Cel mai bun epilator IPL

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (44 voturi, media: 4,68 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun epilator IPL? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă epilatorul IPL potrivit pentru tine? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun epilator IPLPână acum ceva vreme epilatul era o pură tortură. Poate îți amintești cu groază prima ta ședință de epilare cu ceară, și cu siguranță nu te încântă nici metoda elaborată de epilare cu cremă, iar depilarea cu lama de ras este ineficientă pe termen lung și nu este deloc bună pentru piele.

Mai mult decât atât, unele zone nici măcar nu îți permit să le epilezi cu ceara. De aceea este absolut normal să te tenteze epilarea definitivă cu un epilator IPL. Dacă este așa, află cum alegi cel mai bun epilator IPL.

Cum funcționează un epilator IPL?

Epilatorul IPL (Intense Pulsed Light), sau epilatoarele cu lumină intens pulsantă funcționează pe baza  unui principiu destul de simplu. O lumină foarte puternică este pulsată în rădăcina foliculului de păr.

Odată ajunsă în contact cu melanina, pigmentul natural al pielii și părului, lumina se transformă în energie luminoasă care pătrunde în rădăcina firului de păr „păcălindu-l” că e timpul să înceteze procesul de regenerare.

În acest fel, firele de păr sunt în primul rând decolorate, iar apoi procesul de creștere va înceta pentru o perioadă destul de lungă de timp, de aceea această tehnologie este mai degrabă semi-permanentă. Rezultatele vor fi vizibile doar după mai multe ședințe, în general minim 3-4.

De ce să alegi cel mai bun epilator IPL?

Până nu demult această tehnologie era disponibilă doar în saloanele profesionale de îngrijire corporală, la prețuri destul de ridicate. Acum te poți bucura de aceleași rezultate la tine acasă, cu costuri minime și rezultate extraordinare.

Utilizarea aparatului IPL nu este sub nici o formă dureroasă și nu prezintă riscuri pentru piele. Deși necesită mai multe ședințe, rezultatele sunt de lungă durată. Asta înseamnă că nu va fi necesar să repeți ședințele nici după 3 zile, nici după o lună de zile.

Cel mai bun epilator IPL te va servi fidel ani de zile, dovedindu-și în timp meritul investiției. Te poți bucura deci de o epilare eficientă, ședințele sunt gratis, nedureroase, și le poți face singură în confortul propriei locuințe.

Cel mai bun epilator IPL: cum alegi

Cum alegi cel mai bun epilator IPLFaptul de a-i cunoaște avantajele însă nu este suficient pentru a și face o alegere înțeleaptă. Deși sunt foarte apreciate și promovate, puțină lume știe care este diferența dintre un aparat IPL bun și unul care lasă de dorit.

Cum îți poți da seama dacă prețul îi reflectă într-adevăr performanțele, sau cum îți dai seama că aparatul pe care dorești să îl achiziționezi va fi cu adevărat eficient?

Pentru a putea alege epilatorul IPL ideal este nevoie să ai un set de informații despre toate specificațiile pe care trebuie să le respecte. Informația nu este mereu ușor de găsit, dar noi am pregătit un ghid de cumpărături cu toate informațiile de care ai nevoie. În alegerea ta, ține cont următoarele aspecte importante:

Culoarea pielii și a părului

Din nefericire, nu toate persoanele pot folosi un astfel de epilator. Tehnologia bazată pe lumină este influențată de culoarea pielii și de culoarea părului.

Deoarece tehnologia depinde de nivelul în care melanina poate absorbi lumina, ea nu va fi eficientă în cazul firelor de păr foarte deschise, albe sau blonde, pentru că acestea nu au destulă melanină.

De asemenea, dacă ai o nuanță a pielii închisă sau tocmai te-ai bronzat, tehnologia nu își va putea face efectul.

În celelalte cazuri, epilatorul cu IPL va fi eficient, dar efectele vor fi vizibile la durate diferite. Dacă ai o piele palidă sau într-o nuanță foarte deschisă sau medie, și o culoare închisă a părului, rezultatele vor apărea după 2-3 ședințe. Cu cât culoarea părului este mai deschisă, cu atât vei avea nevoie de mai multe ședințe pentru a vedea efectele. Cu toate acestea ia în considerare faptul că s-ar putea să nu își facă efectul niciodată.

De asemenea, un alt aspect important de care trebuie să ții cont pentru că ține de sănătatea ta, este faptul că epilatorul cu IPL nu afectează doar firele de păr. Lumina foarte intensă va avea efect și asupra acneei, a semnelor din naștere, a pigmentării inestetice a pielii sau a vaselor de sânge sparte. În plus, pielea ta ar putea fi sensibilă la tratament.

De aceea este important să consulți medicul înainte de a cumpăra un astfel de epilator, iar odată cumpărat, efectuează o ședință de test și așteaptă o săptămână pentru a observa dacă pielea are vreo reacție adversă.

Zona de utilizare

Zone de utilizare epilator permanent IPLÎn timp ce majoritatea epilatoarelor cu IPL vor putea fi folosite pe orice zonă de pe corp sau de pe față, sunt și unele aparate care sunt concepute special pentru a fi utilizate pe o anumită zonă. Aceste aparate specializate, acționează cu o intensitatea și o eficiență mai mare pe o anumită zonă mai dificilă, de exemplu zona musteței. 

Cu toate acestea, un astfel de aparat nu este nici cel mai practic, nici cel mai economic, de aceea îți recomandăm să consulți cu mare grijă descrierea produsului pentru a nu face o infestație pe baza unei înțelegeri eronate.

Cel mai bun epilator IPL poate fi folosit cu succes pe toate zonele, inclusiv în zona feței. De asemenea, un epilator IPL pentru casă trebuie să poată acoperi și zone mai sensibile ale corpului precum zona inghinală, axilele, pieptul, abdomenul sau mustața.

Este posibil ca acest aparat să aibă setări speciale în funcție de sensibilitatea fiecărei zone, așadar consultă cu mare atenție instrucțiunile înainte de utilizare.

Procentajul de eficiență

Chiar dacă vei scăpa de părul nedorit pentru o perioadă îndelungată de timp, trebuie să știi că nu vei scăpa de tot părul de pe corp. Aceasta este realitatea pe care trebuie să o accepți, și pe care și producătorii și-o asumă.

Eficiența eliminării părului nedorit în cazul unui epilator IPL se încadrează într-un procentaj de 50-95%. În general, producătorii vor indica o medie a acestui grad de eficiență în descrierea produsului.

Eficiența epilatorului IPL variază, așa cu am amintit, de particularitățile culorii pielii și a părului fiecărei persoane, dar poate diferii și în funcție de zona epilată. Cele mai mari procente se înregistrează în zona picioarelor și cea inghinală (90-95%), urmată de axile (80%), iar cea mai slabă eficiență s-a înregistrat în cazul feței (50%).

Opțiuni de reglare – intensitate sau viteze

Cel mai bun epilator IPL trebuie să ți permită accesul la cât mai multe opțiuni de reglaj, pentru a-ți personaliza cât mai bine întreg procesul de folosire. Aspectul pe care poți să îl ajustezi cel mai des este intensitatea luminii pulsate sau viteza acesteia.

Astfel vei putea să adaptezi intensitatea luminii în funcție de zona pe care acționezi, precum și în funcție de particularitățile pielii tale. Vei folosi o intensitate sau viteză mai mare, dacă vei avea o culoare a pielii mai închisă la culoare, sau dacă părul tău are o culoare mai deschisă.

Este mereu bine ca la primele ședințe să începi cu cea mai mică intensitate, din motive de prevenție și pentru a nu crea un șoc cutanat prea mare. Un aparat IPL bun are cel puțin 5 astfel de trepte de viteze, dar cel mai bun aparat IPL are chiar și 7 trepte de viteză sau de intensitate pe care le foți seta prin apăsarea unor butoane.

Numărul de pulsații

Orice aparat IPL poate oferi un număr limitat de pulsații, după care nu mai poate fi folosit. În funcție de numărul acestora va fi nevoie, sau nu, să schimbi lampa generatoare de lumină la o anumită perioadă, ceea ce este un cost în plus pe care nu ni-l dorim.

Cel mai bun aparat de epilare definitivă are un număr de pulsații care depășește valoarea de 100.000, așa că nu cumpăra un aparat dacă valoarea numărului de pulsații este mai mică decât acest prag.

Autonomie și alimentare

Epilator IPL zona inghinalaPe piață există atât epilatoare IPL cu alimentare prin cablu cât și care funcționează wireless. Alegerea ține de confortul tău. Un aparat de epilare IPL cu cablu va depinde cu siguranță de conectarea la o priză. Așadar nu îl vei pitea folosi în lipsa unei surse de curent, ceea ce poate fi incomod uneori. Cu toate acestea, aparatele cu fir sunt la fel de eficiente ca cel fără fir, sunt mai ieftine și mai ușor de găsit.

Cel mai bun epilator IPL  din perspectiva confortului este cu siguranță cel fără fir. Pentru un preț ceva mai mare te vei putea bucura de o utilizare mai facilă, o mai bună manevrare și de faptul că îl vei putea folosi oriunde vei dori. Îți va permite să îl folosești după ce îl vei încărca în prealabil.

Autonomia aparatului cu IPL este măsurată în numărul de pulsații pe care le poate executa până la descărcarea completă. Un epilator IPL ideal are o autonomie ce depășește 250 de pulsații și poate ajunge până la 400 de pulsații autonomie maximă.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun epilator IPL?

  • Reglajul energiei luminoase – opțiunile de reglare a intensității despre care am discutat mai sus sunt obligatorii, iar un epilator IPL bun va avea cel puțin 5 astfel de trepte de reglaj.
  • Funcția Glide – poate fi destul de incomod și chiar stresant să execuți pulsații individuale pe fiecare părticică în parte, mai ales pentru că epilatorul nu va acționa pe o rază largă. Funcția Glide, întâlnită la cele mai performante epilatoare, îți permite să setezi un flux continuu de pulsații. Astfel munca ta va fi considerabil redusă, trebuind doar să plimbi aparatul pe suprafața pielii.
  • Filtru UV – Deși este o procedură nedureroasă, o senzație ușoară de disconfort va fi totuși cauzată deoarece rădăcina firul de păr va fi în cele din urmă arsă. Pentru a preveni arsurile la nivelul stratului superior al pielii, filtrul UV este absolut necesar.
  • Accesoriul pentru corp – un cap de acțiune care are în general cea mai mare dimensiune, care este folosit în general pentru a pulsa lumină în cantități mai mari în zonele corpului: picioare, brațe, spate.
  • Accesorii pentru față și zone sensibile – alt cap de acțiune de dimensiuni mai mici pentru a putea fi folosit pe față, în zona inghinală sau axile.
  • Ochelari de protecție – Unii producători includ și ochelari speciali de protecție, care au rosul de a proteja ochii de lumina puternică emisă de epilator.
  • Husa – husa specială pentru depozitarea corectă a aparatului, și pentru protecția acestuia.
  • Încărcător – dispozitiv de încărcare special pentru epilatoarele IPL care funcționează fără fir.

Preț și garanție

În cazul epilatorului IPL regula este simplă: cu cât aparatul este mai ieftin, cu atât performanțele lui vor fi mai slabe. Alege să faci o investiție pe termen lung și fii gata să aloci un buget ceva mai generos. Acesta este un mod prin care te poți bucura de garanția unei funcționări de lungă durată.

Cu toate acestea, ca orice alt aparat, epilatorul IPL poate avea mici defecte neprevăzute. De aceea este obligatoriu ca acesta să vină cu o garanție de minim 2 ani.

Cel mai bun epilator IPL: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus și de părerile cumpărătorilor vă putem recomanda în continuare câteva modele de epilatoare IPL care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Epilator Philips Lumea IPL SC1995/00 250000 pulsatii

Epilator Philips Lumea IPL SC1995/00 250000 pulsatiiO reducere semnificativa a cresterii parului, dupa numai trei tratamente efectuate la interval de doua saptamani.
Cu alte cuvinte, aproximativ 75% din parul nedorit incepe sa cada in mod natural dupa primele 3 sedinte.
Rezultate de durata: pielea ta se mentine neteda si fina timp de 2 luni, dupa primele 4-5 sedinte de epilare efectuate o data la doua saptamani.
Fara piese de schimb, fara costuri ascunse.

Vezi detalii si pret

2. Epilator cu lumina intens pulsata Remington i-Light Prestige IPL6750

Epilator cu lumina intens pulsata Remington i-Light Prestige IPL6750i-LIGHT PRESTIGE de la Remington utilizeaza tehnologia de ultima ora pentru a oferi rezultate optime de indepartare a parului pentru fata, corp si zona inghinala.
i-LIGHT PRESTIGE este la fel de eficient si pentru corpul barbatilor si poate fi folosit de acestia pentru tratarea spatelui, pieptului si umerilor.
Este delicat cu pielea si foarte usor de utilizat, avand un design ergonomic si confortabil, oferindu-ti un control total in timpul tratamentului.
Multumita becului infinity (Quartz), nu exista consturi ascunse.

Vezi detalii si pret

3. Epilator BaByliss IPL Homelight G946E

Epilator BaByliss IPL Homelight G946E

Eficienta dovedita clinic: cu pana la 90% mai putin par.
Compatibilitate ridicata: eficient pe 5 tipuri diferite de piele.
Se poate utiliza pe corp si fata.
Lampa de inalta performanta pe baza de quartz (300 000 impulsuri de lumina/30 de programe complete) conectare Bluetooth.
Toleranta a pielii testata dermatologic – Fara UV. Senzor de contact. Fara durere.

Vezi detalii si pret

4. Epilator Braun Silk-Expert IPL BD 5009

Epilator Braun Silk-Expert IPL BD 5009Epilare definitiva vizibila pentru fata si corp + exfoliere sonica corporala.
Singurul IPL cu un senzor inteligent SensoAdapt ™, ce citeste continuu nuanta pielii si adapteaza intensitatea luminii, pentru cel mai eficient tratament, in conditii de siguranta.
Modul de alunecare asigura un tratament rapid si eficient pe suprafetele mai mari, cum ar fi picioarele.
Silk-expert IPL nu necesita baterii sau incarcare. Acesta poate fi folosit la putere maxima fara intreruperi.

Vezi detalii si pret

5. Epilator Rowenta IPL EP9600, 150.000 impulsuri

Epilator Rowenta IPL EP9600, 150.000 impulsuri

Lumina pulsata intens – Rezultate de la prima sesiune, nu trebuie sa asteptati.
Sistem Pro-precision – Nici o zona uitata. Fara riscuri daca este aplicat de 2 ori in aceeasi zona (fara riscul de a arde pielea).
Rezultat uniform – Sistem de precizie exluclusiv. Rezultate perfect uniforme.
Compact si usor de folosit – Designul compact ajuta la atingerea unor rezultate profesionale.
Detectorul de culoare a pielii ajuta la identificarea nuantei pielii pentru o folosire in siguranta.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată