Cel mai bun videointerfon pentru acasă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (28 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun videointerfon pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă videointerfonul potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun videointerfon pentru acasaTrăim în secolul în care securitatea locuinței este din ce în ce mai sensibilă și mai vulnerabilă. De aceea este necesar să își iei toate măsurile de protecție și securitate pentru a proteja atât bunurile in locuință, cât și persoanele care locuiesc în ea.

Primul pas pentru a reuși acest lucru este instalarea unui sistem cu videointerfon. Acesta îți va oferi mai multe opțiuni decât un interfon obișnuit ca acela de la scara blocului, și îl vei găsi deosebit de util, mai ales dacă locuiești la casă.

Citește în continuare pentru a afla cum poți alege cel mai bun videointerfon pentru acasă.

De ce să alegi cel mai bun videointerfon pentru acasă?

Știm cu toții care este rolul unui interfon. Acesta îți oferă posibilitatea de a selecta persoanele care pot să intre în scara blocului sau chiar în locuința ta. Dar atunci când vorbim de o casă, este destul de posibil să nu fie suficient un interfon simplu pentru a scăpa de oaspeți nedoriți.

Un videointerfon îți permite să vezi persoana care dorește să te viziteze. Astfel vei evita situația jenantă în care trebuie să porți o discuție la interfon cu cineva, doar pentru a afla că este un vânzător ambulant de exemplu.

Un videointerfon transmite atât informație sonoră, cât și informație video, astfel vei putea refuza direct orice vizită a unei persoane pe care nu o recunoști.

Nivelul de securitate al locuinței tale va crește considerabil astfel. De asemenea, poți folosi un astfel de sistem și pentru a supraveghea ce se întâmplă în interiorul casei.

Cum alegi cel mai bun videointerfon pentru acasă

Pentru a te putea bucura de un astfel de sistem, este necesar să alegi unul care se potrivește casei tale și unul fiabil, deoarece nu îți vei permite achiziționarea unui videointerfon în fiecare an. Ai așadar nevoie de cel mai bun videointerfon.

Pentru a putea lua cea mai bună decizie, îți recomandăm să nu alegi ceva la întâmplare, sau ceva la recomandarea cunoștințelor. Asta deoarece, deși îți este recomandat un produs bun, sunt multe șanse să găsești ceva la fel de bun la un preț mai accesibil. Astfel te asiguri că nu investești mai mult decât este necesar într-un astfel de sistem.

Videointerfon cu aplicatie telefonAcesta este și motivul pentru care îți recomandăm să consulți acest ghid de cumpărături înainte de a face o achiziție. Vei putea observa pas cu pas ce condiții trebuie să întrunească cel mai bun videointerfon și cum poți identifica rapid cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Pentru a putea alege cel mai bun videointerfon de pe piață, acordă atenție următoarelor informații importante.

Scopul acestuia

În primul rând, este important să stabilești unde vei folosi un videointerfon. Există două tipuri de astfel de dispozitive care se folosesc în scopuri total diferite. Videointerfonul clasic este acela pe care îl instalezi la intrarea în locuință, având rolul de a-ți facilita trierea persoanelor care pot să te viziteze.

Unii oameni aleg să instaleze un sistem cu videointerfon în camera bebelușului pentru a putea observa și auzi ce se întâmplă cu acesta atunci când părinții nu sunt lângă ei. Investiția aceasta trebuie raționată în funcție de nevoile reale, având în vedere că după ce copilul va crește, un astfel de sistem nu va mai fi necesar.

Cu sau fără fir

Pe piață există două variante referitoare la montare și modul de funcționare al videointerfoanelor. Astfel le distingem pe cele cu fir și pe cele fără fir. Majoritatea oamenilor vor considera suficient un videointerfon cu fir.

Deși este mai greu de instalat, fiind nevoie de un specialist, acesta nu are funcții suplimentare care au crește prețul inutil pentru o locuință convențională.

Există multe păreri care susțin și că cel mai bun videointerfon este cel fără fir, sau videointerfonul IP. Motivul pentru care acestea sunt mai apreciate, este acela că permite controlul de la distanță, dar și mult mai multe opțiuni decât cele cu fir. Funcțiile acestea însă nu sunt necesare pentru fiecare om.

Videointerfonul IP poate să îți permită deblocarea accesului în locuință unei persoane, chiar dacă tu nu ești acasă. În mod evident, sunt puțini oameni cărora le-ar folosi cu adevărat această funcție. 

O altă funcție deosebită este aceea că poți urmări istoricul ieșirilor și intrărilor în locuință. Ai putea să folosești această funcție pentru a-ți verifica copilul adolescent atunci când bănuiești că acesta ar putea dezvolta un obicei periculos.

De asemenea, ia în considerare modificările pe care le vei aduce locuinței. Specialiștii recomandă alegerea unui sistem fără fir dacă intenționezi să renovezi locuința, și a unui sistem cu fir dacă locuința este nouă.

Sistem singular sau multiplu

Videointerfon pentru mai multe familiiUn videointerfon bun va fi adaptat nevoilor locuinței tale. Există variante create special pentru locuințele în care trăiesc o singură familie, sau blocurile ori duplexurile care găzduiesc mai multe familii.

Astfel dacă ești în a doua situație, va trebui să alegeți un sistem care permite apelarea unei locuințe individuale. Aceste videointerfoane au un număr de butoane care corespunde cu numărul locuințelor din complexul rezidențial.

Astfel, când cineva dorește accesul în locuință, să nu fie deranjați toți locatarii. Dacă acesta nu este cazul tău, poți alege un videointerfon cu un singur buton care este și mai ușor de instalat.

Distanța dintre posturi

Alegerea ta va trebui făcută și în funcție de distanța dintre videointerfonul de la intrare și cel din locuința ta efectivă. Dacă aceasta va fi mai mare decât cea suportată de videointerfon, calitatea transmisiei poate deveni defectuoasă.

Astfel fie nu vei vedea o imagine întreruptă, fie vor apărea erori în transmiterea informației sonore. Este posibil chiar să nu reușești să permiți accesul pe proprietatea ta de la distanță. Așadar, ai nevoie de un dispozitiv potrivit.

Din fericire, majoritatea dispozitivelor disponibile pe piață, au un semnal bun chiar și la 50 de metrii distanță, ceea ce este mai mult decât are nevoie un locatar obișnuit. Dacă ai nevoie de un videointerfon care să funcționeze la o distanță mai mare, cu siguranță vei găsi pe piață o variantă potrivită.

Majoritatea aleg să implementeze în acest caz o variantă cu fir. Dacă acest lucru nu este posibil și în cazul tău, poți alege o variantă IP care funcționează prin Internet. Vei primii informațiile la fel de rapid și cu aceiași acuratețe ca în cazul unui interfon cu fir.

Ce componente are cel mai bun videointerfon pentru acasă?

La fel ca un interfon obișnuit, orice videointerfon trebuie să aibă sistemul de apelare din exterior, sistemul de recepționare apel din interior, precum și yala pe sistem electromagnetic care permite descuierea automată a porți sau a uși, în cazul în care decizi să îi permiți cuiva accesul.

Aceasta este componența de bază a unui astfel de set. Dacă ai o locuință foarte mare, ai putea considera practic achiziționarea unui videointerfon cu mai multe piese de interior, care să îți permită să vezi cine este la poartă din mai multe camere din locuință, nu doar de la ușa de intrare.

Imaginea

Ecran videointerfon imagine colorImaginea poate fi redată color sau alb-negru în funcție de model. Așa cum probabil anticipezi, cele care oferă imagine color vor fi mai scumpe. Asigură-te să sistemul este dotat cu lumină sau cu mod nocturn pentru a putea să vezi și atunci când cineva sună la interfon când este întuneric afară.

Dimensiunea ecranului poate să facă și ea diferența. Cu cât acesta este mai mare, cu atât ai mai muște șanse de a recunoaște persoana care apelează. Pe de altă parte, unitatea pentru receptor va ocupa mai mult spațiu.

Calitatea imaginii va fi influențată de tipul videointerfonului care poate fi digital sau analog. Cele în sistem analog pot fi încețoșate, în timp ce sistemul digital va asigura imagini de calitate superioară.

Unghiul camerei este de asemenea important. Alege o cameră care să cuprindă cât mai multă imagine, pentru a putea extrage cât mai multe informații din exterior.

Fiabilitate

Îți dorești un videointerfon care să reziste și să funcționeze impecabil pentru o lungă perioadă de timp. Cel mai mare dușman al acestora este vremea.

Toate videointerfoanele care funcționează pe sistem IP au un indice de rezistență la vreme. Acesta este notat cu IP, urmat de două cifre cu semnificație aparte după cum urmează:

Prima cifră:

 • 0: fără protecție
 • 1: Protecție împotriva obiectelor solide mai mari de 50 mm
 • 2: Protecție împotriva obiectelor solide mai mari de 12.5 mm
 • 3: Protecție împotriva obiectelor solide mai mari de 2.5 mm
 • 4: Protecție împotriva obiectelor solide mai mari de 1 mm
 • 5: Protecție relativă împotriva prafului
 • 6: Protecție împotriva tuturor tipurilor de praf

A doua cifră:

 • 0: fără protecție
 • 1: protecție împotriva condensului
 • 2: Protecție împotriva ploii la un unghi de 15 grade
 • 3: Protecție împotriva ploii la un unghi de 60 grade
 • 4: Protecție împotriva stropirii din orice direcție
 • 5: Protecție împotriva jetului de apă
 • 6: Protecție împotriva udării, inclusiv sub valurile mării
 • 7: Protecție împotriva scufundării superficiale
 • 8:Protecție împotriva scufundării permanente

Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun videointerfon pentru acasă?

 • Videointerfon exteriorÎnregistrare – Cel mai bun videointerfon poate să îți ofere opțiunea de a înregistra și stoca imagini sau filmulețe cu apelurile pe care le primești de la sonerie. Astfel dacă nu ai fost acasă, vei putea vedea dacă a vrut cineva să îți facă o vizită.
 • Înregistrare mesaj – Asemănător cu modul în care funcționează o căsuță vocală, cei care doresc îți pot lăsa un mesaj direct de la videointerfon. Astfel poți afla mai rapid motivul vizitei lor, mai ales dacă nu sunt disponibili ulterior.
 • Conectarea la smartphone – cele mai sofisticate modele se pot conecta la telefonul inteligent, astfel vei putea debloca poarta direct de pe telefon, sau vei putea să vezi cine sună direct de pe telefon.

Preț și producători

Achiziționarea unui videointerfon ar trebui să fie făcută doar atunci când ai cu adevărat nevoie, și ar trebui să te limitezi doar la funcțiile care îți folosesc. Nu ai vrea să constați că ai plătit mult în plus pentru niște funcții care nu îți servesc niciodată la nimic.

Pentru un locatar obișnuit cu o casă modestă, o simplă sonerie sau un interfon nepretențios poate fi mai mult decât suficient. În cazul în care chiar ai nevoie de un videointerfon, analizează bine care sunt funcțiile pentru care nu vrei să plătești nici măcar un leu în plus. Fiecare funcție specială va adăuga mult la prețul acestui dispozitiv.

Îți recomandăm să cumperi online de la firme care au o bună reputație. Printre cele mai populare se numără: Commax, Electra, Slinex, Switel, Kivos.

Înainte să faci o achiziție încearcă să cauți online părerea altor cumpărători pentru a verifica experiența lor cu acel produs. Acesta poate fi un indiciu solid a modului în care respectivul videointerfon va răspunde și nevoilor tale.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești pregătit să alegi cel mai bun videointerfon pentru casa ta.

Cel mai bun videointerfon pentru acasă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de videointerfoane pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Set Videointerfon Commax Kit CDV-72

Set Videointerfon Commax Kit CDV-72Setul videointerfon KIT CDV-72 de la Commax este format din postul de exterior DRC-40KA si postul de interior – monitorul de 7 inch cu handsfree si butoane tactile CDV-72UM.
Videointerfonul color are un senzor de imagine CMOS, iluminare pe timp de noapte cu LED de lumina alba, sensibilitate: 0.1 Lux (pana la 300 mm) si un unghi de vizualizare: orizontal – 75°, vertical – 55°.
Temperatura de functionare a camerei porneste de la -10 grade Celsius si, poate sa ajunga pana la +40 grade Celsius.

Vezi detalii si pret

2. Kit Videointerfon 3 Familii Touch Line Smart+ ELECTRA VKM.P3FR.T7S4.ELB

Kit Videointerfon 3 Familii Touch Line Smart+ ELECTRA VKM.P3FR.T7S4.ELBKit-ul VKM.P3FR.T7S4.ELB de la ELECTRA a fost special proiectat pentru cladirile cu 3 familii.
Acesta este alcatuit din 3 posturi interioare cu montaj in mod aparent si cu un ecran color de 7 inch, 1 post exterior pentru 3 familii care inregistreaza video la o rezolutie de 573 x 597 pixeli, o unitate centrala de alimentare video, o doza de derivatie video si 15 TAG-uri de acces RFID pentru a permite accesul cu o simpla atingere a tag-ului pe suprafata postului exterior.

Vezi detalii si pret

3. Kit Videointerfon 1 Familie Touch Line Extra ELECTRA VKE.P1FR.T7S9.ELW04

Kit Videointerfon 1 Familie Touch Line Extra ELECTRA VKE.P1FR.T7S9.ELW04Este special proiectat pentru o familie si este alcatuit dintr-un post interior cu ecran color de 7 inch, un post exterior ingropat pentru 1 familie (VPM.1FR02.ELB04), o unitate centrala de alimentare video, si 5 tag-uri de acces RFID pentru a permite accesul cu o simpla glisare pe suprafata postului exterior.
Toate acestea formeaza un sistem complet functional cu un design modern si simplist, potrivit pentru orice casa sau vila moderna cu o singura familie.
Cablarea se face pe 4 fire.

Vezi detalii si pret

4. Kit Videointerfon Electra 1 Familie Touch Line Smart+ VKM.P1FR.T3S4.ELW04

Kit Videointerfon Electra 1 Familie Touch Line Smart+ VKM.P1FR.T3S4.ELW04Acesta dispune de un ecran de 3.5 inch, cu tastatura foarte prietenoasa de tip TOUCH.
De acum sunteti in control total, vazand exact cine intra in curte chiar inainte de a deschide usa.
Comunicatia FULL DUPLEX Hands-Free – Este o comunicatie fara receptor care ofera confort maxim in utilizare si fiabilitate. Cu o simpla atingere se initiaza convorbirea, se deschide usa sau se monitorizeaza intrarea.

Vezi detalii si pret

5. Kit Videointerfon 1 Familie SLINEX VID-SLI-02

Kit Videointerfon 1 Familie SLINEX VID-SLI-02VID-SLI-02 este un kit de videoiterfon de la SLINEX pentru o sigura familie. Acesta este compus dintr-un post de exterior, un post de interior si o sursa de alimentare liniara cu backup.
Postul de exterior inregistreaza la o rezolutie video de 800 LTV avand un unghi vizual de 65 de grade, inregistrand si pe timpul noptii la o distanta de 1.5 metri.
Imaginile vor putea fi vizualizate pe ecranul de 7 inch a postului interior, la o rezolutie de 800 x 480 pixeli.

Vezi detalii si pret

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată