Cuprins
Cum alegi cel mai bun interfon pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă interfonul potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Dacă locuiești la casă, probabil într-o zonă rurală, știi cât de neplăcut este să primești vizite de la persoane pe care nu le cunoști sau de la persoane pe care nu le-ai invitat. De asemenea, dacă locuința ta este una luxoasă, este necesar să te asiguri că ai luat măsuri de securitate extra, pentru a asigura siguranța bunurilor și a persoanelor din locuință.
Un interfon de calitate îți va permite să selectezi în mod eficient persoanele care îți vor trece pragul casei, dar și să comunici mai rapid cu persoanele care sunt deja în locuința ta. Află în continuare cum poți alege cel mai bun interfon pentru acasă.
De ce să alegi cel mai bun interfon pentru acasă?
Așa cum am mai amintit mai sus, faptul de a avea instalat un sistem cu interfon este un pas important în asigurarea securității locuinței tale. Pe lângă acest avantaj, acesta îți oferă posibilitatea de a selecta după bunul plac persoanele cărora le permiți sau nu o vizită în locuința ta.
Alte interfoane pentru casă, permit comunicarea mai eficientă între încăperile din locuință. S-ar putea să ai nevoie de așa ceva dacă lucrezi de acasă într-un birou și faptul de a te deplasa pentru a comunica mesaje nu este eficient pentru tine.
Cum alegi cel mai bun interfon pentru acasă
Alegerea celui mai bun interfon trebuie făcută pe bază de informații clare și demne de încredere. Deoarece un interfon va trebui să te servească ani de zile, este necesar să îl alegi pe cel mai durabil și cel mai fiabil.
Între variantele disponibile pe piață, poate fi destul de ușor să devii confuz și să iei o decizie în pripă pe care să o regreți mai târziu, mai ales dacă este prima dată când cumperi așa ceva. Nu te baza doar pe recomandări, deoarece este foarte probabil să găsești dispozitive foarte bune la un preț mai redus decât prietenii tăi.
Pentru a-ți mai ușor să faci o asemenea achiziție, îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături ca acesta pe care l-am pregătit special pentru tine. La sfârșitul acestui articol vei reuși să alegi mai rapid un interfon pentru acasă potrivit pentru tine, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Așadar, citește cu atenție în continuare pentru a alege cel mai bun interfon pentru acasă.
Tipuri de interfon
În funcție de opțiunile suplimentare pe care le oferă distingem interfonul convențional și videointerfonul.
Interfonul convențional
Este modelul clasic care permite transmiterea informației sonore și doar atât. Dacă îl vei instala în afara locuinței, oaspetele îl va putea folosi pe post de sonerie, având mai apoi posibilitatea de a spune cine este, și, dacă este nevoie, motivul vizitei. Astfel poți să faci o selecție a persoanelor care vor să te viziteze și să eviți persoanele pe care nu le cunoști.
Există și posibilitatea de a alege un sistem de interfon pentru interior. Acesta îți permite comunicarea rapidă și eficientă cu persoanele care se află în altă cameră din aceiași locuință. De exemplu, dacă ai o casă cu etaj, sau cu mai multe etaje care sunt locuite, poți folosi interfonul pentru a transmite informații, mai eficient decât dacă ai zbiera prin casă.
Videointerfonul
Acesta funcționează ca un interfon normal, cu diferența că transmite și informație vizuală, pe lângă cea sonoră. Cu alte cuvinte, când cineva din exterior apelează interfonul, vei putea să vezi cine este acea persoană.
Deoarece oferă mai multe funcții și opțiuni, videointerfoanele sunt mai costisitoare și sunt potrivite pentru casele care au nevoie de un nivel de securitate ridicat. Pentru majoritatea locuințelor, un interfon normal este suficient, așa că analizează-ți foarte bine necesitățile.
În alegerea unui videointerfon ia în considerare câteva detalii legate de imagine. Stabilește dacă ai nevoie de imagine color sau este suficient alb-negru. De asemenea, asigură-te că videointerfonul este echipat cu lumină sau cu viziune nocturnă, pentru a putea să identifici vizitatorii nocturni.
Numărul de canale
Un interfon cu un singur canal ar putea fi suficient pentru majoritatea caselor. În cazul în care în casa ta locuiesc mai multe familii, sau își dorești un sistem cu interfon intern, ai putea să găsești util un interfon cu mai multe canale chiar și pentru o singură casă.
Acesta va permite apelarea selectivă a celor care locuiesc în clădire. De exemplu, dacă tu locuiești la parter, iar familia fiului tău la etaj, aceștia vor putea permite accesul invitaților lor în locuință, fără ca tu să fii deranjat.
Sau poate vei dori să apelezi din interior o cameră specifică din locuință, fără ca toate unitățile de interfon din locuință să înceapă să sune. Acest lucru este posibil dacă instalezi un interfon cu mai multe canale.
Tipul de alimentare și funcționare
La acest punct putem identifica două tipuri de interfoane: cu fir și wireless. În privința alimentării, indiferent de tipul de interfon, acesta are nevoie de electricitate pentru a funcționa. Așadar, vei găsi interfoane care se conectează direct la o sursă de electricitate, sau care funcționează cu baterii.
Dacă alegi ultima variantă, interesează-te care este autonomia bateriei și cât de ușor îți va fi să o schimbi atunci când va fi nevoie. Majoritatea interfoanelor sunt dotate cu o baterie care ține aproximativ 4 luni.
Dacă alegi un interfon cu fir, află că acestea sunt mai ieftine, dar instalarea lor este dificilă și necesită un specialist. Nu te mira dacă vei descoperii că, în unele cazuri, costurile de instalare ajung să le depășească pe cele de achiziționare a produsului. Asta deoarece este necesară instalarea unui sistem cu fire, care circulă de la poartă, până la intrarea în casă, sau chiar prin casă dacă este cazul.
Astfel multe fire trebuie să fie introduse prin pereți și tavan. Pe de altă parte însă, conexiunea asigurată de un interfon cu fir este mai trainică, și defecțiunile mai rare. Mulți spun că interfonul cu fir asigură un nivel de comunicare impecabil.
Interfonul wireless are la rândul său avantaje și dezavantaje. Este mult mai ușor de instalat, deoarece trebuie doar să îl conectezi la o sursă de electricitate, și acesta este gata de funcționare.
Cu toate acestea, sunt aparate ușor mai scumpe, iar comunicarea poate da erori. Asta deoarece funcționează pe bază de semnal, care poate se poate interfera, sau care poate trece mai greu prin anumite medii solide.
Distanță și compatibilitate
Înainte de a alege cel mai bun interfon, asigur-te că este compatibil cu locuința ta. De exemplu, semnalul de la un aparat wireless trece mai greu prin pereți. Analizează obstacolele din calea semnalului, și încearcă să descoperi dacă aparatul are un semnal destul de puternic pentru locuința ta, pentru a nu fi surprins neplăcut mai târziu.
Distanța dintre cele două unități principale, cea de la poartă și cea de receptare a apelului din locuință, trebuie să fie una suportată de interfon. Majoritatea interfoanelor suportă o distanță de cel puțin 50 de metrii, dar poți găsi ușor și interfoane care permit comunicarea la 300 de metrii sau chiar mai mult.
Dacă ai o casă foarte mare, sau mai multe clădiri în aceiași curte, distanța maximă suportată de interfon trebuie să te intereseze în mod deosebit.
Numărul de componente
Cea mai simplă structură a unui sistem de interfon implică o unitate exterioară ce poate fi folosită de oaspeți, o unitate interioară care îți permite să le permiți sau nu vizita, și o modalitate de conectare la energie electrică, deoarece toate interfoanele au nevoie de asta ca să funcționeze.
În cazul în care îți dorești un sistem mai complex, ai posibilitatea de a opta pentru un interfon cu mai multe unități de interior, care îți vor permite să primești apeluri din exterior de oriunde te-ai afla în casă, precum și să apelezi în alte camere din interior.
Zgomot
Calitatea sunetului este importantă atunci când folosești un interfon. Nu ai vrea ca sunetul să cedeze sau să înceapă să se audă bruiat. Vrei să auzi clar vocea celui sau celei care apelează la interfon, iar zgomotul din exterior, din cauza traficului sau alte surse, poate interfera și îți poate fi greu să auzi clar vocea musafirului tău.
De aceea, sunt interfoane dotate cu sistem de diminuare a zgomotului de fundal. Există interfoane care îți permit să setezi manual ce nivel de sensibilitate să aibă la receptarea zgomotului de fundal, precum și ce fel sunete să anuleze.
Instalare
Nu în ultimul rând, este bine să te gândești ce mod de instalare sau montare preferi. Unitatea de exterior poate fi montată în perete, sau doar atașată de acesta. Atunci când este doar atașată este mai expusă factorilor de mediu, cum ar fi aversele.
Unitățile de interior pot semăna cu un telefon fix, sau pot fi la fel, încastrate în perete sau chiar în mobilă. În funcție de necesitățile și preferințele tale, poți învesti în varianta cea mai convenabilă.
Preț și producători
În general, prețul unui interfon crește în funcție de unitățile care sunt incluse în pachet, precum și în funcție de funcțiile speciale pe care le poate oferi. Poți găsi cel mai bun interfon la cel mai bun preț online.
Îți recomandăm să te orientezi spre producători care au o bună reputație în domeniu și care au cele mai multe recomandări. Dintre cei disponibili pe piața din România, confirm părerii majorității, cei mai buni sunt: Commax și Electra. Atunci când cumperi de la firme cu o bună reputație, ai mai puține șanse de face o investiție nefericită.
Având în vedere faptul că un interfon bun trebuie să reziste ani de zile, nu ezita să verifici și rezistența acestora la factorii de mediu. Una din cele mai eficiente metode de a face acest lucru este aceea de a consulta părerea altor cumpărători.
În secțiunea dedicata feedback-ului, mulți cumpărători aleg să împărtășească detalii legate de experiența lor cu produsul. Vei afla astfel dacă interfonul pe care vrei să îl alegi rezistă bine la factorii de mediu, are o bună calitate a sunetului și dacă are un semnal care poate traversa ușor mediile solide.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, știm că vei putea alege cel mai bun interfon pentru acasă.
Cel mai bun interfon pentru acasă: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de interfoane pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Videointerfon pentru 1 familie Dahua KTA02
Permite comunicarea Full Duplex, hands free cu persoana de la postul exterior.
Puteti vizualiza color, la calitate superioara persoana care apeleaza la postul exterior.
Ecran 7″ TFT – Functii de interfon video: Descuiere, apel vocal, apel video, reglarea volumului
Capacitate sistem: 2 statii exterioare + 3 monitoare interioare.
Sunete de sonerie multiple.
2. Set videointerfon Hikvision 4 Fire, DS-KIS202
Set videointerfon analogic pe 4 fire de la Hikvision DS-KIS202. Setul este format din:
– Post exterior: DS-KB2411-IM.
– Monitor interior: DS -KH2220, de culoare gri argintiu.
7-Inch Colorful TFT LCD – Comunicare bi-directionala.
Rezolutie display: 800×480 – Mod de operare: Butoane.
Microfon omnidirectional.
3. Set Interfon COMMAX RM302K
Acest Kit Commax RM302K contine 2 posturi de interior tip telefon.
Un post de exterior din aluminiu DR-2GN.
Cablare pe 5 + 2 fire.
Comunicatie intre posturile interioare.
Distanta maxima intre prosturi interioare este de maxim 30 m cu cablu de sectiunde 0,65 mm (cupru).
Intre post exterior si post interior 50 m cu cablu de sectiune 0.65 mm (cupru).
4. Set interfon de poarta cu 2 posturi interioare HOME DP 012
2in1: interfon si intercom intr-un singur produs.
Doua unitati pt. interior si o unitate pt. exterior.
Unitate exterioara metalica, poate fi incastrata in perete.
Placuta de nume cu lumina de fundal LED, poate fi schimbata.
Sistem electronic de deschidere a portii, fara alimentare suplimentara.
Raza de actiune max. 500 m / cu cablu de 1 mmx2.
5. Set Interfon COMMAX RM201HA
Sistem complet de interfonie de la COMMAX, RM201HA contine un post de interior tip telefon DP-2HP si un post de exterior DR-201D.
Sistemul este extensibil cu postul de interior DP-2HP.
Tensiunea de alimentare este 220V/50Hz, iar distanta maxima de cablare intre postul interior si el exterior este de 150 m, cu cablu de sectiune 0.8 mm (cupru).
Post exterior: Un singur buton de apel – Montaj ingropat – Capac din plastic.