Cel mai bun UPS

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (24 voturi, media: 4,83 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun UPS? Ce caracteristici si functii trebuie sa ofere sursa de putere neintreruptibila potrivita nevoilor tale? Citeste ghidul nostru si alege informat

Cel mai bun UPSCel mai bun UPS (Uninterruptible Power Supply) mentine in stare de functionare aparatele electronice, cumar fi computerul, in cazul unei pene de curent electric.

Tot ce trebuie sa faci este sa ai sursa computerului si monitorul conectate la sursa de curent de siguranta. Atunci cand se intrerupe furnizarea energie electrice, computerul tau va continua sa functioneze pentru a preveni pierderea de date importante.

De ce sa alegi cel mai bun UPS

Unitatile UPS ajuta la protejarea informatiilor stocate in computere sau dispozitive similare. De obicei ofera si protectie la fluctuatiile de curent ce pot aparea pe retea.

Combinarea caracteristicilor de protectie la fluctuatii si a stocarii energiei de rezerva in acelasi dispozitiv va fereste deachizitionare unor echipamente multiple.

Modelele de UPS disponibile pe piata sunt destinate unor configuratii diverse de dispozitive electronice ce pot fi alimentate. Trebuie sa fii atent la capacitatea de alimentare, tipurile de cabluri de alimentare pe care le ai si numarul prizelor de care ai nevoie pentru ate asigura ca alegi cel mai bun UPS pentru tine.

Cel mai bun UPS: ce sa cauti

UPS-urile disponibile pe piata sunt oferite intr-o gama larga de voltaje si dimensiuni. Mai jos iti prezentam aspectele principale pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a alege cel mai bun UPS pentru biroul sau locuinta ta.

Afisajul

Cele mai simple unitati UPS folosesc led-uri pentru a indica functionarea. Unitatile UPS mai avansate ofera ecrane cu afisaj unde poti urmari toti parametrii de functionare ai acestora.

Pe ecran se afiseaza deobicei puterea conexiunii la reteaua electrica, numarul de dispozitive conectate, nivelul puterii disponibile in baterie si o estimare a timpului de backup pe care il poate furniza UPS-ul.

Puterea

Conectori UPS de calitateNivelul de putere de care ai nevoie depinde de ce doresti sa alimentezi cu UPS-ul tau. Cea mai buna metoda de a alege cel mai bun UPS este sa te decizi dinainte ce aparate electronice ai nevoie sa functioneze si sa alegi un produs care poate furniza puterea necesara.

Unitatile UPS sunt alimentate de baterii cu o anumita putere. Vei dori sa alegi o baterie mai puternica daca doresti sa furnizezi energie pentru mai multe dispozitive, cum ar fi mai multe computere sau servere simultan.

Unele modele de UPS au baterii hot-swappable care se pot schimba in timpul functionarii fara a trebui sa interupi alimentarea. Ia in considerare, totusi, ca vei avea costuri suplimentare destul de mari cu aceste baterii de rezerva.

Dimensiunea

Dimensiunea unui UPS este direct corelata si cu capacitatea acestuia de a furniza energia necesara. Ounitate UPSmica si portabila este ideala atunci cand ai nevoie de rezerve de energie pentru un laptop sau cand ai nevoie sa clatoresti cu multe echipamente.

UPS-urile de dimensiuni mai mari sunt potrivite pentru birouri unde pot alimenta retele de computere sau servere, sau pentru acasa unde pot alimenta sistemele de divertisment sau chiar aparatele electrice si electrocasnice esentiale.

In concluzie, un UPS bun poate fi de ajutor in orice situatie, indiferent daca il folosesti acasa sau la birou. Aceste aparate iti protejeaza electronicele de fluctuatiile de curent din retea si reduc sansele de a pierde informatii importante in cazul unei pene de curent.

Cel mai bun UPS: recomandari

Tinand cont de criteriile detaliate in articol, de opiniile cumparatorilor si analizand oferta existenta va putem recomanda in continuare cateva modele de UPS-uri care ofera un raport calitate/pret excelent.

1. UPS APC BACK 550VA/330W, LCD Display

UPS APC BACK 550VA/330W, LCD DisplayTestare automata a propriei baterii – asigura detectarea timpurie a unei baterii ce necesita inlocuire.
Reglarea automata a voltajului (AVR) – Pastreaza durata de viata a bateriei prin corectarea tensiunilor joase fara descarcarea bateriei.
Management inteligent al bateriei – maximizeaza performanta bateriei, durata de viata si fiabilitatea printr-o incarcare precisa.
Display LCD – text/diagrame care afiseaza moduri de functionare, parametri si alarme.

Vezi detalii si pret

2. UPS nJoy Isis 1500, 1500VA/900W, LCD Display, Garantie Pick-up & Return

UPS nJoy Isis 1500, 1500VA/900W

4 Prize cu Protectie – nJoy Isis are 4 prize standard care sunt conectate la bateria inclusa in UPS. Pentru a putea lucra si pe timpul caderilor de curent de durata scurta sau medie conecteaza la UPS computerele si monitoarele.
Afisare Ecran LCD: Functionare pe curent, Functionare pe baterie, Nivelul de incarcare, Nivelul bateriei, Voltajul de intrare, Voltajul de iesire, Suprasarcina, Baterie descarcata.
Garantie Pick-up & Return – Beneficiezi de serviciul Pick-up & Return pe toata perioada de garantie a produsului oriunde in Romania.

Vezi detalii si pret

3. UPS Kstar Micropower Micro 2000, 2000 VA, 1200 W

UPS Kstar Micropower Micro 2000, 2000 VA, 1200 WCapacitate / putere: 1200W / 2000VA
Distorsiuni Voltaj nominal: +/- 10%
Frecventa output: 50 – 60 Hz
Conectori output: 2 x RJ-11 1 x USB 4 x Schucko
Voltaj nominal input: 110/120 VAC sau 220/230/240 VAC
Frecventa input: 50/60 Hz – Conectori input: 1 x AC input cable
Model baterie: 2 x 12V/9Ah – Timp mediu de incarcare: ~ 8 ore
Protectie la supratensiune DC – Panou de control LCD

Vezi detalii si pret

4. UPS Legrand Keor Multiplug LN310038

UPS Legrand Keor Multiplug LN310038Legrand Keor Multiplug este o sursa de putere neintreruptibila; aceasta ofera o putere nominala de 600VA.
UPS-ul este controlat printr-un procesor si are un acumulator cu plumb ce garanteaza un timp de back-up de 10 minute.
Keor Multiplug ofera o protectie eficienta impotriva oricarei interferente in reteaua de curent electric.
De asemenea garanteaza o sursa de alimentare neintrerupta, datorita porturilor RJ11/RJ45, oferind o protectie excelenta telefon/fax/modem/LAN.

Vezi detalii si pret

5. UPS nJoy Isis 850L, 850VA/480W

UPS nJoy Isis 850L, 850VA/480WnJoy Isis are 2 prize standard care sunt conectate la bateria inclusa in UPS.
Am creat seria Isis special pentru a fi folosit la birou sau in acasa, astfel incat munca si computere tale sa fie in permanenta protejate.
Nu trebuie sa te mai ingrijoreze caderile de curent, fluctuatiile de tensiune sau fulgerele din timpul furtunilor.
Ecranul LCD indica: Functionare pe curent, Functionare pe baterie, Nivelul de incarcare, Nivelul bateriei, Voltajul de intrare, Voltajul de iesire, Suprasarcina, Baterie descarcata.

Vezi detalii si pret

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată