Cea mai bună yală/încuietoare inteligentă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (45 voturi, media: 4,96 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună yală/încuietoare inteligentă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă yala / încuietoarea inteligentă potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna yala incuietoare inteligentaÎntr-o lume în care siguranța și securitatea casei tale este din ce în ce mai șubredă, este normal să fim mereu în căutarea de noi metode pentru a ține la distanță persoanele rău intenționate de lucrurile sau persoanele pe care le prețuim.

Considerat a fi un loc în care pacea și siguranța ar trebui să fie în floare, casa unei persoane reprezintă un loc a cărei intimitate a fost abuzată de prea multe ori. Drept urmare, oamenii își pierd încrederea în sistemele de încuietori clasice, întrucât acestea pot fi ușor distruse de către un hoț.

Progresul tehnologic a dus însă la dezvoltarea așa numitelor yale sau încuietori inteligente, sau smart. Acestea sunt considerate de către mulți o variantă de protecție mai sigură.

Dacă ești interesat să achiziționezi un astfel de produs, iată în continuare tot ce ar trebui să știi despre cea mai bună yală/încuietoare inteligentă.

Top 3 yale inteligente recomandate

De ce să alegi cea mai bună yală/încuietoare inteligentă?

În timp ce o yală convențională poate să îți protejeze în continuare casa, dar doar dacă alegi modele performante, rezistente la spargeri și cărora le poți schimba ușor cheia fără ajutorul unui lăcătuș, încuietoarele inteligente fac mai mult decât să îți păstreze casa protejată.

În funcție de sistemul de încuietoare pe care îl alegi, acestea se pot conecta la alte dispozitive smart din casa ta. În plus, printr-o aplicație, majoritatea îți permit să le încui și să le descui de la distanță.

Deoarece acestea nu au nevoie de o cheie convențională, nu va mai trebui să îți faci griji dacă îți uiți cheile acasă.

De asemenea, ai posibilitatea de a monitoriza activitatea copiilor sau a angajaților. Unele modele includ coduri specifice de acces pentru fiecare persoană în parte. Astfel poți vedea cine a părăsit sau a intrat în casă și la ce oră.

Cum alegi cea mai bună yală/încuietoare inteligentă

Yala inteligenta acces cu codO yală sau o încuietoare smart poate include chiar mai multe avantaje decât cele menționate mai sus. Totuși, pentru a te bucura de toate beneficiile unui astfel de sistem de încuietoare, este necesar să fii foarte bine informat înainte să faci o achiziție.

Deoarece este un domeniu nou pentru majoritatea dintre noi, o alegere pripită ar putea să te încurce mai mult decât să te ajute. Cum poți face așadar alegerea bună, având în vedere că sunt destul de multe modele pe piață?

Trebuie să găsești informațiile necesare care să te ajute să cunoști foarte bine modul de funcționare al acestor aparate. De asemenea, este bine să poți anticipa care sunt consecințele alegerii fiecărui tip de yală inteligentă disponibilă pe piață.

Găsești toate informațiile de care ai nevoie în acest ghid de cumpărături pe care l-am pregătit special pentru tine. Aici, pe lângă informații prețioase, vei găsi la final și cele mai bune încuietori smart de pe piață, selectate cu multă rigoare, disponibile acum la cel mai bun raport calitate/preț.

Iată așadar, care sunt aspectele pe care nu trebuie să le pierzi din vedere:

Tipul de yală sau încuietoare inteligentă

 • Yală smart cu cifru

O încuietoare inteligentă cu cifru îți va cere un cod pin pentru a deschide ușa. Practic, astfel casa ta se va transforma într-un mare seif. Aceste încuietori sunt foarte ușor de instalat și îți permit să setezi coduri diferite pentru diferite persoane.

Astfel vei știi cine intră, cine iese, și la ce oră, asta oricând dorești. Majoritatea yalelor inteligente folosesc un panou touchscreen . Totuși, există câteva modele care încă integrează un panou cu butoane clasice.

De asemenea, poți găsi modele combinate. Spre exemplu, există modele care integrează doar panoul cu cifru. Altele, pe lângă panou, includ mânere pentru uși tip clanță sau tip knob.

Multe dintre aceste modele îți permit o conectivitate extinsă, prin Z-Wave sau prin alte canale, la telefonul tău inteligent, sau alte aparate smart din casa ta.

 • Încuietoare inteligentă wireless și fără chei

Există o varietate mare de astfel de modele pe piață. Asta înseamnă că dacă ai o conexiune WI-FI, te poți conecta la încuietoare folosind această conexiune. Mai mult, dacă ai o telecomandă WI-FI poți încuia și descuia ușa de oriunde te-ai afla în lume.

Trebuie însă să ai în minte faptul că aceste încuietori fac parte, în general, dintr-un pachet de securitate complet. Dacă nu le achiziționezi astfel, s-ar putea să nu te poți bucura de o aplicație dedicată.

Prin urmare, dacă vei vrea să le controlezi folosind telefonul sau alt sistem inteligent precum Alexa, va trebui să cumperi un adaptor special.

De asemenea, există și încuietori care se încadrează în această categorie și care funcționează prin Bluetooth. Despre conectivitate vom vorbi mai multe mai jos, dar ca idee, acestea sunt capabile să simtă că ești aproape și să deschidă ușa fără ca tu să trebuiască să întreprinzi vreo acțiune în acest sens.

 • Yala inteligentă cu cheie smart

Dacă nu ai un telefon inteligent dar încă vrei să te bucuri de avantajele unui astfel de sistem de încuietoare, poți achiziționa unul care funcționează cu o cheie sau telecomandă smart.

Va trebui să porți cheia smart cu tine, la fel cum porți probabil cheia de la ușa scării blocului. Odată ce ai ajuns la ușă, pentru a o deschide va trebui să apropii cheia virtuală de încuietoare, iar aceasta se va deschide.

În plus, dacă decizi să instalezi acest tip de încuietoare nu doar la ușa din față, dar și la cea din spate, sau la ușile interioare, poți folosi aceiași cheie inteligentă pentru a deschide toate ușile. Singura condiție este ca încuietorile să fie conectate la același sistem.

 • Încuietoare inteligentă cu amprentă

Incuietoare inteligenta acces amprentaO yală încuietoare cu senzor de amprentă îți va cere să îți scaneze amprenta pentru a deschide ușa. Deoarece fiecare amprentă este unică, acestea sunt dificil de falsificat sau de alterat. În plus, nu ai cum să îți pierzi amprenta la fel cum ai pierde cheile, iar amprenta ta nu poate fi înlocuită.

Modul de funcționare a acestei încuietori este fascinant. Un senzor îți scanează amprenta, transformând apoi informația într-un cod numeric. Prima dată când pui amprenta pe senzor, aceste date sunt înregistrate și salvate. Asta înseamnă că poți folosi încuietoarea pentru a le oferi acces mai multor oameni.

Cu toate acestea, sistemul nu este lipsit de defecte. De exemplu, nu vei putea să îți resetezi amprenta, la fel cum ai putea să resetezi o parolă, ceea ce poate fi inconvenabil în unele cazuri. În plus, uneori tăieturi sau zgârieturi pe amprentă sau defecțiuni ale senzorului, te pot lăsa încuiat afară.

Atunci când cumperi o astfel de yală, caută una care să aibă integrat și un panou cu cifru sau o încuietoare convențională, astfel încât să nu rămâi încuiat pe afară dacă apar defecțiuni la cititorul de amprentă. De asemenea, ar trebui să verifici frecvența de respingere falsă. Dacă aceasta este mare, este mai bine să nu cumperi o astfel de yală.

În privința materialului, alege una care este fabricată din alamă dură sau din oțel, în defavoarea celor din aluminiu care pot fi compromise folosind o rangă. Nu uita să verifici care este numărul maxim de amprente care poate fi înregistrat și salvat de către încuietoare, pentru a te asigura astfel că este potrivită nevoilor familiei tale.

Conectivitate

Încuietorile sau yalele inteligente care sunt disponibile în prezent pe piață, au trei tipuri de conectivitate: Wi-Fi, Bluetooh sau Z-Wave.

 • Încuietoare inteligentă cu conexiune Wi-Fi

Îți va fi foarte ușor să folosești o astfel de încuietoare deoarece conectivitatea este identică cu cea a oricărui alt aparat cu conectivitate WI-FI. Va trebui să ai în casă un router care să emită unde Wi-Fi, și un hub inteligent.

Astfel vei putea să ai o evidență a persoanelor care întră și care ies din casă, dar și posibilitatea de a încuia și descuia ușa casei de oriunde te-ai afla în lume.

 • Yală smart cu conexiune Bluetooth

Conexiunea Bluetooth îți oferă aceiași funcționalitate ca în cazul unui sistem Wi-Fi, cu excepția faptului că o conexiune la Bluetooth nu îți va consuma la fel de rapid bateria. Bateriile ar trebui să te țină cel puțin un an în acest caz.

Spre deosebire de un model Wi-Fi, încuietoare ta se va putea conecta automat la telefonul tău cu conexiune Bluetooth, deci nu vei mai avea nevoie de un adaptor sau un hub special.

Totuși, un astfel de hub îți va permite să centralizezi toate dispozitivele smart din casa ta, astfel încât să le poți accesa, monitoriza și controla prin intermediul unei singure aplicații de pe telefon, fără a fi nevoit să utilizezi o aplicație individuală pentru fiecare dispozitiv în parte.

 • Încuietoare smart cu conexiune Z-Wave

O opțiune care abia acum devine mai populară și la noi, este conexiunea prin Z-Wave. Diferența față de celelalte modele, este că acest canal nu se conectează direct la telefonul tău.

O conexiune Z-Wave folosește un hub compatibil din casa ta, pentru a comunica cu semnalul unui alt dispozitiv smart. Transformă apoi acest semnal într-o comandă care este înțeleasă de router-ul tău. Odată stabilită această conexiune, poți accesa, monitoriza și controla yala inteligentă de oriunde din lume.

Bateria

Durata de viață a bateriei este un punct cheie pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegi o yală inteligentă. Prea puține locuințe au o instalație electrică ce ajunge până la ușă, ceea ce înseamnă că încuietoarea inteligentă va trebui să fie alimentată cu ajutorul bateriilor.

Yala inteligenta acces remoteTrebuie să știi că viața bateriilor este afectată de tipul de conectivitate cu care funcționează yala. Așadar, cel mai redus consum de energie îl au cele cu conectivitate Z-Wave, în timp ce încuietorile Wi-Fi consumă bateria cel mai rapid. Bluetooth-ul folosește și el puțină baterie, dar are și o lungime de undă scurtă.

Compatibilitatea cu tipul de ușă

Majoritatea încuietorilor inteligente sunt compatibile cu încuietorile deja existente ale ușilor de la intrarea în locuință. Ține minte însă că sunt modele care îți cer să schimbi complet încuietoarea pe care o ai deja, sau modele care presupun doar modificarea acesteia.

De asemenea, unele încuietori sunt menite pentru utilizare pe stânga, în timp ce altele sunt pentru utilizare pe dreapta. Dacă nu ai încă o ușă și vrei să cumperi o încuietoare de acest gen, acest aspect nu reprezintă o problemă, dar dacă vrei să cumperi una pentru o ușă pe care o ai deja, este necesar să acorzi atenție acestui aspect.

Asigură-te și că încuietoarea este menită pentru uz extern, și nu pentru uși de interior. Altfel, aceasta s-ar putea să nu reziste la factori externi de mediu.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cea mai bună yală/încuietoare inteligentă?

 • Hub pentru automatizarea casei – îți permite să conectezi încuietoarea la celelalte dispozitive inteligente din casa ta.
 • Compatibilitate cu telefonul mobil – Majoritatea încuietorilor inteligente vin la pachet cu o aplicație pentru telefon care îți va permite să o controlezi cu ajutorul telefonului. Va trebui să te asiguri că aplicația poate fi funcționabilă de pe telefonul tău și că este compatibilă cu sistemul tău de operare.
 • Control la distanță – Deși prezent în cazul majorității modelelor de yale inteligente, acesta nu este cazul tuturor. Așadar, dacă vrei să ai posibilitatea să controlezi ușa de la distanță, asigură-te că produsul integrează această funcție.
 • Acces cu o singură atingere – sau One Touch Lock. Aceasta este o funcție care îți permite să închizi sau să deschizi ușa cu o singură atingere.
 • Sistem de securitate – Cea mai bună yală smart vine la pachet cu un sistem de securitate, astfel încât casa ta va fi protejată.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună yală/încuietoare inteligentă online. Aici este locul în care poți găsi un model care să ți se potrivească atât ca buget, cât și ca aspect și funcționalitate. De asemenea, vei avea oportunitatea de a profita de multe reduceri, în timp ce vei cumpăra comod, iar produsul va fi trimis direct la tine acasă.

Înainte de a face orice fel de cumpărături online, nu uita să verifici și părerea altor cumpărători. Experiența acestora te poate determina să renunți la un produs care nu este potrivit.

Acum că ai parcurs aceste informații, ești gata să cumperi cea mai bună yală/încuietoare inteligentă.

Cea mai bună yală/încuietoare inteligentă: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de yale/încuietori inteligente pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Incuietoare inteligenta Portass UPGW02 waterproof

Incuietoare inteligenta Portass UPGW02 waterproofAceasta yala de exterior / interior este un produs cu finisaje de lux, de o calitate superioara celor existente pe piata din Romania.
Este o yala rezistenta la intemperii, putand sa functioneze de la temperaturi de – 25º C si pana la + 55º C.
Deoarece este o incuietoare inteligenta moderna, poti uita de  grija cheilor, pentru ca accesul se poate face cu ajutorul:
amprentei digitale(300) – codului de securitate (300) (tastatura digitala 12 taste) – cardului ( (card MF ,Card ID ) – cheii mecanice ( 2 chei).

Vezi detalii si pret

2. Incuietoare inteligenta Nuki Smart Lock 2.0

Incuietoare inteligenta Nuki Smart Lock 2.0Incuie si descuie usa cu o singura atingere – de pe smartphone sau de pe smartwatch.
Cu functia Auto Unlock activata, Nuki recunoaste telefonul tau fara macar sa-l atingi si descuie usa automat atunci cand ajungi acasa.
Nuki incuie usa la cateva secunde dupa ce ai plecat de acasa cu functia Lock ‘n’ Go de pe smartphone sau prin apasarea butonului Nuki Smart Lock.
Gestioneaza accesul pentru membrii familiei, prieteni, oaspeti sau bona, in regim permanent, regulat sau pentru un singur eveniment.

Vezi detalii si pret

3. Yala inteligenta Ultraloq Smart

Yala inteligenta Ultraloq Smart

Destinata pentru usi cu grosimea intre 33 mm – 50 mm.
Usa poate fi deschisa in mai multe feluri: Cod de 4-8 cifre – Amprenta deget – Cheie – Aplicatie Smartphone.
Prin intermediul aplicatiei se poate schimba de la distanta codul de acces.
Directia de deschidere se stabileste si se schimba din broasca si din aplicatie.
Incuietoarea lucreaza la urmatoarele temperaturi: Partea exterioara de la -35º C la 70º C –
Partea interioara de la -10º C la 55º C.

Vezi detalii si pret

4. Incuietoarea inteligenta Yale Linus 05/101200/SI

Incuietoarea inteligenta Yale Linus 05/101200/SI

Incuietoarea inteligenta Linus® este o incuietoare sigura, care iti permite sa incui si sa descui usa, de oriunde te-ai afla.
Ai acces fara chei, vezi cine cand soseste, ofera chei virtuale vizitatorilor, verifica daca usa este inchisa sau deschisa.
Toate acestea sunt posibile prin intermediul aplicatiei Yale Access.
Odata conectat la aplicatie, poti securiza, monitoriza si gestiona accesul in locuinta ta folosindu-ti telefonul, de oriunde din lume.

Vezi detalii si pret

5. Incuietoare inteligenta AIX©, deblocare aplicatie / amprenta / cod / cheie

Incuietoare inteligenta AIX©, deblocare aplicatie / amprenta / cod / cheie

Material: aliaj de zinc – Culoare: Negru
Mod de deblocare: Aplicatie / Amprenta / Cod / Cheie
Aplicatie Bluetooth: TTLock
Cerere: Acasa / Hotel / Apartament / Airbnb
Potrivit pentru usa: Usa de lemn
Grosimea usii: 35-55mm
Alimentare electrica: 4 * baterii AAA

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată