răcoroasă. Cel mai ușor este să te ghidezi după grosimea pilotei.

Grosimea este un indiciu bun cu privire la densitatea umpluturii. Cu cât densitatea este mai mare, cu atât pilota va fi mai groasă, deci și mai călduroasă. Cum poți face alegerea bună? Ei bine este important să știi ce opțiuni îți oferă piața.

De cele mai multe ori producătorul va indica în descrierea produsului dacă pilota este potrivită pentru iarnă sau pentru vară. Dacă iernile tale sunt foarte geroase, atunci cel mai bine este să alegi o pilotă care este special concepută pentru iarnă.

Dacă în schimb ai veri foarte călduroase și ierni blânde, poți alege fără probleme o pilotă din bambus care este mai subțire și mai ieftină.

Dacă producătorul nu indică pentru ce anotimp este potrivită pilota, nu trebuie să te îngrijorezi prea tare. Așa cum am mai amintit pilota din bambus are o structura a umpluturii deosebită de alte materiale. Golurile de aer au rolul de a controla nivelul de temperatură, păstrând astfel un confort termic sporit.

Astfel o pilotă din acest material poate fi folosită cel mai probabil fără probleme în toate cele 4 anotimpuri. Dacă ești o persoană care transpiră excesiv, pilota va regla temperatura pentru a nu îți fi prea cald, și va absorbi rapid umezeala, astfel vei reuși să te bucuri de un somn liniștit.

Este de fapt, cea mai bună variantă de pilotă pentru 4 anotimpuri pe care o poți găsi pe piață.

Funcția de reglare inteligentă a temperaturii, o face pilota ideală pentru pătuțul bebelușului sau pentru patul copilului tău. Nu numai că acesta se va bucura de un somn odihnitor și plăcut, dar fibra de bambus este un material foarte blând cu pielea delicată a celor mici, deci nu trebuie să îți faci griji că le vor apărea alergii sau iritații din cauza pilotei.

Tipul de fibra de bambus

Fibra bambus umplutura pilotaProbabil vei fi surprins să afli că nu toate fibrele de bambus sunt la fel. Procesul de obținere a fibrei poate să difere destul de mult, iar asta va influența calitatea produsului finit.

Iată la ce să fii atent:

 • 100% viscoză din bambus (sau rayon)

Majoritatea lenjeriilor de pat din bambus de pe piață sunt realizate din viscoză de bambus. Viscoza a fost prima generație de fibre celulozice.

Producerea viscozei se face parcurgând mai mute etape, iar în proces pot apărea variațiuni în ceea ce privește substanțele chimice folosite precum și impactul asupra mediului înconjurător.

Alege o pilotă de bambus din viscoză de la producători care urmează un protocol strict și care nu deversează în apă substanțele chimice. Evită fibra de bambus tratată cu clor sau cu sulfat de zinc.

 • 100% fibră de bambus Lyiocell

Aceasta este una din cele mai sustenabile tipuri de fibre din secolul nostru. În proces, bambusul verde este dizolvat folosind un solvent non-toxic. Împreună cu apa folosită în producție, soluția este reintrodusă printr-un sistem închis. Astfel nu există reziduuri periculoase iar consumul de apă este redus considerabil.

De asemenea, este o fibră mai rezistentă și mai fină decât viscoza.

 • Bambus amestecat cu bumbac

Unul din cele mai comune amestecuri de fibră în cazul pilotelor care pretind a fi din bambus este acela de 60% viscoză de bambus și 40% bumbac sau 70% bambus și 30% bumbac. Acest amestec face materialul să fie ușor mai rezistent decât cele din bambus 100%.

Totuși, finețea materialului este compromisă. De asemenea, această fibră este mai puțin sustenabilă. Producția de bumbac implică multă muncă, chimicale și risipă de apă.

 • Pânza de bambus

În cazul acesteia, procesul de fabricare este foarte asemănător cu cel al pânzei de in sau cânepă. Este un material foarte prietenos cu mediul, dar nu este la fel de delicat și tinde să se șifoneze foarte rapid. Acest tip de material are deci nevoie de o întreținere specială.

Materialul exterior

Dacă vrei cea mai bună fibră de bambus, asigură-te că umplutura este 100% bambus, dar și materialul exterior trebuie să fie 100% bambus. În plus, dacă vrei să te bucuri de toate beneficiile acestei pilote dar vrei să o îmbraci într-o lenjerie de pat, asigură-te că și aceasta este fabricată tot din bambus.

Cel mai mare risc pe care ți-l asumi atunci când cumperi o pilotă din bambus este aceea de a ți se micșora la spălare. De aceea este foarte important să alegi materialul potrivit.

Pilota bambus invelis bumbacMateriale foarte fine din bumbac care au un efect satinat și imită mătasea sunt într-adevăr foarte atractive și delicate. Totuși acestea se pot micșora la apă, deci trebuie curățate profesional.

O pilotă din bambus dint-un material obținut printr-o țesătură diagonală, nu va fi la fel de fin, dar acesta este deja trecut printr-un proces de micșoare înainte de a introduce umplutura în pilotă. Astfel întreținerea este mai ușoară și nu trebuie să îți faci atât de multe griji.

Țesătura din bambus va fi oricum mult mai fină decât cel mai fin bumbac, așadar dacă ai ocazia, poți face o comparație și o verificare rapidă. Variantele mai ieftine de pe piață au materialul exterior din bumbac.

Atâta timp cât este bumbac 100%  și nu ești sensibil la temperatură poți alege fără probleme si această variantă.

Raportul calitate/preț

Spre deosebire de alt tip de produse, în cazul pilotei din bambus regula este destul de simplă: cu cât este mai scump modelul, cu atât calitatea este una mai mare. Totuși cea mai calitativă pilotă din bambus, s-ar putea să nu fie pe gustul tău, deoarece avem percepții diferite în ceea ce privește preferințele și calitatea.

Un pas important deci, pe care trebuie să îl faci înainte de a începe căutările, este acela de a stabili un buget. Apoi rămâne doar să cauți cea mai bună variantă care se încadrează în posibilitățile tale financiare.

Trebuie să știi că prețul va varia destul de mult și in funcție de dimensiune. Cu cât dimensiunea va fi mai mare, cu atât va crește si prețul. Totuși, este important să nu faci compromis și să alegi mereu dimensiunea potrivită pentru tine.

Dimensiunea pilotei

Dacă știi ce dimensiune are patul tău, ai deja punctul de reper care te va ajuta să alegi și dimensiunea pilotei. Trebui să știi că aceasta trebuie să fie obligatoriu mai mare decât patul, mai ales dacă dormiți două persoane în același pat. În caz contrar, este foarte posibil să vă dați seama că pilota nu vă ajunge și că unul din voi rămâne mai tot timpul dezvelit.

O pilotă pentru copii va avea dimensiune de 100×130 cm. Aceasta este suficientă pentru patul lor. Chiar și așa trebuie să te aștepți să cheltuiești pentru o astfel de pilotă din bambus între 250 și 300 de lei.

Dacă ești singur și ai un pat pentru o singură persoană cu dimensiunile de 140 cm sau 160 cm x 200 cm, pilota va trebui să aibă cel puțin încă 10 cm în plus în lățime. Prețul pentru o astfel de pilotă din bambus variază de la 300 la 400 de lei.

Pilota dubla bambusPentru un cuplu care doarme într-un pat mai lat, regula de mai sus se aplică, deși pe lângă dimensiunea patului, ar trebui să se ia ca reper și cât de corpolenți sunt partenerii.

Prețurile pentru o pilotă cu o lățime de 180 cm, 200 cm sau 220 cm, pornesc de la 400 de lei și vor crește rapid în funcție de calitatea materialului.

Întreținerea pilotei

Este lesne de înțeles din prețurile menționate mai sus că o astfel de pilotă nu este tocmai cea mai ieftină sau cea mai accesibilă. Este totuși cea mai rezistentă opțiune, atâta timp cât ai grijă de ea.

Nu ai vrea să distrugi un obiect atât de important pe care ai și dat atât de mulți bani, așadar este necesar să te educi pentru a știi cum să o întreții corect.

Cel mai important pas este aceea de a căuta și de a respecta instrucțiunile primite de la producător pentru curățare și spălare. Majoritatea îți vor recomanda să duci pilota la curățătoria profesională, dar dacă vrei să o speli tu, trebuie să o faci cu apă rece și fără balsam de rufe.

Pilota de usucă mereu întinsă și nu în uscătorul de rufe. Dacă nu ești o persoană meticuloasă, alege o pilotă din bambus care este cât mai puțin pretențioasă.

Garanție și producători

Nu cumpăra o pilotă din bambus dacă producătorul nu îți oferă o garanție pentru calitatea acesteia. Dacă nu are garanție, cel mai probabil nu este de calitate și vei regreta achiziția făcută.

Producătorii care se respectă vor oferi mereu garanție deoarece își respectă munca, dar și clienții. Reputația acestora este în joc, deci alege o pilotă din bambus de la producătorii care au un renume bun pe piață.

De asemenea, îți recomandăm să cumperi cea mai bună pilotă din bambus online. Astfel vei găsi mult mai rapid un produs care să ți se potrivească și cumpărăturile le poți face mult mai ușor și cu mai puțin efort. Produsul va fi livrat direct la tine în cel mai scurt timp.

Înainte de a cumpăra pilota care te interesează, verifică părerea altor cumpărători. Dacă sunt multe review-uri negative, este cel mai bine să nu cumperi respectivul produs. Caută acele produse care au mulțumit cât mai multă lume.

Acum că ai parcurs toate aceste informații ești gata să cumperi cea mai bună pilotă cu bambus pentru tine.

Cea mai bună pilotă din bambus: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de pilote din bambus care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Pilota Green Future NATURE, umplutura 100% bambus

Pilota Green Future NATURE, umplutura 100% bambusPilota Nature este potrivita pentru toate cele 4 anotimpuri.
Fibra de bambus are o structura cu goluri de aer in interior, caracteristica ce o face potrivita pentru orice anotimp – este calduroasa iarna si racoroasa pe timpul verii.
Spre deosebire de bumbac, bambusul absoarbe cu 40% mai mult umiditatea, dar o si elimina imediat in mediul ambiant fiind o alegere perfecta pentru persoanele cu probleme de transpiratie in timpul somnului.
Avand proprietati antialergice si antimicrobiene naturale, fibra de bambus este recomandata persoanelor cu alergii sau ten sensibil.

Vezi detalii si pret

2. Pilota Vitapur Andorra Winter

Pilota Vitapur Andorra WinterPilota din bambus este umpluta cu fibre moi de bambus si microfibre ClimaSoft.
Bambusul are efect antibacterian si antialergic, fiind astfel adecvat in special persoanelor afectate de alergii.
Tesatura realizata din 100% bumbac neinalbit contribuie si la un mediu de odihna sanatos.
Material exterior: 100% bumbac.
Umplutura: 70% bamboo fibres (viscose), 30% polyester microfibres ClimaSoft; 450 g/m².

Vezi detalii si pret

3. Pilota din bumbac Ted, umplutura 50% lyocell 50% bambus

Pilota din bumbac Ted, umplutura 50% lyocell 50% bambusTED este unul dintre cei mai importanti producatori de saltele, paturi, sisteme de dormit si dormitoare cu 20 de ani de experienta in acest domeniu.
Material: Bumbac.
Material umplutura: Bambus, Fibre de celuloza.
Caracteristici cheie: Hipoalergenic.
Sezon: 4 anotimpuri.
Dimensiune (cm): 240 x 220.
Greutate: 1 Kg.

Vezi detalii si pret

4. Pilota Hitex Bamboo 200×200 cm

Pilota Hitex Bamboo 200x200 cmPilota Hitex Bamboo Cotton este o pilota pentru toate anotimpurile, adecvata tuturor persoanelor.
Pilota va fi apreciata cu precadere de toate persoanele care transpira excesiv, fiind umpluta cu fibre aerisite din bambus si fibre ecofill.
Husa naturala a pilotei este realizata din bumbac 100% netratat, neinalbit si nevopsit, care nu irita pielea.
Bambusul este un material biodegradabil, fibrele sale din vascoza fiind moi si ventilate pentru a pastra astfel prospetimea, a nu absorbi mirosurile si a reduce transpiratia.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată