Cel mai bun antivirus

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (25 voturi, media: 4,94 din 5)
Încarc...

cel mai bun antivirusCare este cel mai bun antivirus pentru PC? Care ne protejeaza cel mai bine fara sa consume resurse considerabile? Aruncam o privire asupra celor mai bune programe antivirus disponibile pe piata.

Ce trebuie sa  cerem de la cel mai bun antivirus?

Programele antivirus blocheaza programele malitioase (denumite malware) sa se instaleze si/sau sa ruleze pe computerul dvs. Atunci cand un software de securitate nu reuseste sa impiedice atacurile ar trebui sa reuseasca sa identifice si sa stearga programul malware care a fost instalat. Daca incepem sa analizam toate metodele prin care ne putem “pricopsi” cu un astfel de program malitios, lucrurile devin complicate si confuze.

Pentru a identifica cel mai bun antivirus trebuie sa te intrebi cateva lucruri de baza. Ce rezultate are antivirusul respectiv in teste? Care sunt facilitatile cheie ale acestuia? Producatorul furnizeaza suport in momentele necesare?

Pentru a ajunge la raspunsul corect, sa detaliem putin cele 3 puncte.

Performanta

Cea mai buna metoda de a verifica pretentiile producatorului legate de programul antivirus este aflarea rezultatelor testelor efectuate de laboratoare independente. Unul dintre cele mai bune laboratoare este AV-Test din Germania. AV-Test prezinta incredere puternica in industrie. Laboratorul AV-Test detine 24 de servere conectate la 280 de PC-uri unde tehnicienii simuleaza configuratii pentru testare si isi ruleaza analizele. Acestia detin peste 50 de milioane de  programe malware pentru testare. In fiecare zi colectia creste cu peste 55.000 de programe noi. Testele conduse de laboratorul AV-Test masoara nivelul de securitate, de protectie, de reparare si utilizare a fiecarei solutii in parte. Testele AV-Test sunt criteriul obiectiv folosit in clasificarea produselor antivirus.

Facilitati

Software-ul antivirus ar trebui sa fie usor de instalat si utilizat. Trebuie sa ne permita sa programam scanari in perioadele in care nu folosim computerul pentru a evita incetinirea acestuia datorita resurselor consumate in timpul functionarii. Cel mai bun antivirus ar trebui sa ne protejeze impotriva penetrarii programelor malware cand incearca sa se instaleze prin intermediul browserului web, emailului, mesageriei instante sau a dispozitivelor de stocare portabile. Nici un program de securitate nu este perfect, asa ca atunci cand totusi un astfel de program malware reuseste sa treaca de protectie programul antivirus ar trebui sa il detecteze si sa il stearga.

Ajutor si suport

Intreaba-te daca vei avea nevoie de suport 24 ore pe zi sau te multumesti cu un serviciu care este deschis cateva ore pe zi? Unii producatori furnizeaza suport prin email. Daca doresti suport telefonic, intereseaza-te care producatori il ofera inainte de a te hotara ce solutie sa cumperi.

In fiecare zi se duce o lupta acerba intre utilizatorii normali ai computerelor si gruparile de hackeri. Acestia inventeaza metode noi in permanenta. Cei mai buni producatori de software antivirus sunt alaturi de tine pentru a te ajuta sa tii piept agresiunilor zilnice impotriva identitatii si a datelor tale financiare.

Cel mai bun antivirus

1. Bitdefender Antivirus Plus 2013

Bitdefender Antivirus Plus 2013Bitdefender Antivirus Plus 2013 folosește cea mai bună tehnologie antivirus pentru Windows pentru oprirea amenințărilor informatice în mod silențios, securizarea tranzacțiilor online și protecția datelor confidențiale în rețelele de socializare.

 Mai multe detalii!

 

 

2. Kaspersky Antivirus 2013

Kaspersky Antivirus

Antivirus esential … protectie, performanta, incredere

In contextul in care 125.000 de noi programe periculoase apar in fiecare zi – protectia antivirus a devenit o necesitate… nu un lux. PC-ul tau are nevoie de protectie antivirus eficienta… iar tu meriti o solutie de securitate usor de administrat.

 Mai multe detalii!

 

 

3. Norton Antivirus 2013

Norton Antivirus 2013Va protejeaza sistemul PC de cei mai recenti virusi, de programe spyware si de alte amenintari
Ofera protectie online rapida, puternica, pentru a va ajuta sa fiti cu un pas inaintea atacurilor de pe Internet
Va permite sa discutati prin chat, sa comunicati prin email si sa partajati fisiere fara griji
Se actualizeaza automat, ofera caracteristici usor de utilizat si include asistenta gratuita pentru clienti in timpul perioadei de valabilitate a abonamentului

 Mai multe detalii!

 

 

4. Microsoft Security Essentials

Microsoft Security EssentialsMicrosoft Security Essentials protejeaza de virusi, programe spion si programe rau intentionate de orice fel. Protectia este nepretuita. Asa ca nici noi nu i-am pus un pret. Proiectat pentru a fi usor de utilizat, Microsoft Security Essentials este un program gratuit care ruleaza in fundal, asa ca nu trebuie sa va puneti problema intreruperilor sau actualizarilor.

 Mai multe detalii!

 

 

5. G Data AntiVirus 2013

G Data Antivirus 2013G Data AntiVirus 2013 ofera instant cea mai buna protectie posibila impotriva virusilor, troienilor si a altor tipuri de malware folosind o moderna si inteligenta combinatie de doua motoare de scanare antivirus, tehnologie cloud si monitorizare permanenta a sistemului.

Este usor de configurat, ruleaza in background si nu incetineste sistemul.

 Mai multe detalii!

 

 

6. ESET NOD32 Antivirus 5

ESET NOD32 Antivirus 5Cea mai noua generatie a legendarului ESET NOD32 Antivirus ridica securitatea dumneavoastra la un nou nivel. Construit pentru consum minim de resurse si viteza mare de scanare, inglobeaza caracteristici si optiuni de configurare pentru un nivel consistent de securitate atat online cat si offline.

 Mai multe detalii!

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată