Cea mai bună motosapă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (12 voturi, media: 3,83 din 5)
Încarc...

Care este cea mai bună motosapă de grădină? Cum alegi motosapa potrivită nevoilor tale? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă motocoasa ideală? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna motosapa de gradinaAgricultura și grădinăritul se pot dovedii activități extrem de plăcute să de recompensatoare, însă indiferent dacă lucrezi pământul de mulți ani sau ești abia la început, ști cu siguranță cât de dificil este să te bucuri de această activitate atunci când nu ai utilajele necesare care să te ajute.

Tehnologia a avansat, iar vremurile în care arai pământul doar cu sapa sau cu arul tras de cai au cam apus. În prezent există utilaje adaptate pentru orice tip de gospodărie.

Așa este și motosapa, un utilaj practic și ușor de folosit care îi permite unei singure persoane să îl manevreze cu fără probleme. Dacă ești interesat de achiziționarea unei motosape, află cum poți alege cea mai bună motosapă.

Top 3 motosape recomandate

De ce sa alegi cea mai bună motosapă?

A lucra și îngriji pământul fără mijloace automate este cu siguranță o provocare. Nu doar că ia mult timp, dar poate fi o activitate istovitoare ce îți poate provoca dureri mari și consecințe pe termen lung în ceea ce privește sănătatea ta. Mai mult decât atât, atunci când nu ai utilajul personal, va trebui să în cele din urmă să apelezi la cineva care are și este dispus să te ajute.

Motosapa de gradina performantaDacă ești un agricultor de multă vreme știi cu siguranță cât de greu este să găsești persoane care sunt dispuse să îți ofere o mână de ajutor și cât de costisitoare sunt serviciile acestora. De aceea, faptul de a investi în propriile utilaje este mereu cea mai bună alegere.

Motosapa este un utilaj motorizat destinat prășirii pământului pe suprafețe mai degrabă mici, cum ar fi grădina din spatele casei. Asta nu pentru că nu ar face față unor suprafețe mai mari, dar datorită dimensiunilor reduse, ți-ar lua foarte mult timp să o folosești, comparativ cu un utilaj mai mare care rezolvă treaba în câteva minute. De asemenea, având dimensiuni reduse și fiind ușor de folosit, poate fi manevrat de aproape orice persoană, femei sau bărbați.

Având în vedere aceste avantaje, faptul de a investi în cea mai bună motosapă pare a fi o idee practică ce îți va aduce cu siguranță câștiguri. Cu toate acestea, datorită multitudinii de modele existente pe piață în acest moment, alegerea poate deveni foarte dificilă. O investiție proastă te poate costa foarte mult.

Cauți o motosapă performantă care să facă față cu succes particularităților și provocărilor lansate de terenul propriu. Deci cum poți face alegerea corectă? Motosapa ideală se alege abia după ce ai adunat toate reperele de calitate pe care trebuie să le verifici, mai ales dacă vei cumpăra online.

De aceea am pregătit un ghid de cumpărături special conceput pentru a te pregăti în vederea efectuării unei achiziții de succes. În alegerea ta ține cont de următoarele aspecte importante:

Motorizarea

Timpul motorizării este un indice puternic al performanței motosapei. Acesta este capabil să vă ofere și o perspectivă asupra costurilor viitoare de mentenanță, dar și asupra randamentului utilajului. Acestea fiind spuse, există 2 tipuri principale de motoare pentru motosape: motor pe carburant sau motor electric.

 • Motorul pe carburant

Este un motor cu ardere internă care funcționează pe bază de combustibil, motorină sau benzină. Energia calorică produsă este transformată în energie mecanică ceea ce îi asigura buna funcționare. Performanța acestui tip de motor este calculată în CP (cai putere). Cu cât un motor are mai mulți CP, cu atât va fi mai puternic utilajul.

Cu toate acestea, trebuie să reții faptul că un motor mai puternic va consuma mai mult combustibil, deci costurile de întreținere vor fi cu atât mai mari. Nu uita că un motor pe carburant trebuie întreținut la fel cu am întreține motorul mașinii, ai nevoie deci mereu de combustibil, dar și de ulei de motor.

 • Motorul electric

Motosapa electrica pentru orice gradinaMotosapa care funcționează cu motor electric este o variantă mai preferată de către utilizatori. Aceste motoare pot fi de două tipuri: alimentate prin conectare la o sursă de energie sau pot funcționa pe bază e acumulator. Vei alege variata care este mai potrivită pentru tine.

Cea mai bună motosapă este cea care se conectează printr-un cablu de alimentare, puterea ei fiind mai mare. Cu toate acestea cablul trebuie să fie suficient de lung cât să îți permită o manevrare fără limite.

Dacă nu ai o priză în apropierea grădinii sau nu ai posibilitatea de a trage un prelungitor suficient de mare, cea mai buna alegere pentru tine ar fi o motosapă cu acumulator care funcționează fără conectare directă la o sursă de electricitate.

Oricare ar fi alegerea ta, ține minte că un motor electric este mult mai silențios decât unul pe carburant, deci dacă zgomotul este o problemă pentru vecini sau pentru confortul tău, alege o motosapă cu motor electric.

Dimensiuni

Nu ne va interesa atât de mult dimensiunea totală a motosapei, întrucât aceasta trebuie să fie oricum suficient de mică pentru a putea fi manevrată de o singură persoană. Ceea ce trebuie să te intereseze este lățimea motosapei și distanța dintre cuțitele plugului. În funcție de cât de distanțate sunt cuțitele vei avea un teren fărâmițat mai mult sau mai puțin fin.

De asemenea, lățimea totală a motosapei determină suprafața maximă care va fi lucrată o dată, deci și viteza cu care vei termina treaba. Alege cea mai bună motosapă în funcție de nevoile terenului tău.

Poziția plugului

Plug metalic motosapa de calitatePoziția plugului va determina gradul de manevrabilitate al unei motosape. Pe piață vei găsi trei poziții ale plugului:

 • Poziționarea frontală – Este perfectă pentru grădinărit, și se recomandă să fie folosită pe terenuri mici sau medii ca suprafață. Vei putea folosi această motosapă pentru acțiuni fundamentale: săpat, prășit, semănat, iar manevrabilitatea este puțin mai dificilă deoarece necesită mai multă forță. Cele mai multe modele permit rotirea plugului într-o singură direcție, în față, acțiune care are și rol de propulsie. Variantele mai performante au în componență și funcția Reverse care îți permite să schimbi direcția de rotație a plugului.
 • Poziționarea plugului la mijloc – motosapa care are plugul poziționat la mijloc este mai ușor de manevrat. De aceea este recomandată persoanelor care au dureri de spate frecvente sau probleme la genunchi, întrucât utilizatorul va fi solicitat mult mai puțin.
 • Plugul poziționat la spate – este cea mai comodă și mai performantă variantă, dar și cea mai scumpă. Va accelera procesul de lucru și este capabilă că ofere mai multe opțiuni, fiind o variantă foarte versatilă.

Întreținere

Motosapa este un utilaj care are nevoie de o mentenanță temeinică. Asta înseamnă că va trebui să investești în continuare timp și resurse pentru a te putea bucura de capacitățile ei maxime.  În funcție de bugetul pe care îl ai, poți alege un model care să aibă mai multe sau mai puține costuri de întreținere.

Dacă alegi o motosapă cu motor pe carburant va trebui să cumperi periodic combustibil și să schimbi uleiul de motor. Filtrul de aer trebuie schimbat periodic indiferent de tipul de motosapă.

Pentru a prelungi durata de funcționare a motosapei pentru cât mai mult timp, este foarte important să cureți foarte bine lamele după fiecare folosire. Aici va fi foarte utilă funcția Reverse care va permite eliminarea complet pământul de pe plug.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cea mai bună motosapă?

 • Lame speciale – cea mai bună motosapă va venii la pachet cu mai multe accesorii care îți vor permite săparea, semănarea sau cosirea terenului.
 • Freze detașabile – frezele detașabile vor permite ajustarea lățimii motosapei la dimensiunile potrivite pentru suprafața terenului pe care dorești să o lucrezi.
 • Discuri protectoare – sunt detașabile și se poziționează pe laterale, având ca scop principal protejarea plantelor de lame atunci când vrei să elimini mecanic buruienile fără a tăia plantele în timpul procesului.
 • Roată frontală – Utilă pentru a transporta utilajul fără ca plugul să afecteze terenul.
 • Ajustarea adâncimii de săpat – O funcție specială care îți permite să ajustezi după bunul plac adâncimea cu care va acționa plugul.
 • Panul de control – trebuie poziționat ergonomic și îți permite să controlezi automat viteza, precum și să oprești sau să pornești utilajul automat.
 • Funcția Reverse – Menționată anterior, îți permite să schimbi direcția de rotire a lamelor, pentru a avea mai multă versatilitate sau pentru a putea curăța mai ușor lamele.
 • Roți laterale – Roțile laterale sunt utile pentru transport și este important ca acestea să fie detașabile.
 • Cârligul pentru remorcă – În unele cazuri atașarea unei remorci poate fi foarte utilă, deci asigură-te că motosapa pe care vrei să o cumperi are un asemenea cârlig.

Producători

Deși acesta este un utilaj în cazul căruia furnizorul nu contează așa de mult pe cât contează proveniența motorului, o firmă care are o reputație bună printre alți utilizatori reprezintă de cele mai multe ori o alegere sigură.

Printre cele mai importante branduri putem menționa:  Ruris, Honda, Loncin, Boronto sau O-Mac. Nu ignora nici colaborările hibrid. Oricum ține minte că în cazul acestor utilaje prețul reflectă de obicei performanța motorului și condițiile de confort, așadar o motosapă mai performantă va avea un preț mai mare.

Dacă vei cumpăra o astfel de motosapă online, ține cont de toate informațiile de mai sus, dar și de părerea celorlalți cumpărători pentru a face cea mai bună alegere.

Cea mai bună motosapă: recomandări

Ținând cont de sfaturile din aricol și de părerile cumpăratorilor, vă putem recomanda în continuare câteva modele de motosape care oferă un raport calitate/preț imbatabil.

1. Motosapa DAC 7009ACC

Motosapa DAC 7009ACCMotosapa DAC cu cutie de viteze in doua trepte inainte si una inapoi.
In mai putin de 30 minute o suprafata de 500 mp este gata de insamantat sau pregatita pentru plantat.
Pentru zonele inguste la capatul de rand din solarii, gradini, motosapa se poate intoarce prin actionarea cutiei de viteze pe mersul inapoi.
Suplimentar, motosapa DAC 7009K are un cuplu de transmisie cu 25% mai mare fata de utilaje in gama de putere cuprinsa intre 5.5 cp si 7 cp si un consum constant de doar 1,1 litri benzina/ora.

Vezi detalii si pret

2. Motocultor Profesional AgroPro HS 1000B far, 7 CP

Motocultor Profesional AgroPro HS 1000B far, 7 CPPoate lucra suprafete intinse  pana la 20.000 mp, dar se poate strecura cu usurinta si in randurile de vie, porumb , solar sau mica gradina de zarzavat.
Motorul este in 4 timpi de 7 Cai Putere ➟ Are putere suficienta pentru orice lucrare si intretinere usoara. Este echipat cu senzor de ulei.
Utilajul are 3 viteze de mers ce face deplasarea prin diferite tipuri de teren sa fie mai usoara.
Transmisia  este mecanica cu pinioane de tip grup conic.

Vezi detalii si pret

3. Motosapa Ruris DAC 6000K

Motosapa Ruris DAC 6000K

Cu modelul de motosapa semiprofesionala DAC 6000K, producatorul de masini si utilaje agricole Ruris Craiova isi propune sa ofere gospodarilor si fermierilor un utilaj performant si usor de folosit, pentru efectuarea de lucrari agricole de calitate pe suprafete mici si medii.
Atuurile motosapei sunt asigurate de caracteristici tehnice care o fac puternica, usor de manevrat si fiabila, precum motorul General Engine in 4 timpi, cutia de viteze cu 3 trepte de viteze (2 inainte si 1 inapoi), posibilitatea de a atasa diferite accesorii pentru alte tipuri de lucrari.

Vezi detalii si pret

4. Sapatoare fara cablu Einhell Power-X-Change GE-CR 30 Li

Sapatoare fara cablu Einhell Power-X-Change GE-CR 30 LiSapatoarea fara cablu GE-CR 30 Li de la Einhell este un dispozitiv util si puternic pentru afanarea solului din curtile mici si medii frontale sau din spatele casei.
Pentru puterea furnizata sapa are doua baterii de sistem de 18 V din seria Power X-Change.
Latime de lucru 30 cm.
Adancime de lucru 200 mm.
Numar de cutite 4 buc.
Viteza in gol 140 min^-1.
Diametrul panzei de cultivare 200 mm.

Vezi detalii si pret

5. Sapatoare electrica Hecht 745, 1500 W

Sapatoare electrica Hecht 745, 1500 W

Sapatoarea electrica Hecht 745 a fost conceputa pentru a ajuta la pregatirea terenului in vederea cultivarii.
Are o putere de 1500W si este dotata cu 6 freze de metal ce ajung la o adancime de 22 de cm.
Hecht 745 este conceputa cu o carcasa rezistenta la socuri si o greutate redusa, de numai 11.6 kg.
Avand dimensiuni reduse, dar o latime de lucru ideala (40 cm), 745 poate avea acces in zone care ar fi altfel greu accesibile.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată