Cel mai bun televizor

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (27 voturi, media: 4,89 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun televizor? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă televizorul potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun televizorMomentele de relaxare au devenit din ce în ce mai rare, deci mai prețioase. În timpul în care trăim, faptul de ne rezerva timp pentru destindere a devenit o necesitate și o condiție pentru a putea să ne desfășurăm restul activităților cu succes. De aceea este recomandat să te asiguri că ai la dispoziție cele mai calitative mijloace de divertisment, printre care se numără și televizorul.

Dacă acum câțiva ani alegerea unui televizor nu implica multă muncă de cercetare, tot ce te interesa fiind redarea imaginilor color și un sunet curat, azi vorbim despre televizoare cu funcții mult mai complexe.

Televizorul nu mai este un simplu mijloc de redare a posturilor TV. De aceea ai nevoie de cel mai bun televizor pentru a te bucur de timpul petrecut în fața lui. Află în acest articol cum alegi cel mai bun televizor.

De ce să alegi cel mai bun televizor?

Cutia cu imagini nu mai există. Există tabloul cu imagini mișcătoare, dar și tabloul cu imagini care par că ies din ecran, și tabloul care pare a fi mai deștept decât tine.

Tehnologia a progresat enorm în dor câțiva ani în ceea ce privește televizoarele, iar azi ai posibilitatea de a cumpăra un aparat care să îți permită nu doar să redai posturi TV, dar și posturi online, să redai imagini de pe PC sau laptop, să conectezi dispozitive electronice, sau sisteme de gaming complexe.

De asemenea, nu mai vorbim despre „purici” pe ecran, imaginea nu mai este bruiată, iar clasicul pumn in televizor pentru a-l repara nu își mai are rost. Vorbim despre o calitate a imaginii superioară, posibilitatea de a reda materiale în 3D, un sunet de calitate superioară, și o experiență cromatică deosebită.

Cum alegi cel mai bun televizor

Cunoașterea avantajelor însă nu este suficientă pentru a alege cel mai bun televizor. Achiziționarea unui sistem TV este o investiție în confortul tău, investiție de care vrei și trebuie să te folosești mulți ani de acum încolo.

Cu o ofertă atât de variată pe piață, atât în privința dimensiunilor cât și în privința funcțiilor și a performanțelor, o alegere înțeleaptă este destul de dificilă. Nici nu îți permiți să îți alegi orice, având în vedere că prețul unui televizor azi, trece cu ușurință de ordinul miilor de lei.

În aceste condiții trebuie să alegi informat chiar dacă te grăbești să iei cea mai bună decizie. Pentru a putea lua în cel mai scurt timp cea mai bună decizie, îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături ca acesta de față.

Am pregătit un articol cu toate informațiile de care ai nevoie, iar la final, îți garantăm că vei putea să identifici cel mai bun raport calitate/preț de pe piață. Așadar, pentru a face cea mai bună alegere, acordă o atenție sporită următoarelor informații.

Diagonala

Diagonala celui mai bun televizorDiagonala televizorului se va alege în funcție de mai mulți factori printre care, spațiul de care dispui, distanța de la care te vei uita la TV, numărul de membrii ai familie, camera unde îl vei pune, precum și bugetul de care dispui.

Indiferent de condițiile din locuința ta, regula e simplă: mai mare este mereu mai bine. Cel mai bun televizor este acela cu o diagonală care să îți permită să vizualizezi imaginile în mod confortabil, fără a forța sau obosi ochii.

Specialiștii spun că diagonala ar trebui aleasă ținând cont de distanța la care vei sta de televizor. Această distanță trebuie să fie cu 1,5 m mai mare decât diagonala ecranului.

Cea mai bună diagonală pentru o cameră mai mică sau dormitor este de 21 inch sau 54 cm. Aceasta înseamnă că este recomandat să priviți la televizor de la o distanță de minim 1,5 metri.

Camerele mai mari, ca sufrageria, pretind o diagonală mai mare deoarece îți și permit vizualizarea de la o distanță mai mare. Astfel orice valoare ce depășește 32 inch sau 81 cm este una bună. Va trebui totuși să ai o distanță de minim 2 – 2,5 m între tine și televizor. Pentru a economisii și mai mult spațiu, poți lua în considerare achiziționarea unui televizor mural, care se va monta direct pe perete, fără a impune prezența unei piese de mobilier robuste special pentru televizor.

Ține cont și de numărul membrilor familiei care se vor uita simultan la tv. Un ecran cu o diagonală mai mare va permite o bună vizualizare pentru fiecare membru al familiei unghiuri diferite. Astfel vă puteți bucura fiecare de confort maxim, indiferent din poziția din care vă uitați.

Tipul de display

Tehnologia display-ului este un alt criteriu important pe care trebuie să îl iei în considerare. De la plasmă la tehnologia OLED, ofertele de pe piață sunt din ce în ce mai generoase, fiecare având avantaje și dezavantaje. Televizoarele tip plasmă au avut perioada de glorie acum câțiva ani.

Tehnologie display televizor inteligentMult mai performante decât clasicele televizoare vechi, acestea putea să redea o imagine superioară, culori mai vii și unghiuri de vizualizare bune. Cu toate acestea, performanțele se consumau în timp, iar reparațiile și intervențiile erau absolut necesare.

Tehnologia LCD a fost mult superioară plasmei, în mare deoarece mentananța nu mai era necesară, iar consumul era mult mai redus. Culorile sunt bune, și calitatea imaginii este una satisfăcătoare pentru un buget limitat, cu toate acestea, cel mai bun televizor din prezent se consideră că este cel cu tehnologie LED sau IPS.

Ambele variante prezintă avantaje și dezavantaje. IPS-urile au un consum mai mare decât LED-urile, și deși au culori bune, poate apărea efectul de halo dacă nu este calibrat corespunzător. LED-urile au un consum foarte scăzut de energie, dar unghiul de vizualizare este redus.

Cea mai nou tehnologie este cea OLED. Cu toate acestea nu este încă pusă la punct și poate prezenta câteva dezavantaje care ne împiedică să îl recomandăm cu convingere. Motivul principal este prețul.

Fiind o tehnologie foarte nouă vine la un preț nejustificat de performanțe neapărat. Cu toate acestea, este o tehnologie ce se va dezvolta din ce în ce mai mult, iar peste câțiva ani, o astfel de investiție va fi absolut normală.

Calitatea imaginii

Atunci când verificăm calitatea imaginii, primul aspect care ne interesează este rezoluția. Aceasta depinde de numărul de pixeli, și există câteva variante standard care se găsesc pe piață. Ca idee generală, cel mai bun televizor are o rezoluție mare, cu cât mai mare cu atât mai bine.

De asemenea, este bine ca rezoluția să fie direct proporțională cu diagonala televizorului. Printre variantele standard de pe piață vei regăsi următoarele valori: HD, Full HD, UHD sau 4K, unde 4K este cea mai mare rezoluție. Dacă ai de gând să cumperi un televizor îți recomandăm să nu alegi ceva mai mic de Full HD.

Acesta înseamnă o rezoluție de 1080x1920px și îți asigură o imagine destul de clară. Televizorul 4K sau UHD (Ultra High Definition) are de patru ori mai mulți pixeli decât unul Full HD. De asemenea, este și mai scump.

Îți recomandăm să alegi un ecran 4K doar dacă vrei o diagonală foarte mare. În caz contrar diferențele dintre Full HD și 4 K nu sunt chiar atât de notabile, iar prima variantă va fi cu siguranță una satisfăcătoare.

Dacă vei dori să folosești televizorul pentru jocuri video va trebui să verifici rata de împrospătare. O rată mai mare va însemna o probabilitatea mai scăzută de apariție a fenomenului „motion blur”, care se manifestă prin imagine neclară atunci când sunt redate mișcări rapide. De asemenea, vrei să eviți ceea ce se numește „imput lag” adică o întârziere a executării comenzii din consolă. Trebuie să te asiguri că comenzile tale vor fi citite și executate în cel mai scurt timp.

Smart TV

Sistem smart tv avansatOpțiunea televizorului Smart este din ce în ce mai populară, și având în vedere progresul tehnologic, va deveni în scurt timp mai mult decât un moft. Un televizor Smart se poate conecta la internet prin wireless și este dotat cu un sistem de operare.

Acesta îți permite să navighezi pe internet cu ajutorul browser-elor, poți accesa rețelele de socializare, poți instala aplicații special proiectate pentru TV. De asemenea, ai acces la canale de televiziune pe care le poți accesa doar cu un asemenea televizor.

Cele mai populare sunt Netflix, Voyo, HBO GO sau Antena  Play. De asemenea, dacă majoritatea membrilor familiei preferă să petreacă timpul pe YouTube, aceasta va putea fi accesată cu ușurință.

Televizorul Smart va putea fi accesat cu ușurință direct de pe dispozitivul mobil. Aceasta va putea juca rolul unei telecomenzi, pe care o vei pierde mult mai greu însă.

De asemenea, ai posibilitatea de a afișa videoclipuri și imagini direct din telefon, prin intermediul funcției Bluetooth. 

Ecranul curbat

Cele mai recente modele de televizoare sunt cele care au ecranul curbat înspre interior. Un televizor clasic are ecranul plat, ceea ce îi poate limita calitatea imaginii la unghiuri largi de vizualizare.

Televizor cu ecran curbatEcranele curbate vor se rezolve această problemă. Imaginile vor fi redate cât mai natural, fără distorsionări. De asemenea, contrastul este ceva mai bun în comparație cu un ecran plat.

Dezavantajul apare la preț. Un astfel de ecran este ceva mai costisitor decât unul plat. De asemenea, îți recomandăm să nu achiziționezi un astfel de ecran dacă acesta are o diagonală mică. Pentru a te putea bucura de avantajele reale a ecranului curbat este necesar ca acesta să aibă o diagonală mare.

De asemenea, cea mai bună imagine o vei putea experimenta atunci când vei privi în centru, cei care vor privi din laterale sau din margine, nu se vor putea bucura de aceiași acuratețe a formelor.

Ai nevoie de 3D?

Tehnologia 3D îți permite să experimentezi imaginile la un nivel avansat, mult mai profund, mai distractiv și mai captivant. Televizoarele care sunt dotate cu această funcție îți permit vizualizarea materialelor 3D prin intermediul unor ochelari speciali.

Deși experiența unui film 3D poate fi foarte distractivă pentru întreaga familie, materialele disponibile sau emisiile cu această tehnologie sunt destul de puține. Va trebui să achiziționezi DVD-uri 3D, sau să le descarci. Având în vedere că un televizor 3D îți ridică destul de mult bugetul, îți recomandăm să analizezi bine dacă investiția merită.

Nu vei putea să te bucuri de multe materiale în 3D în prezent. Așadar, recomandăm cumpărarea unui astfel de televizor doar atunci când bugetul îți permite.

Opțiuni multimedia

Includem aici toate porturile care trebuie să existe în prezent, pentru a te putea bucura de toate funcțiile unui televizor. Acesta trebuie să permită conectarea stik-urilor de memorie deci trebuie să fie dotat cu cel puțin un port USB.

Portul HDMI este de asemenea obligatoriu. Acest port permite conectarea televizorului la computer, DVD, cablu, consolă, cameră video, etc. Este bine ca televizorul să aibă cel puțin două porturi USB și cel puțin două porturi HDMI.

Întrucât este probabil ca nevoia de conectivitate să crească tot mai mult în următorii ani, îți recomandăm să nu alegi un televizor care mai puțin de două porturi. De asemenea, optează pentru porturile USB 3.0, în defavoarea celor USB 2.0.

Telecomanda

Telecomanda inteligenta televizor avansatNici telecomenzile nu mai sunt ce au fost. Ai nevoie de o telecomandă cât mai intuitivă și care să îți permită accesul la cât mai multe funcționalități, în mod deosebit dacă vei cumpăra un televizor Smart. Vei descoperii așadar telecomenzi dotate cu touch, care permit accesarea opțiunilor, dar ai nevoie de timp pentru a te obișnui cu ele.

Alte modele sunt dotate cu funcția de comandă vocală, prin intermediul serviciului OK Google. Având în vedere că vei avea nevoie să tastezi cuvinte cheie și fraze de căutare, alege o telecomandă care să îți permită acest lucru cu ușurință.

Preț și producători

Înainte de cumpărarea unui televizor este bine să stabilești un buget clar. Asta te va ajuta să îți limitezi opțiunile. Chiar și așa, s-ar putea să găsești multe televizoare cu performanțe asemănătoare care se încadrează într-o marjă de preț apropiată.

De exemplu un televizor de 1500 lei, se poate dovedi la fel de bun ca unul de 2000 de lei. Trebuie deci să analizezi cu atenție toate criteriile de diferențiere. Printre cele mai scumpe modele se numără cele cu tehnologie LED și OLED, 3D, ecran curbat și cu rezoluție 4K.

Îți recomandăm să cumperi mereu de la firme consacrate. Acestea îți pot oferi o garanție a calității, întrucât se străduiesc mereu să satisfacă așteptările clienților, și să îți consolideze reputația. Nu alege niciodată un televizor care nu are minim 2 ani garanție, și alege să îți extinzi perioada de garanție, atunci când acest lucru este posibil.

Printre cele mai bune companii producătoare de sisteme TV se numără: LG, Samsung, Philips, Sony. Având la dispoziție toate aceste informații, ești gata să alegi cel mai bun televizor.

Cel mai bun televizor: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând oferta existentă și părerile cumpărătorilor, vă recomandăm in continuare câteva modele de televizoare care oferă un raport calitate/preț imbatabil. Nu uita să alegi dimensiunea potrivită pentru casa ta.

1. Televizor OLED Smart Sony, 138.8 cm, 55A1, 4K Ultra HD

Televizor OLED Smart Sony, 138.8 cm, 55A1, 4K Ultra HDRealismul prinde viata cu negrul profund si culorile naturale.
Procesorul X1 Extreme™ controleaza individual si precis peste 8 milioane de pixeli cu iluminare proprie.
Televizorul OLED de la Sony creeaza un contrast excelent si nemaiintalnit care dezvaluie mai multe detalii in umbre si o profunzime mai mare in fiecare scena.
Tehnologie Acoustic Surface™ – Spre deosebire de majoritatea boxelor de televizor, sunetul provine din intregul ecran, atragandu-va intr-o experienta de divertisment noua si interesanta.

Vezi detalii si pret

2. Televizor OLED Smart LG, 139 cm, OLED55B7V, 4K Ultra HD

Televizor OLED Smart LG, 139 cm, OLED55B7V, 4K Ultra HDDesign Blade Slim – Este extrem de subtire, ceea ce face posibila montarea televizorului mai aproape de perete.
Culoarea perfecta este afisata doar pe negrul perfect. Experimentati calitatea neegalabila a imaginii creata de pixelii auto-iluminati pe televizorul OLED.
Experienta cinema premium chiar la dumneavostra acasa datorita calitatii superioare a imaginii si a sunetului oferite de standardele avansate Dolby Vision si Dolby Atmos.
LG OLED suporta continut HDR premium oferit de Dolby Vision™.

Vezi detalii si pret

3. Televizor QLED Curbat Smart Samsung 55Q7C, 138 cm, 4K Ultra HD

Televizor QLED Curbat Smart Samsung 55Q7C, 138 cm, 4K Ultra HDPur si simplu incomparabil. Tehnologia Quantum Dot ofera culori perfecte, folosind un aliaj inovator. O experienta vizuala de neuitat.
Gama larga de culori Q7F, pur si simplu nu are comparatie, iar odata ce vei vedea ca in realitate, nu te vei mai multumi niciodata cu mai putin de atat.
Design curbat, care iti taie rasuflarea – Cu fire aproape invizibile, si cu partea din spate usor curbata, Q7C este pur si simplu superb.
Rame incredibil de subtiri – Vezi cum imaginile prind viata chiar in fata ta.

Vezi detalii si pret

4. Televizor LED Smart Panasonic TX-40ESW404, 101 cm, Full HD

Televizor LED Smart Panasonic TX-40ESW404, 101 cm, Full HDPanasonic TX-40ESW404 este un televizor cu LED Full HD de 40 “- 102 cm si este prevazut cu un picior de stand.
Cu ajutorul conexiunii HDMI, acest televizor permite transferul de date extrem de rapid.
Panoul TV inteligent de la Panasonic: sortati aplicatiile preferate pe ecranul myHomescreen, obtineti recomandari pentru emisiuni TV prin myStream, vizionati Netflix si difuzati emisiunile sau folositi browserul web.
Adaptive Backlight Dimming – Procesor dual core X4.

Vezi detalii si pret

5. Televizor LED Smart Samsung 55MU6102, 138 cm, 4K Ultra HD

Televizor LED Smart Samsung 55MU6102, 138 cm, 4K Ultra HDDetalii vii cu rezolutia de 4 ori mai mare decat a unui televizor HD. Tot ceea ce privesti va arata mai bine datorita culorilor si luminozitatii realiste.
Obtine experienta unei culori naturale cu PurColor si vei privi toate culorile naturii in detalii precise.
O adevarata experienta HDR cu luminozitate impresionanta si umbre pline de detalii.
Design slim – Elegant si rafinat, ofera un aspect desavarsit indiferent de locul unde il asezi.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată