Cea mai bună saltea gonflabilă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (32 voturi, media: 4,59 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună saltea gonflabilă? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă salteaua gonflabilă potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna saltea gonflabilaÎn dorința de a economisi timp și spațiu, asigurând în același timp confortul necesar unui stil de viață decent, producătorii au început să scoată pe piață mai multe produse cu scopuri multiple sau care se dovedesc a avea o deosebită valoare practică. Printre acestea de numără și salteaua gonflabilă.

Fiind potrivită atât pentru casă, cât și pentru excursii sau ieșiri cu cortul, o saltea gonflabilă s-ar putea să fie răspunsul la nevoia ta de confort și de spațiu. Numeroasele oferte de pe piață ar putea face copleșitoare alegerea saltelei gonflabile ideale pentru tine.

De asemenea, poate te întrebi unde găsești cea mai bună saltea gonflabilă. Citește în continuare pentru a vedea cum alegi cea mai bună saltea gonflabilă.

De ce să alegi cea mai bună saltea gonflabilă?

Bineînțeles că înainte de a cumpăra o astfel de saltea, trebuie să te gândești serios dacă ai nevoie cu adevărat de una. În general acest tip de saltea este ideală pentru excursiile cu cortul, sau alte excursii care presupun odihna într-un mediu ne confortabil.

Salteaua gonflabilă este o variantă mult mai comodă decât faimosul sac de dormit, iar atunci când nu este umflată cu aer, este suficient de compactă pentru a putea fi transportată cu ușurință.

Poate fi o soluție convenabilă și pentru casă. Poate deveni un pat pentru oaspeți atunci când nu ai o cameră de oaspeți, sau o poți folosi chiar tu pentru somn, atunci când locuiești într-un spațiu foarte restrâns. De multe ori aceste saltele sunt multifuncționale, putând să devină o canapea sau un pat mai mare.

Valoarea lor practică nu poate fi negată, și dacă observi că un astfel de bun ți-ar folosi într-o măsură mare, atunci e firesc să te gândești serios să achiziționezi una.

Cum alegi cea mai bună saltea gonflabilă

În ultimii ani, chiar și în cazul acestui tip de saltele s-au făcut progrese tehnologice însemnate, ceea ce a dus la apariția pe piață a mai multor modele de astfel de saltele.

Saltea gonflabila pentru doua persoaneDe aceea poate fi o sarcină grea să faci cea mai bună alegere, mai ales pentru că o astfel de saltea poate costa destul de mult, deci nu îți permiți o investiție nechibzuită. Trebuie să cauți cel mai bun model pentru nevoile tale, dar și acel model care îți poate oferi un somn odihnitor fără să îți pună în pericol sănătatea coloanei vertebrale.

Pentru a face achiziția ideală este nevoie să fii foarte bine informat, și pentru a face acest pas mai ușor pentru tine, am pregătit acest ghid de cumpărături cu toate informațiile pe care trebuie să le știi. La final vei fi capabil să găsești cel mai bun raport calitate/preț de pe piață în doar câteva minute.

Așadar, în alegerea ta ține cont de următoarele informații importante.

Tipul de saltea gonflabilă

Pe piață există diferite modele de saltele gonflabile care se diferențiază în funcție de scopul în care vor fi întrebuințate. De aceea este recomandat să discerni bine motivul pentru care ai nevoie de o astfel de saltea, pentru a alege un model ce va răspunde cel mai bine necesităților tale.

În continuare vom vorbi puțin despre cele mai populare modele de saltele gonflabile pe care le poți întâlni pe piață la ora actuală.

  • Salteaua gonflabilă pentru dormit

Este salteaua care are ca principal scop conferirea unui somn de calitate în orice situație, disponibilă la rândul ei în trei variante: pat suplimentar, AirBed și pat pentru camping. O astfel de saltea poate fi practică atunci când ai nevoi de un pat suplimentar pentru oaspeți de exemplu, dar nu ai destul spațiu pentru a instala un pat permanent. Deoarece se poate restrânge într-o formă destul de compactă și nu ocupă mult spațiu pentru depozitare, o astfel de saltea poate fi o soluție foarte practică pentru locuința ta.

Saltea gonflabila pentru dormitSalteaua gonflabilă de tip AirBed, este mai rezistentă și mai sofisticat concepută. Asta deoarece nu mai vorbim despre un pat suplimentar, ci ea devine patul permanent din locuință, sau principala saltea pe care te vei odihni. Construită din materiale mult mai rezistente, ea are un design ergonomic care îți va asigura un somn liniștitor, încurajând în același timp o poziție sănătoasă a coloanei vertebrale. Vorbim așadar deja de o saltea cu proprietăți terapeutice pe care nu poți să le ignori.

A treia variantă este salteaua gonflabilă pentru dormit în ocaziile în care mergi la camping. Multe familii au ajuns să aprecieze această metodă de odihnă mult mai mult decât varianta sacului de dormit, în mare parte din cauza confortului pe care este capabilă să îl confere. Fiind destul de compactă atunci când este fără aer, ea poate fi ușor transportată în mașină. Înainte să cumpărați o saltea gonflabilă pentru camping, este bine să vă asigurați că va fi compatibilă cu dimensiunile cortului.

  • Salteaua gonflabilă pentru plajă sau înot

Sau salteaua recreațională, acest tip de saltea nu poate servi pentru dormit deoarece este impractică. Cu toate acestea, este ideală pentru plajă și înot, putând funcționa fi ca o suprafață comodă pe care stai când faci plajă, fie ca o plută pe apă. Până nu demult, acest tip de saltea gonflabilă era încadrată la categoria jucării.

În timp însă, evoluția tehnologică a adus mai multe îmbunătățiri în cazul acestui produs, acum având un design și opțiuni de funcționalitate mult mai complexe. Spre deosebire de saltelele pentru dormit, acestea au o rezistență mult mai redusă la umflare.

  • Salteaua gonflabilă multifuncțională

Cu siguranță cel mai complex model de până acum, saltele multifuncționale se găsesc însă mai greu pe piața din România. Cu toate acestea, sunt deosebit de practice și multe familii recomandă o investiție într-o astfel de saltea gonflabilă. De multe ori beneficiezi de o saltea 5în1, și nu putem nega faptul că acest model este deosebit de practic.

Indiferent că ai nevoie de ea pentru locuință, sau o găsești practică pentru excursiile foarte variate pe care le faci cu familia, o astfel de saltea care poate îndeplini pe rând mai multe funcții este cu siguranță o achiziție bună.

Cea mai bună saltea gonflabilă multifuncțională poate fi atât pat simplu cât și dublu, se poate transforma într-o canapea, sau poate fi un pat-canapea. De asemenea, poate fi folosită și ca saltea pentru plajă.

  • Salteaua gonflabilă pad

Salteaua gonflabilă pad este un tip introdus relativ recent pe piață, fiind o soluție excluzivă pentru camping. Este foarte diferită de modelele menționate mai sus, atât prin structură cât și prin dimensiune.

Practic este mult mai subțire decât o saltea gonflabilă convențională, ceea ce înseamnă că este și mai compactă, fiind mult mai ușor de transportat. De asemenea, este căptușită cu un strat mai gros de spumă, fiind comparabilă cu izoprenul.

Dimensiuni

În mod deosebit te va interesa  dimensiunea saltelei atunci când ai nevoie de o saltea gonflabilă pentru dormit. În cazul celorlalte, rareori vei găsi dimensiuni standard, iar în cazul celor multifuncționale, dimensiunile vor varia în funcție de variantele de pliere disponibile.

Pompa pentru salteaua gonflabilaÎn cazul saltelei de dormit vei găsi pe piață următoarele dimensiuni standard: single, long twin, double, qeen și king. Vei alege dimensiunea potrivită pentru nevoile tale și spațiul de care dispui.

Saltelele potrivite pentru o singură persoană sunt cele single cu dimensiuni 190×100 cm, și cele twin long care sunt cu 10-13 cm mai lungi. Restul dimensiunilor sunt potrivite pentru două persoane, și vei alege varianta care crezi să îți va satisface cel mai bine nevoile de confort.

Astfel mărimea double va avea dimensiuni de 190×137-140 cm, cea queen 200×150 cm, iar cea king 200×195 cm. Atunci când vorbim despre saltea pentru camping sau cele pentru plajă însă, dimensiunile nu se mai aplică.

De asemenea, este bine de știut că cu cât va fi mai mare o saltea, cu atât va fi mai grea, iar atunci când este dezumflată, dimensiunile de compactare vor fi direct proporționale cu dimensiunea standard. Grosimea variază în funcție de tipul de saltea.

Pad-urile pentru camping vor fi cele mai subțiri, urmate de cele pentru plajă, și în cele din urmă cele pentru dormit care mereu vor fi mai groase. Dintre acestea, varianta AirBed este cea mai mare în grosime.

Material

Materialul din care este confecționată salteaua gonflabilă va determina măsurile de mentenanță pe care va trebui să le ai în vedere, și îți va permite să îți faci o idee cu privire la siguranța folosirii saltelei. Majoritatea saltelelor gonflabile sunt fabricate din PVC sau policlorură de vinil, o substanță termoplastică îmbogățită cu stabilizatori.

Saltea gonflabila de calitateCu toate acestea, de cele mai multe ori vei observa inserții textile sau din cauciuc care au fie rolul de a contribui la aspectul și confortul saltelei, fie acela de a acționa ca factor antiderapant. Alte modele, precum cel AirBed, sunt îmbunătățite cu latex sau spumă, ceea ce le face mai trainice și mai rezistente la uzură.

De fapt, este bine să te asiguri că salteaua gonflabilă pe care intenționezi să o cumperi are o rezistență sporită la înțepături, frecare și presiune, pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp.

Materialul va influența și sistemul de umflare. Cele mai multe modele vor veni împreună cu o pompă ceea ce va presupune o umflare manuală, în timp ce cea mai bună saltea gonflabilă, dar și cea mai costisitoare, va avea funcția de umflare automată.

Întreținere

Pentru a te bucura de salteaua gonflabilă pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp este necesar să iei anumite măsuri de mentenanță, și să acorzi atenție instrucțiunilor de folosire.

Este absolut necesar ca la o anumită perioadă de timp să speli salteaua. Procesul de igienizare se poate face simplu cu un burete și detergent. Atenție însă la uscarea ei. Salteaua trebuie să fie uscată complet înainte de a o dezumfla sau de a o refolosi.

În cazul în care salteaua se va defecta, fie pentru că se zgârie sau se înțeapă, cei mai mulți producători oferă un kit pentru mentenanță, care îți permite să faci micile reparații necesare la tine acasă. Cu toate acestea, cele mai noi modele au o tehnologie avansată și este foarte puțin probabil să întâmpini probleme de acest fel.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este umflarea saltelei. Producătorii recomandă ca saltelele noi să nu fie umflate în totalitate, pentru a nu se pune o presiune prea mare pe îmbinări. Umflarea în proporție de 90% este suficientă, și astfel i se permită vinilului să se extindă și să răspundă bine la următoarele umflări.

Ca regulă generală însă, nu umfla prea tare salteaua deoarece surplusul de aer nu îi priește. Atâta timp cât vei urma instrucțiunile furnizate de producător nu ar trebui să te confrunți cu probleme.

Cea mai bună saltea gonflabilă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva saltele gonflabile care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Saltea gonflabila Intex 4702100JMR

Saltea gonflabila Intex 4702100JMRMaterial: vinil acoperit cu velur

Caracteristici:
Constructie interioara cu fire de nailon stabilizatoare Fibre-Tech®.
Cu pompa electrica integrata
Timp de umflare: 4 minute
Latime: 152 cm, Lungime: 203 cm, Inaltime: 46 cm
Greutate: 5 kg

Vezi detalii si pret

2. Canapea gonflabila Bestway Deluxe

Canapea gonflabila Bestway DeluxeCanapea gonflabila Bestway Deluxe, 165 x 89 x 64 cm, este prevazuta cu suprafata si laterale confortabile plusate
Constructie speciala Y-beam, rigida si stabila.
Este realizata cu doua camere de aer si prezinta o supapa de siguranta.
Nervura unica si designul cu cadru inconjurator ofera sprijin avansat si elimina posibilitatea de rasturnare.
Spatarul canapelei este foarte confortabil, iar suportul pentru pahar va permite sa aveti bautura preferata mereu la indemana.

Vezi detalii si pret

3. Saltea gonflabila dubla cu pompa electrica inclusa

Saltea gonflabila dubla cu pompa electrica inclusaIdeala pentru odihna la camping sau piscina.
Se umfla usor si este special conceputa pentru a fi usor de folosit.
Dimensiune: 203x157x38 cm.
Include pompa electrica.
Echipata cu supapa de siguranta care permite inflatie suplimentara rapida / dezumflare.

Vezi detalii si pret

4. Saltea gonflabila pliabila Hight Fasion

 Saltea gonflabila pliabila Hight FasionSaltea gonflabila pliabila High Fashion B43023 Bestway, cu suport pentru cap, brate si spate.
Valve de siguranta – Vinil rezistent.
Suport pentru cap, brate si spate.
Se transforma usor in sezlong.
3 camere gonflabile – Kit de reparatie inclus.
Dimensiuni 198 x 81 cm.

Vezi detalii si pret

5. Saltea gonflabila Intex cu pompa inclusa, 99 x 191 cm

Saltea gonflabila Intex cu pompa inclusa, 99 x 191 cmIdeala pentru camping sau piscina.
Proiectata cu ondulatii pentru sprijin si stabilitate;
Strat impermeabil.
Pompa de picior inclusa.
Timp de umflare: 2 minute.
Greutate maxima: 136 kg.
Dimensiuni: 99 x 191 x 22 cm.

Vezi detalii si pret

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată